Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syz
senior tag
Hali!Használ esetleg valaki GTX 1080-at LG C9 tévével?Egész egyszerűen nem tudom előcsalni az Nvidia Control Panelen hogy kijöjjön a Setup Gsync opciót.
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Syz
senior tag
válasz janos666 #41400 üzenetére
Van egy LG 240 hz-es monitorom, most adom el époen. Az is G-synces és ha DP kábellel összekötöm a PC-vel akkor ugyanerről az GTX kártyáról simán kapcsolom az NCP-ben a Set up Gsync opciót mert látszik.És természetesen ki is írja a monitorhoz, hogy Gsync kompatibilis meg megy is.
-
Syz
senior tag
Én ebbe nem szólok bele mert PC-n is a DmitriRendert használom..na az az igazi interpoláció
-
Syz
senior tag
válasz Peetey91 #41897 üzenetére
Én két hete vettem a Pólus MM-ből az LG55C9-et.5 db volt bontatlan.Mire megírtuk az extra garanciás papírokat addigra ketten kérték még ugyanezt a tv-t.Lehet hogy furcsán hangzik,de viszik ezt a tv-t most mint a cukrot Recesszió rulz
Tegnap sikerült szerezni egy RTX kártyát végre,most már megy szépen a G-sync.Megtaláltam a topicban a nemrég közölt képet a NCP beállításokról,az lenne a kérdés hogy ha ott be van kapcsolva a függőleges szinkronizáció,akkor a játékon belül is be kell vagy ott ki kell kapcsolni a V-syncet?"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Syz
senior tag
válasz daneel_hu #41986 üzenetére
Egész pontosan itt írta,az összefoglalóban:
"(típustól függően OLED Fény, Kontraszt, panelfény, stb beállítások, nem szó szerint a Fényerő csúszka -> azt ne bántsuk) mivel hatványozottan növelhetjük vele a kijelző igénybevételét (így öregedését, inhomogénné válását).
LG modelleknél az ajánlott OLED Fény kb. 20-30 közti érték SDR tartalomhoz (és sötét, vagy gyengén világított szobához). HDR tartalomnál viszont ne módosítsuk a gyári 100-as értéket, legfeljebb kapcsoljuk ki a Dinamikus Kontraszt / Dinamikus Tonemap funkciót (ettől átlagosan picit sötétebb lesz a kép az alapértelmezéshez képest) és használjunk áttetsző és/vagy szürke feliratot (ha nem értjük a beszélt nyelvet)."Én a PC-t Játék üzemmódban használom és így a Dinamikus Kontraszt opció is inaktív.
-
Syz
senior tag
válasz kzsocca #42031 üzenetére
Hát jó lenne most már gatyába rázni ezt a OLED fényerő dolgot.Nekem csak 2 hetes a tv és most kezdek rajta PS4 meg PC játékokat is nyomatni,van jópár ami HDR-es.Minden játékos tartalom után ,kikapcsolás előtt akkor tolni kellene egy manuális pixelfrissítőt?Illetve HDR tartalomnál akkor le kellene venni ugyanúgy az OLED fényt?Az összefoglalóban az van hogy úgy kell hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
válasz FollowTheORI #42033 üzenetére
Kb. erre a válaszra számítottam
-
Syz
senior tag
válasz BusinessGuy #42036 üzenetére
Oké, köszi a tippeket!Ez a "kerüld a HUD nem kikapcsolható" játékok ez csak a bejáratós időszakra vonatkozik, vagy utána is úgy kell bánni mint a hímestojással? PC monitorként használva egy ikonokkal teli asztal 30-as OLED fényen az mennyire statikus? Nyilván nem mindig az asztalt nézi az ember, de csak vannak olyan pontok ahol mindig ugyanaz látszik. Na persze az ikonokat el lehet rejteni vagy egy külső programmal összedobozolni de akkor még mindig van egy asztali hátterünk. Naponta nekem kb 5-6 órát megy a tv, csak Netflix/PC/PS4-re használva.Nekem a PC az Játék módban meg Azonnali játékválaszok módban megy, esetleg ha böngészek akkor átrakom én is ECO módba.
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
Erről a 8K-ról jut eszembe, hogy mikor vettem a MM-ban az LG tv-t akkor odajött egy fekete pólós srác Samsung 8K felirattal és kérdezte hogy segíthet e. Mondom jah, egy LG C9-et elvinnék. Aztán egy kicsit erőszakosan megkérdezte, hogy nem e próbálnám ki ezt meg azt a Samsungot.. Mondom húzzál az LG C9-ért
-
Syz
senior tag
A Windowson belül érdemes bekapcsolni a Gépházban a HDR-t vagy csak akkor ha HDR játékkal akarok játszani? Most nincs bekapcsolva, de ha elindítok egy játékot ami tudja a HDR-t akkor már pattintja is be a tv magának, anélkül hogy ezt kérném tőle
-
Syz
senior tag
válasz BusinessGuy #42128 üzenetére
Hát legyen is elég baszki egy 400+ ezres tévénél..elvileg OLED tévét vettem,nem tamagochit
-
Syz
senior tag
Nálam most szinte csak PC-re kötve megy a C9. Az asztalról letakarítottam az ikonokat egy ObjectDock nevű progiba,csak akkor bukkan fel ha akarom. A háttérkép nem csicsás, a játékokon belül pedig a Hud-ot vagy részlegesen kikapcsolom vagy áttetszővé teszem.Ha esetleg pár percnél továbbra kell elmennem a tv-től akkor mindig kikapcsolom. Ettől többet nem vagyok hajlandó megtenni egy tv kedvéért.Ha csak böngészek akkor leveszem az Oled fényt 30-ra,ha egy nem HDR játékkal játszom akkor meg felveszem 80-ra,a HDR-est meg hagyom 100-on.Ami feltűnt, hogy hiába van kikapcsolva minden energiatakarékos mód, ha pár percig mégis ugyanaz a tartalom van a képen akkor a tv csökkenti a fényerőt, utána ha hozzáérek az egérhez akkor vissza kivilágosodik.
-
Syz
senior tag
válasz BusinessGuy #42275 üzenetére
Játék módban?
-
Syz
senior tag
válasz BusinessGuy #42279 üzenetére
Ez mindenkinél szubjektív, lehet csak nekem tetszik most ennyire ha ennyire élénk minden szín. Böngészéskor is hagyod a Játék módot vagy akkor választasz másikat?
-
Syz
senior tag
A képjavítókról meg a hozzájuk kapcsolódó hülyeségekről jut eszembe,hogy kipróbáltam tegnap a Battlefield V alatt az Nvidia DLSS-t meg az RTX-et a 2060-al..hát elég nagy csalódás lett,nem mint ha sokat vártam volna az egésztől..
-
Syz
senior tag
-
Syz
senior tag
válasz Callisto #42580 üzenetére
Nem mondtam azt,hogy nincs igazad.Csak leírtam a személyes tapasztalatomat.Mondjuk ez a port témát ezt jobban kivesézhetnénk,úgy általánosságban is.Nyilván a PC-t azt a PC-re dugod egy Samunál.De pl. egy ARC portba mit dugsz?Egy konzolt melyik portba dugsz?Vagy vegyük alapul az LG oled tévét,ha már itt ez a topic.Van 4 db HDMI 2.1 portod amiből egy van elnevezve,a HDMI 2 ARC-re.Ezen kívül van 3 ugyanolyan portod.Ha a PS4-et a HDMI1 porton használom Playstation 4 címkével,akkor mondjuk a HDMI4-en ugyanilyen címkével másképp működne?
-
Syz
senior tag
Valaki próbálta már amúgy 2.1-es HDMI kábelt?Bármilyen tartalomhoz és kimenethez?
-
Syz
senior tag
válasz adamssss #42621 üzenetére
A csatolófelületnél tudtam hogy hivatalosan 2.1-nek van minősítve és új szabvány,de azt hittem a kábel is változott emiatt,ha már megnőttek az igények az interfész miatt.Amúgy hivatalosan már lehet kapni olyan kábelt ami tudja a 2.1-es szabványt.
-
Syz
senior tag
válasz adamssss #42643 üzenetére
Jaja,már utánanéztem.Köszi a fejtágítást ez ügyben Amúgy is akartam most rendelni 2 db HDMI kábelt mert amiket most használok azokról fogalmam sincs,hogy milyen szabványúak,úgyhogy a héten érkezik majd 2 db Equip kábelinho ami tudja a 48Gbps-et
-
Syz
senior tag
válasz adamssss #42648 üzenetére
Hallottam már erről a márkáról az audio kábelek révén,azt nem tudtam hogy HDMI-t is gyártanak.Most kíváncsiságból felütöttem a honlapjukat,vannak szép árak.. én általában Delock meg Ugreen kábeleket használok,nincs velük semmi baj és szerintem elérhető áron minőségiek.Most kipróbálom mit tud ez az Equip.Bizonyára amúgy van különbség kábel és kábel között,de fogalmam sincs mit tudhat pl. egy 250 ezres optikai kábel a KáCsá-tól
-
Syz
senior tag
válasz adamssss #42699 üzenetére
Én igazából azt nem értem,hogy mi a létjogosultsága egy 30 méteres HDMI kábelnek,cirka 300 ezerért..amúgy amit rendeltem HDMI kábelt az 2 méteres és darabja 3500 Ft.Mondhatjuk hogy a legolcsóbb 2.1-es szabványú HDMI kábel amit találtam.Mondjuk a 400+ ezres tévékhez igazán adhatnának legalább 1 nyüves kábelt,azért ez kicsit fura
-
Syz
senior tag
Galádok vagytok.. Lett volna még egy LG-s kolléga, erre lebeszélitek. Nálam 80%-ban monitorként megy, igaz én is kínosan ügyelek arra hogy mindig mozogjon valami a képernyőn ha lehetséges
-
Syz
senior tag
válasz BusinessGuy #42862 üzenetére
Azt hol is lehet megnézni hogy hány órát futott a tv?
-
Syz
senior tag
válasz BusinessGuy #42865 üzenetére
Köszi,megnéztem.106 óra az UTT és 16/0 az Oled Comp.Count.
-
Syz
senior tag
Sajnos ez a hang téma most nálunk is aktuális lett,holnap hívjuk a szervízt.Nem nálam,hanem a szomszéd tévéjén.Mindkettőnknek LG 55C9 van.Neki van hozzá egy JBL Link Bar,elég komoly soundbar,nekem egy "ócsó" Samsung HW-J355 2.1.Már többször mondta hogy HDMI 2 ARC-t próbálta és nem ment a hang,illetve ilyen furcsa statikus,sercegős hangot hallott.Optikaival szintén ez volt a helyzet.Végül egy (ne nevessetek) jack dugóval és AUX kimeneten ment a hang illetve a tv saját hangszóróit és így használta.Valahogy mindig szóba került,hogy nekem megy rendesen az "ócsó" soundbarral is a tv,de tegnap jutottunk el odáig hogy élesben is le legyen tesztelve.Először kábelre gyanakodtunk,mivel az általa használt HDMI kábelről nem tudott semmit,így átvittem hozzá a most vásárolt Equip HDMI 2.1 szabványú kábelemet is,ami eARC-s is.Ugyanazt produkálta vele hang szinten,tehát a kábelt kizártuk.Én ekkor még azt gondoltam,hogy szerintem a soundbar lehet a hibás.Aztán kihúztuk a soundbart,áthoztuk hozzám és kipróbáltuk itt.Az én tévém azonnal felismerte név szerint a JBL szériát és be is lőtte magának mindenféle állítgatás nélkül és mind optikain,mind HDMI ARC-n ment a hang rendesen.Szóval nem nagyon van más opció,egyértelmű hogy a hang kimenetekkel baj van a szomszéd 55C9-én.Holnap telózunk egyet..
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
Ma egy kicsit hanyagoltam a PC-t és babráltam kicsit a PS4 Pro-val illetve a Horizon/God of War/NHL 20 játékokkal.Azt kell mondanom,hogy a PS4-en a Játék mód nekem nagyon nem jön be.Már eleve itt hozzáteszem,hogy nem játszok kompetitív játékot konzolon.Nyilván nem lepett meg hogy kikapcsolt minden képjavítót itt is a Játék mód,mint a PC-nél.Viszont egyedül akkor volt élvezhető számomra a sebesség,ha 1080p-ben mentek az említett játékok,máskülönben kicsit "darabosnak" tűntek.A színekkel sem voltam maradéktalanul kibékülve,túl fakónak tűnt minden.Aztán kipróbáltam az Eco/Eredeti módokat TrueMotion-nel és graditációval,zajszűrésekkel.Mindjárt jobb lett minden és megvan a smooth érzés Kell majd ezekbe a nyüves konzolokba G-sync technológia mert érezhetően gyászos a helyzet 1080p felett vagy még azon is..
-
Syz
senior tag
Lehet képmódosító is Nem akarok zajt elkenni csak próbálkozom az állítgatásokkal. Az input lag pedig nem izgat mert az interpoláció szebb a szememnek. Az NHL20 ugye egy elég gyors játék és leginkább abban próbálgattam. Az a lényeg hogy a PS4-hez kell a TrueMotion.
-
Syz
senior tag
Sziasztok!C9-et hajt valaki RTX 3070/3080/3090-es VGA-val?Nekem jelenleg 2080 Superem van és a HDMI 2.0 miatt így 1440p-ben tudom használni 120 Hz-en a tévét,de kipróbálnám most már a 4K/120 Hz-et is egy újabb VGA-val.Már nagyon régen nem játszottam az elfoglaltságaim miatt és eddig nem foglalkoztam vele,de most újítanék egy kicsit,csak kell a megerősítés hogy működőképes e a dolog ha 2.1 van a kártyán
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Vicces képek
- LEGO klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen monitort vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest