Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
A teljes képernyő az teljes képernyő marad mindig is, abba ez nem szól bele. Hanem ez azt csinálja, hogy tényleg 640*480 pixel lesz kihasználva a monitorból, csak mivel a DOS háttere fekete, te ezt nem látod :P Viszont ha kriksz-krakszok vannak, akkor más probléma (is) van.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Megtaláltam: a megjelenítőknél rá kell kattintani az LCD-re, s ott lehet állítani, hogy kinyújtsa-e a képet, vagy sem (csak Mobility Radeonok-nál)
Bash: most már ki tudod próbálni Panther programjait :D
Az OFFTOPIC kérdéskört meg ne bonyolítsd túl, mert még félreértik :P
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
ATI? Az jó hír, az enyében is az van.
Btw. eszembe jutott még valami: nem tudja valaki, hogy hol lehetne Magyarországon a Trackmania nevű játékot megvenni? Mert már próbálom beszerezni egy ideje, de csak a fejlesztők weboldalán láttam megvételre, csakhogy ott meg csak bankkártyával lehetne fizetni, ami meg nekem nincs (illetve van, csak nem olyan, amivel neten vásárolni lehetne...) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
KovacsUr
üzenetére
:O Akkor pedig úgy fog kinézni az 1400*1050-es felbontású monitoron, mint a hányadék :O Pedig újra akartam játszani :O
Tényleg, szoftveresen nem lehet azt megoldani, hogy a TFT a nem natív felbontású dolgokat ne húzza ki teljes képernyőre, hanem akkora legyen, mint amekkora? -
Cathfaern
nagyúr
Nincs valakinek kéznél a Grim Fandango nevű játék? Ha igen, akkor lenne olyan kedves és megnézné, hogy lehet-e benne 1024*768-nál nagyobb nem szabvány felbontást beállítani?
-
Cathfaern
nagyúr
tildy, bash:
hát úgy tűnik igen :U Bár én sem értem mi a jó benne... -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Az utolsó balhé már meg lett csinálva :(((
De ezt hagyjuk, kezdem lelombozni az OFF TOPIC-ot :)
Felvételitől nem félek, lévén, hogy nem fogok felvételizni :) Pontduplázással (az érettségi eredménytől függően), akár 123 pontom is lehet :D De ha csak simán átmegyek, akkor is van már 115 pontom :) (mivel van nyelvvizsga => egyik jegy biztos 5-ös, ha a többi mind 2-es (bár ezt azért kétlem), akkor is 2,5 az átlag =>fölfele kerekítenek => 3-as érettségi átlag :D) -
Cathfaern
nagyúr
Hhmmm...kaptam egy e-mailt, amiben két link található, ezek azok:
http://www.wfrhnvdjcyv.nimxnhdtejql.enlintcjjbm.vnyvatciqicu.vuothsdhfosuqb.comuqsgozd
pctkhref=www.gelgdxdplbrt.ocpelpblggf.zvqadudkpmpte.luqfxbhkwuxd.hmxgvrcddy.thjjtyciix
mkpb.cjbucks.com/hit.php?w=100893&s=5&p=1
http://www.wouymzcaob.gqlanpbmwjzz.umlqzqcdebjsyd.pzvabadfcxkqt.slbogkbtggkb.com
wltqfrexvqhref=www.ptwhntbcfk.iesrambdmdeovc.ylocumdgmt.smgqwdtlba.hdeuqwcboudce
d.ynczmdwauqqxdy.chin-omelette.com/xen.php?www.vhcxuubysp.sfvvnybiyqt.qzfqehehgnc
j.jfsmifdzmsavw.xbogopyufxv.syysdcxitdv.com
Természetesen nem nyitottam meg, de azért megkérdezem: ez valami ''Win-es bug kihasználására törő, majd a géped fölött a hatalmat átvevő'' próbálkozás? :) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Panther
üzenetére
Én már ha meglátom az ''off nem chat'' és hasonló kifejezéseket, akkor már rögtön nézem a hsz. számot :)
Egyébként sikerült a napokban (pontosabban csütörtökön) egy kicsit kellemesebb gépre szert tenni, mint a mostani, ráadásul notebook formájában (csak hogy lehessen csorgatni a nyálat: 3,06Ghz HT-s P4, Toshiba 80 GB HDD, Kingston 2*512MB 333Mhz DDR, Radeon9600Mobility, TEAC DVD-RW). Na de nem is ez a lényeg (na jó, nem csak ez :D), hanem hogy rávetettem magam a videókártya demokra, illetve legfrissebb játékokra. Utána egy kis ideig meg keresgettem az állam :) Brutális, mitre képesek a mai videókártyák...csak az a kár, hogy ez azért játékokban annyira nem látszódik :( Na de azért azon a téren sem lehet panasz. Egyébként azt megállapítottam, hogy az n-edik generációs videókártyák demójának grafikája az n+1-id videókártyára írt játékokban fog megvalósulni (legalábbis eddig mindig így volt). -
Cathfaern
nagyúr
Vettem egy laptop-ot, de nem is ez amiért írok. Hanem hogy adtak hozzá CD író szoftvert és gondoltam legyünk legálisak, tegyük fel azt. A Roxio fél Easy CD Creator az alany. Felraktam, s elég hamar sikerült rájönnöm, hogy ez elég csicsára sikerült, használhatósága a nulla felé közelít. Ráadásul mindenféle idióta mellékprograma elindul startupkor (s a programbeállításban ezt ki sem lehet lőni!) Mikor CD írás közben sikeresen kifagyasztotta a gépet, akkor úgy gondoltam ideje leszedni :U Nos, ekkor vettem észre, hogy ez CD-író szoftver létére ~650MB-ot foglal!! Amikor megláttam, azt hittem lefordulok a székről :( Btw. ha már témánál vagyunk: milyen verzióju Nero-t érdemes használni (DVD írásra is kell), mivel úgy hallottam, hogy a legújabbakkal problémák vannak :F
-
Cathfaern
nagyúr
Jé, nézzétek mit találtam: [L]http://www.prew.hu/kepek/webshots/2001/Daily_Photos_November_2001/Oceanic_Tranquility_Water_Turtles.jpg[/L] :) Nem ismerős valakinek? :)
-
Cathfaern
nagyúr
Bash, és angolul jól tudok:
Kéne egy kis segítség, le kéne fordítani magyarosan a következő mondtatot:
''And that, as they say, is that''
Jelentését értem, de magyarosan nem tudom lefordítani. Szövegkörnyezetet nem tudok biztosítani hozzá, viszont ez egy játékból van, ahol egy öreg manusz, aki nagyon ismeri azt a világot, ahol a játék játszódik, szokta ezt mondani, mindig amikor befejezi a hosszabb-rövidebb ''ismertető'' szövegét. -
Cathfaern
nagyúr
Egyébként a nagy ''mindenkinek saját arcképet!'' hívőknek: tessék megnézni a HWSW fórumát: már alakul :U
-
Cathfaern
nagyúr
Hmm...kész van a HWSW új fóruma...mit ne mondjak, meglehetősen ütős lett...most már szinte csak kinézetben jobb a PH! fóruma, mint a HWSW-é :( Ez engem nem fog zavarni, mert hozzám a PH! hangulata mindig is közelebb állt, na de belőlem nem lehet tömegbázist szerezni :U
Ez kemény lesz. De hajrá PH! !
U.I.: Most csak fórummotor szempontjából néztem a fórumokat, tartalom szempontjából nem. -
Cathfaern
nagyúr
Gondolom tudja mindenki, hogy a HWSW fórommotorját külső cég csinálja...úgy látszik az a cég megegyezik azzal, aki az indexét készítette: most mindkét helyen ''The connection was refused when attempting to contact...'' felirat fogad a fórum helyett :D
-
Cathfaern
nagyúr
tildy: kösz a képet
Bash: a te képeidre számíthatok? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
_Gudella
üzenetére
Én is szívesen tenném ezt, de a gépem max. felbontása 1280*960 :( És gondolhatod, hogy így milyen szép zajos a kép :U Ugyebár hába 3MP egy gép, nem lehet max. felbontásban nézegetni kicsinyítés nélkül nem az igazi, mert túl zajos már-már életlen, ha 100%-os méretben nézed. Na most ez 1,3 MP-nél is így van...
-
Cathfaern
nagyúr
Közben egy e-mailben kaptam egy újabb megoldást (thanx Kalandor!): webshots.com. Igaz, hogy alapvetően fizetős (ingyen csak 800*600-as felbontás a max.) viszont van egy community része, amely képek teljesen ingyenesek, és nem ritka a 1600*1200 feletti felbontás sem :C
-
Cathfaern
nagyúr
Bash: kösz, szívesen veszem őket.
Panther: kösz, törölheted
15000: töröld a mymsgCookie nevű cookie-t. -
Cathfaern
nagyúr
Mondjuk szerintem alapvetően nem vagyok normális, hogy hajnali 4-kor háttérképeket keresek a leendő notebook-omhoz

-
Cathfaern
nagyúr
Kösz, bár jó lenne, ha mindehova ki lenne írva, hogy pontosan mekkora is a felbontás, na de nem lehet minden túl egyszerű :)
Egyébként a google-el is próbálkozok, csak az nagyon macerás :( De azért azzal találtam pl. ezt: [L]http://qa.adsldns.org/~bill/astro/solaris/mars/schiap.jpg[/L]
Ja, amit elfelejtettem leírni: nem kell ezeknek wallpaper-eknek lenniük, csak a felbontás legyen meg (az se baj, ha az arány nem egyezik) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Kösz, csak két bajom van a weboldalal: egyrészt nem túl sok az ingyenes, másrészt GameWallpaper...én jobban tudom értékelni háttérnek a tájképeket, vagy elvontabb dolgokat. Ha meg mégis game, akkor meg inkább a konzolos vonalon mozgok. Az meg vagy nincs a weboldalon, vagy nem ingyenes :U
zsoltee10: eltaláltad :) -
Cathfaern
nagyúr
Lenne egy kis problémám: kéne egy olyan weblap, ahonnan háttereket lehetne letölteni (eddig még nem is lenne gond, de) legalább 1600*1200-as felbontásban. Sajnos ilyet, ingyen, sehol sem találtam :( Ha lenne olyan bankkártyám, fizetnék is érte, de csak ezért nem fogok csináltatni egyet. Hogy igazán pontos legyek, elég lenne 1400x1050-es felbontás is, de nem hiszem, hogy sok helyen lehetne ilyet találni :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
KovacsUr
üzenetére
Hát tulajdonképpen még nyers fordítás sem kellett (csak hogy kb. miről szól), csak gondoltam, ha már itt a vers lefordítom...csak beleütköztem abba, hogy itt bizony elég ismeretlen kifejezések vannak (nem szavak, kifejezések. Előbbi nem lett volna gond...). HA mégis nagyon nagy vágyat érzel a feladatra, szólj, igaz akkor meg kell bírkóznod a kézírás felismerés nehézségével is :) (előny: nem az én írásom :D Igaz nem is egy göngybetű, de azért olvasható).
Ja, egyébként nem hiszem, hogy ma 21:45-ig oda fog érni :)) -
Cathfaern
nagyúr
jaj, annyi dolgom lenne: ki kéne találnom, hogy milyen arcképet akarjak magamnak a PH!-ra (na meg a megújuló HWSW-re), régóta tervezem egy saját logó legyártását is, meg ezekenkívűl is lenne PS-es ''munkám''. Ezenkívűl le kéne kb.-ra fordítanom egy angol verset. Tudom, ezek nem nagy dolgok, meg nem is fontosak de régóta halogatom őket :( NA persze olyanokról, hogy érettségire való készülés már nem is beszélek, mert ahhoz meg végképp nincs kedvem.
-
Cathfaern
nagyúr
_George: grat. az új arcképhez! :P
-
Cathfaern
nagyúr
Egy kérdés: vki be tudné linkelni hobzoli azon topicját, amiben elmondja, hogy dual CPU-s rendszere van? Mert nem találom :( (használnám a keresőt, de nem elékszem a címre, csak arra, hogy '' jel van benne :D)
-
Cathfaern
nagyúr
:D -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Levél3-at? :) Igen, megkaptam mail-ben is :P
-
Cathfaern
nagyúr
Mond, ez már jobban hasonlít az eredetihez? [L]http://web.axelero.hu/halmagyi/PH/forg_teng_mod.jpg[/L] Btw. van egy olyan gyanúm, hogy lehetne csinálni egy script-et PS-hez, amivel többé-kevésbé vissza lehetne (utólag) állítani a színeket. De persze ehhez kéne egy pár kép ezzel a géppel, meg normálissal fényképezve ugyanazt.
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Inkább rakd be a /temp-be txt-ként :P
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Éljen, éljen és éljen. Egyik leveledet sem kaptam meg. Mivel te vagy a második ember, akitől egyszerűen nem kapok levelet, dobom a freemailt :( Döbbenet volt, mert a másik srác legalább 3 címről próbálta :) Egyiket sem kaptam meg (pedig volt köztük freemail-es cím is!!!). De persze a vírusokat, meg spam-eket megkapom :U Szóval tudna valaki mondani egy megbízható e-mail szolgáltatót? Nem kell semmi extra, csak le lehessen szedni POP3-mal a mail-eket, meg megkapjam az összes levelemet :U
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
hhhmmm...
/me visszaemlékszik az első találkozására a Teleport Pro-val (azután szedtem le, hogy Flashgettel nem tudtam leszedni a kívánt képeket). Körülbelül ebből állt: szenvedtem vele 3/4-1 órát, majd úgy döntöttem, hogy nem olyan fontosak nekem azok a képek :D
Ezek fényében: sok sikert :C ;] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Ezeknek is sok IQ-juk van: most írták ki, hogy
''Kedves fórumlátogatók!
A fórum karbantartás miatt ideiglenesen nem elérhető.
A leállás várhatóan 2-3 óráig fog tartani.
Köszönjük a türelmeteket,
A HWSW Team ''
:U Eddig, úgy mégis, mit csináltak? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
e-mailt megkaptad?
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem meg tökéletesen :) A régebbiek (nem is kell ahhoz olyan nagyon régóta PH!-snak lenni) emlékeznek még (ősz tájékán induló) nemtudommilyen című rovatra, ami a bal felső sarokban volt. Annak az első cikke az volt, hogy hagyjuk abba azt, hogy nem írjuk ki a konkurenciák nevét, meg hogy tabu téma. A francokat ha az a jobb, akkor azért írjuk ki nyugodtan, mert megérdemli, ha meg a PH! a jobb, akkor meg azért írhatjuk ki nyugodtan, mert akkor úgy sem fog semmit sem számítani. Ráadásul ha jól emlékszem, amikor a PH! be volt halva, akkor a HWSW-n nyílt egy MivanaPH!val topic.
Szóval, nem tudja valaki mi van a HWSW fórumával? :) A főoldalon semmi nincs róla. -
Cathfaern
nagyúr
Nem tudja valaki mi van a HWSW fórumával?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Na ez nem az én napom. Először a link helyett képet csináltam, másodszor most esett le, hogy talán nem túl szerencsés moddal válaszolni egy utánam jövő kérdésre :( Szóval leírom mégegyszer: 03.02 az utolsó leveled dátuma
-
Cathfaern
nagyúr
Ne sértődj meg, de nekem nem igazán tetszik ez a kép :( Olyan, mintha 16 szinűre lenne állítva a monitorom :D
Kamikáze: az utolsó levél amit tőled kaptam 03.02-es dátumú. Arra én válaszoltam még aznap.
Btw. ha már avatárokról van szó: ezt valaki nem akarja arcképnek? [L]http://marichan.com/ikenie/img/ikenie_en.png[/L] :DD
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
El is ment? Csak mert nem igazán jött meg :(
crab: fellelhető. Igaz, Panther sokáig azt hitte, hogy nem ;]
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest