Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Sick Boy
üzenetére
Tudom, nekem is ez a gondom...
Na, francba, az utolsó esély sem jött be. Némi munkával rájöttem hogy mi votl az ID-je a lánynak, és most megpróbáltam az alapján küldeni neki SMS-t, hátha az müxik... de sajnos nem. Pedig megért volna 120 Ft-ot ha összejön.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
Várj, elképzelem... ja, nem kell, szerencsére át is éltem!
(Nekem nem lánc volt, de sztem a végeredmény ugyanaz...)
Más: Meg kell találnom ezt a csajt! Bővebben: link Csak sajnos törölte magát...
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Sick Boy
üzenetére
Ott én rendes esetben nem kockáztatok semmit... simán felugrok, rálépek a korlátra, aztán a másik oldalon leugrok a parkoló autók közti üres helyre (olyan helyet választok a művelethez, ahol a túloldal megfelelő). Eddig soha nem is volt baj...
Ja, egyébként a telefonom majdnem ott maradt, az épp elhúzó 6-osról szólt még ajtózárás előtt oda nekem valaki, hogy kiesett a zsebemből. Szóval legalább az megmenekült. -
Panther
HÁZIGAZDA
Elvittem szerelőhöz az autót. Azt mondták 35k... úgy legyen.
Bár ezt azelőtt mondták hogy kiálltam volna a udvarukból az első szemle után... kiálláskor ugyanis a megereszkedett kocsi fennakadt a kapu sínjén, és megrokkant a kipufogórendszerem is
MOD: De legalább amúgy szerencsém van. A Móriczon amikor a szokásos módon át akartam ugrani azon a rohadt korláton, hogy elérjem a 6-ost, felugrás közben meglöktek, így gyönyörűen beleakadtam a levegőben a korlátba, átestem rajta, és megkóstoltam a betont.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nem-e...? Hibaüzenetek tömkelegét készítették a programozók, hogy ezen funkciót megvalósítsák!

-
Panther
HÁZIGAZDA
Durvább. 100005-dik topic.
Bővebben: link
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
PeliScan
üzenetére
Na ez az... balesetben elég valószínű hogy fűbe harapsz. Meg a hideg és az eső. Még ablaktörlő sincs, főleg nem a sisakon. 210e-ért én nem vennék motort semmiképp. Tényleg, Skoda Rapid helyett nem jó Fiat Sport 850 vagymi? Elég hasonlóan néz ki, és van egy a Móricztól nem messze. Olyan sárgás. Láttad már?

(Érdekes volt a hsz-ed eleje annak tudatában hogy #1433-ra válaszoltál
)
Gyere BW topikba. Épp az előbb kerestelek ott.
MOD: Ja, ha én BP-n lennék, tuti nem is gondolkodnék ezen. Egyértelműen BKV. Tudom hogy nem a legjobb, de nekem már elég lenne az hogy bárhova el lehet jutni, éjjel is. És ha lekések egy buszt másfél órával a ZH előtt, akkor az nem vonja magával azonnal hogy a ZH-ról is kések egy csomót, mert a következő buszhoz már nincs vonat.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
TexT-BoY
üzenetére
Igazából mehetnék akkor már bicajjal is, elvégre elázáson, megfagyáson a motor sem segít, azzal meg nincs gondom hogy tekernem kell... jót tesz. Bár már most sem találok olyan nadrágot, ami combban és derékban is jó --> túl vastag a combom. Szerencsére nem a zsírtól.

Csak nincs lekötésre kialakított hely az állomásnál. A közleben van egy lottózó mellett meg a Ritmus áruháznál, de nem tudom mennyire komálnák ha én ott minden nap lefoglalnék egy helyet.
9999. hsz 
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
TrollBalint
üzenetére
Mert nem tudom hova tenni az állomásnál. Hagyjam kint az esőn, minden védelem nélkül? Bárki ellophatja.

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Qorthral
üzenetére
Motorral napi 45 km szerintem még drágábban jönne ki, mint autóval napi 5 km + havi 750 Ft vonatbérlet. (Ugyanis kocsival csak a vonatig megyek, onnantól tömegközlekedés. Kivétel ha lekésem a vonatot és nagyon fontos beérni, akkor végig autó.)
Autóra miért nincs diákjegy? (67,5%-os kedvezmény a benzinre, biztosításra, stb.)
MOD: Ja, és autóban nem fagyok meg télen sem, nem ázok szarrá esőben, sokkal nagyobb a túlélési esélyem balesetkor... Sőt, tudok vinni magammal embereket ha épp az kell.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Bazsesz
üzenetére
Nincs darabokban, még menni is lehet vele... kívülről szinte nem is látszik semmi. Annyi van, hogy az autó bal hátsó részét szinte nem is tartja a bal hátsó kerék. Kiszakadt a lengéscsillapító vagymi, meg a dob is ketté van repedve, ha jól láttam.
Apám egyébként ma megnézte, azt mondta szerinte 20-25k. Sajnos szerintem azonban ennél sokkal-sokkal jobban le fognak húzni
Nincs itt valaki karosszéria-lakatos? -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Qorthral
üzenetére
BP-re vonattal járok, de a vonatig is el kell jutni valahogy... na arra viszont nincs sok lehetőség. Busz, autó, bicikli, motor -- vagy gyalog.
Autó: Legjobb, csak drága mint állat. Viszont be lehet vele vágódni a csajoknál hogy hazaviszed őket a hidegben, lehet vele jönni BP-re ha sietni kell, haza is lehet vele jönni onnan éjjel utolsó vonat után (buli végén), stb.
Motor, bicikli: Nem rossz, olcsó is, csak nincs hova tenni a központban, a vonat megállóhelyénél.
Busz: Ritkán jár, akkor se úgy ahogy ki van írva. Lekésem, a busz késik el, kimarad, 11kor jön hazafele az utolsó... szóval elég gázos. Ha reggel nem sikerül elcsípni, azonnal késem a vonatot is, azaz el is késtem pl ZH-ról.
Gyalog: Ehh. A baj az, hogy 20 perc gyors tempóban a vonat. Tehát gyaloglással minden nap kb +1 órám menne el az utazásra. És már így is túl sok veszik el emiatt. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Qorthral
üzenetére
Igen, ezen gondolkodtam én is... hogy egy valag pénzem maradna ha nem lenne kocsim. Először is eladnám 300-400k-ért javítás után, nem lenne évi 60k kötelező befizetendő cucc, havi sok-sok ezer ft benzin... Csak sz*phatnék megint a busszal. Itt Érden elég szívás a tömegközlekedés.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Bazsesz
üzenetére
A Wartburgot már eladtam egy ideje (kb fél éve), most Mazda 626-osom van. És az a baj hogy a tört alkatrész nem alkatrész, hanem valószínűleg a karosszéria... egyszerűen kettévált, de azon kívül is van még baj ha jól vettem észre. Szóval ez már tényleg elég durva, de látnod kéne.
Haver szerelő sajnos nincs, az egész társaságom 19-20 éves (én is). -
Panther
HÁZIGAZDA
Köszi mindkettőtöknek, de addigra már szerencsére elnyomott az álom, és nem gondolkodtam azon hogy most mi lesz. Viszont azóta felkeltem és megint ez van... már rendet raktam meg kitakarítottam hogy elvonjam a figyelmem, de valamit mindenképp csinálni kell vele... komolyan lehet hogy el kéne adni. De az meg olyan szar lenne újra autó nélkül...

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Panther
üzenetére
Ja, ráadásul amikor bejöttem a szobámba, benyomtam a monitort, a videokártya meg nem adott képet... csak a reset segített. Az kéne még hogy a gépem is elromoljon. Akkor végülis kb semmim nem maradna ami jó.
Ilyenkor már nincs itt senki... egyedül maradtam gondjaimmal, nincs aki meghallgasson 
(Bocs, most eléggé szarul érzem magam...)
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
De most a cél az volt, hogy kifogyjon a benzin, ugyanis csak így tudhattam meg biztosra hogy a jelzőlámpa kapcsolója rossz-e.
Persze az hogy rossz a kapcsoló, meg hogy mennyit fogyaszt az autó... szóval bár ez lenne a legnagyobb gondom... ugyanis úgy néz ki hogy a bal hátsó kerekem tartószerkezete vagy leszakadt, vagy kettétört a dob. Gondolom minimum 100k lesz megjavíttatni...
Most azon gondolkodom hogy eladom a kocsit, túl drága ez egy olyan embernek akit a világegyetem utál, és sosincs szerencséje. 
Áh... jellemző. Egyébként már annyira megszoktam hogy mindig csak szívok, hogy a dolog tudatosulásakor kb 1 db ''qrvaélet'' hagyta el a számat.
MOD: Bazzeg. A szám is felepedt belül valamiért
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
Teli 10 literes kanna volt a csomagtartóban, de valaki már úgy látom felhívta rá a figyelmet hogy ezt írtam

Egyébként természetesen ez is ''jól'' sült el... az érzékelő rossz volt ofkorsz, szóval a benzin fogyott ki, nem a lámpa kezdett égni. DE nem akkor éjjel, hanem csütörtök reggel amikor már amúgy is késésben voltam, és rohantam a SzAr ZH-m ra. Nagyon szórakoztató volt reggel szemerkélő esőben a főút szélén a forgalmat kicsit (tényleg csak kicsit) akadályozva betölteni a 10 litert, majd a motorházban ügyködni és felszívni a benyát. -
Panther
HÁZIGAZDA
Na ma éjjel kiderül,hogy jó-e a kocsiban az ''üres a tank''-érzékelő. Már nulla alatt van a másik kijelző, de a piros figyelmeztető lámpa még mindig nem ég. Csak egy módon derülhet ki az igazság: addig megyek amíg vagy ki nem fogy a benzin, vagy égni nem kezd a lámpa.
Remélem müxik, különben nem lesz annyira vicces ez a teszt (nemsokára megyek be BP-re a haveromért --> a két esemény közül az egyik be fog következni). 
(Azért a kocsi hátulját a biztonság kedvéért jól teleraktam elemlámpákkal, szerszámokkal, és nem utolsó sorban 10 liter benzin is ott figyel egy kannában.
) -
Panther
HÁZIGAZDA
Emberz, hol lehet autó tetőablakához tömítést szerezni? Vagy legrosszabb esetben akár egy tök új tetőablakot?
Google-el csak a Webasto meg a Net-Áruház oldalakat találtam, de azokon meg nincs ott hogy mennyibe kerül
(Miféle áruház az ilyen?
)
Mennyibe kerül egyébként egy tök alap tetőablak? Bár a leggyszerűbb egy új tömítés lenne, de pont az enyémbe valót kétlem hogy kapok. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Kalandor
üzenetére
Erről jut eszembe. Tegnap voltam csocsóversenyen, vége lett, elindultunk haza hajnali 1kor. Kimegyek a kocsihoz, erre ronggyá-tele van fagyva az összes ablak, mondom na neeeeee... Ja és belülről meg 10 mp után full pára. Alig mertem elindulni (persze némi takarítás után, de még akkor sem igazán láttam ki).
-
Panther
HÁZIGAZDA
Hogy is van egész pontosan ez a cFOS? (Remélem ez nem lenne jó példa a ''beszélő nevek''-re...
) Nem hangzik túl rosszul...
MOD: PeliScan: Szintén ajánlom a BCDC++-t, ott a programon belül be tudod állítani a fel- és letöltési limiteket. Bár mostanában igen szar, nekem a Win98-amon a legújabb verzió azzal jön hogy rakjam fel a Common Controls 5.80-at, közbe' már rég fennvan. Ja és az összes 0.4xx-es verzió full 100%-ra terheli a gépem. De mér?
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Ez esetben nagyon egyszerű. Forog a motor egy adott gázadás mellett adott sebességgel. Ekkor leválasztod a kerekeket a motorról, így az terhelés nélkül marad -> azonos gáz mellett felpörög. Magasabb fordulatszámon megnő a forgatónyomaték, így amikor visszaengeded, a motor mivel már gyorsabban, erősebben megy mint ami az adott sebességhez tartozik, ezért a futóműre visszakapcsolódva visszalassul (mert ugye innentől megint együtt kell forogjanak), és az emiatt a motortól elvett energia egy ''lökés'' formájában jelentkezik, megrántja előre az autót. Ugyanemiatt lehet induláskor kipörgetni a kerekeket: fenyomod a motort nagy fordulatszámra, majd egy pillanat alatt ráengeded a kuplungot: jönne a lökés, de mivel a kerekek nem bírják átadni a talajnak az erőt, megcsúsznak, kipörögnek. Ilyenkor végülis a kuplungnál levő motor-futőmű közti csúszás áttevődik a kerék-talaj közé.

Legalábbis nekem ez így tűnik logikusnak. -
Panther
HÁZIGAZDA
Nem nő a fogyasztás, ugyanis az autóban a fűtés a következőképp működik (ha nincs klíma):
A motor hűtővízrendszerének van egy ''nyúlványa'' be az utastérbe is, ami egy szelepből meg egy hőleadóból áll. A szelepet a hőfok-kapcsolóval nyitod-zárod a műszerfalról. (Minél melegebbre állítod, annál jobban nyitva van.) A ventilátor a hőleadón keresztül fújja be a levegőt kintről; a hűtővizet a motorhoz kapcsolódó vízpumpa hajtja. Következmények: minél jobban nyitva a szelep, annál gyorsabban cserélődik a víz a hőleadóban, ezáltal az azon keresztülfújt levegő is jobban melegszik (nincs ideje a víznek kihűlni, mindig jön a meleg utánpótlás). Mivel a hűtővíz mindenképp kering, ezért a fűtés plusz fogyasztást nem jelent. A motor által termelt hőt az autó mindenképp leadja, csak ha nem fűtesz, akkor az elején levő hőleadón át távozik az energia a nagyvilágba, ergo ''kárba veszik''.
Klíma esetén a plusz fogyasztás azért jelentkezik, mert a klímaberendezést is az ékszíj hajtja, ezáltal energiát vesz el a motor által termeltből --> több energiát kell termelni azonos menetteljesítményhez. Mivel ezt az energiát a benzinből nyerjük, nő a fogyasztás. -
Panther
HÁZIGAZDA
Na mi a pálya? Lemaradtam kicsit OFF-ból, de az autó végre kész. Égnek azok a rohadt lámpák.
Ja, Haynes könyvet sikerült kapnom a Maróti Szakboltban. Igaz elég drága volt, de fullos, a kapcsolási rajzok is benne vannak. Azért onnantól hogy megvettem, valahogy felgyorsult a munka. 
-
Panther
HÁZIGAZDA
Hohó, a Maróti könyvkereskedésben úgy tűnik van könyv a kocsimhoz. Remélem tényleg fullos...

-
Panther
HÁZIGAZDA
Én inkább nem próbálgatnám, de az ''Adataim'' oldal forráskódja alapján működnie kéne...
Bash! Ha erre jársz majd... mennyibe kerül onnan tőletek elküldeni egy könyvet ide MO-ra? És mennyi... áh, na jó nem kerülgetem itt a forró kását
Ha esetleg nem találok más megoldást, és Amerikából kell rendelnem a Mazdához service manualt, akkor tudsz segíteni (persze ha nem tudja az eladó elküldeni egyenesen ide)? Bővebben: link Ez a könyv egész jónak tűnik. És olcsó is. CSak fingom sincs róla hogy én most hogy rendeljem ezt meg ide... meg hogy fizessek dollárban... stb. Tényleg, neked hogy tudnék pénzt utalni vagy valami? 
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nem egészen értem amit leírtál, pedig biiiiztos (
) tudnék segíteni. Na jó, inkább mondjuk azt hogy szívesen segítenék. 
(Egyébként a Mazda topik azóta meglett... a kereső nem találta meg, gondolom mert valami kép a topikcím.
De miért írja már negyed órája az Index hogy a regisztráció utáni 5 percben nem írhatok hozzászólást? Hisz' az már rég letelt!) -
Panther
HÁZIGAZDA
Emberek, ha az Amazon.com-ról rendelek valamit (jelen esetben egy Mazda szervízkönyvről lenne szó), akkor azt kihozzák Magyarországra? Mikorra érne ide kb? És hogy menne a fizetés? (Addig OK, hogy 8$ a cucc + szállítási költség, de hogyan fizetem ki? Dollárom egy darab sincs, csak forint.)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Full durván néz ki most a Mazda... nem működött az ablakmosókifogyás-, olajnyomás-, töltés- és benzinkifogyás-visszajelző lámpa a műszerfalon. Tegnap nekiálltam megjavítani.
Most a kocsiban nincs műszerfal, gyakorlatilag darabokban van minden, ami a vezető ülésének közelében lenne normál esetben.
De haladok!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nem fagy ki a Winamp, csak tölti be az ID3-akat. De abban igazad van hogy ugyanúgy néz ki közben mintha meghalt volna.
Egyszer várd végig amíg betölt. Mondjuk hagyd ott estére. 
Egyébként a Winamp-ban azt is be lehet álíltani hogy a playlistbe egy számhoz milyen infókat írjon ki. (Pl hogy ne ''Artist - Title'' formátum legyen, hanem mondjuk ''Artist - Album - Title'' vagy bármi más.) -
Panther
HÁZIGAZDA
És most azt hiszed helyesen cselekedtél?
Így meg azzal lehet téged b@sztatni, hogy:
''Miért ezt a topikot kell szétOFF-olni?''
Mindig van valami baj
Ezen hsz teljes mértékben az olvasók jobb kedvre derítése végett született, nem célja senkivel szívózni, és tartósítószert sem tartalmaz. Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. -
Panther
HÁZIGAZDA
Igen, ez a hiba egyébként egyszer régebben már előkerült. Valami olyasmi a lényeg, hogy a ']-ből valamiért ez lesz: '
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehát a smiley, és elé még egy aposztróf.
MOD: ''] esetén pedig azért következik be ugyanez, mert az idézőjel első körben két aposztróffá alakul, aztán meg lásd első pont. ''![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Jhajj de jó, most látom:
Ma vagyok 1111 napos a PH!-n
-
Panther
HÁZIGAZDA
Zsuzsára nem hajtok, mert ő az egyik közeli barátom barátnője.
Ja, ráadásul az illetővel nap mint nap találkozom, 8 éven át volt osztálytársam, és most egyetemen is egy helyen vagyunk.
A kocsit egyébként szerencsére egész jól rendbe tudtam tenni magam is. Persze elég érdekesen áll az eleje, de lehet vele menni, és ki tudja mennyit lenne képük elkérni a karosszériásoknak emiatt...
TéKrys: ''Vagy vakuégő és villogtatja'' -- ó de jó volt, múltkor egy ilyen jött mögöttem. Megálltunk egy lámpánál, beraktam neki párszor rückverzbe a kocsit meg vissza. Én is tudok ám fehéren villogni pff
-
Panther
HÁZIGAZDA
Szerintem csak rosszul van beállítva a lámpájuk, és szarnak rá. Őket nem zavarja, a többiek meg kit érdekelnek... Pedig nekem pl 4 csavar tekergetésével megoldható az egész, szóval nem túl fárasztó. Mondjuk lehet hogy még olyan is van, amit írtál, hogy direkt feljebb állítják mint illene, elvégre úgy _ők_ sokkal jobban látnak...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
PeliScan
üzenetére
Na az éjjel lenne hasznos, amikor a szembe jövőnek felfele áll a fényszórója. Rávillantasz ugye reflektorral, hogy nyomja már vissza tompítottra. Ekkor visszavillant (jobb esetben, mert vannak akik még be is sértődnek, és reflektoron is hagyják), szóval ugye ekkor kiderül hogy eddig volt tompítotton. Ilyenkor jöhet a 800W.

Bevágós állatok ellen nem jó semmi más, csak a körfűrész. Ő bevág, te levág.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
MOD: PeliScan: Hogy micsoda?
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
PeliScan
üzenetére
''Szerencsére'' csak a kocsi orrát tolta el kicsit jobbra... szépen néz ki. Ja meg elszállt a bal első helyzetjelző (külön van a fényszórótól). Most a sérülésnél valszeg befolyik majd a víz, remélem azért nem lesz baja. A lámpát úgy-ahogy sikerült rögzítenem, persze kicsit azért érdekesen áll, elvégre a helye összement...
MOD: Fokukac: Tank, az jó lenne. Erre már én is gondoltam... csak drága. Régebben, amikor még a Wartburg volt, már akkor is volt egy olyan tervem, hogy végig az oldalát tele kéne rakni körfűrészekkel, aztán akkor jöhet a sok balfasz okoskodni, ütközni, bevágni elém, leszorítani, dudálni, stb stb![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
PeliScan
üzenetére
Amíg bele nem tolat valaki, aztán elegánssan le nem lép.

MOD: Integra: Végre rájöttem milyen betétlapról beszélsz. Nem, volt olyan rendes hogy amíg megnéztem hogy mi lett a kocsival, egy óvatlan pillanatban lelépett a f*szba az ürge. Miközben beszéltük hogy ő a hibás!!
Kocsik húznak el mellettünk... aztán gyanús lett hogy meg se mukkan. Hát ő is elhúzott.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
(Nekem nem lánc volt, de sztem a végeredmény ugyanaz...)

9999. hsz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)