Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gaborbol
őstag
Hello,
Kernek egy kis segitseget:
Magyaroszagrol mar biztosan megy 3 lap. Van egy baratom Svedbe, ismerek egy szimpatikus fiatal part Londonba, meg egy szuperinteligens kecsket Uj-zelandon, nekik dobtam egy-egy privatot, de aki esetleg kulfoldon van es teheti kerem segitsen.
-
gaborbol
őstag
Ez mekkora otlet
[link]
Kommentator duma sem rossz. -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem se, az ilyet kizarolag wingdings-be kell kuldeni. Aztan, ja olvasgassak azt sok szerettel, olyan fix nem lesz meg egy.

En ugyan azzal a betutipussal szoktam kuldeni mint a CV-t szoval, de nekem is faj megirni meg kuldozgetni, ertelmetlen baromsag...
-
gaborbol
őstag
Pedig tok hiheto;
"A bérbeadási folyamat azzal indul, hogy mindenki befizet egy regisztrációs díjat egy csomagra."
"4. …és a csattanó!
A bérbeadásból tehát naponta jön a passzív bevételed, és most jön még egy csavar. Ha másnak továbbajánlod ezt a rendszert, akkor az ajánlásból újabb bevételed származik, a regisztrált felhasználók után. Ezzel egy hatalmas méretű, nemzetközi üzleti hálózat épülhet ki alattad.
Jól hangzik? Sign me the f up! -
gaborbol
őstag
Hat nem talalok szavak arra ami Franciaorszagban tortent. Nem semi vilagban elunk.

-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Az tenyleg jo ar. En probaltam jopar kulonbozo fenycsoves izzot itt a lakasban de a Chief Financial Officer (feleseg) nem vette jo neven.
Persze ahogy te is irtad, nem toltottem heteket a keresgelessel vettem 4-5 kulonbozot ami a boltban a probapadon mukodve jonak tunt. Itthon persze,aaaa nem ez tul hideg, ez tul meleg, ez meg nem melegszik be eleg gyorsan, nem er az egesz sporoloas ennyit, tedd vissza a regi izzokat. ( foleg mivel nem mi fieztjuk a villanyszamlat)Ha veszunk valamit akkor inkabb kis csaladi haz lesz. Ez a HOA annyira unszimpatikus. A medence, esetleg konditerem, klubbhaz, parkositas ezek jo dolgok, de nekem annyit nem er egy sem, hogy beleszoljanak az eletembe es meg fizessek is erte.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Itt az action pack

[link]
(Nem tudom ezek mennyire birjak, lehet szarok azert ilyen olcsok.
Szerintem ami arban meg garba jo abbol vegyel par darabot akkor latod elesbe, hogy mit meg hogy mennyire vilagit. Amugy bizos majd valakit nyavajog, hogy nincs eleg feny, mas meg, hogy tul sok, vagy a szine miatt. Bele se vagnek ilyenbe, ahol ennyi embert erint a dolog, mert csak siras lesz. -
gaborbol
őstag
Biztos, hogy nem fake? Most hogy jobban belegondolok, talan a mult evben a Verzion (ISP) is kuldott ilyen behajtos levelet, akkor mar eleve szar napom volt amikor kibontottam...
Fel is hivtam oket, nem voltam tul udvaris, nekik is estem mint bolond tehen ...hogy 4+ eve autopay-en van ez a szar, annyit vonsz le amennyit akar a szamlamrol, minek kuldozget ide ilyen szarokat?!!!
Aztan kiderult, hogy nem ok kuldtek, megneztek es tenyleg autopayen voltam minden szamla ki volt fizetve, nem volt tartozas es ok nem kuldtek semmit nekem. Szoval aterzem a helyzetet.
-
gaborbol
őstag
Le kell mondani a picsbe mielott hazalatogatnal
Majd a tobbi lako lerendezi veluk mire visszaersz.Hogy komoly is legyek, hozzank is kuldtek ilyen levelet nev nelkul szinten csak a cimre az en postaladamba BGE( helyi aram szolgalltato) ,hogy elmaradasa van a haznak es jonnek kikapcsolni az aramot 3 napon bellul, ha nem fizetek 350 dollart.
Hivom a tulajt, hogy hallo kene dellazni, azt mondja ne parazzak 8 eve automata atutalason van, es fix hogy vonjak tole, de felhivja oket. Felhivta es scam. A fejlec, boritek minden jo minosegu masolat, meg a level betutipusa, formazasa is stimmel logok minden, csak a szamlaszam meg a tel szam picit mas.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha egyenesben vagy esetleg megpobalhatod betolni?
Nem tudom , hogy szabad-e. Nalam minding van bikakabel a csomagtartoban, ha nem is magam miatt esetleg mast ki lehet segiteni vele.Nem lehet, hogy belso ter vilagitast vagy valamit rajta hagytal veletlenul?
Ha beroffen akkor benzinkut. Ha nem keresel magyarokat es megprobalsz valakit megjerni kis penz fejeben, hogy segitsen. Ha nincs akkor a szallasadonal probalkoznek. Ha az sem megy akkor taxi a kutig. -
gaborbol
őstag
Ha 4 mag/8 szal es a 32 GB ram plafon nem akkora gond, akkor egesz olcson meg lehet uszni belepo szerverekkel:
4 mag felett mar zsebbe kell nyulni, 6 mag meg oskes, 8 meg mar igen csak draga, erdemesebb valami dupla CPU-s gepet nezni es 2X 4 magos procit kerseni bele.
Epiteni en is supermicrobol szoktam, mert olcsobb mint a brand gep es nagyon megbizhato.Ha nagyon kell a kakao, es a fogyasztas meg a zaj nem szamit csak az ar, akkor valami regebbi szervert kell loni valahol:
Ezekhez viszonylag olcson van minden es a vilag vegeig elmennek:
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Nagyon normalisak voltak a garancia szempontjabol, csak a munka minosege nem volt megfelelo. Peldaul felraktak 2 uj gumit elore, de nem centiroztak ki rendesen. Konkretan negyszer vittem vissza a kocsit mire sikerult kicentirozni rendesen, ugy hogy autopalyan 70 merfoldnel sem razott

Ferden allt kicsit a gepteto, bellaitjak. Ok. Telefon, jojjek erte kesz van. Odamegyek ugyan ugy all, hozza sem nyultak. Az 3 oda-vissza ut volt mire kesz lett. Aztan ugye meg a csapagy gond is volt, az is volt vagy 3-4 ut.
Ami korrekt, hogy mindig hoztak-vittek haztol hazig, egyszer nem tudtak, de akkor viszont adtak egy vadi uj Toyota Camry-t amibe ok tankoltak.
Megvettem a kocsit, kifizettem( na itt baftam el) minden szuper, minden kesz lesz rajta meg ma, vagy legkesobb holnap!!!
Aztan szo szerint 3 hetig hordtam vissza minden nap vagy masnap, de becsuletukre legyen mondva nem huztak a szajukat es beleboritottak sajat zsebbol vagy $1.5-2K-t osszesen, ugy hogy nincs harag
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Miutan mondtam nekik, hogy mit kell rajta kicserelni, nem nagyon hittek el, de legalabb oszintek voltak, mert mondtak hogy ok nem ertenek hozza inkabb atvittek Mitsubishi markaszervizbe, Ott kiderult, hogy tenyleg az a gond amit mondok. Az alkatreszt megvettek naluk, viszont kicserelesre visszavittek a magukhoz a Toyotahoz, mert magunknak nincs mukadij rajta.
2 ora mulva szoltak, hogy kesz es tenlyeg az volt a gondja, elnezest kertek meg adtak egy $1100-dollaros munkalapot amit a vegen 0-ra irtak jova. Megjartuk vele eszakot ra par napra, 2700 merfold ment bele azota minden gond nelkul teszi dolgat.(amig ugye van benne benzin )
tope: A sracot kimondottan Apple technikuskent vette fel ceg ezert nem meg lepo, hogy volt nala nemi Apple termek. Nem tudom, hogy a telefon es/ vagy az air book is reszletre volt-e vagy sem. Palyakezdo, nulla valos tapasztalat, fizetese harmada az enyemnek, most hazasodott.
Azt tudom, hogy kocsira sem volt penze es abban remmenykedett, hogy talan majd a csaladjaba talan neki valaki valami szart amivel eljarhat egy darabig, mert napi 4-4.5 orat buszozik munkaba, kocsival meg lenne 1.5 ora. Persze az ilyet raboljak ki, mert az elet aztan rohadt igazsagos.
concret_hp: Ez olyan mint haverom anno a meh telepen. Rokona elkuldi a meh telepre, hogy nezzen neki savallo lemezt ad neki 15K-t. Elmegy, talal megfelelo meretet, lemerik 13.5K Ft, menjen oda ahhoz az ablakhoz fizesse ki aztan mehet a dolgara. Odamegy az ablakhoz, beadja a papirt, kerdezik tole savallo lemez ? Az. Erre leszamolnak neki 13.500 Ft-ot, itt a penz aztan mehet!
O meg elment
-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kes, vipera, bozotvago, baseball uto, feltegla is lehetett volna nala szinte biztos, hogy nem hivatalson regisztralt fegyverrel megy valaki rabolni. Szar kornyek meg szinte minden nagyvarosban van, sajnos a kozeli Baltimore es DC sem kivetel.
Ha fegyver lett volna valoszinu ott le is lovik mielott barmit csinalt volna. Baltimore-ba majdnem minden nap van lovoldozes. Pont most indulok oda, persze a gazdag negyedbe ahol az ugyveddel pakoljuk a 4K-s teveket a falra...Azt csinalom a sraccal amit anno velem csinaltak amikor eloszor idejottem.
Pont van egy felesleges oreg, de meg hasznalhato autom, odaadmom neki ingyen.
-
gaborbol
őstag
Most telefonalt fonokom, hogy munkatarsamra tegnap este 8 kor Washington DC-be fegyvert fogtak, elvettek a telefonjat iPhone 6 , hatizsakjat benne a macbook air, penztarcajat, meg a lakaskulcsat.
Neki mar nem kell aggodnia az ios 9 update miatt, mert semmire nincs penze

Penteken rakja le a jogsit, de kocsire sem nagyon volt penze igy meg plane nem aztan napi 4 orat buszozik oda vissza meloba.
Fszomat az ilyen budos gyoker emberekbe. -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem nincs Apple cuccom, a mac mini-t ket hete adtam el, mert egy evet figyelt a fiokba kikapcsolva a regi iphone 4 meg vagy ket evet, de azzal vallatni lehetett.
Nem tudom, hogy a frissitesi opciok alatt mi van benne, de a maganiskola ahol supportalunk ott minden tanulonak ad az iskola egy ipad-et. Van kb 1000 diak+ a tanarok valamint az iroda es vezetes mindenkinel figyel egy, pont tegnap panaszokodott 4 gyerek, hogy gond van a wifivel. Harom meg a 7.X.X verzion volt a negyedik meg 8.X-en.
Kulonben en nem ertek hozza, szamitogepeket is utalom.
Amennyit elmokoltam mar veluk, en mar minden elhiszek, es annak a teljes ellenkezojet is. -
gaborbol
őstag
Tegnap karrierem csucsara ertem, innen mar csak lefele lesz.
Infos rendszermernokkent 4K-s Samsung TV-ket szereltem falra egy ugyved ceg tulajdonosaval aki szinten ugyved, egy masik ugyvednek
Kettonk oradijja minmum $350-400 dollar.Ilyenkor jon ra az ember, hogy paran bizony picit mas vilagban elnek. Persze gondolom az allami tendereknel meg mindig olcsobbak voltunk.

-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hat igen, anno Ex-el mi igen csak raereztunk a nagy lehetosegre. Az allamilag tamogatott forint alapu hitel lett volna 35K a CHF meg 22K igy persze az utobbi lett. Vettunk is egy lakast 9M-ert rament + 1 es a nagy lufi vegen 6.2 -re arazodott be.
Ha valakinek tanacs kell szoljon bartran! (es csinalja a tok ellenkezojet amit mondok)
Hasznalt kocsira itt nem akartam hitelt felvenni, mert kp-be ki is ki tunank csengetni, de 1.99%-os hitelt adtak ra. A 30 eves fix lakas hitelre 3.8% 15 evesre meg 3.1%-ot mondanak ebben a pillanatban.
A 2.5X brutto fizu is megremiszt kicsit, mert "sokat" keresek, de sokat is koltunk. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Csatlakozom.
Mondtam is munkatarsnak, azt mondja ismeros cegnel szinten volt, meg tesznek pendrive-ot etkezobe, break room-ba, aztan nezik hogy ki dugja be ceges gepbe
A regi cegnel meg az volt a standard, hogy az ilyen fake "jeltekezz be/ update your password " oldalakon egybol gepeletek be a: nyalazd meg a makk**at@koc*og.com meg a hasonlo hozza illo jelszo.
Kivancsi lennek arra mit lep az audit team -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Az elet kegyetlen

Kezd most nalatok jo ido lenni. Nagyszulok is mennek mar le, de meg kb ket het mire jon az unoka azt meg megvarjak.
Oktober- es Marcius kozt en is szivesen megyek le, foleg amikor itt havazik... 2 ora mulva meg rovidgatyaba setalok ki Fort Lauderdale a repterrol, auto kolcsonzo, aztan irany Key West.Iden ez kimarad, jovo nyarra meg feleseg baratnoje hazasodik Disneyland-ben Julius vegen, pont a legdurvabb melegben

-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
O, hogy az a...
En meg egesz nap az erdot irtottam korulottunk, mert raknott a termeszet
Ugy neztunk ki mint valami katasztrofafilm forgatasi helyszine.
Melyik tegnerpartra mentetek ki?
lenox: En eszem mindkettot gond nelkul, mult heten azert ledobbentem, hogy mennyi fele Oreo keksz van. Ha nincs 15-20 fele akkor semmnyi.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Szerintem olyan nagyon nincsen, amit felettem linkeltek talan a legkozelebbi megoldas. Az konkretan nem a koax jelet tovabbitja, hanem a belteri egysegre megy ra, es az abbol kijovo jelet hozza at-kuldi vissza a taviranytio jelevel egybe a TV-re.
Ket helyen lattam eddig ket kulonbozo dobozt, az egyiknel folyton kesett a hang 1 masodpercet a masikal meg volt egy 1-2 masodperces keses a taviranyitoval, mert a tavolban levo belteri vegzin a muveletet nem az elotted levo dobozon. Na azon mire bealitottam 4 usert meg a fix IP-t a hajam egnek allt. Es persze a rendes belteri a pinceben volt, tv nelkul. A tv amit meg neztunk a masodik emeleten.
Lehet van olyan doboz amin minden megy csont nelkul.
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Azt irja $125 dollar feletti rendelesnel ibgyen kuldig el USA-n bellul. Szoval egy csomag eseten minimum 5-6 dollar lenne elkuldeni csak hozzam, innen meg minimum 15-20 hozzad MO-ra.
Hanem akarod a termek aranak sokszorosat postara kifizetni akkor az egyetlen megoldas, ha van valaki aki jon haza es elhozza neked. En egyenlore nem megyek haza, ismeros most szolt, hogy Marciusban latogat haza, ha valakinek kell valami szivesen elviszi.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Van total fullos biztositasa azon vagyok en is, csak feleseg nem megy szules utan vissza ebben az iskolai felevben igy a biztositasat szepen kikapcsolja a megye addig amig vissza nem megy dolgozni. A 12 het szulesi szabadsagra sem tud elmenni, mivel ha utanna nem megy vissza azonnal dolgozni akkor vissza kell fizetni mindent a biztositast is
Kapitalizmus 
Vagy atvallaljuk az o havi $1400 dollaros biztositasi dijjat, vagy ugyan ezt megveszem picit olcsobban sajat magunknak. A ceg ahol meg en vagyok annyira kicsit, hogy csak nagyon alap cucc van, azt meg pici gyerek mellett nem lehet bevallalni.Jol keresek, igy nincs gond, az sem kizart, hogy jovo ev elejen elkezdik fizetni a cegnel a fullos biztositast.
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Prius-nak meghuztak az oldalat ket ajto es a hatso sarvedon volt egy 5 centis csik, egy elem sem volt cseres elvittem szakmuhelybe, nem markaszerviz, csak egy szakmuhely, adtak is egy $4200-os arajanlatot.
Mondok mast, most, hogy jon a gyerkoc, megneztem mennyi lenne egy viszonylag jobb eu biztositas amibe benne van a fogaszat es szemeszet nagyresze, harmunkra $1150/ho.
Magasak a munkaberek, mindenki jol akar kereseni, aztan a biztositot mindenki le is huzza. Havernak volt orrsoveny ferdulese, mult heten volt egy 1 oras mutete az orvos $16.000 DOLLAROS szamlat adott neki amit az o biztositoja fizet. (van valami szabaly hogy az ilyen mutetre a biztosito csak 10-vagy 15%-kot terit a dokinak igy ha meg akarja kapni a $2-3K-jat ami meg mindig baszott sok a mutetert akkor $16K-t kell kiszamlaznia)
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Nem tudom, hogy miert. Nalunk egyszer emeltek az elmult 6 evben azota lefele megy. Feleseggel kulon biztositason voltunk, de ugyan annal a biztositonal, amikor behuztam, hogy o vezetheti az osszes automat en meg az ovet akkor egybol adtak havi $35-40 kedvezmenyt pedif semi mas nem valltozott

Koccolj at mas biztositohoz, erdemes vegigmenni az ajanaltokon.( en progressivnel vagyok) Geicoes Allstate legalabb 30%-kal dragabb, is, Farmers is tobb vagy 15%-kal, Esurnace meg a Liberty Mutual ami kicsit olcsobb, de par dollarert meg nem eri meg atmenni.
-
gaborbol
őstag
Munkamania legfelso foka..Ugyfel mara van kiirva szulni, most kuldott emailt!

"I'm trying to connect to RDC from my mac and every time I attempt to connect it is a blank gray screen - no error message or anything. I definitely want to get this fixed on my Mac today if possible, especially since this baby could come any minute! "
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Meg gyerek kormomban voltam Tyrol-ban ( Innsbruck) par hetet, eszmeletlen gyonyoruek a hegyek, erdok, legelok, hegyi tavak, azok a szinek ... nem semmi latvany.
Azota is visszavagyom arra a tajra. Majd, ha jovunk Mo-ra, lehet hogy beiktatunk egy hetet valamerre.
-
gaborbol
őstag
Mi ide indulunk nyaralni penteken: [link]
24-25 fokok szoktak lenni viszonylag alacsony paratartalommal este meg neha jol jon egy farmer meg egy pulover

-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Vizallo ragtapasz legyen ezt az elso felmaratonnal megtanultam.
Amint elkezdesz izzadni es dorzsolodni, siman lejon a rendes ragtapasz percek alatt, van amikor meg a vizallo is feladja feluton. Verseny kozben eszre sem veszed, aztan ha vege az adrenalinnak akkor fajni fog egy ideig. En cask Dry Fit cuccokban futok, a pamut szo szerint ram ragana percek alatt.
Volt verseny amin Duck Tapet probaltam ki, az is lejott feltav korul, de onnan viszont mar kibirhato volt. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
A digitalis tolomero nekem is kene, hasznalni en sem hasznalnam semmire, de jo lenne ha lenne. Egyszer vagy ketszer nalunk is volt ilyen, hogy a tracking szerint mar itt volt a csomag a valosagban meg masnap erkezett, de annyi mindent rendelunk, hogy talan 100-bol egyszer forudul ilyen elo, es akkor is megvan, nem veszik el. Gondolom , ha nincs kiszallitva idoben a csomag akkor megb, megszoljak oket, igy meg falun raer egy nap ide vagy oda nem szamit.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Egy kis muanyag darabert... Gondolom kerul vagy 50 Ft-ba eloallitani.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Eloszor gondoltam berakom ezt:
Aztan rakattintottam az elso talatra, aztan a masodikra, aztan meg egyre, mert nem hittem el mennyit kernek erte. Haztartasi gepszerelonel voltam tanulo 3 evig, abbol az idobol valami 130 Ft remlett.
Viszlát: En is ugyan igy vagyok. AAAAAA nekik nem kell, mert sose volt, meg biztos sokat is fogyaszt, nagy lenne a villanyszamla, meg artalmas is.
-
gaborbol
őstag
Nalunk oktober masodik hetere van kiirva a kiscsaj szuletese. Maganrendeloben lesz termeszetes szules. A maganrendelo a helyi korhaz teruleten talahato es szo szerint ketto perc alatt at lehet tolni anyut meg a babat, ha barmi komplikacio adodna, remeljuk nem fog.
Mar megkaptuk a "szamlat" elore, most nincs elottem, de ha jol remilk $7500 dollar, pont ugyan annyi mint a normal korhazi szules, es ezt is 100%-ba tamogatja a biztosito. -
gaborbol
őstag
Nekunk a tempurpedic van, 2 eve vettuk talan $2K korul volt. Feleseg imadja, szerintem okes.
30 ev gar ide-vagy oda, annyira nem vagyok tole elragadtatva. Ha kibir 10 evet vagy esetleg egyszer cserelik garba akkor azt mondom megerte, addig nem. Persze a garfeltetelek se semmik.Probaltam a sleepnumber bed-et vendegsegbe nekem az jobban bejott.
$600-800 dollaros joil kinezo matrac 3 ev alatt konkretan kiteknosodott, azt csereltuk a tempurpedic-re. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Szep munka! Jol nez ki
Mennyi ideig csinaltad kb?46518:

fokukac: Pedig baszott logikus, mert egy incs az felre, negyedre, nyolcadokra, tizenhatodokra van bontva ertelem szeruen 12 incs egy lab es innen mar szinte adja magat, hogy 1 merfold az 5280 incs.
Nem csoda,hogy nem tudnak szamolni. eloszor kijottem es szeretlem villanyt, aztan aki betanitott meg probalt osszeadni harom nevezos tortet es vege volt a vilagnak.
Mondom mennyivel, egyszerubb a mienk.
Miert? Hany kilometer egy merfoled peldaul?
1.6km.
Akkor mirol beszel b+.
Mindegy, nem fog neked ez menni. -
gaborbol
őstag
Winner te ezt ne olvasd, mert elsirod magad.
Szoval volt hely a konyhaban, nem volt mosogatogep, vettem egy beepitheto mosogatogepet.
Gondoltam, hogy mivel sarokra kerul es nem is szabvanymeret a hely, majd en csinalok neki keretet, meg lesz a tetejere butcher board, mivel az eredeti granitbol mar nem lehet beszerezni.Lemertem mindent, elmentem a boltba, megvettem a faanyagot, 2X4, 1X3, 1X5, 5/4X6. ( incs)
Elkezdem osszerakni, aztan jot rohogtem magamon, hogy biztos elba*, elrontottam vagy a darabolast, vagy meretezest a tervezesnel, mert sorban nem stimmelnek a dolgok.Hat B+, ha valamit 2X4 nek hivank amerikaszerte az, mi a banatos halal firifuttyert 1 1/2" X 3 1/2" a valosagban?

Es az osszes sorba, 1X5 a valosagban 3/4 X 41/2, de viszont amikor mar azt hiszed, hogy megertetted akkor jon az 5/4 X 6 amibol az 5/4 az viszont tenleg annyi. Gondolom olyan mint a nyelvtan, a kivetel erositi a szabalyt.
Azert faval dolgozni jo, nem is tudom mikor csinaltam utoljara valami hasonlot, mindig csak az IT.
Mar csak ossze kell ragasztani, hezagokat eltuntetni, csiszolni es pacolni. -
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Sajnalatos, lesz ez jobb is, legalabb nem 5-10 ev utan talalta ki, hogy mit szeretne.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Levelezo szerverre, tavoli eleresre, egyszeru SSL tanusitvanyt vettunk jopar ugyfelnek, azokra is azt mondja kizarolag a chrome, hogy nem megbizhato es nem tolti be az oldalt alapesetben. Evek ota ment rendesen barmely bongeszoben,chrome is, most a legujabb frissitessel beintettek.

-
gaborbol
őstag
Tegnap este hazajottem, nem neztem terkepet, csak kivancsisagbol megneztem, hogy hogyan lehetne eljutni Skociaba viszonylag olcson par napra.
Vezetni tud is, ahogy levettem szeret is,a taj is szep (bar este 11 es reggel 7 koztt nem sokat lani belole) igy nem gond 7-8 ora vezetes, ami meg mindig jobb mint 20-25, csak egy iranyba, en hasonlo esetben siman vallalnam.emvy Ez eleg jol hangzik.
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Legalabb nem egy orat szamlaztak ki es esetleg ki is csereltek nem csak kifizettettek veled.
Ez van sajna, a legremisztobb, az a szerelok fizetese es annak modja volt. (Legalabb is MO-on.) Annyira dobbenetesen alul voltak fizetve, hogy nem hittem el mennyit keresnek amikor mondtak.
Raadasul nem fix beren vannak, hanem az alapjan kapjak a fizut, hogy "mennyit dolgoztak".
Ha nincs eleg sok ugyfel, nem porog a szerviz, akkor mit csinal a szerelo, hogy ne haljon ehen?Elkezd hibat keresni, meg olyan dolgokat csinalni a kocsin amit nem kertel. Aztan ahogy tellik az ido, van aki csibeszebbe valik,jon a ceges kocsi, leszed valamit a kocsin, szepen megpucolja visszarakja felveszi a raktarbol az uj alkatreszt, azt hazaviszi-eladja felaron, a vevonek meg kiszamlazzak szepen. Vagy ha mar teljesn troger, akkor mindegy ki az, ra sem nez a kocsira, csak kiszamlazza a melot meg az anyagot es ennyi.
A szerviz tulaj erdekelt benne, mert ezaltal no a bevetel, a masik reszrol meg bele o is bele van kenyszeritve a gyar alltal. A gyar sem szivbajos azt mondja itt van ez a 10-20.000 euros muszer, ezt ha nem veszed meg akkor nem lehetsz hivatalos szerviz. Egy esetleg let ev mulva megint jon a level, hogy itt a leguljabb muszer fizess megint.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Egyebbkent igy volt anno, nem tudom hogy most is igy van-e, Kulon oradij volt a harmasig bezarolag, kulon az 5-os re, es kulon a 7-es re, de lehet, hogy meg a benzin meg dizel motor miatt is valtozott az oradij.
Viszont ami korrekt volt, az az, hogy a gyar elorita, hogy melyik munkafolyamat mennyi ideg tarthat. tehat egy egy oras melora, nem szmalazhattak ki 4 orat. Es azt hiszem 12 perces egysegekbe ment, nem ugy volt, hogy akkor szamoljuk egy orat.
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
BMW szalonoknak dolgoztam 7 evig. A dolgozoi parkolot erdemes volt megnezni
Pedig szerelok, es ott a speci szerszam-diagnosztika, a tudas, a maximum kedvezmeny az alkatreszre... es megsem.
Kerdeztem toluk, hogy megis mi kerul 200K-ba egy olajcseren a 7-es BMW-n, azt mondtak, ha az ugyfelnek volt 40 millaja a kocsira akkor a 200K is lesz olajcserere, akkor meg miert ne. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
A 7.5 literes V8 meg engem is megremit

Annapolis - Miami az 1100 merfold azaz 200 gallon vagy 750 liter benzin oda-vissza, bar az lenne valamilyen moka. Kivancsi lennek, hany merfoldet menne az elso lerohadasig.Az asszony szerint mar igy is sok kettonkre 4 kocsi!
Hiaba mondom neki, hogy nekem csak harom volt mielott idekoltozott, kutya sem volt kivancsi a Honda Civic-jere.
Eloszor egy SUV lesz, aztan jon a gyerkoc, aztan majd lesz valami a 60-as 70-es evekbol nekem is, ha lesz sajat haz. -
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Teljes mertekben igazad van! Kiveve a tempomat, mert ha kocsival megyek Bobsys fele akkor azert a 16-20 oras uton jol tud jonni.
Kulonben amit kineztem magamnak abban is megvolt mar minden fontos extra lehetosege

Csak a visszafogott 25liter/100km-es atlagfogyasztasaban nem vagyok biztos

-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Szinte hihetetlen, hogy 400 euroval olcsobb csak a szuzi, latatlanba gondoltam egy 2000-3000 euro kulonbseget pl a minihez kepest. Nem szoktam nezegetni uj auto arakat igazabol, igy fogalmam sem volt rola, hogy csak ennyire minimalis a kulonbseg arban.
Most megneztem, konkretan nalunk(usa) a MINI Base arait :
2015 0 kilometers, szalonbol $25-26K dollar korul van.
2015 2-5.000 merfold $22K korul van MINI NEXT Certified pre owed.
2014 3-10K merfold $20K korul van MINI NEXT Certified pre owed.
2013 15-25K merfold $16-17K korul van MINI NEXT Certified pre owed.
2012 15-35K merfold $14-15K korul van MINI NEXT Certified pre owed.
2009 80-100K merfold $8-9K, nincs tobbe gyari gar, kereskedo ad ra 1-3 honapot.Most nezelodom valami hasznalt SUV utan, ami gyakorlatilag teljesen felesleges. Egy evben talan egy vagy ket alkalommal lesz kihasznalva arra akar berelhetnek is valamit, 95%-ban felesegem fog vele egymaga jarkalni, azert mert o olyat szeretne, mindig ilyenre vagyott. A SUV-oknak meg brutalisabb az ertekvesztesuk valoszinu valami 5 ev koruli joszagot valsztunk, ha sikerul talani valami normalisabbat itt a kornyeken, maganszemellytol.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem a 2007 es prius2 bol kozvetlen atulve is csalodas volt. Van egy haverom o is ugy volt vele ahogy fent is emlitve lett. O a megane 2 kombiba volt belezugva, de anyagi okok miatt csak az 1.6 benzi johetett szoba. Mondtuk neki, hogy lassu lesz, megbizhatatlan hulladek.
O is azt mondta, hogy ez tetszik neki, ebben erzi jol magat, leszarja a tobbit es igaza is lett. -
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
-
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Szerintem sajt zsebbol. Nem tudom miert fizetnenek neked azert, mert te megproblasz hozzajuk jelentkezni?
En par allammal odebb jelentkezgettem 8 ora kocsival vagy 1,5-2 ora repulo. Amikor megvolt par telefonos interju es jott az esetlegtes szemellyes talakozo, akkor mondtam nekik, hogy tudom, hogy ez nem igy szokas, de terjunk ra a konkretumokra: Fizetes, pontos munkakor, elvarasok, juttatasok, karrier lehetoseg cegen bellul, hogy ne raboljuk mar egymas idejet. Es meglepoen normalisan megvalaszoltak minden kerdest. Persze ugy vagyok vele,hogy ha bejott volna az adott lehetoseg akkor egybol koltozom is akar meg azon a heten.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Gyakorlatilag nalunk is lehetne a legtobb project elso 10-20% ban onsite( amig kivisszuk az uj eszkozoket es be nem allitjuk a remote access-t. Onnantol minden szinte minden remote.
Mondta a fonok a RI-re koltozunk akkor is dolgozhatom ugyan ugy akkor mar mindegy lenne, hogy honnan dolgozom. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Az kemeny! Sokkal hidegebb es hosszabb volt a tel mint szokott. Van itt mellettunk egy folyo azt mondjak az idosek, hogy kb 1975-ig szinte minden evben be volt fagyva azota soha kiveve iden telen. Mult szombaton meg nalunk is havazott.
Kerdes: Minek koltoztel Floridaba,ha folyton Chicagoba jarkalsz?
Haver igy jart anno. Belgiumba ment, elindul a gep, gurul a kifuton, egyszer csak satu, jonnek hatra a legiutas kiserok, hogy tegye fel a kezet az a szemely aki BUKARESTBE utazik. Haver mondja felesegenek rohogve, hogy na persze, majd idaig eljutott a "rossz" jeggyel.
Aztan egy faszika felteszi a kezet az elso sorba
Visszamennek leszallitjak a madarat, felszallnak majd leszallas elott fel oraval kozlik, hogy az eredeti cel repter bezart es 120 Km-rel tavolabb rakjak majd le oket
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Na az kemeny, amikor lefutod a versenyt, belusz a kocsiba, es meg nem tudod, hogy mennyire megszivtad

Kivancsisagbol kicsit rakerestem, hogy mikortol-meddig volt a mergezo kabelkoteg vedo,de igazabol nem talatam meg.
Viszonont amit talatam az az, hogy a gyartok tenyleg atalltak a "bio" es az ujrahasznosithato kabelkoteg vedokre ami a Toyotanal cukornad vagy kukorica alapu, Fordnal pl szoja alapu szoval nem csoda, hogy megeszik oket.
De van megoldas

[link]
Nem tudom mennyire igaz,valahol azt talatam rola, hogy a hatoanyag eros paprika, vagy annak a vegyulete, es annyira eros, hogy garantaltan nem ragja meg semmi. -
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Meg mult evben voltam autoszerelonel, pont egy ilyen szetragott kabeles kocsi felett tanakodtak. Kerdezi a kocsi gazdaja, hogy miert nem csinal valamit a gyarto ez ellen???
Mondtak neki, hogy csinalt, raktak a muanyag csobe valami merget amitol megdoglik a joszag, ha megragja.
Erre elkezdett sopankodni a holgy, hogy ez milyen kegyetlen dolog es, hogy nem kene ilyet tenni!A szerelo megmondta neki, hogy pontosan ezert lett leallitva, mert sokakat bantott az elv,meg a negative marketing, es nem hogy visszacsinaltak, de olyan kopennyel kellett eloalniuk a gyartoknak ami problema mentesen bomlik le a ragcsalo gyomraban.
Ugyfel midjart meg is nyugodott, hogy ez igy mindjart rendben is van, de mi lett akkor a megoldas a problemara?
A megoldas? Hat valami durva osszeggert, most majd kicsereljuk az elragott kabeleket.

-
gaborbol
őstag
válasz
fasyrt
üzenetére
Rakerestem a kepre, eszmeletlen sok oldalon megtalahato, ha csak 20%-a fizetett erte, mar megerte nekik.
Tualatinon sokkal nagyobb volt a kupak, es abbol en csak zoldet lattam, barnat soha, vekonyabb is volt az alja.Legelso cegnel ahol meloztam raktuk ossze az 166 penyokat , az osztalyvezeto meg kapta az uberkiraly 233-at, aztan jottek at hozzak a szoftveresek, hogy a forditas majd 2 oraval kevesebb ido alatt fut le naponta az uj gepeknek hala. Mi meg csak neztunk, hogy kit erdekel? Ocsem a jatekok mennyivel jobban futnak.rajta?

-
gaborbol
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Anno egy szar mechanikus KVM miatt kollega egy korhazban kigyakott egy eles adatbazis szervert. A kapcsolo a 8-on allt es azt is hitte, hogy azon dolgozik, de a valosagban viszont a 7-es szerveren dolgozott. A teljes korhazban megallt az elet egy idore.
Na az durva tevedes volt. -
gaborbol
őstag
Csak rakerestem:
I've had a GS605 for quite a while now but recently I've noticed that in W7 Network and Sharing Centre/Local Area Connection/General/Speed it's showing as 100 Mbps and not the full Gigabit I've previously enjoyed. However, turning off the switch at the mains and then turning it back on again seems to cure it for a while then the network speed drops back to 100 Mbps. Any thoughts?
es a lehetseges megoldas:
"Definitely the electrolytic caps on the board.
1.Remove the 4 small philips screws hidden under the rubber feet - then with care, using pliers - literally pull the two bluging caps off the board vertically without damaging the surrounding parts.
2.Carefully desolder the two legs left behind from each capacitor
3.and replace with like sized parts (I used 100uF/16V if I recall).I've fixed four GS60x switches in my LAN this way - on suggestion from another poster. "
Ahogy irod siman lehet a gyenge betaptol is. Mindenhol egy 1A-ost irnak ra. Kezd azzal, ha nem jon be akkor marad a kondi csere.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Volt fonokom meg MO-on mindig rogzitette az ilyeneket, aztan aszerint cselekedett ami szamara a legkedvezobb volt. Ha meg elo akartak venni akkor.. hat maguk mondtak. Csak ne felejsd el kozolni veluk, hogy "This call is being recorded for quality assurance purposes"
tildy: Gratulalunk mi is!
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
gaborbol
őstag

Remelem ez volt az utolso hoeses iden, meg az utolso friss reggel. (-13C)
Nem bannam, ha verge kitavaszodna, harom hete nem volt talan +5 fok felett a homerseglet. -
gaborbol
őstag
Munkatarsam par eve eladott egy gepet egy tervezo irodanak, rakott bele valami akkori AMD "gamerkartyat", hogy az majd biztos kiraly lesz, CAD meg le se szarta, el sem indult rajta.
Mokolgattuk kicsit a kartyat, hogy rategyuk a FirePro biost, de valamiert az sem jott ossze, igy a vegen megneztuk, hogy a tamogatott kartyak kozul, mit tudnank betenni.
Abbol kapott egyet majdnem a legolcsobbat, az meg siman leverte az osszes meglevo gepuket sebessegbe, ugy hogy vettek meg parat, nekem meg odaadtak ajandekba a gamerkartyat

-
gaborbol
őstag
Felesegem mondja penteken, hogy mondjam le a TV-t, mert ugyis alig nezzuk, legyen csak internet.
OK.
Lemondom telefonon, jon haza melobol, hogy gondolkodott rajta, es megse mondjuk le a TV-t meg. Keso banat, mitan telefonaltam 2 percre ra ki is kapcsoltak a TV musorkat. Ok, de beszeljek veluk.
Felhivom oket, hogy par oraja kikapcsolttam a TV-t es most szeretnem visszakapcsoltatni.Semmi gond, most van egy akciojuk, hogy husegnyilatkozat nelkul adnak 20 dollar kedvezmenyt/ho egy evig
Koszi szepen.
Es mivel visszatero vasarlo vagyok(lol) ezert meg havi 10 dollart elengednek szinten 12 honapon keresztul. Koszi szepen. -
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Vannak ilyenek, tegnap volt a hirekbe, igaz ez kicsit extrem azert.
92 evesen elhunyt egy ur, aki 25 evet dolgozott benzinkutaskent, aztan 74 eves koraig dolgozott takaritokent egy aruhazban, ez mellett, favagassal is foglalkozott( nem tudom, hogy tuzifat arult-e, vagy veszellyes fakat vagott-e ki.)Neha mondta egy-ket embernek, hogy van penze, de senki nem hitt neki, mert kopott, elhasznalt ruhakban jarkalt, es sosem szorta a penzt.
Nem lotto nyertes, allitolag alacsony iskolai vegzettsege es alacsony jovededelme mellett, eszmeletlen erzekkel forgatta a penzt, es persze eszmeletlen soher is volt.8 milliobol, 6 millio dollart hagyott hatra a helyi korhaznak meg egy konytvtarnak.
Felesegem csaladjaban is van egy ilyen par, a no tok normalis, nagyon szereny, a hadseregben volt nover, most mar nyugdijjas. A ferje mernok, szinten a hadseregben, mellette 2-3 helyen dolgozik. O is kedves, normalis is egeszen addig amig a penz nem kerul szoba.
Iszonyat soher, ketszer megy az edzoterembe minden nap, de csak azert, mert otthon nem akar fizetni a zuhanyozasert.
Ha a felesegevel ketten mennek valahova, akkor fizetos autopalyan nem mehetnek, mert nem birja elviselni, ha fizetni kell az uthasznalatert, pedig itt bago amit fizetsz. Mindig lepukadt hazat vesznek,azt szep lassan ketten felujjitjak, eladjak,nyernek rajta valamennyit, es jon a kovetkezo. Feleseg mondja, hogy $1,5-2 milla korul jarnak, de ez mar csak igy megy, ezt szoktak meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- Interactive Brokers társalgó
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ma vettem parat helyben, de holnap reggel bemegyek a varosba es korulnezek hatha van valami szebb.

Nalatod