Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Segal

veterán

válasz Handball94 #8806 üzenetére

Ez a végső megoldás, de ennél próbálnám kreatívabban megoldani.

• Handball94

aktív tag

válasz Segal #8805 üzenetére

Esetleg valami a ferihegyi repülétren lévő Duty free boltból? Túlárazott, de az ott vásárolt dolgok felvihetőek a kézipoggyász mellett is, vagy ki kell számolni ha olcsóbb, akkor vegyél mellé egy priorityt, és akkor két kézipoggyászt vihetsz fel a gépre (bár folyadékot ekkor sem tudsz)

• Segal

veterán

Sziasztok!

Előre is elnézést hogy nem kis mértékben OFF a hozzászólásom, de részben mégis kapcsolódik a nyaraláshoz és hirtelen ez tűnt a legjobb lehetőségnek a fórumon a kérdés feltevéséhez.
    A lényeg hogy májusban megyek Londonba Wizzair járattal és csak kézipogyászom lesz.
    Viszont mivel látogatóba mennék egy régi baráthoz (lány) és felajánlotta a szállás lehetőséget náluk ezért nyilván szeretném neki honorálni valamivel.
    Már férjhez ment és lett is 2 gyerekük ezért amikor finoman felhoztam a témát hogy nem ingyen élősködnék akkor írta hogy a gyerekek biztosan örülnének egy kisautónak meg egy kifestőnek (ezeknek már utána is jártam csak még nem vettem meg), viszont "anyukát és apukát" is meglepném valamivel.
    Negyvenes korosztály mind a kettő, ismerem is mind a kettőt (lányt huszon éve a férjét tizen éve), fiatalos a gondolkodásuk is. Alapesetben nem is lenne probléma mert ötlet több is lehetne, a gond a hely hogy bele kell hogy férjek a kézipoggyász kategóriába úgy hogy 3-4 napnyi ruhát vinnem kéne, a kisautót meg a kifestőt és még nekik valamit amit fel is engednek a repülőre és nem is foglal sok helyet. Na így már jóval húzósabb a kérdés és gondoltam hozzátok fordulok akik "éjjel-nappal" repkednek és esetleg találták is már magukat hasonló szituval szemben hogy mi a tuti ajándék ilyen esetben?
    Előre is köszönöm szépen a segítséget! :R

• dkaro

őstag

válasz t72killer #8800 üzenetére

"Nekem az a bajom Horvátországgal, hogy -szinte- sehol semmi nincs, nem lehet érdemi kirándulásokat, városnézéseket tervezni."
    Én erre válaszoltam.

HUTCHDB: Ezt értem és ízlések és pofonok ezzel semmi baj nincs, csak én kicsit erősnek éreztem, hogy sehol semmi nincs Horvátországban és, hogy nem lehet kirándulásokat szervezni. :)

• t72killer

titán

LOGOUT blog

válasz HUTCHDB #8801 üzenetére

Horváto. elsősorban a természetről szól, arról viszont nagyon (ha nem temette be a szemét)

• HUTCHDB

nagyúr

válasz dkaro #8799 üzenetére

Horvátországot nem lehet összehasonlítani, más europai turisták által kedvelt területekkel.

Sajnos ezt azok nem tudják, akik nem jártak mondjuk normálisabb spanyol, olasz vagy francia részeken, hogy csak a közelebbi úticélokként felvetődő területeket emeljem ki.

Én 1984 óta járok külföldre, szóval láttam már ezt-azt.

Pl. anno Róma nekem ott és akkor, már annyira "tömény" volt, hogy kb. 2-3 óra múlva elveszítettem a hűha erzésemet, mert minden egyes utcája, épületei annyira pazar, és nevezhetem részben monumentálisnak, hogy a jótól megcsömöl az ember.
    Ugyan ez a helyzet pl a Cote d Azur -ral.

Mikor valaki Menton, Monaco vagy St Tropez környékén utazgat, azután eléggé puritán lesz Horvátország.

Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a gyarmattartó országok több száz év alatt igen jó anyagi helyzetbe kerültek, ráadásul az emberek habitusa is már, sokkal igényesebbek a környezetükre, mint itt Magyarországon a többség.

Sokat szoktam mondani ismerősöknek is, hogy pl. Ausztriában sem azért van olyan állapotban az ország, amire az ember először gondol, hanem a természeti adotságokon kívül egyrészt a Habsburgok eléggé jól helyezkedtek anno, és szépen megszedték magukat a tartonmányaikból, de ez még semmi ahhoz, hogy ott a magánemberek sokkal sokkal dolgosabbak, szorgalmasabbak, mint a magyarok általában.
    Tévedés ne essen, nem az osztrák állam teszi ott sem széppé a környezetet, hanem ott mindenki folyamatosan rendezi, takarítja, szépíti a környezetét, és ebből (is) adódóan az összkép is sokkal szebb lesz.
    Ott vasárnap is dolgozik a gazda a gyerekeivel kint a földeken, majd hazamegy és otthon még gondozza a füvet, takarítja a kertjét stb.
    Itthon meg ez csak egy kisebb lakossághányadra vonatkozik. Itthon inkább pihenget, tévézik, lesz@rja, hogy milyen pl. a kerítése, a sövénye, a ház eleje...sajnos Pató Pál úrak lakják kishazánkat.
    És nem mutogatni kellene nyugatra, hanem nekiállni és csinálni, úgynaúgy, ahogyan azok, akikre bezzegországként tekintünk.

A horvátok is érzik azt, amit az előbb írtam, hogy igenis igényesnek kell lenniük a környezetükre, ami látszik is, jóval kevesebb náluk a "jól van az úgy" hozzáállás, de a történelmi hagyatékukon nem nagyon tudnak változtani, vagyis azon, hogy a fentebb említett helyekhez képest azért ők kevésbé látványosak, de sjanos tőlünk még így is jobbak lettek, és lesznek is, de ez szerintem az egyes embereken a lakosságon múlik, nem pedig a horvát államon.

Horvátok azért vannak előnyben főleg a maygaroknál, mert nekünk nem kell annyit utazni, és a tenger meglehetősen etalonnak számít...legalábbis nekem.

Vannak természetesen olyan olasz, és spanyol részek, ahol szintén pazar a tenger, ráadásul homokos és nem köves a part.

Nekem szerencsém volt, hogy azokra a helyekre elmehettem már.

Új hozzászólás Aktív témák