-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
a föld népességének több mint fele olyan helyen él, ahol ennek minimális a jelentősége, mert a trópusi övben minimális / alhanyagolható a nappal/éjszaka hosszának a változása.
a trópusoktól távol ennek van jelentősége.Tudom, hogy mindenki utálja az óraátállítást, de mégis ez a legjobb, hogy van, mert ha nem lenne, akkor még _kellemetlenebb_ lenne az egész.
Óraátállítás közeli napokon lehet megnézni, hogy van-e még bármi haszna ennek az egésznek vagy nincs. Ugye az az alapja, hogy kevesebbet kelljen világítani (=kevesebb energiafelhasználás), de ma már az energia elenyésző része megy el a világításra, és az emberek életritmusa is megváltozott (hiába van sötét már 4-kor télen, nem nagyon fekszenek le korábban az emberek.)
A fő gond, hogy 2 nézet ütközik össze: legyen világos amikor reggel felkelsz vs minél tovább legyen világos este. Én az utóbbit preferálnám, de lehet hogy a többség nem így van vele. -
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ez mindenkinek beégett, mint amikor meghalt Antall József

De az ilyen semmiből jött hóesés volt, ami aztán el is olvadt pár nap alatt. Igazán hideg leginkább december-januárban van, február közepén már általában ébredezik a természet (múlt héten már csomó helyen láttam hóvirágot), a március már kifejezetten tavaszi hónap továbbra is.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Illetve akár kormánypárti, akár ellenzéki vagy, mindenképp hat rád a fideszes kommunikáció is. Támad Brüsszel, jönnek a migránsok, Soros terv, háború lesz, stb.
Ez is folyamatos stresszben tart és úgy érzed, hogy nem vagy biztonságban.
-
F-ECT$
titán
En nem ismerem a ti kornyeketeket. Budai reszen az en lanyom 11 evesen mar abszolut egyedul jart haza villamossal iskolabol, meg sotetedes utan is. Budapest alapvetoen rendkivul biztonsagos. Sot, mar 10 evesen is tobbszor hazajott egyedul. Van nala telefon (amit az iskolaban le kell adni, stb.).
A fiam eppcsak 8 eves koraban mar rendszeresen eljart a kozeli boltba uveget visszavaltani a MoHus automatahoz zsebpenzert, kb. 2-szer kellett atkelni az uton, plusz egyszer villamossinen. Az elso ket alkalommal elkiserte a novere.
Nalunk kiemelten fontos nevelesi szempont az onnallosag, el tudom kepzelni, h van, akinek ez sok.
Nem attól félek, hogy ne tudna eljutni közelekdésbiztonsági szempontból a suliig, hanem arra, hogy mennyire biztonságos az emberek közé engedni egyedül a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. Beszólogatás, kéregetés, meglátják nála a telefont, stb. Az Örs és a Déli között végig a metrón ülne, a Délitől kellene 5-10 percet sétálnia. Az Örsig meg kivinnénk / mennénk érte.
-
F-ECT$
titán
Jobb topicot nem találtam, de hátha van hasonló helyzetben lévő ember itt.
Budapest, normál család, szülők dolgoznak, 2 lánygyermek: 10 és 3 éves. Jelenleg mindketten az Örs közelébe járnak iskolába, oviba (5 percre lakunk onnan). Felmerült, hogy a nagylány 8 osztályos gimibe menne, de ilyenek nincsenek a közelben. BKV-val viszont több is elérhető, pl az M2-vel a Déli pályaudvar közelében (Szilágyi Erzsébet, Kosztolányi Dezső).
Jelenleg én hozom-viszem a gyerekeket autóval, mert akár home officban vagyok, akár bemegyek dolgozni, ez belefér. Viszont ez a kör a szóba jöhető gimikkel már nem férne bele időben. Ti el mernétek engedni egyedül az akkor már 11 éves gyereket BKV-val a suliba és haza, vagy ez még korai? Fogadjunk bébiszittert aki elviszi vagy hozza? (Talán az egyik utat meg tudjuk oldani, a két út az, ami már nem megy.) A feleségem 8-17 között dolgozik így is 7-kor indul és 18-ra ér haza, nagyszülői segítség nincs. Más megoldási ötletetek van, ti mit csinálnátok? -
F-ECT$
titán
és mire állítottad, 111?

Prím számokat szoktam megadni
-
F-ECT$
titán
Próbáltam ezt is, de nem váltak szabadon futóvá a számok. Néztem azt is, hogy a nyelv benyomása után még lehet-e lenyomni / felhúzni / forgatni, de egyelőre nem jártam sikerrel

ladybug: igen, az ott leírtakat próbáltam már

Mondjuk ilyen 590 Ft-os vacak, simán lehet hogy elromlott, mert hurcibálva volt folyamatosan, csak aktívan használva nem.
Na siker: csak rohadtul szorult, kb letörtem a körmöm, de a benyomós módszerrel végül sikerült beállítani
-
F-ECT$
titán
Ilyen bőrönd lakatom van (fekete színű, 3-ik és 8-ik kép), évekkel ezelőtt vettem, sosem volt rá szükségem, de most lenne. Próbálnék beállítani egy 0-0-0-tól eltérő kódot rá, de az istenért se találok rajra semmilyen pöcköt, gombot, amit benyomva tartva új kódot tudnék megadni. Bárkinek bármilyen ötlete, hogy ezt hol kellene keresnem / vagy milyen más módszerrel kellene ezen a típuson az alap kódot megváltoztatni?
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ez az off topic régebben pörgött, azaz napi több száz hozzászólás is előfordult. Mitől halt be?
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Magyarország. Itt is egyre több helyen automatikusan felszámolnak 10-12-15%-ot, ezért kérdem.
-
F-ECT$
titán
Ha egy étteremben vacsorázol, és a számlában benne van a 10% felszolgálási díj, és így a végösszeg mondjuk 13.224 Ft, akkor mennyit illik adni? (Tegyük fel, hogy meg voltál elégedve.)
a) 13.224 Ft, hiszen már benne van a borravaló
b) 13.300 Ft, azaz felkerekíted 100-asra
c) 13.500 Ft, azaz felkerekíted a következő 500-zal osztható száma
d) 14.000 Ft, azaz felkerekíted 1000-re
e) 15.000 Ft, azaz ha meg vagy elégedve, akkor ugyanúgy rá lehet még dobni 10%-ot
f) egyéb -
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Nézi valaki az Auction Hunters (Licitvadászok) sorozatot ÉS van valami fogalma arról, hogy ez hogy is zajlik valójában az USA-ban?
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Pesten melyik adó sugároz folyamatosan csöndet az FM 96.0-n? (És hová tűnt a 88.1 Rise FM?)
-
F-ECT$
titán
Ha jól tudom, akkor múlt pénteken volt a Rúzs és New York (Lipstick Jungle) utolsó része a TV2-n. Látta valaki? Röviden le tudná írni, hogy mi volt benne?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 16gb DDR4 3200Mhz bontott - 3 hónap garancia
- Corsair HX1200i 1200W 80 PLUS Platinum (CP-9020307-EU) Tápegység
- Prémium Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X /ROG 6900XT LC /32GB DDR4 /512SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Prím számokat szoktam megadni