Hirdetés
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VladimirR
üzenetére
csak, hogy ne maradj válasz nélkül.
"az elobb az volt a baj, hogy egeszsegtelen, most az, hogy budos?"
mindkettő baj.
az a nagy büdös helyzet, hogy egyrészt utálom, ha a pofámba fújják (ez adja az erősebb érzelmi töltetet), másrészt kurvasok tb-járulékot fizetek, és mivel én egészséges vagyok, nem engem fognak belőle gyógyítani, hanem azokat, akik egészségtelenül éltek, ez is némileg frusztráló.
ha mindenkinek egyéni egészségbiztosítása lenne, akkor az egészségtelenségi szempontot leszarnám, amíg nem fújják a pofámba a füstöt, de mivel nem így van, azért érdekel a dolog, pláne, hogy azon néhány százezer ember közé tartozom, aki az adóbefizetéseivel (ez a réteg fizeti be az összes adó-és járulékbevétel zömét) kvázi eltartja ezt az egész állami szisztémát, és finanszírozza a többi adót nem, vagy alig fizetőnek, valamint az inaktívoknak is járó közszolgáltatásokat, kicsit frusztrál ez a tény, és úgy érzem, kicsit közöm van hozzá.
Javaslom, hogy hagyjuk a p.csába ezt a szolidaritáson alapuló egészségbiztosítást, és legyen mindenkinek egyéni, aztán gondoskodjon magáról, ahogy tud.
Például, legyen egyéni kockázati elbírálás. Nikotin- és alkoholvizsgálat, stb. Kedves ügyfél, dohányzol, iszol, esetleg is-is? Fizess háromszor annyit, mert nagyobb a kockázatot.
Olyan egyszerű dolog lenne ez, mint a casco.

-
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
a kávé csak arra káros, aki issza. a cigifüst arra, aki beszívja, akkor is, ha nem az ő arcából dől a füst.
amúgy én is csak a társaság miatt kávézom, de már egyre kevesebbet, maradok a teánál. mármint a rooibos-nál, mielőtt abba is belekötnél

viszont amennyire ismerem a dohányzási szokásaidat, eddig zárt helyen mindig megkérdezted, hogy rágyújthatsz-e (és nem esetén vagy nem gyújtottál rá, vagy kimentél). vagy ha volt rá mód, akkor zárt helyen nem is gyújtottál rá. van a dohányos, és van a bunkó dohányos. imho te nem a második csoportba tartozol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Milyen légtisztítót vegyek?
- BestBuy topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Egérpad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 9 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- 44999 FORINT MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)