-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz Teasüti #3303 üzenetére
Tavaly mikor vettük lakást, haverommal körbejártuk a témát aztán letettem róla.
Egyik probléma az volt, hogy nem volt elég memória arduinoban, hogy elég ledet megcímezzen, és nekem is kb 18-19 méter kellett volnaIgaz akkor még a home assistant közelben se volt, így nekem elég lett volna ha telefonról tudom irányítani, de a WS2812 szalagban gondolkodtam először, aztán rájöttünk APA102 lenne a jó megoldás, de akkor még arany árban ment. Nem beszélve, hogy neten semmi vezérlést nem találtam hozzá, ahhoz pedig kevés vagyok, hogy nulláról kiépítsem, a kész vezérlők pedig eléggé buták és drágák voltak.
Ha most 1 évvel később belebotlasz valami jóba, akkor ne tartsd magadban!
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
itanczos
senior tag
válasz Teasüti #3469 üzenetére
Szerintem az itt levők közül kevesen használják a Sonoff féle EWeLink-et.
Amint kibontom, egyből kerül rá az ESPEasy.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz Teasüti #3472 üzenetére
A Google? Mert nekem az assistant a HomeAssistant.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz Teasüti #3474 üzenetére
Ok, ok!
Nem egyről beszélünk...Te a Google Assistant-ról beszélsz!
Abban nem tudok segíteni.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz Teasüti #3481 üzenetére
A kérdés jó!
De ne feledkezzünk el arról, hogy a dedikált eszközök nem csak 1 mikrofon meg egy sokol hangszóró...
Legalábbis az igényesekben akár 6-9 mikrofon is lehet, amelyek zajszűrést és mindenféle fzikai és digitális varázslatot alkalmaznak, hogy akár a szoba másik feléből is megértsék a parancsodat.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz Teasüti #3605 üzenetére
Hú, itt több hitvitára okot adó kérdés is felmerül!
Nekem a felhő dolog nem tetszik. Inkább saját szervert üzemeltetek, egy RPi3-on.
Próbáltam több szerver szoftvert is az elején, nekem a HomeAssistant jött be leginkább. Több mint fél év használat után is így érzem.Az elmúlt kb 8 hónap tapasztalata alapján azt javaslom, hogy lehetőleg próbálj meg egy irányba menni.
Több okos "család" is van.
Először persze gyorsan és látványosan akar az ember haladni. Ezért a Xiaomi cuccokkal kezdtem és arra építkeztem először (jó minőségűek, jó áron!), de aztán rájön az ember, hogy nem, vagy csak óriási kompromisszumokkal tudsz minden megoldani egy termék családdal. Így nekem is bejöttek a Sonoff kapcsolók és relék a képbe. Aztán rájössz, hogy még ez is kevés, kellene egyedi, saját fejlesztésű megoldások is, mint a redőnyvezérlőm, ami már arduino lapkára és egy újabb rendszer, a mysensors-ra alapul. Szóval, nem egyszerű ezt eldönteni...Ha ebbe bele akarsz vágni, akkor készül fel, hogy rengeteg időt elvisz! Először a sok olvasgatás, nézelődés miatt, aztán a felmerülő problémák megoldása!
Ja, és nem utolsó sorban, rengeteg pénz! Nekem már bőven 6 számjegyű az erre költött pénz összeg és nem 1-essel kezdődik!
-
layerke
aktív tag
válasz Teasüti #3610 üzenetére
Mint kb az összes open-source esetében, a Domoticznál is az van, hogy gyorsabban fejlődik, mint a leírás hozzá. A fórumában már volt az Eddystoneról szó.
Az, hogy milyen controller szervert használsz a te döntésed. Én is, mint itanczos, jobban preferálom a helyi, mindent én rakok össze és ellenőrzöm megoldást. Nincs felhő, nincs kifelé adatszolgáltatás. Én a domoticz mellett tettem le a voksomat egyelőre, próbálkoztam másokkal is, mindenhol volt valami hiányosság, itt is van. Személyes kötődésem van hozzá (én fordítottam magyarra amit lehetett), ezért nem szívesen váltanék másra és egyelőre mindent meg tudtam vele oldani az öntözőrendszertől a fűtésen át a redőnyautomatizálásig, ezért nincs okom váltani. Talán a leggyengébb pontja a múlt évezredbeli gui, ami lehetne szebb és vannak is rá törekvések, csak lassan alakul a dolog sajnos.
Még egy dolog, amit elfelejtettem. Azért javasoljuk ezeket a rendszereket:
home assistant,
domoticz,
openhab,
mert nyíltságuk révén nincsenek gyártói hülye megkötések, mint a gyárinál, hogy az inels csak inelset szeret, a loxone csak loxone eszközt. Az általunk használtak szinte mindent megesznek, ha nem, akkor lehet kérni és lehet beleírni magadnak is. A te taskeres múltaddal biztos könnyen menne ilyen-olyan szkriptek írása is[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz Teasüti #3613 üzenetére
Az Amazon csajáról nem tudok nyilatkozni, nekem nincs olyan eszközöm, hangutasításra a taskert használom. Továbbá geofencing funkcióra is a taskert használom.
Jut eszembe, volt itt szó nemrég a geofencingről, akkor leírom:
tasker kell meg domoticz távoli elérése. Megadod lokáció alapján (választható rádiusszal) a profilt és tasknak felveszel egy http get parancsot, ami tartalmazza a hollétedet mutató kapcsolót vagy választókapcsolót, amit json paranccsal kapcsolsz. Sima ügy.
A parancs nagy vonalakban:http://<username:password@>domoticz-ip<:port>/json.htm?param=switchlight&type=command&idx=IDX&switchcmd=Set%20Level&level=LEVEL
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Teasüti #3747 üzenetére
A LED színképe sajnos vonalas, ezért aztán a jelenlegi technika mellett nem is lehet vele egy folytonos színképű fényforrás fényét reprodukálni.
Ezért olyan furcsák a modern égők fénye (hiszen gyakorlatilag színek hiányoznak a fénykörükben): a nap és az izzók színképe folytonos, erre vagyunk kondicionálva sok millió évre (ebben mondjuk a nap a meghatározóbb ).
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Teasüti #3749 üzenetére
Nem igazán van véleményem a fehér LED-ekről, mert egyrészt nem ismerem őket, másrészt, mert azért elég nagy a minőségi szórás köztük.
Jó LED-et gyártani nem olcsó mulatség, nagyon szűk tűrésekkel kell dolgozni, amihez komolyabb technológia és fegyelem kell. Ezért drágábbak.
De a fizika rájuk is vonatkozik: nem folytonos a színképük, és nem halottam ezt kiküszöbölő megoldásról egy LED-en belül. (vö.: két tónusú villanó a telefonokon)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs