- TV antenna és jelerősítés
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Riasztó topik
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben2
junior tag
válasz
Felesbandi #45 üzenetére
Még valami: az x86 alapú handheldek nem igazán alternatívái a Switch-nek.
Az alapvető probléma az ilyenekkel, hogy az x86 játékokat nem optimalizálták hordozható eszközökre, és mivel a PC-s játékpiacon a hardvernek kell igazodnia a szoftverhez (nem elég az fps? vegyél félmillióért grafkártyát) ezért ezek a gépek mindig (rossz) technikai kompromisszumok maradnak.Ezzel szemben egy Switch-re portolt PC-s játékot kénytelenek a végletekig szétoptimalizálni, hogy egyáltalán fusson a limitált hardveren, de onnantól kezdve megbízhatóan tudja, amit kell. Persze cserébe beáldozzák a nagy felbontást, raytracinget, hdri textúrákat, stb. de ebben a műfajban eleve nem a grafikai minőség a húzóágazat, hanem a játszhatóság.
Nem véletlen, hogy eddig x86 handheldből kb. 6 milliót adtak el összesen, a Switch 1-ből pedig a megjelenés évében 13.4 milliót, azóta meg kb. 150 milliót.
-
ben2
junior tag
válasz
Felesbandi #45 üzenetére
A Switch 1 megjelenésekor is ugyanez volt a sírás: gyenge a hardver, drága, a játékok még drágábbak, utazáshoz ott a laptop meg a mobil, otthon meg a PS, XBOX vagy a PC, ezt csak a hardcore nintendo fanok fogják venni, stb.
Aztán több millió Switch-et csak a Zelda önmagában eladott, egyszerűen mert sokan akartak játszani vele.
Ha a nintendo elő tud állni egy hasonló "system seller" játékkal, akkor a Switch 2 el fogja érni a kritikus tömeget, ahonnan a kiadóknak már megéri portolni rá, onnantól pedig önerősítő a növekedés.
Ettől még lehet, hogy nem fogja megismételni a Switch 1 sikerét, de nem is kell. -
válasz
Felesbandi #39 üzenetére
ps5 slim vs Switch? Egy hordozható konzol ami tud dokkolt módot. A PS5 sehova nem hordozhat zéró a teljesítménye hordozható módban.
Miért akarna venni bárki Nintendo konzolt Nintendo játékok Nélkül? Aki Pc játékokkal akar jászani jobban jár bármelyik hordozható konzollal talán.
Itt aki Nintendó játékot akar és mellette erre Hardverre optilamizált játékokat az sokkal jobban jár a Switch 2-vel
A Sonynak már jó ideje nincsenek exklúzívjai, minden jön PC-re. A Steamdeck pedig PC játékokat futtat.
200 ezer forint a mai világban sok egy ilyen konzolért? Szerintem egyáltalán nem az...
A teljesítményét és a játékok alatt nyújtott grafikai tudását meglátjuk.
A Switchől is csodákat hoztak ki ez meg mesze erősebb lesz, mintaz első. -
gubacsino
aktív tag
válasz
Felesbandi #36 üzenetére
Közel a gyűjtői, limitált kiadás szintjére emelték a játékaik árát. Ez szerintem túl nagy lépés volt. Azt jó látni h végre elismerik az árazással igen is van különbség a digitális és fizikai példányok között. Azonban ezzel a letöltőkulcsos kártyákkal rögtön semmisé is teszik azt.
Azt mondják 90 dodoért kapsz ~15 év Mario kart használatot? Hozzá lesz rendelve profilhoz a letöltőkulcs? (licenc) Mert akkor a másodlagos értékesítésnek annyi. Nem tudom. De ez merőben más mint eddig volt. Ezt még szoknom, emésztenem kell. Eddig úgy gondoltam van esély az előrendelésre. Most inkább várok. Több info kell.
Holnap lesz a 4. N-con. [link] Tervben volt néhány Switch játék behúzása. Ha majd egyszer meglesz az új gép, legyen még nagyobb a választék.
Ezek után azon sem lennék meglepődve ha a switch használt játékok arai szép lassan elkezdenének, emelkedni... (lehet mégis kéne venni,totál bizonytalan lettem)
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Felesbandi #13 üzenetére
Pontosan igy latom en is, ma mar egyaltalan nem kulonleges a Switch mint a megjelenesekor volt, sot sokkal erosebb konkurenciaja van, mint a nagy konzoloknak barmikor. Nem segit az sem, hogy szinte csak egy Switch Pro, es a jatekok ara is elgondolkodtato. Gyanitom, hogy amint az early adopterek elfogytak bezuhannak az eladasok es nem is ugrik meg ujra a konzoltores megjeleneseig.
-
janimbx
csendes újonc
válasz
Felesbandi #13 üzenetére
Nagyon jo felvetes… azert ma mar sokkal komolyabb a konkurencia… de a piac is novekedett… en is kivancsi vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest