- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
radgyulaba
tag
Sziasztok.Multifunkcios[EPSON] nyomtatott akartam venni mégsem azt kaptam,ki akarnám cserélni,de azt mondják ha már benne van a tinta nincs csere lehetőségem,ijenkor mit lehet tenni kérdem tőletek hátha van tapasztalat valakinek.
-
rukh
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #12348 üzenetére
Kösz a gyors választ
Esetleg nem tudnál javasolni egy megbízható szervízt vagy szakit?
-
Csavarnyuzo
őstag
Bár a belt-en látod a "port", de lehet az imaging unit is a ludas -vagy persze a belt-. Gyári adat szerint fekete-fehérben mindkettő 50k, színesben 12,5k példányt bír. Egy 10 éves nyomtatónál ezt már nem csak a kopás -példányszám-, hanem az alkatrészek "öregedése" is befolyásolja.
Ha egyszerűen akarod javítani, akkor az nem lesz olcsó, ha olcsón, akkor az nem lesz egyszerű. Érdemes lenne egy samsung szervizt felhívnod, hogy mit mondanak rá. -
rukh
senior tag
Hi!
A segítségeteket szeretném kérni: van egy kb. tíz éves Samsung CLP-500 színes lézer nyomtatóm. Nem hajtottam nagyon, a ma kinyomtatott statisztika:
Imaging Unit Life 21256 images, Fuser Life 8852 pages, Transfer Roller Life 8852 pages, Transfer Belt Life 21526 images.
Eddig jól működött, pár évvel ezelőtt valamit javítottak rajta (gondolom a Fuser-t), akkor nem én használtam.
Kb. két évvel ezelőtt feltöltettem a tonereket utángyártott festékkel.
A napokban (kb. két-három hónapig nem használtam) teljesen váratlanul ilyen oldalakat kezdett nyomtatni:Hol világosabb, hol sötétebb a hosszirányú sáv, a fedettsége rendszertelenül változik. Az oldalon keresztben sötét csíkok látszanak. Kinyitottam, belenéztem: az Image Transfer Belt dobozában lévő filmszerű, mozgó szalag "poros", mintha valamilyen sötét porral szórták volna be.Az Imaging Unit hengerén keresztben "karcok" vannak, ez a nyomtatott lapon is látszik. A nyomtató házán belül néhol sárga festék van, mintha kifújtak volna egy adag festéket a tonerból.
Mi lehet a hiba oka, lehet-e egyszerűen (olcsón?) javíttatni, érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele?
Előre is kösz a véleményeket és a javaslatokat,
Rukh -
sklopp
őstag
válasz
Károly 99 #12344 üzenetére
Első lépésnek mindjárt a szállítás, csak USA területére szól a felsorolás. De ha szállítanának is, szerinted mennyi lenne egy ekkora készülék díja Magyarországra? Plusz vám. Plusz bizonytalan a magyar menü megoldhatósága. Plusz természetesen kell az átalakító. Plusz jó eséllyel csak 120 voltos, mint az amerikai készülékek többsége. Plusz már kifutott modell. Na most itt már ésszerű lemondani róla, és a hazai kereskedelemben megoldani.
-
Károly 99
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem az Amerikai Office Depot-on közel 120 Dollárért egy EPSON Workforce WF-3640 DTWF nyomtatót, és azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e ott megrendelni, és meg tudom-e rendelni Magyarországról? Továbbá tud-e magyar nyelvű menürendszert ez a készülék, és kell-e venni hozzá külföldi konnektor átalakító adaptert?
EPSON Workforce WF-3640 DTWF az amerikai Office Depot-on:
http://www.officedepot.com/a/products/655795/Epson-WorkForce-WF-3640-Wireless-Color/A gyártótól:
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/jsp/Product.do?sku=C11CD16201Tölthető tintapatronból kinéztem ezt:
http://www.ebay.com/itm/For-WorkForce3620-3640-7110-7620-252XL1-252XL4-BK-XL-refillable-ink-cartridges-/271992140269?hash=item3f53feb1edhttp://www.ebay.com/itm/For-WorkForce3620-3640-7110-7620-2711-2714-XL-BK-refillable-ink-cartridges/271995672336?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D34008%26meid%3Dfe4366d71de0482ea1acb60639ce4aea%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D271992140269
Pigmentalapú tintát pedig itt néztem ki:
Fekete:
http://refillshop.hu/epson_durabrite_pigment_fekete_black_tinta_100_ml_13452Cián:
http://refillshop.hu/epson_durabrite_pigment_cian_cyan_tinta_100_ml_13454Magenta:
http://refillshop.hu/epson_durabrite_pigment_magenta_magenta_tinta_100_ml_13456Sárga:
http://refillshop.hu/epson_durabrite_pigment_sarga_yellow_tinta_100_ml_13458A fent felsorolt pigmentalapú tintákkal milyen minőségben lehet nyomtatni, és ellenállnak-e a víznek és a kenődésnek?
Ha megrendelem a nyomtatót, akkor kell-e vámot és ÁFA-t fizetni, és ha igen, akkor mennyit?
Minden választ előre megköszönök!
-
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Kb 1,5 éve van egy epson L355 -nyomtatóm. Vettem hozzá 10x15 -ös 260 grammos papírt. A hibajelenség pedig a következő:
Amikor nyomtatnék fotót, vagy csak üresen "átszalad" rajta a papír, vagy pedig kb 1 centire behúzza és megáll...
Mi lehet a gond? Túl vastag a papír, vagy a mechanika rogyott meg? -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
piadex2 #12340 üzenetére
Mielőtt le-fel telepíted nézd meg az eszközkezelőben az USB-vezérlők, USB gyökérhuboknál az energiaellátás alatt, hogy van-e áramfelvétel ha csatlakoztatod az eszközt. Ha nincs, az nem jó hír...
A művelet lényege, hogy ha nincs csatlakoztatva az eszköz végignézed az összes győkérhubot és felírogatod az áramfelvételeket, majd bekapcsolod és akkor is. Fontos, hogy közben más usb-s eszközt -pendrive, webcam, egér, stb.- ne csatlakoztass, vagy válassz le. -
piadex2
senior tag
hello!
van egy hp f2492 nyomtatóm.
a self diagnostic nyomtatás működik, azonban hiába kapcsolom USB-vel a PC-re olyan, mintha nem lennének összekapcsolva.
lehet, hogy csak újra kell telepíteni a drivert a PC-n?
kösz.piadex2
-
catalano
tag
válasz
Csavarnyuzo #12338 üzenetére
köszi, próbálkozom...
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
catalano #12337 üzenetére
59.99.00 - (event log only) An error occurred in the secondary transfer engaging mechanism.
1. Faulty secondary transfer engagement sensor. Replace the secondary transfer engagement sensor.
2. Faulty secondary transfer engaging solenoid. Replace the secondary transfer engaging solenoid.
3. Faulty feed motor. Replace the feed motor.
4. Faulty DC controller PCB Action: Replace the DC controller PCB.
Service manual.
Kicsit várni kell és akkor jelenik meg a letöltési lehetőség.Szerk.: Az SL4 jelű solenoid-ot nézném meg először. Az "eltaknyosodott" "hangtompító szivacs" szokott ragadni és tovább tart behúzva mint kéne. Persze ez egy lehetőség a sok közül.
-
catalano
tag
Sziasztok!
Van egy régi 3550-es HP lézernyomtatóm.
Következő hibakódot írja ki: 59.99
Valakinek van valami ötlete vele?
-
_X10Dead_
aktív tag
Üdv.
Adott egy Kyocera-Mita FS-1020D, a klasszikus "az első lap közepétől kezdek el nyomtatni" hibával.
Tudtok valakit , mondjuk a Kecskemét-Szolnok vonalon, aki meggyógyítaná/felújítaná?
Esetleg tippet, hogy mibe fájhat egy ilyen akció?Tudom, öreg, de a szívemhez nőtt...
Köszi.
U.I.: A csináld magad módszer most felejtős, mert részint alig vagyok otthon, részint asszonypajtás kivág a géppel együtt, ha még egyszer kiterítem a nappaliban, ő meg nem tud porszívózni...
-
kurta9999
tag
Hat a kepet nézve ez ugy nez ki hogy az egész elvan ferdulve, ha jol megnezed akkor látható is, hogy a keret és a papir szele között más a hely,majd délután lemerem minden szelet a lapnak es küldök képeket. Egyébként eddig valami ötlet? Azon is gondolkoztam már, hogy nem-e romlott el benne valami amikor begyurte a lapot mert volt már ra példa, hogy beragadt a lap, lekelett csukom q nyomtatót, újra elinditani es amikor indulas utan elkezdni nyomni a lapot akkor felnyitni a tetejét es irányítani hogy felfelé nyomja, hogy ki tudjam venni.
-
kurta9999
tag
válasz
Csavarnyuzo #12321 üzenetére
Bocs, kicsit benzétem azt a 2-3mm-t, hálistennek nem ekkora az eltérés. Hanem kb. 0,8 - 1mm. Itt van három kép, ami jelzi, hogy mi a baj.
http://www.mfrserver.tk/up/print_1.JPG (A legszélső keretet nézzétek, azt PS-be állítottam be a nyomtatási beállításoknál, a többi az lényegtelen. Ha jól megfigyelitek szabad szemmel, azonnal látható is hogy az egyik felén a keret melett több hely van hagyva a papírból, mint a másik felén.)
http://www.mfrserver.tk/up/print_2.JPG
http://www.mfrserver.tk/up/print_3.JPG -
epzon
őstag
válasz
qwertly #12328 üzenetére
hálóra van csatlakoztatva a nyomtató?
IP cím automata? vagy fixen be van állítva?
nyomtass vele egy hálózati konfig lapot azon rajta lesz hogy milyen IP címet használ.ha máhol használt gép volt akkor lehet fixre van állítva az IP cím és az nincs a te tartományodban, akkor állítsd automata lekérésre, vagy egy üres címre.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lehet,hogy láma kérdés de hálózati nyomtattót hogyan tudnám xp alá telepíteni? egy sharp multifunkcionális nyomtattóról lenne szó.Eddig nem csináltam ilyet,és nem akar működni hiába teszek fel minden drivert.Amúgy a nyomattó működik win7 alatt avval szépen megy egy másik gépről, -
GEPESZ66
veterán
Canon nyomtatófej tisztítására javasolták fórumokon az ioncserélt vizes áztatást.
A fekete továbbra sem nyomtat tökéletesen, csak ha magas felbontásra állítom a nyomtatást.
Olvastam még olyat, hogy a fúvókákra felülről Clin alkoholos ablaktisztítót kell csepegtetni, vagy ioncserélt víz és az ablaktisztító keverékében áztatni.
Olvastam még a tiszta alkohol és ioncserélt víz keverékéről is.
Ha Clin-t használnék, akkor melyik módszert próbáltátok ki, ami bevált? -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
kurta9999 #12322 üzenetére
Ha a papír ferdén menne be, akkor a felső, alsó vonal is ferde lenne. Ha csak az oldalsók ferdék, akkor olyan, mintha a fej mindig egy kicsit pozíciót tévesztene és a lap végére "összejön" 2-3mm. Nem ismerem a konkrét típust, de ha van benne encoder strip, akkor azt kéne megnézni -óvatosan vele, mert sérülékeny-, nincs-e rajta valami szennyeződés.
-
kurta9999
tag
válasz
Csavarnyuzo #12321 üzenetére
epzon: Azt hiába csinálom, az olyan kicsi eltérés, hogy nyomtatás közben nem lehet szabad szemmel észrevenni. Mellesleg szerintem a papíradagoló se a legtökéletesebb, mert az totál fixen nem tudja megfogni a papírt hogy egy fél mm-t se mozduljon el.
Csavarnyuzo: Igen. De "csak" 2-3mm.
-
kurta9999
tag
Üdv,
Epson L800 tulajdonos vagyok, és az a bajom, hogy ferdén nyomtat a nyomtató. Ez alatt azt értem, hogy a lap eleje (ami először megy be a nyomtatóba) ott tökéletes a kép, viszont a hátuljára érve egyre jobban tér el jobbra. Ez az elferdülés olyan kb. 2-3mm között van, szabadszemmel nem mindekinek tűnik fel, de ha nagyon megfigyeljük akkor észrevehető. Egy 240€-s nyomtatótól az ember azért elvárná, hogy tökéletesen nyomtasson. Fejet már 7x próbáltam igazítani egymás után, nem változott semmi. Papír adagolón is álítottam, nem sok javulás. Valami ötlet, azon kívül hogy vegyek másikat?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Canon PIXMA MG3650
HP Deskjet Ink Advantage 4515
Ezekben a patron cseréjekor a fejet is cseréli?
Tehát ha beszárad akkor csak veszek új tintát = fejcsere oszt csók?De még mielőtt új multifunkciós vásárlásra adom a fejem, előtte tennék egy próbát a részlegesen, vízszintesen 1 csíknyi, kb 1mm kihagyással nyomtató fekete tintával. Volt már fejtisztítás szoftveresen, ezerrel, ám semmi.
Olvastam itt mindenféle áztatási technikáról, ám nem tudom hogy ez nem e káros neki? -
GEPESZ66
veterán
Canon IP3300 nyomtató minden második sornak csak az alsó részét nyomtatja ki.
A fekete színnel van a baj, a többi jó.
Kétszer is áztattam, szárítottam, de nem lett jó. A fej alját nem mertem lecsavarozni, bár állítólag nem lehet gond.
Ezek után gondolom, hogy nincs értelme a fej szétszedésével próbálkozni.
Egy internetes hozzászólásban a következőt olvastam, s az első lehetőséget választottam.
Így jól nyomtat.
Ha így jól nyomtat, akkor a fej lehet még mindig eldugulva, vagy tényleg kuka?
"A nyomtatómenűben a felbontást magasra kell állítani, vagy a papírt normálról magasfelbontásúra változtatni.
Az első esetben többször végigmegy ugyanazokon a képpontokon és így másik fúvókák átveszik a hiányzó helyeket. A magasfelbontású vagy fotópapír trükknél pedig a színes patronokból keveri ki a feketét." -
medium84
aktív tag
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Canon Pixma MG5350 multi tintasugaras nyomtatóm B200 hibakóddal indul és egyben meg is áll.
Kisakkoztam: a nyomtatófej fekete és fotó-fekete érzékelőinek letakarásával hiba nélkül megy... csak épp azokat használja; értelem szerűen.Az alábbiakat próbáltam, siker nélkül:
- 1/2ó-s tápnélküliséget.
- reset+power majd 4*reset kombináció.
- menüből a tisztítás és fokozott tisztítás opciót.Valakinek tapasztalata? Más ötlete?
Thx a válaszokat. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Osynho #12309 üzenetére
Canonból az most a jó vétel amelyik szerepel a promócióban. Amelyik szemre ugyanolyan, annak ugyanaz a mechanikája és ugyanaz a toner bele, csak a tudásában különbözik. Ennek megfelelően nem érdemes a drágábbat venned az ugyanúgy "kinézők" közül, hacsak nincs szükséged a többletköltséggel járó funkciókra.
-
Rivaul
addikt
válasz
Csavarnyuzo #12308 üzenetére
Értem. Köszönöm. Nem vészes, 5e úgy hogy 70% az összes patron benne.
-
Osynho
addikt
válasz
Csavarnyuzo #12307 üzenetére
Visszaolvastam, a toner kiürülése nálam nem jelenti, hogy rossz a nyomtató.
Gondolom gyárilag szinte mindet spórolósan töltik. Canonból melyik a jó vétel? Wifi, scanner, stb kellene.
-
Rivaul
addikt
Köszönöm a gyors választ. Egy irodában számítástechnikai vállalatnál hajtották. Csak eredeti patronnal ment és napi szinten volt használva. A fejről infóm nincs. Tökéletesen nyomtat de a kék nem működik pedig van benne rendesen. Bár ez nem zavar mert nekem szöveg nyomtatására kéne, az is csak itthoni körülményekhez. Gyereknek suli stb. Pár évig még lehet benne bízni? Sztem évi 300 oldalnál többet nem pörgetnék bele.
Mod: gari biztos lejárt rá már rég.
-
epzon
őstag
válasz
Rivaul #12303 üzenetére
függ sokmindentől
- eredeti vagy utángyártott festékkel hajtották
- egyszerre kapott nagy terhelést vagy folyamatosan elosztva normál terhelést
- milyen papírra nyomtattak vele
- milyen körülmények között használtákHP-ban fejet is kell cserélni megadott időközönként, ami külön vásárolható hozzá.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Mennyi egy nyomtatónak az átlag "futamideje"? Értem ez alattt hogy kb hány oldalt lehet kinyomtatni velük. Konkrétan egy hp officejet pro k550 érdekelne. A tesztoldal szerint túl van a 12 és fél ezer oldalon. Ez sok egy ilyen nyomtató életébe, vagy bírhat még egyszer ennyit?
-
GEPESZ66
veterán
Korábban írtam, hogy a CANON IP3300 nyomtató minden második sort csak félig nyomtatja ki.
Olvastam, hogy állítsam át a normált papírt magas felbontásúra. Így jól nyomtat.
Ha jól eemlékszam a nyomtatófej dugulása miatt lehet ez.
Remélem így lesz, s a tisztítás desztillált vízzel megoldja majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest