Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyben
csendes tag
Szervusztok!
Nincs valakinek véletlenül kidobásra ítélt hibás RM2-6435/36 fixálója. (HP Color LaserJet PRO M377, 477, 452) Igazán a lila színű kábellel szerelt termisztor kellene, mert úgy tűnik az adta meg magát.
Bencsik -
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy Brother DCP-T510W nyomtatót, és akadt egy kérdésem. A készüléket többen is használjuk, és jó lenne ha megtudnánk nézni ki mennyit nyomtatott vele. Van erre lehetőség, hogy készülékenként hány (oldal) nyomtatást küldtek rá?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Epson L365-ös nyomtatóval nyomtattam tök egyszerű fekete-fehér papírokat.
Begyűrt egy papírt a nyomtató.
Úgy távolítottam el a papírt ahogy kell, az Epson oldalán néztem.Ezután újraindítottam a nyomtatót, mindegyik LED-je világít és a Windowsnak küld hibaüzenetwt, hogy beragadt papír.
Szervíz?
-
ratkaics
senior tag
válasz
pirosvilamos #15289 üzenetére
Próbálok én is német kontaktot felhajtani. Ha esetleg nem sikerül, akkor kereslek.
Addig is nagyon köszönöm a segítséget! -
ratkaics
senior tag
Köszi Mindenki segítségét!
-
ratkaics
senior tag
válasz
pirosvilamos #15286 üzenetére
A német nem igazán megy, de ha jól látom nem szállítanak Magyarországra. Vagy kérdezni kell?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok Urak!
Szerintetek, hol tudok vásárolni festékszalagot az ősöreg Olivetti DM 124-es mátrix nyomtatóba?
Köszi előre is mindenki segítéségét!
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok.
Évente kevés nyomtatáshoz, nagyon max 200 oldalhoz szeretnék venni valami olcsóbb nyomtatót.
A Samu m2026w-re gondoltam nfc-vel és wifi-vel. Persze nem zárkózok el más olcsó alternatívák elől sem, de ennél maradva van egy két kérdésem.1. Ha jól olvastam, akkor ennek a myomtatónak tölthető a tonerje. Ez valóban így van? Ha igen, hányszor lehet tölteni, mielőtt a fényhenger elfárad?
2. Mennyire megbízható nyomtató? Van valakinek tapasztalata?
3. Wifi, nfc használható?Egyelőre hirtelen ennyi.
Köszi, ha tudtok segíteni -
Üdvözlet a Topiclakóknak!
Ha már beleolvastam: Nem igazán értem a hálózatodat. Ha /24 a netmaskod, akkor éppen két hálózatod van, ezért nem látszik az eszköz. Egy hálózatban viszont csak egy router lehet -- szerintem más okból se lenne rossz rendet rakni.
Az én kérdésem viszont egészen más: van két régi régebbi lézernyomtatóm (Xerox 6100, Oki b410d), amik már csúnyán nyomtatnak, de talán még nem rosszak. Talán még érdemes rendbehozatni, kipucolni őket, de semmiképpen sem komoly, "nagy" szervizben. Ezért keresek olyan szervizt Budapesten, ahol ahol még hajlandók ilyesmivel foglalkozni.
Köszönettel: MaCS
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Laserjet 4345mfp nyomtatóm, nyomtat meg minden szuper, de egyszerűen nem értem hogy ha szkennelek vele akkor egy 1kb -os noname filet küld át ami ugye semmi, nincs tartalma. Kikapcsoltam újraindítottam akkor egy lapot nagynehezen beszkennelt de aztán megint nem csinált semmit. Szerintetek mi lehet a probléma? Ha működik hálózaton keresztül illetve egy doksit be is szkennelt és átküldött, a többit miért nem? PDF-re van állítva a beállításokban, elérési útvonal a scan mappa, oda is küldi -csak a semmit- pedig minden beállítás klappol. -
geogabcsi
tag
Sziasztok!
HP No.22 -es gyári tintapatrpn szeretnék töltetni. Valakinek van javasolt üzlete BP-en? Én ezt találtam: LB Print -
atala
addikt
válasz
Csavarnyuzo #15275 üzenetére
Természetesen.
Az a baj, hogy a második routert muszáj másik alhálózatra tenni, mert más különben össze akad.
Most meg oldottam úgy, hogy a nyomtatót vezetékkel kötöttem a UPC routerre, beállítottam rajta egy fix IP címet. A telepítésnél amikor nem látja a nyomtatót a számítógép, megadom neki az IP címet, és így már megtalálja, és feltelepíti a nyomtatót.
Így talán jobb is, mert a wifiben nem nagyom bízok, az a biztos, ha kábellel van összekötve. -
atala
addikt
Adott egy Brother nyomtató, amit wifivel kapcsoltam a UPC-s routerre. Az a gond, hogy az emeleti router nem látja a nyomtatót. Lehet, hogy azért, mert a UPC modem 192.168.0 címen van, az emeleti router meg 192.168.1 ?
Hogyan tudnám beállítani, hogy lássa az emeletre csatlakozott laptop is a nyomtatót?
Arra gondoltam, hogy a UPC-s modemen beállítom, hogy 192.168.0.0-200 között osszon ki címet, az emeletit meg 192.168.0.300-500. -
-
gyurielf2
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémakörrel szembesülök már egy jó ideje, és csak foltozgatom a problémákat. Sajnos még nem sikerült rájönnöm a legjobb megoldásra ( Talán lehet, hogy nincs is
).
Adott egy műemlékvédelem alatt álló épület, ahol van több(8) iroda is. Ebből adódóan ezekben az irodában csak vezeték nélküli hálózatot tudtunk kialakítani.
A "fő" irodában van egy router (MikorTik) amibe a kisebb irodákban található Unifi AP-k vannak bekötve. 3 SSID szórnak, ugyanakkor az összes iroda egy hálózaton van(DHCP), hogy a kliensek láthassák egymást és az összes nyomtatót (6 DB HP [Lefoglalt DHCP címmel]).
Több kábel kihúzására nincs lehetőség.Első problémakör:
- Több helyen is jelentkezik az, hogy a kliensek nem tudnak nyomtatni. Elküldik, de offline a nyomtató.Eddigi megoldások [Lépésekben]:
1 - A nyomtatót kézzel helyezze Online állapotba (Ha esetleg Alvó üzemmódba kapcsolt volna). [ Minden nyomtatón lehetőség szerint ezt kikapcsolom, vagy ha nem lehet akkor maximális időkorlátot állítok be. ]
2 - Indítsa újra a gépét.
Ha a két lépést megtette, az esetek többségében megoldódik a probléma megoldódik, de nem mindig.
Volt rá példa, hogy csak komplett eltávolítás, hozzáadás vagy driver reinstall kellett a probléma megoldásához.( Természetesen küzdünk olyannal is, hogy nem a megfelelő nyomtatóra küldik a dokumentumot, etc.. de ez gondolom ezzel sokan találkozhattak már
)
Második problémakör:
- Lassú a nyomtatás, de csak egy-két kliensről.Ugyanazon a hálózaton vannak, nem silány gépek. Olykor a nyomtatás akár percekbe is beletelik.( 2-5 percbe is akár.)
Nem ez a szakterületem, ezért elnézést, ha nem túl egyértelmű a leírás, de a sírba visznek ezek a fránya nyomtatók.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv,
Gy. -
Csavarnyuzo
őstag
A nyomtató áramtalanított állapotában tisztítsd meg a patron érintkezőit - nedves rongy, utána hagyd megszáradni - és az "ellenoldalt" a gépben. Ha így sem fogadja el, akkor vidd vissza. A boltban mindenképpen mondd, hogy a régi patront elfogadja, tehát nem a nyomtató a rossz.
-
petir
senior tag
Sziasztok ,
Segítséget szeretnék kérni , van egy őskövület nyomtatom. HP Deskjet F2400 - ( lehet nevetni
Szeretem mert jó , olcsó fenntartású engem pont kiszolgálNade eljött a baj...kifogyott a patron. Elrohantam gyorsan venni. Kaptam is de fura volt más dobozra emlékeztem de biztatott a nő , hogy ez jó lesz. Vigyem csak el. - hiba volt. Ugyanis a nyomtató azt írja patronhiba. Nem is hajlandó nyomtatni.
Régi patron:
Új patron:A kérdés adott , hogy tudom rábírni a nyomtatót , hogy felismerje a patront?
OS : Win7 64bit / driver : Gyári HP oldalról töltött / eszközkezelőbe minden felkiáltójelmentes /
Remélem tudtok segíteni! Bármi ötletet várok !
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
[HUN]Zolee #15268 üzenetére
Több dologgal is lehet próbálkozni - legutolsónak memória vásárlással -:
- driverben szokott lenni beállítás -nem tudom megnézni, mert az Epson szutyok ftp-je nem engedi letölteni a drivert , hogy a grafikákat/betűkészleteket "dolgozza fel" érdemes kattintgatni/próbálkozni
- potscript driver -
[HUN]Zolee
őstag
Helló!
Van egy Epson AL-m300dn nyomtatónk ami a nagy méretű fájlokat(műszaki rajzok) nem hajlandó kinyomtatni.
Jellemzően A1 papírméretű vannak bescannelve.
Bővíthető a memóriája , gondoltam azzal megoldom ezt a dolgot, csak kicsit sokallom az árát és nem akarok feleslegesen kidobni 60e ft-ot(+512Mb ennyibe fájna).
Van valakinek tapasztalata nagyméretű fájlok nyomtatásával? -
dannyl
addikt
válasz
Csavarnyuzo #15266 üzenetére
Köszönöm, elég hasznos leírás amúgy, de nem segített sajnos. Windows reinstall lesz, mert amúgy mindenhol működik a nyomtató, csak ezen a gépen nem. Szülők gépe, aztán mikor jövök látogatni, mindig kell valamit bütykölni rajta
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Vettem egy HP ENVY 4525 nyomtatót. Hozzácsatlakoztatom a számítógéphez, feltelepül, kinyomtatja a tesztoldalt, rendben van minden.
Word, excel, adobe reader alól nem hajlandó nyomtatni. Bedobja egy fél másodpercre a nyomtatási feladatokba, de eltűnik. Nem nyomtat. VISZONT! Ha emailből akarok nyomtatni, akkor a google chrome beépített driverén (vagy mi az) keresztül simán kinyomtat mindent. Tehát most úgy nyomtatok, hogy mindent küldözgetek el mailben magamnak...Ugyan ez van hálózaton csatlakoztatva, meg kábelen keresztül is.
Win10 64bit (eredeti).Mire nem gondolok, ami megoldhatná? Az eszközkezelőben minden oké.
-
törölt tag
Sziasztok,
Keresek olyan embert aki Canon MP160-as tipusú nyomtató szétszedéséhez/összeszereléséhez/tisztításához/javításához ért.
Nagyon szépen köszönöm előre válaszod!
-
RoSSo3
senior tag
válasz
RoSSo3 #15262 üzenetére
Azt hiszem, megvan a gond: ha a számítógépen nem fut az úgynevezett "Canon IJ Network Scanner Selector EX" nevű program (vagy nem tudom, mi) - azaz nincs ott az ikon az óra mellett, akkor fakón nyomtat, az említett programokkal is.
Úgy gondolom, ez okozza az eltérést, de még fogom tesztelni.
Hátha hasznos lesz valakinek még az infó. -
RoSSo3
senior tag
válasz
RoSSo3 #15213 üzenetére
Sziasztok!
Mióta - úgy gondoltam - megoldódott a fakó nyomtatás probléma, nem használtam a nyomtatót.
Ma kellett nyomtanom valamit, és immáron úgy csináltam, ahogy a múltkor jó volt: megnyitottam a My Garden programot, onnan nyomtattam. De ezúttal legnagyobb sajnálatomra fakók maradtak a színek - hiába indítottam a nyomtatást abból a programból, ahol a múltkor jó volt.Megnyitottam az Easy Photo Print EX programot, amivel szintén sikerrel nyomtattam a múltkor - most ezzel sem sikerült, fakók a színek.
Nincs valami ötletetek, miért van ez így?
A papír ugyan az, amivel a múltkor sikerült szépre nyomtatni, tehát a papír nem változó az egyenletben. Azóta drivert sem frissítettem, és semmi beállítást sem változtattam. A programban is az alapbeállításokat használtam - akkor sem és most sem állítottam színprofilt. Nagyon furcsállom.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Csavarnyuzo #15258 üzenetére
Rendszer: Windows 7 x64
Ott akadtam el, ahogy a nyomtatón próbáltam beállítani, mely mappába mentse a szkennelt dokumentumot.
Igazából két dologra jöttem már rá azóta.
A rendszergazdai fiók neve (gondolom én) a telepítésnél "User" név lett, ezt én időközben módosítottam másra, viszont rendszer szinten még mindig User maradt, ezért a nyomtatón is így kell megadni ezt a felhasználónevet. A másik, hogy ehhez a fiókhoz nem tartozik most jelszó, nem is szeretném, hogy tartozzon, viszont jelszó nélkül nem enged tovább a nyomtató, muszáj beírni valamit. -
AssAssynn
őstag
válasz
Csavarnyuzo #15256 üzenetére
Igen, ezt az smb-t próbáltam elsőnek a netes videók alapján, csak nem jártam sikerrel.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
AssAssynn #15255 üzenetére
Mivel i-s modell, ezért jobban jársz ha beállítod az smb-n keresztüli szkennelést. Ekkor a Canon-ról tudod indítani a szkennelést és a számítógép megosztott mappájába fog kerülni a beszkennelt dokumentum. Ráadásul mindent be tudsz állítani - file formátum, felbontás, színesség, kétoldalas, stb. -.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Egy hete állítottak be nálam egy használt Canon c2225i nyomtatót. Aki itt volt azt mondta mindent beállított rajta, csak használni kell. Most azonban szkennelni szeretnék és sehogy sem akar összejönni. A kezelőpaneljéről egyszerűen nem tudok és a számítógép (win 7 64bit) alap programjaival sem akar összejönni. Pedig a drivert és a Color Network ScanGear 2 Tool programot is leszedtem a gyári Canon honlapról.
Valami ötlet? Sürgős lenne nagyon.Univerzális beolvasó program esetleg?
A nyomtató hálózaton keresztül csatlakozik a géphez. -
atala
addikt
-
Gabesz87
veterán
Vettünk (szülőknek) karira egy Brother MFC-L2712DN nyomtatót. Kellene az eredeti mellé legalább egy toner még, amit majd ismerőssel töltetünk (előző Samsung lézerrel is így csináltuk, volt jó pár toner, és tökéletesen működtek töltve). Mivel az eredeti toner ebbe méregdrága, vennék egy utángyártottat, csak ezt a chipes dolgot nem vágom ezeknél a lézer nyomtatóknál. EZT és EZT néztem. Szerintetek melyik megbízhatóbb, ill. tuti működni fog vele? Vagy ha esetleg van más megbízható, bevált forrás, tudnátok segíteni? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest