Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Friss! Olvastad már?
Nem tudom most melóban meghallgatni ez-e az amit a rádiók játszanak, de könyörögve kérlek, hogy egymás után 200x hallgasd meg, vagy egy nap végtelenítve, és kb. akkor tartasz ott, ahol én most, még úgy is, hogy amint meghallom, 2 azaz 2 másodpercen belül nyomom el, halkítom le, kapcsolom ki.
peterke: Az úgy indul, hogy
"Nognignognignognignognignognignognignognignognagnognagnognagnognagnognagnognagnog,
nignognignognignognignognignognignognignignognagnognagnognagnognagnognagnognagnog,
nignegnognagnognagnegnognagnognagnognagnognagnog nignegnognagnegnognagnognagnognagnognagnog.
nignegnognagnognagnegnognagnognagnognagnognagnog nignegnognagnegnognagnognagnognagnognagnog."Na és most jön az amit te mondasz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Oszt úgy egyszercsak a semmiből elkezdték.. Mindegy, rátoltam 3 ó 20 perces felvételre, oszt otthagytam. Tévé hádédével.
Ha mégegyszer meghallom ezt a langymeleg homometroszekszuális "zenét" ezt a csheérlídört, hát esküszöm elkezdek fájdalomdíjat szedni mindenkitől. És nyomják a rádiók óránként 3x. Miért, miért kell elmenni ebbe az irányba?

-
BlacKSouL
addikt
Mi a véreres vastag .csért nem tudják azt adni az M4-en ami a műsorújságban van? Mondjuk F1 ismétlés.
És mi az ugyanezért nincs digitális műsorújság? Pont azért? Persze fel akartam venni, de EPG nélkül csak kézzel indítható, pedig már le akartam feküdni... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Racecam
üzenetére
HE?

Gyerekek, megjött a télapó, nemsokára havazik.
Csak majd azt nézném meg, hogy a 30. kör környékén mivel seprik le az 5 centi jégdarát a pályáról...
Kukac: dobd ki a p.csába, vegyél rendes légkondit. Nekünk is nyílik azért az olló, mert nagyszoba 24, háló dettó, folyosó 25,1, kisszoba 26,7, de utóbbiban 34%-os RH miatt bőven kellemesen lehet aludni.
Ami változott, hogy 180-350 W helyett 220-400 W intervallumban mozog a felvétel, nappal 1-es, éjjel quiet módban. -
BlacKSouL
addikt
Akkor most hány embert fosztottak meg rangjától, és mehetünk vissza az Onba?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Naná... PH! Nagy Úr

-
BlacKSouL
addikt
Aki a tudás birtokában van azt illetően, hogy a jelenlegi legutolsó VW Caravelle/Transporter (nem a most bemutatott, hanem a futó) esetében hol van a belső keringetés beszívó nyílása, az közölje már velem. Magyarul klímatisztításnál hogy lehet a legrövidebb úton a hőcserélőhöz eljutni?
Személyautóknál jellemzően az anyósülés lábterében van, vagy akörül, de itt ez teljesen burkoltnak tűnik.
Csomagtérben a jobb hátsó kerékdob környékén van rács, de szerintem az inkább lábtérbe kifúvó nyílás.
Köszöntem előre is. -
BlacKSouL
addikt
Mostanában olyan időjárás van, egy szavam nem lehet...mintha hájjal kenegetnének.

spontán vagy nem: Mi anno Montenegroba mentünk le úgy, hogy annyi volt fix: Szarajevot, Mostart akarjuk látni, parton lemenni Budvába, aztán majd ott lesz valami, és majd "hazafelé" Isztriára is lesz valami. Szállás sehova nem volt előre. Szarajevótól 1 órát autóztunk éjjel 22-23 között, mire 1200 m magasan találtunk egy motelt, ami k.rvajó volt. Másnap éjjel Budvában 0:45-kor értünk a városba, 1 órát keresgéltünk szállást, pedig 1:00-kor minden bezár a városban. Hazafelé Cavtatban ért minket a 21:00, tourist office nélkül nem lett volna szállás, de lett, nem is akármilyen. Trogirban másnap dettó. Aztán Isztria. Ennyire semennyire nem megtervezett úton azóta sem voltam. És láttuk még Ulcinjt, Skhadar tó és Virpazart, Kotort, Sibeniket, Plitvicét, 6 nap 5 éjszaka.
Ennek ellenére szeretem előre tudni a vázlatát az eseménysornak, de az órai szintű tervezést nem bírom én sem. -
BlacKSouL
addikt
Az ablak a másik halálom. Ül mindenki a gép előtt, mint a zombi, csepeg a nyála a kezére, beszélni nem bír annyira álmos, de az ablakok napokon át szorosan légmentesen zárva, nehogy friss oxigén jöjjön be. És ez ahogy megfigyeltem minden multinál így van, még ott is, ahol minden iroda kültérre nyíló nyitható ablakokkal rendelkezik.
-
BlacKSouL
addikt
Egy rövid szolgálati kérdés:
Jelenlegi feltúrások lezárások és forgalom mellett szombati napon 19:00-20:30 között az M7-en érkezve Bpestre a három közül melyik a leggyorsabban, legrövidebben, legzökkenőmentesebben elérhető:
Pólus, Westend, Dunaplaza? -
BlacKSouL
addikt
Az a helyzet, hogy a légkondícionálókkal az embereknek még klímahasználati kulturális problémájuk van, mindamellett, hogy eltérőek az emberek igényei is.
Én például mióta bejött a nyár, egész szervezetemmel átálltam a nyári időjárásra, ami azt jelenti, hogy 25-26 fok alatt képes vagyok hűvösnek érezni a levegőt. Ezzel együtt csökkent az étvágyam, és a többi 10 hónappal szöges ellentétben egyáltalán nem kívánom a csokit. Június óta egy kockát nem ettem, korábban heti 1-2 tábla simán elfogyott. De ez mellékszál.
Amikor kint 35 fok van, a szoba éjjel is 30 lenne, akkor nálunk megy a légkondi, alacsony fordulaton, elfogadható hőmérséklettel. Így bőven szinte észrevehetetlenül kellemes a levegő. Ugyanekkor az irodában szintén 0-24 megy a klíma, légcsöves rendszerű, gyengécske, öreg, de 25-27 fokot simán tud tartani a papírvékony falak ellenére is, ha kint 32-35 fok van is.
Ha 35 fokban a mikrobusz felmelegszik 45-50 fokra, akkor értelemszerűen ott is megy a klíma, először magas fordulaton, majd leveszem 1-2-re, mert ott több embert veszélyeztethet a túlzott meleg miatt a sofőr hibája. OK.Nade. Amikor 18-19 fok van reggel, akkor miért kell LO-ra állítva 6-os fokozaton nyomatni a 7-8 fokos levegőt magunkra, mert a kolléganő szerint kurvameleg van... (18-19°C..) ?
10 perc után elkezdtem a saját oldalt feltekerni, és 18 foknál már elkezdett meleget fújni. Ami azt jelenti, hogy már bőven 18 fok alatt volt odabent a levegő. Ráadásul átlagfelhasználóként természetesen úgy van leállítva a klíma, hogy 5-ös fokozaton köpi a hideget, majd garázsban motorral együtt áll le, ezért általában induláskor meg leállás után újraindítva olyan okádék szaga van, hogy pfejj. És akkor csodálkozom, hogy a szemem ég, meg köhögök.
Én már a fázás határán innen vagyok, mikor ők meg csatakokban izzadnak.És úgy általában a tudatlan klímahasználók 30 fokban azonnal 5 fokos levegővel csutkagázon nyomják magukra, majd fáznak, kikapcsolják, 5 perc múlva újra be. Aztán megbete4gszenek, és szidják a klímát, hogy az szar, meg ördögtől való.
Nálunk meg van hogy egy hétig megy minimumon észre sem vesszük, semmi büdös, semmi hideg, teljesen jó. És kocsiban sem szoktam 3-4 percnél tovább turbón nyomni, sőt, két hete a kánikulából hazafelé jövet 25 fokra állítva minimumon olyan kellemes volt.
És igen, még mindig élvezem a napsütést, a 35 fokot, a meleg szellőt, a kék eget, és utálom, ha túlklimatizáljuk az életünket. Mert én még a megfelelő szinten maradok, a többség viszont már túlzásba viszi. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére

-
BlacKSouL
addikt
hogy volt az a történet a teljesen véletlenszerű számok véletlenszerű ismétlődésének látszólagos nem véletlenszerű sűrűsödése és ritkulása kellően sok szám esetén? Hogy elméletileg lehetséges az is, hogy egy számot akár minden egymás utáni húzásnál is kihúznak heteken keresztül?
-
BlacKSouL
addikt
Szép, szép. De nem ezt akartátok?
Hadd recsegjen, kell ez a mezőgazdaságra -
BlacKSouL
addikt
valami esőt mondanak vagymi
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem a fogaskeréknél lévő beállítás nem ér semmit. Eddig magyar találatok volt beállítva, természetesen minden német találatot megjelenített. Aztán egy idő után átállt magyarra, de még mindig sokkal inkább talál angol nyelvűeket, csak néha közészór magyart is. Aztán a térképet próbáltam google.de alól is, meg google.com alól is, mindkét esetben átállítottam, hogy csak angol találatokat hozzon, de a térkép rá se baszik, ugyanúgy Fiume, meg Póla, meg Károlyváros, meg Abbázia van rajta.
Szóval egyéb ötlet? mod: na most ismét bezártam, újraindítottam a FF-t, és most átállt helyi elnevezésekre
ami azért vicces, mert alapból privát módban vagyok, vagyis nem ment kukit... ezek szerint nem itt helyi kukiban menti, hanem odafent? 
Peterke: igen, éppen emiatt szeretném én is. Noha elvileg nem a gmaps szerint fogok navigálni bárhol is, de most keresgélés közben sem mindig értem mit akarok keresni..
-
BlacKSouL
addikt
hol lehet azt beállítani, hogy a google térkép a helyi saját nyelvű településnevet írja ki, ne pedig a nyelvi beállítások szerintit, ha az létezik. Mondjuk például csak ami eszembejut: Károlyváros helyett Karlovac legyen.
Mondjuk amúgysem értem a logikát. azt mondja Németországban vagyok (proxyfelismerés), a címsorban maps.google.de szerepel, de a kezelőfelület és a helységnevek megjelenítése (lásd fenti probléma) viszont magyar (windows nyelvi beállítások felismerése?)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
emgétéesz?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Itt vagyok, jelentem 40 perc alatt leszedtem vagy 6-7 kiló meggyet a lemenő nap sugarai által kellemesen simogatva. Igaz, még nem füge, de legalább érett. Nem szeretem a meggyet, mert savanyú, de ez olyan volt, mint a cseresznye, csak jobb. Idén viszont a cseresznyét elb.szta az időjárás, úgyhogy 34 éve először nem ettem szerintem cseresznyét. Megettem viszont annyi meggyet mint amennyit az elmúlt 8-10 évben sem. Mármint frissen. Gyümölcslevesben, kalácsban feldolgozva igen, de az nem ér.
Úgyhogy a Balatonon végre valahára megszerzett enyhehalvány színemet még tovább javítottam. Már úgy néztem ki mint az a bizonyos barlangi vakgőte, hogy fehéres rózsaszín a bőre, és kopoltyúi vannak a testén kívül. Most kb. olyan szinten vagyok barna, mint amilyen régebben télen. És a sok esőtől kinőtt kooltyúm is visszafejlődött.
Amúgy korábban a napon heverést sem viseltem ám el, most meg jóval több mint negyedórát fetrengtem a strandon a napon, és élveztem. Sőt, annyira kellemes volt, hogy el is aludtam...
Hiába na, öregszik az ufó, és már kell neki a(z) (nap) energia. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Természetes, hogy fekete kordbársony temetkezős öltönyben előbb végigkocogom a várost, majd feldobálok pár mázsa téglát egy építkezésen és aztán úgy ahogy vagyok fekete gumicsizmában fekete kalapban nekiállok egy létrán a fáról a fügét legelni
Jó, ne mondd, hogy nem segítek: a kalap alá felhúzok egy fekete gumi úszósapkát, biztos ami biztos
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus
üzenetére
Hát,
ha már beértek, akkor végeredmény
De ahogy nézem még bőven nem érhettek be.
De kíváncsi leszek a statisztikákra, mert amennyire rohanva futós viharverte volt a tavalyi, éppen annyira döglött volt az idei. Szerintem a lassabb hajók közül sokan feladták. Tudok hajókról, akik este 7-8 körül vették Kenesét. És az azért elég reménytelennek tűnik még onnan. -
BlacKSouL
addikt
Kékszalagban senkinek sincs érdekeltsége/érintettsége ?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Aaaaz lesz, ismerősök csinálják. Meg szélerőműveket is.
Amúgy lassan tényleg kezd úgy tűnni, hogy jó idő lesz. Még azért ott tartok, hogy nyugtával.., de valami látszik az alagút végén.
Juteszembe: könyörögve kérek mindenkit, hogy kerülje el holnaptól vasárnapig a Balatont, mert úgy néz ki lent leszek, és a legutóbbi 2 alkalommal mikor ott jártam 13 fok és 3 napos eső volt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Én már idénre is azt terveztem, csak még anyagi, meg társasági okokból nem lett mégsem.
Bár én 1995 óta nem voltam arrafelé, Barcelona meg közben már megvolt többször. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Egyet se aggódj, ezt most fotóztam, pedig arról volt szó, hogy egy hétig szál felhő se...
[link]Amúgy egyelőre nem a mordori lánykákra feküdtem, csak az erkélyünkre, ott 31 foknál nem lehetett több a napon, úgyhogy szépen el is aludtam, arra ébredtem, hogy már nem süt a nap és fázom...durva mi ?

Amúgy ja, én is Andalúziáról álmodozom
-
BlacKSouL
addikt
Ha valaki most elnéz nyugat felé, a Vénusz és a Jupiter igen fényesen látványosan majdnem együtt áll.
Ja igen.. tényleg, itt is írják; [link]
-
BlacKSouL
addikt
Juteszembe... A Vas megyei RFK által kiküldött tájékoztató levél ugye 10 munkanapon belül kell, hogy megérkezzen? (trafi) Vagy ezt csak én beszélem be, és 30 nap?
Mert 21 az ominózus nap, ahhoz képest a 7 munkanap eltelt. Vagy ne legyek türelmetlen?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
(Valami olcsóbb rumból, meg valami olcsóbb kókuszlikőrből és 100% ananászléből keverem a pina coladat, hangulata és hatása megvan, vendégnek nem adnám, de se nem Auchen, se nem Auchan, mert itt csak teszkó van
)
(Olcsóbb rum helyett Bacardit, olcsóbb kókusz helyett meg Malibut szoktam amúgy vendégeknek és habtejszínt, nem főzőtejszínt, mint amit most belelötyköltem. De íze-bűze tökolyan.)(Kár hogy k.rv.éhes vagyok tőle, nade majd holnap is lesz nap az evésre...)
(Juteszembe, gyilkos a pina coladam. Mindenki megdöbbent az arányon, de azért beszivornyázták: 2x4 cent rum + 2x4 cent kókuszlikőr + 4 cent tejszín + 4x4 cent ananászlé. Nem szabályos, nem klasszikus, de 2, lányoknak 1 után kóválygós pislogás van
)(Ja, jég is kéne, de ez nem kapitalistakoktélbáramicsakaprofitramegy, úgyhogy ezt kapják.)(Jól behűtve persze) -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sosem éreztem, hogy pont ez hiányozna
De hát ugye ha nem tudjuk egy jó dologról hogy létezik, nem is tudhatjuk, hogy volna-e rá szükségünk? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Namost az a bajom, hogy polár napszemüvegem van. Illetve ez nem baj, de akkor viszont ugyanazt tudja, csak olcsóbban. Mármint a szemüveg olcsóbb. Azt nemtom, hogy az éjszakai lapja mit tud, de kétlem, hogy teljes mértékben a filmen mutatott dolgot csinálná. Szegény anyám akarna nekem ilyet rendelni, én meg élből visszautasítottam, merthogy teleshop, meg bizonytalan, meg nem tudjuk mit csinál, meg lehet, hogy igazából semmire nem jó, aztán meg gondoltam inkább utánajárok, nehogy az legyen, hogy ő jót akart, és tényleg jó, és én meg lebeszéltem. Ő sajnos naivabb, én meg túlságosan realista vagyok. Néha neki van igaza, néha meg nekem. És ez esetben nem tudom eldönteni.
-
BlacKSouL
addikt
Ilyet látott már valaki közelről? Vagy ismer valakit aki használt már ilyet?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem a címsorban jól írja ö-vel, de a hibaüzenetben már %-os. Viszont a címsorra egy enter és jó
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Amúgy én is azon gondolkodom most, hogy hova tovább? Már kivonták belőle a
zokszigéntzalkoholt, most a fél liter 4 deci, a következő, hogy műanyag zacskóban fogják árulni? [link]; [link]Illetve elgondolkodtam, hogy ha legközelebb 1 tonna acélt kér a vevő, de magasabb árat kell adnom neki és nehezményezi, akkor megmondom neki, hogy oké, akkor ugyanannyiba fog kerülni, de csak 900 kilót kap.
-
BlacKSouL
addikt
Ma déltől szabadtéri program volt. Olyan amit nem lehet zárt helyen csinálni. Na végülis csak 1 órán át nem volt 20 foknál hidegebb, aztán elkezdett esni, és 4 órán keresztül esett, majd mikor elállt, már csak 15 fok volt. Végülis az elmúlt 2 hétben a 20 fok volt a legmelegebb, tehát egész hozzászoktam.
Aztán hazaértem és mikor kiszálltam a kocsiból, elkezdett szakadni az eső. Azt az 1 kilométert a garázstól a házig természetesen szakadó esőben tettem meg, két kezemben két szatyor.Igen, én is attól félek, hogy ránkolvad a panel...
-
-
BlacKSouL
addikt
Na latjatok en pl. ezert szidom az idojarast, mert itt mindenkit kedvelek, amaz meg folyton szar. Utalnek igazan emberileg vitazni, de valojaban ti sem teszitek, csak hullamzik az erzelem. Tessek elnezni a kismamanak.
Akkor is, ha allapotatol fuggetlenul is hullamzik. Namost ezt illik jol erteni kedveseim.
Amugy 13 fok van,es szakad az eso, de megszoktuk mar, ez a "nyar".
Iden csak 1 het Horvatorszag jut, es igy 2 ev alatt ez az egy het lesz az osszes nyaralasom, ami picit zavar, de most rohadjak meg ha jovore nem foglalok magamnak egy minimum 2 hetes sivatagi vagy afrikai szabadsagot.
Es volt mar nem 1 olyan horvat nyaralas, amikor napokig olyan fos volt mint most itt. Tehat ez sem biztositas. Sivatagban talan talan a legkevesbe varhato a napokig tarto esos ido.Aug 16 erkezem isztriara, de ha lesz alkalom sorozesre, akkor lehet, hogy valahogy elkeeem magam melobol.
-
BlacKSouL
addikt
Arra jöttem rá, hogy egyre jobban utálom a vámpíros filmeket. Még a Penge 1-2-t úgy ahogy megnéztem, és aztán amik utána jöttek, már inkább nem érdekelnek.
-
BlacKSouL
addikt
Ne vitázzatok, inkább örüljetek, hogy nem esik a hó
De pár nap és fog.Remélem most már kiszellőzött az egyhetes nyár összes melege. Itt felénk egyre többen fűtenek már ismét.
-
BlacKSouL
addikt
Aztatot mondja még meg nekem valaki, hogy ennél a trafis dolognál ha küldik a zértesítőt, akkor ott gondolom az autó adatai szerepelnek. Meg a tulajdonos. Node mi van ha nem ő vezette? Mert egyébként nem ő. Akkor buntetőpontok pl. hogy vannak? Mire, kire? Jelen állás szerint.
Merthogy régen volt valami olyasmi, vagy rosszul rémlik, hogy ha tulaj, elismeri, akkor szabálysértés, ha nem, akkor közigbírság? Nem vagyok én képben ezekben (hálistennek)Mindez persze akkor, HA véletlenül mégis küldik, és HA nem sikerül megszakérteni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
6-7 alkalomnál többször nem jártam Szegeden, kifejezetten rossz helynek nem mondanám, de azért na. Hegyi gyerekként sajnálattal nézzük azt a k.rv.ngy laposságot.
Amúgy jó sok az egyetemista finom pu..szép lány, meg mégiscsak van ott valami, de oda speciel nem költöznék.
Ami nekem most inkább mozgatja a fantáziámat, az inkább a Dunántúl. Konkrét helyet nem tudnék mondani, de mondjuk például Veszprém tetszett annakidején, és onnan közelebb vannak olyan helyek, ahova jó idő idején mehet az ember. Tarjánból leugrani mondjuk mittudomén, a Balatonra egy hétvégére, az egy kész vagyon. Meg fél-fél nap. De ez még nem idén lesz, akármi is lesz. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
megnyugtat, nem teljesítünk rosszabbul, mint a német időjárás

nappal is égetni kell a villanyt, és nagyanyám meg megint befűtött. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Az első 10-20 ezer alatt nekem sem volt semmi, és nem is tudom hogy hány év után igazoltattak először. De aztán szépen elindul a statisztika. Minél ritkábban történik valami, annál jobb. Pl. defektem is még csak egyszer volt, lassú defekt, de sziszegős, így a garázsba beállva hallottam meg. Mázli volt a hóesésben a latyakban, de a garázsajtóban cserélni a jobb hátsót. Aztán volt egy padkázásom is, de ezzel le is van tudva a baleseti statisztika, és remélem le is zárva. Céges trafis volt már 1, és most az análszüzességem(privát autó) is elvesztem szerintem.

Majd arra gondolok, hogy ha heti 2 doboz cigit szívnék, akkor 1 év nem cigizésnél kevesebbet kell most kifizetni, tehát külön mázli hogy nem bagózok, így előre megspóroltam az összeget. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech
üzenetére
Volt már vagy 2 necces eset, amikor úgy éreztem hogy a város táblánál nem fékeztem elég hirtelen, de azokat meg is úsztam. Ez most szerintem túlságosan tisztán belefutásos volt. Klasszikus 45-nél visszakettő indexbalra padlógáz, falu közepén az egyenesben, tréler mellett elhúz, saját sávba visszajön, fékez, de már akkor meg is pillantottam a Jetit. Nyomtam tovább 50-ig, de akkor már éreztem, hogy késő lehetett. Szóval ha a tréler mellett elhaladva nem mért elég gyorsan, akkor talán-talán, de szerintem még mikor visszajöttem elé sem jöttem lassabban 75-nél, és akkor még csak mozognia sem kellett a célkeresztnek, szépen belesétáltam.
-
BlacKSouL
addikt
Asszem várhatom első sajátautós gyorshajtási csekkemet...

Az a baj, ha be tudott mérni, akkor nem 30 lesz, mert egy autót szállító trélert és egy mögötte jövő autót előztem lakotton. De nem 50-el. Mert előzni nem szabad tötymörögve. Viszont így sem, hogy 2-esben padló, mert sajnos 45-ről 2-ben nagyon hirtelen megszalad. És mire meglátom a mérőautót, már majdnem fölösleges fékezni. Visszamentem megkérdezni, de azt mondta nem tudja visszanézni, csak annyit lát, hogy az elmúlt másfél órában 1 bemérése volt.
Hát ez van. 200 000 km és 16 év után sem dicséretes az első, de legfőképp pénzügyileg kellemetlen. (cégesautóval szakadó havasesőben az M1-en hajnali 2-kor mondjuk szintén nem volt indokolt, de 3000 km után már kicsit nyűgös voltam) -
BlacKSouL
addikt
Akkor most jól látom az előrejelzésekből, hogy idén már nem lesz nyár?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
én most a you shook me-n sírtam be a traktordriftnél
-
BlacKSouL
addikt
Öö nemtom ez vótmá? arckönyveslink; jutúboslink
-
-
BlacKSouL
addikt
Tudja valaki hogy mi lehet ez a hang?
Vagy keressek béemvétopikot?Leállított motornál, anélkül, hogy bármit csinálnának vele, főleg amíg meleg, ezt csinálja, a generátor környékéről hallani leginkább.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Na.
Most hogy már mindenki beszellőztette a lakást a 13 fokjával, mert gondolom most éjjel-nappal minden ajtó és ablak nyitva van, most már kérem vissza a 35 fokomat. Vége a vizsgaidőszaknak ami 35 fokban volt, most a szünetet nem szeretném télikabátban eltölteni.
De végülis ha ilyen ütemben sikerül a hőmérsékletnek csökkennie, akkor pénteken délben elvileg fagyni fog
Téligumiról szedhetem le a takarókat. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Tegnap délután (estefelé) kimentem az erkélyre, eső után, néztem a hőmérőt: 19 fok. Ami se nem meleg, se nem hideg, nyárhoz képest hideg, esőhöz képest nem. De mindenesetre nem az a gatyarohasztó.
És mégis, csatakokban ömlött rólam a víz, kétszer annyira, mint amikor a 33 fokban álltam kint 3 napja. Igaz, hogy az addigi 45%-os páratartalom lett kb 95%.
Egyébként a bőröm hideg volt, tehát így fasza megfázni, de mégis 5 perc alatt csuromvíz lettem.Amúgy nem bánnám, ha mostantól is lenne valami kis jobb idő, mert most már ráérek munkaidőn kívül is...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
itt meg kurvanagy eső

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Igen, ezek az automaták is on/offnak tekinthetők, csak a kompresszor ki és bekuplungolásának sűrűségével vagy ritkaságával tudja szabályozni magát, mindazonáltal azért bonyolultabb, mert az "automata" esetében ha nem túl nagy hőségben mondjuk 25°C-ra állítod, akkor egy idő után ehhez közelít a benti érzékelő szerint, olyankor két dolgot csinál: 1) elkezdi megnyitni a hideg/meleg hőcserélők közötti irányváltót, és egy nagyon kevés meleget kezd a hideghez engedni, illetve 2) ritkítja a kompresszor bekacsolt idejének hosszát. Ezt kombinálva próbál adott hőmérsékleten tartani. Plusz van a napsütésérzékelő, ami szintén beleszól, ha hirtelen elmegy a nap és pl. 15 másodpercnél tovább, akkor lekapcsol, stb.
Azonban az szerintem szoftveres probléma, ha manuális üzemben az általad beállított ventilátorfokozatot felülbírálja.
Egyébként igen, sajnos a klímakompresszor érzékelhető teljesítménycsökkenést okoz, mert 70-80 lóerőnél nem mindegy, ha 10-et elvesz, míg egy 140-150 lovasnál már nem annyira. Hozzáteszem még a Civicben is megérezni mikor bekuplungolja magát, tök olyan, mint mikor egy ilyen Sport/Normal/Eco módba állítható kocsiban Eco-t nyomsz
Viszont vagy a hőcserélő, vagy a kompresszor is, érezhetően nagyobb a Civicben, mert igazi déli 35 fokos melegben ha még napon is állt, a City klímája kb. azt tudja, hogy nem pusztulsz meg (kis túlzással, mert 10 perc után már azért érezni), míg a Civic 2-3 perc után már bőven jó.
De nyilatkozni nem tudok, mert a Cityben nekünk manuális van, a Civicben meg még sosem volt szoftveres gondom. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ez nem bug, hanem fícsör

Van a fullautomata mód, amikor ő állítgat mindent, befúvási irányt, fokozatot, belső keringetést, az egyetlen általad állítható paraméter, a hőmérsékleti igény alapján. És van a kézi vagy félautomata mód, amikor ezek mindegyikét, vagy legalább az egyiket te vezérled. Mondjuk beállítod a hőmérsékletet és a fullautomata verziót, de utána te magadnak átállítod a ventilátort. Onnantól a ventilátort és a hőmérsékletet te szabályzod, minden mást meg ő.
Ez így megvan?
Én sosem használom a fullautomatát, pont elkerülendő, hogy bekapcsoláskor levigye a fülem, később meg semmi, vagy hogy váltogassa nekem a fújásirányt.A termoszt meg ha rosszul mér vedd ki belőle, töltsd meg valami jó limonádéval és úgy tedd vissza
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Ha szemre nem sérült a flakon, nem gyűrődött a hajlított, hegesztett részeknél, akkor szerintem nem lehet vele gond. Melegre ne tedd, illetve használd el gyorsan, sőt, egy vaskosabb műanyag zacskóval is beburkolhatod tároláshoz. Ha bármi miatt elpukkanna, akkor is csak hirtelen kijön a gáz, és kifolyik a lé. A zacskóban marad mindkettő. Illetve a gáz nem, de robbanni nem fog nyílt láng nélkül, csak kijön a flakonból.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Érdekes, hogy '94-re visszaemlékezve, amikoris 2 hetet töltöttem el iskolai programtúra keretében Barnstaple-ben családnál aludva, csupán 3 féle kajára emlékszem: reggeli mindig margarinos pirítós volt esetleg ritkán dzsemes, és mindig volt kornfléksz is, valamint egyik nap csomagoltak nekem mogyoróvajas kenyeret, amibe én az itthon akkoriban kapható mókusos csokis édes mogyorókrémre emlékezve haraptam, de azzal a lendülettel köptem is ki.
De hogy napközben mit ettünk, és este vacsorára... Akkoriban még nem voltam ilyen nyitott, és nem bratyiztam elég sokat a háziakkal sajnos, így eléggé felemás emlékeim vannak.
Délelőtt és délután felváltva mindig iskolai órai, vagy szervezett kirándulós programjaink voltak, bejártuk Devont meg Cornwallt, akkor is kellett ennünk valamit, de ha kínoznának se jutna eszembe semmi étel. Na talán még a hagymás-tejfölös tesco-s chips, aminek óriási slágere volt, és a tesco-ra is amolyan csodaként tekintettünk.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ahh, vagy úgy.
Én egy szentandrási Black Rose duplabakot tartogatok kipróbálásra az utolsó vizsgám utáni napra. Nomeg számtalan hektó töményet. Aminek a felét se bírom meginni, és megutálom utána 3 napra nagy másnaposan az összes szeszt. De ha hétfőn túlleszek, bemegyek még melóba, aztán hazajövök, és szeptemberig munkán kívül egy percet sem töltök fölöslegesen odabent üléssel. Fú de rohadt nehezen esik már ilyen fasza időben nem odakint tölteni a hétvégét meg valami víz mellett. Ehelyett nyírásra meg hajlításra méretezek kéttámaszú merev tartókat...
(Node ha anno elb.sztam, most meg kell csinálni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)