Hirdetés
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Dell notebook topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Google Chromecast topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
válasz
murdock25 #30610 üzenetére
Hát néhány helyzetben örülnék mondjuk, ha a témára, teszem azt a bal oldalról érkező sokkal gyengébb fényt ki tudnám egyensúlyozni a vakuval, de nem vagyok benne biztos, hogy ehhez el kell-e vinnem a vakut a gépváztól, vagy úgy is meg lehet oldani ezt, hogy rajta marad. Elég kezdő vagyok még vakuzásból sajnos. Ha viszont ilyen esetekben el kell vinnem, akkor erre az 568ex nem alkalmas? Levéve, 2-3 méterről ez nem tud kommunikálni a géppel, ez a manuális vakuk "kiváltsága"?
-
Dyraxx
tag
válasz
murdock25 #30604 üzenetére
Stúdiózni nem fogok, nem is tervezek. Szeretnék szép képekez készíteni az utazásaimról, outdoor, indoor, múzeumok, eventek, stb. Kell a 1/250 től jóval gyorsabb záridő is a gyorsan mozgó dolgokhoz, de mivel a kamerám a HSS-t nem támogatja (D5300) így nem biztos, hogy fogok tudni vakuval megfelelő képeket készíteni (pl. az előző posztban linkelt módon). Van még a "B" verzió, hogy ND szűrő használatával is el lehet érni hasonló hatást, mint amire a HSS létrejött. De alapvetően nem vagyok biztos benne, hogy ez milyen szinten fontos hobbifotózáskor (véleményeket megköszönöm).
Ha jól tudom, az általad írt YN560-asok nem TTL vakuk, viszont az 568 már igen, illetve akkor ez azt jelenti, hogy az 568-at manuálisba állítva kiválthatom az 560-asok tudását?
-
rekid
addikt
válasz
murdock25 #30203 üzenetére
Én a Tamront nem értem.. Csak a 17-35-öt akciózza mióta megjelent a páros. A 35-150-et nem, holott azt reklámozzák micsoda jó utazós szett. (Már ahol a 35-150-et nem kitűnő portré zoomnak állítják be. Azt a marketinget akkor sem teljesen értettem mikor kitalálták.. )
-
kovsol
titán
válasz
murdock25 #30159 üzenetére
Rengeteg tesztet néztem.
Optikai teljesítményben egyértelműen a Tamron jön ki győztesnek, és még fényerősebb is.
17-20 f2.8
21-24 f3.2
25–30 f3.5
31-35 f4Canon egy régi elavult tervezésű objektív. Sokak szerint a legrosszabb Canon L objektív. Arról viszont nem tudok nyilatkozni, hogy EOS R -en hogy funkcionál egy Tamron objektív. Sigma MC11 + A7III -al tökéletesen teszi a dolgot fotóra.
-
kovsol
titán
válasz
murdock25 #30139 üzenetére
Optikailag áráért szuper jó. Stabi nincs bent, de én gepemben van. Az af motornak van egy pici hangja, de pontosan teszi a dolgát. Focus ring nem elektromos hanem direkt ra van kötve a motorra, ez van akinek előny van akinek hátrány. Engem hidegen hagy.
Időjárás álló amit le is teszteltem amikor elkapott az eső egyszer. Képek: [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- általános iskolai rendszergazda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest