Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Én is a Sigma 17-50 f2-8-at használom, ha kell a fényerő és szeretm. Ha nem kritikus a fényerő és inkább nagyobb zoom kell, akkor a Nikon 18-140 mm-t.
A 17-50/17-70 kategóriában létezik Nikon NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E, de igen borsos.
Van még a Tamron 17-50 f2.8, ami tesztek szerint egy kicsit gyengébb (nem volt ilyenem) és a Sigma 17-70 f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary. Ezt - ha jól tudom- lehet kalibrálni is vagy a régebbi Sigma 17-70mm f/2,8-4 DC MACRO OS HSM.
Pixinfon egész jó leírások vannak ezekről. -
sandokanaa
csendes tag
Elnézést a belevauért, de én használtam a DX-es változatot és eladtam. Vettem helyette egy FX 70-300 4.5-5.6-ot. A stabija jobb, élessége jobb és használtan az ára nem sokkal több, mint a DX változaté.FX változat tesztelése Pest környékén megoldható, kölcsön tudom adni egy tesztelésre.
De ez egy magán vélemény.
Egyéb összehasolítások: [link] [link] [link] [link] -
sandokanaa
csendes tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem próbáld ki. Gondolom van egy kit obid.
Szorítsd rá magad, egyik alkalommal csak 35 mm-en, egy másik alkalommal csak 50 mm-en fényképezel. Rá fogsz érezni, Neked melyik tetszik/kényelmes inkább.
Egyébként sok függ a témától is, de ez nem szentírás. -
sandokanaa
csendes tag
válasz
Throme
üzenetére
Én úgy próbálok gyenge fénynél fényképezni, ha nincs más megoldás, hogy manuális beállításban alálövöm a fényt (sötétebb kép) és az ISO-t max 3200-ig tolom fel. E felett szerintem nem igazán használható, de családi fotónál mentem feljebb is, csak akkor a programban a zajcsökkentés már látszik a képen.
A LR-ben vagy darktable-ben feltolom a fényt. Így kb 1-2 ev-t lehet kompenzálni, de ez helyzetfüggő. -
sandokanaa
csendes tag
válasz
Throme
üzenetére
Egyetértek veled abban, amit leírtál.
Nekem volt a 70-300 4.5-6.3. Eladtam és vettem egy használt 4.5-5.6-t (FX).
A képe nekem sokkal jobban tetszik (élesebb is). Használtan már nincs akkora különbség az árban.Ha csak új jöhet szóba, akkor valóban a 4.5-6.3 (DX) a nyerő választás.
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
ibizadance
üzenetére
-
sandokanaa
csendes tag
válasz
freelanced
üzenetére
Nézd meg a DXomark tesztjét: [link]
Állítsd be a gépet, amire akarod feltenni!
Egyébként nagyon sok összehasonlítást találsz erről a két lencséről (akár képekkel is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest