Hirdetés
-
PROHARDVER!
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Baljós árnyak!Inkább egy kis Imperial march -
ScomComputer
veterán
Olcsó RTX3090... [link]
-
nexwo
Topikgazda
[link] Bocs mással kevertem. Amire én gondoltam, hogy SLI nélkül gyorsabb a két kártya mint SLI-vel, és a 3080 már alapból SLI mentes. A memória meg a legkisebb memóriájú kártyára limitálódik. Tervezésnél butított rendert használok és mivel csak hobbi szinten foglalkozok vele így nincsenek nagy egybefüggő projektek
Amd ennyiben jobb, mert ott a crossfire-hez elég a PCIe csatlakozás, viszont lassabb a 6900 XT mint a 3070.
-
warcat
veterán
Kíváncsi leszek a részletekre, hogy mi a gond.
Suprimok elég izmosak de nem biztos, hogy ott ahol kell.De lehet, hogy elég lesz nekik egy bios flash, mindenesetre elég kellemetlen szitu lehet, úgy tűnik MSI nagyon rágyúrt a témára, ugye 3080 12GB-ot is ők egyedül küldtek HUB-nak időben tesztelésre a többi AIB partner nem jeleskedett.
Esélyes, hogy röptették ezeket a kártyákat hogy elsőként a piacon legyenek, ha vissza kell hívni végül az szép bukó.De van miből, majd újra árat emelnek a 'csökkentés' után
-
warcat
veterán
Na jó, a 700 eurós 3080 FE volt az igazi biznisz, mindenki más csak a pénzt szórja a semmire!!
Nekem amúgy megérne kb. max 600 eurót pluszban (Strix eladása után) a Suprim 3090 Ti mert azt kikaparja magának csendben az eth POS-ig. A 3090 meg már kitermelte az árát egy év alatt.
De ahogy a másik topikban is írtam most én sem venném meg csak úgy a semmiből, tényleg bődületes összeg, viszont látható, hogy minden relatív. (és ezért kerül ennyibe)
Vadiúj, friss-ropogós és várhatóan további ~10 hónapig csúcskártya lesz, továbbá nem tudjuk mi lesz az ára és elérhetősége a 4000-es szériának, lesz még ott és akkor még sírás bőven...
-
warcat
veterán
Custom NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti cards listed for at least $3654
Szerintem akit érdekel már látta máshol.
suprim 3090 Ti 3db listaárat találtak eddig: 3201Eur(~3654 USD) / 4024 USD / 4497 USD
3090 Ti GAMING X TRIO: 3129EUR
-
Jack@l
veterán
https://videocardz.com/newz/custom-nvidia-geforce-rtx-3090-ti-cards-listed-for-at-least-3654
-
milfiboy
újonc
pccomponents.com weboldalról rendelt már valaki? vélemény?
-
warcat
veterán
-
evitiguF
senior tag
[Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix LHR] 1.109.- - alternate
-
m0py
tag
válasz
Mr.Csizmás #8670 üzenetére
En ugy tudom, hogy:
-KR = non LHR
-KL = LHR -
nexwo
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #8670 üzenetére
A másik. KL == LHR, de ez már típus függő mert ez a KL csak a módosított kártyákra igaz, amik alapól később jött ki pl 12 GB 3080 már alapból LHR
-
Mr.Csizmás
titán
off halp: ez LHR-es ugye? EVGA 3080 10G-P5-3898-KR
-
echterion
nagyúr
Már 1118€ a Zotac Gaming GeForce RTX 3070 AMP Holo LHR.
-
nexwo
Topikgazda
Asus webshopban volt 3070 TI 1099€-ért (mint a 3070), 5 perc alatt elfogyott.
Rendelt már valaki innen csomagtovábbítóval?
-
kissdani
senior tag
válasz
-=RelakS=- #8663 üzenetére
Én volt úgy hogy hármat vettem hetente ilyenből..Nem nézi ezt a kutya se csak ki van írva.
-
Amerigo57
őstag
válasz
Mr.Csizmás #8658 üzenetére
Mr.Csizmás.
Vajon ez meddig lesz érvényben ?
Alza : korlátozás - 1 db/hónap -
warcat
veterán
válasz
echterion #8657 üzenetére
Sőt még választék is van, MSI RTX 3070 Ventus 3X 8G OC LHR 999.95 €
-
Geresics
addikt
válasz
Mr.Csizmás #8658 üzenetére
teljesítményéről van már adat?
-
Mr.Csizmás
titán
alza belistázta az msi 3050-eket, a rejtett msrp alapján 150k alá (emelkedő ársorrendből kisakkozva)
Geresics csak amit googleban olvastam, hogy 1080 sima körül rtx-el. (?)
-
echterion
nagyúr
Megest van 1000 ojrós Zotac.
-
warcat
veterán
Asus 3080 12GB kártyák EU-s 'msrp' árai (Asustól)
Strix 1639€
Tuf 1519€ -
omfgk
veterán
Szerencsére még mindig, akiknek már van 30-as szériájú GPU-ja azok hátrébb kerülnek.
Ezzel csak ez a gond.
30 Series purchase status – Customers who have purchased a 30 Series product from EVGA.com will be deprioritized in the VGA queue, and will become eligible to purchase their VGA notify product(s) after others in their tier purchase a 30 Series product.
Tehát csak az adott tier-en belül érvényes az ,hogy ha valaki már vett notify rendszerrel kártyát, az hátrébb kerül. -
nexwo
Topikgazda
-
BeZol
őstag
válasz
evitiguF #8647 üzenetére
Sajnos coil whine-ol szinte az összes 6800/6800XT/6900XT.
Van ami jobban, van ami kevésbé, és ami a te gépedben esetleg lódarázs-szerűen hangos, az másnak a gépében lehet h totál hangtalan, de fordítva is megesik, hogy másnál szinte semmi hangja, nálad meg lódarázs. Ray-tracing gyengébb, drivereket néha variálni kell xy játék miatt, amúgy ennyi.
A 6900 XT pedig per pill TON coinra olyan szinten termel, mintha ETH-t kapálna 90MH/s 150W-ból(4.3GH/s. A 3080 Ti-nek ugyanehhez talán 250W kell, mert 285W-al tud 4.7GH/s-t az Nvidia)
-
koko52
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #8648 üzenetére
De van FSR.
-
warcat
veterán
-
nexwo
Topikgazda
Egyébként a 3080 12 GB árazása érthető ha megnézitek a teszteket: [link]
Míg a 3070 ti a 3070 felé közelít, addig a 3080 12 GB a 3080 ti felé.
Van olyan játék ahol jobb mint a 3090. -
omfgk
veterán
válasz
Geresics #8641 üzenetére
Kb az összes Evga Black kártyának a notify sora mozdulatlan, jó ideje. Mert ugyanazt a chip-et el tudják adni FTW3 körítéssel is drágábban. Vagy legalább XC3 Ultraként.
https://www.element35gaming.com/
Itt például azt láthatjuk ,hogy egy büdös darabot nem adtak el ebből a kártyából nálunk.
2020/10/28 óta nem mozdul.
A többi drágább 3070-es legalább pár napot mozgott azóta.De eleve az európai notify queue-kat szinte lehetetlen követni... Volt még az elején aki gyűjtötte az önként beküldött adatokat, de az is abbamaradt. Az újabb 3070TI és 3080TI nagyjából megvan.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KN9nNlUdmFkp15VzOYUGM4_fu7-Y5ybkONHGSqqcNcc/edit#gid=0
3070TI FTW például másfél órát mozdult az elmúlt 7 hónapban. Tehát vagy az első napon (vagy inkább az első órákban kattintottál rá) vagy kampec.
Az olcsóbbik 3070Ti XC3 2 egész percet mozdult.Hogy érezzük az amcsi vs európai evga közti különbséget, náluk a 3070Ti FTW másfél hónapot haladt...
-
Geresics
addikt
Szokás szerint kicsit elvesztem!
Én kizárólag az EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK GAMING, 08G-P5-3751-KR, 8GB GDDR6, iCX3 Cooling, ARGB LED-re vagyok feliratkozva, illetve egy a regisztrációmmal megegyező e-mailes jelentkezést is csináltam előtte, de annak semmi nyomát nem látom.
Ez az új feliratkozás a korábbi kártyákat ha jól értem nem érinti?
Ezzel a queue 3.0-val én mire iratkozhatok fel úgy, hogy az ne befolyásolja a 3070-regemet (amivel amúgy majd 2030-ban sorra is kerülök)?
-
válasz
Mr.Csizmás #8620 üzenetére
Sok esetben a kiskerhez már el sem jutott az áru mert a nagykerbe már megvolt a "leosztás".
Nagykeres dolgozók is részt vettek ebben bőséggel. E mellé még ráadásul még mai napig fennáll az is, hogy Asus vga-hoz vegyél 3db Asus alaplapot, EVGA kártyákhoz tápot -
nexwo
Topikgazda
Most jelentették be hogy az EVGA stream pontokat majd az EU-ban is be lehet váltani tárgyakra pl egy 3060 XC-re.
-
warcat
veterán
Biztos megnézegette már aki akarta, de mindfactory egész jól áll kártyák számában, az áruk a szokásosan "jó"
-
omfgk
veterán
Nem csak az idő számít.
Gyakorlatilag sikerült egy teljesen átláthatatlan rendszert csinálniuk.
Ilyen Evga score, olyan Evga bucks, egy részük az affiliate code-okból jön, de az eleve nem működik az eu-s oldalon... És akkor ezek alapján különböző tier-ek. És ugyanabban a tier-ben majd az időpont számít majd.
Szóval fasza lett.Ha valaki unatkozna : https://www.evga.com/support/queue3/
Az Evga score-t és Evga Bucks-ot a profil alatt lehet megnézni, de csak úgy ,hogy az eu-t kitöröljük az url-ből.
A 3080 - 12GB előtti kártyákra még a régi notify rendszer érvényes. Tehát ott az időpont a lényeg. Csak az új kártyáknál lesz ez a queue 3.0.
-
nexwo
Topikgazda
[link] Hivatalos streamben Péter EVGA-tól azt mondja most nem az idő számat a queue 3.0-ban (Mindegy mikor iratkozol fel).
-
ƵøŁĭ
veterán
Augusztusi 3060TI feliratkozás mennyire halott ügy ?
-
nexwo
Topikgazda
válasz
errorcode06 #8632 üzenetére
Ennyi a teljes lista?
Ha igen akkor nincs baj, másnak is volt ilyen (amcsi oldalon) ettől függetlenül a queue-ban vagy és aktív.
A régebbi aktív és azért mert típuson belül kettő fajtát választottál és csak egyet lehet.#8632 errorcode06
Én az egyetlen 3080-asamat is lazán töröltem, úgy voltam úgy sem lesz belőle semmi. Inkább az 1-2 perces késéssel a 12 GB-osat választottam -
errorcode06
őstag
[kép]
Tisztelt fórumtársak, erről mi a véleményetek?
Ötletem sincs hogy hogyan tovább...Szerk.: Igen ennyi, csak kíváncsi voltam, hogy ki hogy áll, mert 3080-as listáról nem nagyon találok infót.
nexwo: Így már világos, igaz érdemes lenne törölni, hátha előrébb lépek? Vagy ne háborgassam
-
koko52
nagyúr
ETH 500 dollárt ment felfelé 48 óra alatt, érdemes figyelni, ha azonnal kell kártya. Az esés miatti pánik miatt mérséklődtek az árak, de ez nem fog sokáig tartani.
-
Andor22
aktív tag
Köszi az infókat akkor azt is kell figyelni már
-
Andor22
aktív tag
3080 tuf ha erdekel valakit
[link] -
Geresics
addikt
válasz
Hohocali #8621 üzenetére
Ilyen lista van valahol az EVGA GeForce RTX 3070 XC3 BLACK GAMING, 08G-P5-3751-KR, 8GB GDDR6, iCX3 Cooling, ARGB LED-ről? Nekem azt írja a bejelentkezett feliratkozásomra, hogy "3/3/2021 11:32:53 PM PT", amit meg előtte csináltam regisztráció nélkül csak e-mail címmel, azzal végképp nem tudom mi van...
Jah, és nem vagyok elit sem. Az számít valamit?
-
Hohocali
aktív tag
Nyáron akartam venni apróról egy 3070-et. A srác 1-2 hete vette az Ipon-ból, nem bányászott vele, és gondolom drágábban akarta eladni. Kérdeztem LHR-es, nem tudta. Mondtam, indítson el egy bányászprogramot, elkezdett vacakolni vele. Közben előkerült a csomagolása, amin a futár címkéje szerint januárban jött be az országba. Mennyi az esélye, hogy az Ipon fél évig nem tudta eladni?
Szerintem fél évig bányásztak vele az Ipon-nál, majd amikor úgy nézett ki, beomlik a bánya, VGA gamereknek szlogennel elkezdték kiszórni azokat. -
Hohocali
aktív tag
Valamikor szeptemberben jött az értesítés, kifizettem, és 2-3 nap múlva megérkezett.
#8618amstorm: 1 nap nagyon sok. Én 01:08:20-ra voltam a starttól (hh.mm.ss), és így is kb. 3 hónap volt. Itt van némi infó a sorrakerülésről.
#8619nexwo: reagáltam és megkaptam, és ott maradt. Azért kérdezem, mert a pirosban valami olyan szöveg van, hogy egyszerre 2 aktív lehet, ha több van, akkor a 2 régebbit veszi alapul.
A 3080 12GB-od jó helyen van, én a fejemet vertem a falba, hogy nem figyeltem a startot, és későn iratkoztam fel... -
Hohocali
aktív tag
Srácok segítsetek értelmezni az EVGA szövegét:
Ez így jó, vagy a 12G-P5-4877-KL-ről nem fog jönni értesítés? -
nexwo
Topikgazda
Az igen: [link]
bestmarkt.hu - GPU Mining RIG / Crypto bányász gép - ETH 375 MH (6x GeForce RTX 3070 8GB Non LHR VGA) - 3 990 000 Ft -
goldb
tag
válasz
South Velen #8608 üzenetére
Volt mikor egy rendelést amiből az utolsó darabot elvittem, vêgül töröltem hogy inkább haverom megrendelhesse és más EDS azonosítót kapott rá.
Ez megerősíti azt, hogy az EDS azonosító változik, ha a számlaszám változik, tehát a számlaszám a kulcs minden esetben.
Ráadásul amikor javíttatom a garileveleket akkor mindig bekérik az SN-ről a fotót ... Ha tudnák miért kérnék?
Tedd a szívedre a kezed. Szerinted az emag ügyfélszolgálatosok közül mennyien dolgoztak a szervízben is?
Én már rendeltem "eMAG resealed" terméket, aminek a dobozán volt egy matrica vonalkódokkal és egyéb adatokkal:
termék neve, product number, serial number, és EAN kód.
A serial number ugyanaz volt, mint a termék matricáján, a hozzá tartozó garancialevélben mégis az EDS azonosító szerepelt, tehát ez is bizonyítja, hogy valóban tudják milyen egyedi azonosítójú terméket rendeltél tőlük.Ráadásul néha azért sikerül alapból SN-t rakni rá. Az esetek 10%-ában.
Néha meg sem EDS sorszám nincs sem SN, hanem volt már hogy termékkódot írtak be, (pl.: ROG-3080-O10G) ami tudjuk mennyire egyediEz meg azt bizonyítja, hogy tényleg csak mutatóban van a garilevél.
Higgyétek el, ha nem egy értelmes ember mondta volna nekem, akkor a bullshit detektor ütötte volna a maximumot (vagy legalábbis a piros zónába került volna) és most nem erről témázgatnánk.
-
nexwo
Topikgazda
kazycomputers.hu weboldala:
"Az AMD Radeon RX 6000 szériát és az NVIDIA GEFORCE RTX 3000 szériát, csak cégeknek vagy jogi személyeknek tudjuk értékesíteni. Köszönjük a megértést!"quadrót azért tudsz tőlük venni
-
South Velen
addikt
Nem kétlem, hogy intézik a garit, azt viszont igen, hogy az EDS azonosító alapján ők be tudják azonosítani a terméket.
Az csak egy sorszám. Nincs hozzá kötve semmi. Volt mikor egy rendelést amiből az utolsó darabot elvittem, vêgül töröltem hogy inkább haverom megrendelhesse és más EDS azonosítót kapott rá.
Ráadásul amikor javíttatom a garileveleket akkor mindig bekérik az SN-ről a fotót ... Ha tudnák miért kérnék?
Ráadásul néha azért sikerül alapból SN-t rakni rá. Az esetek 10%-ában.
Néha meg sem EDS sorszám nincs sem SN, hanem volt már hogy termékkódot írtak be, (pl.: ROG-3080-O10G) ami tudjuk mennyire egyediEgyébként már olyat is hallottam, hogy emagnál csak a felhasználó fiókjából indítható a gari de szerencsére azt még több embertől hallottam, hogy személyesen bárki elindíthatja az emag üzletekben.
-
goldb
tag
válasz
South Velen #8589 üzenetére
Már én is küzdöttem az ügyfélszolgálattal, mint utóbb kiderült, mind hiába, ugyanis egyszer sikerült egy érzésem szerint talpraesett embertől infót kapni, aki elmagyarázta, hogy az EDS azonosító, az az Emag belső szervízrendszeréhez tartozik, valójában az ő rendszerükben szerepel a helyes termékazonosító, de azt nem fogom látni a garancialevelen, sőt a számla alapján tudnak garanciáztatni minden általuk értékesített terméket (mert az adatbázisban a számlaszám mint kulcs szerepelhet vagy mi a fene, és abból rögtön a többi (garis)
adatbázisbantáblában is megtalálják, hogy adott számlához milyen termékek tartoznak...) Mindenki döntse el, hogy ez az elképzelés megnyugvást jelent-e számára, nekem teljesen logikusnak tűnt. Ha belegondoltok, személyes átvételnél általában úgy búcsúznak el, hogy tessék itt a számla, mellyel a garancia is intézhető a későbbiekben. -
nexwo
Topikgazda
válasz
ScomComputer #8598 üzenetére
Angolul írsz akkor angolul válaszolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR RGB LED Lighting PRO INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master Hyper 622 Halo White Edition (Alkatrész/Hiányos) INGYEN FOXPOST
- be quiet! Pure Rock 2 FX 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest