Aktív témák
-
Tompo
aktív tag
válasz
Prérifarkas #1 üzenetére
Az Xp-s géphez adj egy felhasználót uolyat mint a 98 nev/pass
-
Gee-Bee
tag
válasz
Prérifarkas #3 üzenetére
Próbáld ki net use-al (val, zal). A szerveren megosztod mondjuk lj néven, majd a 9x-es gépen beírod, hogy net use \szervernévmegosztásnév lpt6, majd felveszed helyi nyomtatóként az lpt 6-ra. Ez elég vaddisznó módszer, de segít kizárni a driver oldali és szerver oldali hibákat
Driver oldali: GDI driver > hivatalosan nem támogatott a hálózati nyomtatás, nagyon nehézkesen azért megoldható > megoldás PCL5-re csere. ''hálózatellenes PCL driver'' olcsóbb lézerekhez van ilyen, megoldás> generic, mondjuk LaserJet III PCL driverre csere. Igazából egyik sem bombabiztos, de működ(hetnek)
Szerver oldali> gondolom ezeken túl vagy (megosztás, nyomtatási jogok, policy-k), de a net use -nél meg lehet adni Username és jelszó párt. -
Den
veterán
válasz
Prérifarkas #1 üzenetére
valszeg a driver a gond. Mikor hálózati nyomtatót telepÍtesz akkor a vin a másik gépről áthúzza a drivert. A winxp-st viszont nem tudja a win98
Megoldás. Az xp-s riverben valszeg meg lehet adni hogy még milyen op-rendszerek drivereit tegye még föl, a hálózati nyomtatás miatt.
A másik megoldás hogy a 98-as gépen telepíted mint helyi nyomtatót és utána állítod be a hálózatit. -
X-COM
nagyúr
milyen nyomtató?
hp1000 meg hasonló kis lézerekkel elég gáz a hálós nyomtatás -
CsendPenge
őstag
válasz
Prérifarkas #1 üzenetére
Hasonló a problémám, nekem 98 alat van a nyomi, jelszavasan, és xp-ről akarok nyomtatni. Jelenleg még nem tudtam megoldani, mert xp kódolva küldözgeti a jelszavakat, 98 meg nem, így nem ''értenek'' (jel)szót egymással. Állítólag van erre valami Printing Supprot System nevű (?) progi, én még nem találtam meg. Ha lesz valami, ha jutok valamilyen eredményre, majd megírom mail-ben.
-
X-COM
nagyúr
mit takar az, hogy nem lehet nyomtatni?
beáll a sorba és eltűnik, vagy hibaüzenet?
xp-n fel van véve a w98as user? -
Prérifarkas
csendes tag
Halihó
a probléma az hogy egyik haverom WinXP-s gépén megvan osztva egy lézernyomi. Le is van jelszavazva. A probléma az hogy én a Win9x-es gépemmel ugyan látom a nyomtatót, de amikor csatizni akarok rá jelszót nem kér,fel is települ,csak épp nyomtatni nem lehet. Mit lehet ez ellen tenni? (TCP/IP-s és belsőhálózatos kapcsolat is van)
u.i. a jelszavazás marad és eszem ágába sincs xp-t rakni.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest