Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Búcsú a sajtreszelőtől?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lujo123
junior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
És van ugye az egyéni fül/szem korátok és ízlés faktor is. Az audió jó példa. Elégettem rá egy rakás pénzt, különféle komponenseket cserélgetve. Aztán idővel rájöttem, hogy egy bizonyos szint felett, vagy annyira minimális a különbség, hogy nem éri meg az extra pénzt, vagy botfülű vagyok. Pl egy sokszázezres optikai kábel tesztjénél egy hifi bolt audió szobájában semmi különbséget nem hallottam egy normál optikai kábellel szemben, pedig az eladó bizonygatta mennyivel jobb és hol kell keresnem a különbséget, nekem rohadtul ugyanaz volt
, vagy pl a HiFi show-n mindenki letérdelt egy hangfalpár előtt, hogy ők ilyet még nem hallottak és ódákat zengtek róla, nekem kb pont úgy szólt mint az otthoni rendszer. Rájöttem, hogy vagy nagyon minimális a különbség és én azt már tudom megkülönböztetni, vagy tényleg botfülű vagyok, ezért aztán abbahagytam ezt a csereberét, eladtam az összes cuccot és vettem 1 misi körül egy integrált sztereó rendszert ami k jól szól és nincsen vele semmi gondom, nem akarok többet csereberélni. Ugyanez tv-vel is egyéni ízlés és korlátok simán döntőek lehetnek, hogy melyik tv képe tetszik jobban és az lehet más mint amit pl egy műszer mondana. -
powerup2
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Csak Viktor ezt sokan nem értik meg. Hány olyan rendszert hallottam már ahol nem volt kalibrálva majd nem volt megelégedve a vásárló. Én meg nem értettem miért nem kalibrálja be. És jött az mert a zene miatt nem kell. Nagy kedvencem még az amikor van projektor full fehérek a falak kinyirja a kontrasztot majd azt mondja hogy tökéletes a kép.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Azért túltolni sem érdemes ezt az istenítést szerintem. Vannak fent tesztek és mérések, jó Tv ez látszik, de Elég sok hiányosság van támogatottság terén amivel meg sokan nem fogunk kompromisszumot kötni, főleg ha van hagyományos OLED ben olyan, ami szintén jó , homogén és mindent támogat pár % nit fényerő fejében.
Új hozzászólás Aktív témák
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K Dolby Vision,120hz,vrr,aalm,Xs,ps5 Ready
- Panasonic TX-55MZ700E 140CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED65C31LA 65" OLED 4K UHD evo TV! G-Sync / 100Hz
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, vagy pl a HiFi show-n mindenki letérdelt egy hangfalpár előtt, hogy ők ilyet még nem hallottak és ódákat zengtek róla, nekem kb pont úgy szólt mint az otthoni rendszer. Rájöttem, hogy vagy nagyon minimális a különbség és én azt már tudom megkülönböztetni, vagy tényleg botfülű vagyok, ezért aztán abbahagytam ezt a csereberét, eladtam az összes cuccot és vettem 1 misi körül egy integrált sztereó rendszert ami k jól szól és nincsen vele semmi gondom, nem akarok többet csereberélni. Ugyanez tv-vel is egyéni ízlés és korlátok simán döntőek lehetnek, hogy melyik tv képe tetszik jobban és az lehet más mint amit pl egy műszer mondana.