- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A gopro legnagyobb baja a levegőre tervezett optika, ami a kép külső kb harmadán már elmossa a részleteket. 2-3méter mélységben, trópusi déli napsütésben egy narancs szűrővel és egy víz alá való korrektorlencsével teljesen rendben leszel.
Amúgy még egy opció, használtban nikon AW1! Bár nem tudom egy ennyire régi szerkezetnek nem kellene-e átvizsgálni, újraszilikonozni a tömítéseit.
-
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8905 üzenetére
Nyilván nem 10+ méter mélységbe kell egy ilyen kis gép, max 4 méterig bőven elég, Az eddigi tapasztalataim szerint a GoPro nagyságrendekkel rosszabb volt, mint egy kis kompakt gép, mint pl. a Lumix DC-FT7. A legjobb a bridge Canon volt a különálló tokkal, de az túl sok helyet foglalt a saját akkutöltővel meg mindennel együtt, főleg úgy, hogy nálam jelentősen romlott az akku üzemideje néhány év alatt. Egyébként meg szinte napi használatban volt többszáz képpel, mert amikor megvolt, nem vittem másik gépet, azzal fotóztam mindent, de nálam soha nem bírták 5 évig sem, nemhogy 10-ig.
De mivel ezeket már sehol nem árulják, kénytelen leszek megnézni újra egy Goprot, ha már mindenki ezeket ajánlja. -
-
fényképezés. ha sötét van, akkor fényt kell csinálni, vagy nagyobb érzékelő kell, ami nagyobb optikát és így nagyobb gépet eredményez.
egyébként a "saját" akksi alapvetően elég tartós dolog (10+ éves sony meg canon akkuk nálam simán működtek), de rendszeresen használni kell őket. ha a fiókban állnak másfél évet lemerülve, az hamar tönkreteszi őket.
az akciókamerák fejlődtek egyébként (az osmo action 5-ben 1/1,3" szenzor van, a régebbi goprokban 1/3"), de a fizikát csak feszegetni lehet, alapjaiban meghágni nem.
egy kompakt kamera hasonló szenzorral ugyanígy nem fog jó képet készíteni, ha elfogyott a fény).ha nekem kellene olcsón és kis méretben megoldanom a dolgot, én is goprot + lámpát vennék.
-
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8902 üzenetére
Nehéz és nagy cuccok eleve nem kellenének én mindig csak a sima kis hátizsákkal utazom. Ha olyan helyre költöznék én is megvenném a drágát, de hobbi fozózáshoz nem akarok többszázezret költeni. Spéci víz alatti tokot sajnos már nem látok sehol vagy csak aranyárban, pedig azok elég jók. Goprot több éve próbáltam, de annak víz alatt már nagyon gagyi a minősége, főleg 3 méter alatt. Videó még csak csak elmegy, de fotózáshoz szerintem borzasztó. Nem tudom, hogy az újabbak mennyit fejlődtek ilyen téren. Régen elég nagy kínálat volt 40-60 ezer Ft között direkt vízalatti fényképezőkből, azokat áfamentes helyen megvéve simán megérték az árukat, de sajnos ilyeneket sem látok már sehol.
-
Használtam RX100iv-et, méregdrága nauticam tokban. SzVSz tök macera, nagy nehéz dög, inkább egy GoPro + spéci vízbevaló előtétlencse + 2 komolyabb, jó színvilágú LED-lámpa.
Ha vérprofi minőséget akarsz, az nem áll meg használtban se 6-8kEUR, 5-6 kiló alatt és kell vagy 50-60 fotós merülés, míg megtanulod használni. Ha leköltöznénk a Fülöp-szigetekre + rámszakadna egy pézeszsák, vennék vmi bálnafotós eszközparkot persze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest