Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry!
csendes tag
vki mondja már meg
Hogy aktív mélynyomót rátudok kötni gépre? vagy nem (rca) -
DDL
őstag
Nem csak annyi a különbség az 500-as és az 501-es között, hogy kettő közép van benne
Ezért nem lesz az 501-eből 500-as, ha kiszedsz belőle 1 közepet. Mint ahogy a kígyóból sem lesz csiráf, ha a farkára állítod
A HS280-as basszusára ugyanaz vonatkozik, mint az 501-esére. Annyival jobb a helyzet, hogy talán kicsit ''megfogottabb, definiáltabb''. Viszont kevésbé is döng mint az 501-es
Üdv: DDL. -
Értem.
Csak egy pár dolgot nem igazán.
- HS-500 hogy lehet jobb a HS-501-nél? Ha kikötöm az egyik közepet a HS-501-ből, akkor HS-500 lesz belőle, nem?
- a HS-20, HS-40 elhiszem, hogy a legjobbak, de azok a legrégebbiek, tehát már nem találni túl sokat vagy túl drágán, nem?
(10-20-40 --> 100-200-400 --> 280, 500, 501, 511, 282, 282 <-- az utolsók sorrendjét már nem tudom)
- Ezekszerint a HS-280 (kék) lenne a legjobb? Annak milyen a mélye a HS-400-hoz képest? -
Dr.Burn
őstag
DDL:
Nem tudsz nekem olyan közepet ajánlani ami nagyon jól birja a hangerőt. Torzitás nélkül. Mert nekem van egy somogyi közepem, de nagyobb hangerőnél már nem birja a kiképzést. 10k forditanék darabjára. -
DDL
őstag
A legjobb a HS-400. utána:
- HS-280 (kék középpel)
- HS-500 (kék)
- HS-501 (kék)
- HS-280 (fehér)
- HS-500 - HS-501 (fehér) (ezek gyakorlatilag hallgathatatlanok)
Nincs a listádban, de létezett az ORION-nak egy HS-40-es és egy HS-20-as hangdoboza. Ezek voltak vitathatatlanul a legjobb dobozok az itthon gyártottak közül. Kölönösen a HS-40. -
Ezen a honlapon elég sokféle hangfal van. És nem egy kellemes árkategóriában.
Bővebben: link
Nekem /pill 20e-m van csak a hangfalra. Később lehet rá több is, ha azt mondjátok, hogy olcsóbban nem érdemes.
Nem feltétlenül akarom én Orionokat, csak sokan mondják, hogy jók.
Kérled DDL nézd meg a honlapot (Termékek --> Híradástechnika És Hifi) -
Solad
addikt
Jobbrafel
-
Sorbaállítanád nekem ezeket:
- Orion HS-280 (1mély, 1közép, 1magas)
- Orion HS-400 (2mély, 1közép-ovális, 1magas)
- Orion HS-500 (1mély, 1közép-fehér, 1magas)
- Orion HS-500 (1mély, 1közép-kék, 1magas)
- Orion HS-501 (1mély, 2közép-fehér, 1magas)
- Orion HS-501 (1mély, 2közép-kék, 1magas)
Még gondolkodok esetleg Videotonon, de azt mondják, az rosszabb mindegyik Orionnál, igaz ez?
[Szerkesztve] -
Kusza, torz? Azért annyira nem lehet rossz.
A HS400-nak tényleg szép a hangja, de a mély az kevés (nem mélységre, hanem hangerőre).
A közepei érhetően harsányak lehetnek a 2közép miatt (HS500 jobb, mert ott csak 1 van?), de ezt erősítével lehet szabályozni (equlizer), nem vagy alár ki is vehetem belőle az egyik közepet.
Azért nyugtass meg, ha 8k és csak magas kell bele (és találok), akkor nem rossz vétel, ugye? -
Köszi a gyors választ.
Akkor először utánanézek a csipogóknak.
A fő felhasználása: pop, disco, de szinte mindenféle újabb (szóval nem igazán komoly zene, jazz és ilyenek)
Hogy érted, hogy nem olyan szép a hangja? Miben nyilvánul meg? (dinamika, térhatás, ...)
Ha több a mélye, akkor már OK, de a disco számoknál a HS-400-on nem volt elég hangerelye a mélynek, hiába csavartam akár fel (Marantz 2×50W-os erősítő, újabb fajta - 5-8éves)
Szerk.: Más fajta magasak nem jók bele? Azt mondta, hogy eladott egy másik párat is, abba Somogyi magasakat rakott.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Helló!
Egy ideje keresgetek Orion hangfalakat.
Most találtam egy illetőnél Orion HS-501 -t (tudom, hogy böhöm nagy, de ha nincs HS-280).
Adatai:
- 2× 1 mélysugárzó (eredetiek)
- 2× 2 középsugárzó (kék szinűek, eredetiek)
- 2× 1 magassugárzó (nem jók, cserélni kell őket <-- ez a legolcsóbb szerencsére)
- eredeti hangváltó !!!
- barna színű dobozok, nincsenek meg a selyemek, 4ohmosak, (asszem 100W/150W)
Ha minden igaz, akkor más bajuk nincs. És 8k/párért kínálja. Szerintetek érdemes lenne beruházni rá?
Ha jól tudom a 2 magassugárzót 3-4k-ért meg tudnám bele venni.
A selyem meg nem igazán izgat.
A hangfalakat még nem láttam élőben, minnél hamarabb meg fogom nézni (remélem meghallgathatom majd, ha magasok nélkül is)
Eleve a HS-501 mennyire jó? A mélyei milyen jók? (Ma hallottam HS-400-at és kicsit csalódtam benne, mert a mélyei nem voltak nekem elég erősek.
-
harry!
csendes tag
Hello! szerintetek egy aktív házimozi mélynyomót rá tudok kötni a gépre?
Pl . KODA mert rca bemenetet ír => www.autohifi.hu -
DDL
őstag
Csak a hangszóróra vagy a komplett szubra? Mert ha csak a hangszóróra akkor M21WO-39-08 Bővebben: link. Ha kompletten akkor a TVM 312-es 30cm-ese.
Üdv: DDL -
Sefter
veterán
Mi van akkor ha az erősítő 135W-ot tud de én csak 100W-os hangfalakat kötök rá
tönkreteszi a hangfalat? -
Sefter
veterán
van egy 6.1 -es szettem, a 3 hátsó hangszórót (ezek kissebb ''polc'' hangszórók) mire tegyem?
fúrjak fel nekik 1 polcot, vagy csak csavar és ráakasztom?
esetleg vegyek fali konzolt hozzá -
pweisz
senior tag
Hát így magyar kinálatból nem tudok. Scanspeak 23W 25centis, de egy vagyon, németeknél van még Raveland, annak van ami olcsó és jó viszonylag, meg Mivoc. De nálunk csak ScanSpeaket lehet kapni. Ezek mindegyike hosszúlöketű egyébbként. Nem tudom talán TVM-nek van valami normális, vagy esetleg az autós gyártoktól DLD, MAC, ha benéz DDL talán tud valamit mondani.
-
-
-
Dr.Burn
őstag
pweisz és DDL kösz a hozzászólásokat. Még nem tudom hogy megvegyem-e vagy sem.
Túl nagy nekem az a 38cm átmérő.
-
pweisz
senior tag
Annyi hátránya van hogy viszonylag nagy doboz kell neki, meg talán mehetne kicsit mélyebbre, bár szerintem elég jó mélyre megy.(Ha sub erősítő lessz hozzá akkor érdemes olyat amiben van korekció, és akkor lehet az alsó részt emelni, ha nem produkálna elég hangnyomást az alsó frekvenciáknál). Viszont nagy előnye hogy elég érzékeny és könyebb meghajtani, mint mondjuk a divatos hosszúlöketű mélyeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest