Hirdetés
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Milyen videókártyát?
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Az év első felében érkeznek az AMD CES-en eltitkolt újdonságai
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Az a baj, hogy ez nem feltétlen ennyire egyértelmű kérdés.
Erre próbáltam kicsit cinikusan célozni este, de akkor most kifejtem részletesebben.Egyrészt a távolmaradás is egy véleménnyílvánítás. Igazából egy enyhébb formája annak, mint ha valaki elmegy, és érvénytelenül szavaz. Mert utóbbi szerintem erős véleménnyilvánítás.
És itt had hozzak fel egy nem túl régi példát, a kvótanépszavazást.
Szerinted jóérzésű ember elment, és szavazott? Maximum érvénytelenül. Ha már a kérdés is hazugság, elég nehéz rá akár igennel, akár nemmel válaszolni. És mi történt? Meglehetősen sok érvénytelen szavazat, illetve az alacsony részvétel okán érvénytelen népszavazás. Az emberek pontosan úgy nyilvánítottak véleményt, ahogy ilyen esetben érdemes: ebben mi nem veszünk részt.Legyünk őszinték, a parlamenti választásokon is elég erősen lejt a pálya (említhetnénk a határon túli voksokat, a körzetek átszabását, a párszövetségekre vonatkozó szabályozásokat, győztest aránytalanul kihangsúlyozó képviseleti rendszert, és még sorolhatnám napestig), tehát itt is racionális magatartásnak érezném azt, ha az ország jelentős része úgy döntene, hogy ebben nem vesz részt.
Szóval szerintem távolmaradni igenis üzenet, csak elég nagy tömeg szükséges hozzá, hogy át is menjen a mondanivaló.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen TV-t vegyek?
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Milyen videókártyát?
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Az év első felében érkeznek az AMD CES-en eltitkolt újdonságai
- További aktív témák...
- Crucial BX500 500GB 2,5" SSD
- Samsung 960 EVO 250GB M2 NVMe SSD
- Inno3D RTX 3070 ICHILL 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Eladó Konfig Intel Core Ultra 7 265KF 32GB DDR5 2TB SSD RTX5070Ti 16GB O11 EVO Lamborghini!
- Bontatlan Dobozos Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -45% Ultra 7 155U 32/512 FHD+ Magyar!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest