Hirdetés
-
PROHARDVER!
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #9486 üzenetére
érdekesség: a gaming és az elite egyébként a "lhr mentes" cikkszámon fut, de ez tuti (99,9999%) csak tévedés.
-
regener
veterán
iPonon elkezdődött valami, legalábbis ezt írták ki, majd megnéztem a megosztott linket és már nem ők adnak mindent a legdrágábban, kicsivel olcsóbbak lettek...
De a posztjuk alatt legalább jókat mosolyogtam a kommenteken.
-
South Velen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #9494 üzenetére
a vision tényleg gyönyörű (egyébként technikailag egy gaming, jók, csak afterburner nélkül van hangjuk azért)
de az eagle 195-ért jobb mint a gaming 225-ért.
-
warcat
veterán
válasz
#65537792 #9489 üzenetére
De már senki sem tudja, mennyi az msrp.
Nvidia is emelt rajta a partnerek felé, előtte pedig a US-Kína büntivám is átkúszott a kártyákra.
Amúgy aki meg most majd év/másfél év után 5-10% csökkenésért izgul, szerintem nyugodtan nekiülhet várakozni a 4000-es szériára, hiszen csak 6-9 hónap és szintén többet kap a pénzéért
Aztán meg jön a 4xxx Super -
Mr.Csizmás
titán
válasz
South Velen #9491 üzenetére
házszellőzés megoldja, meg zárt gépház + még van egy skadis fal is a gép meg köztem.
mondjuk a vision meg elite is baromi jól néz ki, de addig a 3 percig amíg beszerelem és nézem, felesleges pénzverde
ON: alzán kiszakadt a puttony, csomó vga készleten (aztán éppen jó vagy nem jó vétel)
[Inno3D GeForce RTX 3060 Ti iCHILL X3 RED LHR] 311k
[Inno3D GeForce RTX 3060 Ti TWIN X2 OC LHR] 303k
ZOTAC GAMING GEFORCE RTX 3060 TI AMP WHITE EDITION 299k -
válasz
South Velen #9484 üzenetére
Pedig azt hittem sima. Mennyi a mostani reális ára kb?
-
South Velen
addikt
válasz
Mr.Csizmás #9490 üzenetére
szerintem jó az eagle, nekem volt az is meg gaming is 3060-ból, halkabb mint a gaming
2x10 cm venti vs 3x8cm ugye..
csak a műanyag backplate nem olyan fun, meg nyilván valamivel melegebb
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
South Velen #9486 üzenetére
kérdés, ezekből valamelyik jó vétel/megéri a felárat, vagy maradjon egy Giga Eagle 195-ért (ismerőstől?)
-
Geresics
addikt
b@sszus, de jó volna tudni, hogy meddig mennek lefelé az árak...
-
milfiboy
újonc
Sziasztok! Alternate-ről rendeléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Miután berakom kosárba a terméket és tovább megyek a szállítási adatok, fizetés, stb részhez. Feldob egy üzenetet az oldal, hogy ugyebár nem Németországból vásárolok és, hogy kérjek árajánlatot, de nem muszáj. Nektek van tapasztalatotok, hogyha ajánlat nélkül megrendelitek akkor az az ár lesz amit láttatok a honlapon megrendeléskor vagy nem? Illetve ha kértek árajánlatot menyi időn belül küldik? Előre is köszi a válaszokat?
-
Hahó!
Gainward 3060 Ti 8GB Ghost esetén a v1 jelzés az az LHR nélküli vagy az már LHR záras? -
nyul105
senior tag
rtx 3080 ichill x4 inno3d:
516k
https://m.alza.hu/inno3d-geforce-rtx-3080-ichill-x4-lhr-inno3d-geforce-rtx-3080-ichill-x4-lhr-d6594031.htm
[link]
van belőle felbontott is 488k. -
echterion
nagyúr
válasz
nyul105 #9461 üzenetére
Akár bányászriget is építhettem volna belőlük, 6-7 kártyát vettem onnan összesen. De magánszemélyként vásárolva kb. semmi közük hozzá, hogy mit csinálok a kártyákkal, akár fali dísznek is vehetnék akármennyit.
Ptech: nem apta erre konkrét választ sosem, hogy mit várnak tőlem, csak azt hajtogatták, hogy proof kell nekik. Azért jó volt a szitu, mikor náluk volt a pénzem is meg a kártyám is.
-
Andor22
aktív tag
Itthon elfogyott a 3080 jó drop
-
Jadro
veterán
válasz
ScomComputer #9469 üzenetére
Ha kapnék valami azonosítót tőlük, akkor biztos, de egyelőre csak Best Byte oldalról vannak adatok, azonosítók. A mai körről már lemaradtam, de majd holnap akkor.
-
Jadro
veterán
válasz
South Velen #9463 üzenetére
Nekem igen. Jött e-számla róla, illetve tegnap este érkezett egy "átadták futárnak" értesítés is e-mailben (21:51-kor). Express One hozza, de felőlük nem érkezett egyelőre jelzés.Mondjuk nem is gondolnám hogy ma ideér, látva a tegnap késő esti időpontot. Persze nem sértődnék meg, ha bedobnák ma.
-
törölt tag
válasz
South Velen #9463 üzenetére
Most doboz meg zacskó matricákat vadásznak. Meg zajlik a portalanítás.
-
Jinxb1rd
addikt
Noh, a Foramax azt jánlotta fel, hogy kicserélik a kártyát a következő héten erre: Asus DUAL-RTX3060-O12G-V2
vagy álljak el a vásárlástól, mert ez az egy darabuk volt és nem tudják másikra kicserélni, nem bontották ki. -
South Velen
addikt
Valakinek mozgott már a pénteki besztbájt rendelése?
Nekem még semmit, és tavasszal is vagy 5* így jártam velük, aztán amikor 4-5 nap múltán rákérdeztem telefonon, törölték
Vajon most is így lesz?
-
echterion
nagyúr
válasz
#65537792 #9458 üzenetére
Ez igazán felüülés, köszi szépen. Példás.
Hogy ne csak a vadkeleti dolgok jöjjenek fel, azért kint is akad ellenpélda: én a mindfactory-val jártam úgy, hogy 14 napon belül jeleztem az elállási szánékom egy bontatlan 3070-es -kártya ügyében még tavaly az LHR beköszönte előtt. Kb. 3 hétig ment a levelezés azután, hogy visszakültem saját költségre a kártyát, hogy én bizonyítsam be, hogy nem viszonteladó vagyo, mert töb kártyát is vettem már tőlük korábban. Természetesen az nem volt nekik elég bizonyíték, hogy nem cégre vásároltam, hanem, mint magánszemély, így kénytelen voltam paypal-hoz fordulni. Utána 1 napon belül visszakaptam a pénzem, de azóta minden rendelésem automatikusan törlik és írták, hogy ne is akarjak rendelni tőlük, mert nem fognak kiszolgálni. Indokot ne is kérdezzek, mert nem fogják megindokolni.
-
törölt tag
válasz
fudi2002 #9457 üzenetére
Igazából a story arra világít rá, hogy miként jártak el. Nem elküldtek a francba vagy akármi. Előre leszögezném a story happy end-el végződik és nem biztos, hogy mindenhol így van. Nem akarom fényezni a nyugati társadalmat, de amit most itt lehet olvasni az elmúlt hónapokban a hazai kereskedelemmel az rettentően felháborító.
Emlékezzünk Skhizo-ra(RIP, nem kapott 12 millióért semmit csak fityiszt).
Akkor most ez a feltehetően(100%) bányászott kártyát adják el itteni fórumtársnak. Röhej.
Na de jöjjön a story. Amiket kaptam válaszokat eredetiben másolom be. Talán egy kicsit hitelesebb lesz. Hát ha olvassa itt pár Bbájt-os akárki és tanulhatnak belőle.Első megkeresésem 2022.01.20.án történt. Teljesen normális hangvételben megkérdeztem, hogy lehetséges e, hogy visszaküldjek egy kártyát ami bontatlan és nem volt használva.
Hello xxx xxx,
Thank you for your email. You have ordered the following article in our store on 16.12.2021:
Gigabyte GeForce RTX 3090 Eagle OC 24G, 24576 MB GDDR6X
We have received your cancellation on 20.01.2022.
The cancellation period is 14 days from receipt of the goods.
Your revocation has therefore not been received by us in due time.
If the article should show a defect, you can complain the article naturally.
If you have any questions or concerns, we are at your disposalEkkor semmi fenyegetődzés. Csak annyit írtam, hogy "megértem a 14 napos visszaküldést és hogy semmit nem tudok már tenni? Erre:
Hello xxx xxx,
Thank you for your email. We can offer you to buy your card back from you. You would have to send the item back to us so that we can check its state and value. Please note however, that value reductions may occur.Nyilván szemet szúrt az értékcsökkenésre való felhívás. Rá is kérdeztem.
Dear Mr. xxx,
thank you for your email. Unfortunately I cannot tell you precisely how value reductions are calculated since this happens in another department of our company. However, it is normally the marketvalue and the overall state of the item that is looked upon closely. If this is still an option for you please let me know.Utána tisztáztuk.
Dear Mr xxx,
thank you for your email. After internal communication, it is still possible for your to withdraw from your contract after 14 days. Please accept our humble apologies for the confussion. Please send us your card so that we may verify its state and you will get a full refund. We have sent you a free shipping label to your mail address in order to send back the product. You don't need to pay any shipping costs here. As soon as we got the return and checked the item, you will get a separate email regarding the RMA status. Then you should receive the refund within 7 business days.Ezután ugye megkaptam a shipping label-t. Ami hova szólt? Hát persze, hogy a mailboxde-hez.
Ekkor ugye Németországban kellett volna feladnom mivel országon belülinek látta a rendelést.
Írtam, hogy bocsi, de így rendeltem és így ezzel nem tudom visszaküldeni.Dear Mr. xxx,
thank you for your email. I am sorry to hear that. The only addresss I have is the one on your DHL label. Could you please tell me your actual postal address so I can issue you a free shipping label.Február 8.-án vissza is kaptam a vételárat. Egy 7.99€ levonás történt. Kezelési vagy akármilyen dolog miatt.
-
Kami11
őstag
Nekem meg a másodikból.
cyberwarfare: Én már többször vásároltam tőlük, ráadásul a hiány idején, a fiam és az én kártyám is tőlük van, a kialakult helyzethez képest, náluk volt azokban az időkben a legjobb deal, korrektek voltak és segítőkészek, nekem idáig jó tapasztalatom van a cégről. Ezért is olvastam megdöbbenve a story-t, kíváncsi leszek mi lesz a vége?
-
törölt tag
válasz
Jinxb1rd #9452 üzenetére
Epekedve várom milyen levelet fogsz kapni. Azt tudjuk, hogy mi lesz a vége. Elállsz és kész. Csak, hogy miket fognak írni.
Utána elmesélem a caseking.de és az egy hónap után visszaküldött és visszatérített RTX3090es esetemet.
Csak, hogy lásd kint hogyan bánnak még az ilyen magamfajta szarosa magyarral míg itthon sík hülyének néznek.Röhögnék, ha egy lebaszós levelet kapnál, hogy "mit pattogsz?...örülj, hogy tudtál venni kártyát "normális áron".
-
Jinxb1rd
addikt
Érdekes, amikor rendeltem a kártyát 15 percen belül felhívtak este és visszaigazolták a rendelésem, de a bontott VGA-ra egész nap nem reagáltak semmit, csak annyit 2 körül hogy továbbították annak, aki ezzel foglalkozik. Aha, na persze.
Nyilván üljek és várjak hogy mivan, ez természetes!
-
Garsza
veterán
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Valaki elmondaná, miként működik a mailbox de? Asus webshopon keresztül? Hogy ér ide a kártya?
Nem találok erről semmi leírást. -
L4mie
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9447 üzenetére
hát, hogy 1 év próbálkozás után végre le tudjak csapni egy Founders Editionra...ahhoz úgy tűnik az kellene...sajnos
pedig nagyon csecsén néznek ki a 3xxx es FE-k, de ha ilyen ütemben zuhannak az árak, akkor majd egy idő után ejtem a témát
van valakinek jó bot eladó?
-
errorcode06
őstag
válasz
lockdown90 #9442 üzenetére
Nem fog, nem érdekük...
-
kissdani
senior tag
Azt remélem senki nem hiszi hogy már mindig 6-700k lesz egy 3080ti... Még ha kijön az új széria akkor is. Innen már csak lefele megy az biztos hogy, milyen mértékkel az a kérdés. De tavaszra nyár elejére kb olyan 1000-1200 euró egy 3080ti, idehaza olyan 4-500k közé biztos lemegy.
De ebbe biztos belekavar majd a sok bányász kártya, amit elfognak adni vagy így vagy úgy de eladnak. Ez a személyes véleményem. -
fudi2002
veterán
válasz
ScomComputer #9438 üzenetére
Max megint rászabok
Kis gtx970em még hősiesen kitart.
-
-
-
omfgk
veterán
válasz
fudi2002 #9427 üzenetére
225k volt az Alzánál a 3070 Phoenix. Ez sokszor volt, nagyobb készletekkel.
Persze volt ilyen once in a lifetime 3070 KFA meg miegymás olcsóbban, de alig volt belőlük pár darab.Viszont volt egy 2021 januári áremelés, a + vámok miatt. Hiába papíron csak USA vám, az bizony az európai árakat is érintette.
Szerintem a reális ár most a 250 lenne ugyanerre a Phoenix-re. Post Covid, chip/félvezető hiány közepette, de már a bányászok felvásárlása nélkül.Például az Evgánál egy konstans +70 dolcsit rápakoltak a kártyákra emiatt 3060Ti és afelett.
-
fudi2002
veterán
Vki emlékszik mennyi volt a megjelenéskori ár itthoni boltokban a 3070nnél? Magyarul a legeslegolcsóbb.
-
ScomComputer
veterán
-
-
echterion
nagyúr
Hm, 312ezerért 3070? Márha működik a mailboxde az Asus shop-nál.
-
L4mie
veterán
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
ScomComputer #9416 üzenetére
Köszi a képet, szétküldtem haveroknak.
-
omfgk
veterán
válasz
És mit kell kezdeni a piros sata csatikkal?
-
válasz
Elvileg új.
-
omfgk
veterán
válasz
Jinxb1rd #9412 üzenetére
LHR lesz az csak nincs jelölve.
A 3060-nál mivel elvileg LHR-ként startolt (csak a rev1-en megkerülhető volt még azzal a bizonyos driverrel), így nem kellett külön jelölni ,hogy LHR vagy sem.
Mint a 3080Ti. LHR de még sincs jelölve a dobozon. Mert mind LHR.
---
3060Ti-3070-3080 esetében fontos a jelölés. És nem minden gyártó jelöli ugyanúgy. Pont a Gainward az aki V1-ként jelöli az LHR-t. Merthogy a non LHR volt a nulladik verzió... -
Jinxb1rd
addikt
Egyébként ez a Ghost kártya nem is LHR-es. Csak hogy még gyanúsabb legyen.
-
nyul105
senior tag
-
válasz
Andor22 #9407 üzenetére
Eleve nem lehet egy áron, hisz eltérő áfa van ott ás nálunk.
Ha ugyanolyan áron adja kint mint itthon, akkor a haszonból kell elengedje az ÁFA különbözetet. És jelenleg sok esetben már a 7% nem fér bele mert nincs annyi haszon rajta.
Legalábbis most szétnézve, már itthon is az én általam látott nagyker árakhoz mérten 4-7% között van a haszon. Most hogy van rogyásig kártya már nem tudja adni a nagyker sem drágán mert rárohad, illetve a bolt sem tud 10-30% között rátenni mert még így is elviszik 5p alapon. -
válasz
T0mBd1gg3R #9399 üzenetére
Ha nagyker akarsz lenni akkor elsőnek is baromi sok lóvét kell belelapátolj. Ezt egyedül befektetők nélkül kb esélytelen összehoznod.
De hogy ebbe nagyon ne menjünk bele röviden amúgy a pénz mellett az kell, hogy folyamatosan, és nagy mennyiséget rendelj az adott márka termékeiből.
De önmagában még ez sem feltétlen garancia arra, hogy jó árat is kapsz, mert ilyen viszonylatban ugyan az megy végbe egy nagyker - kisker kapcsolat között is mint a gyártó - nagyker között, hogy elsőnek nem biztos, hogy kapsz jó árat, csak egy bizonyos összegű vagy volumenű rendelés után.
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR RGB LED Lighting PRO INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master Hyper 622 Halo White Edition (Alkatrész/Hiányos) INGYEN FOXPOST
- be quiet! Pure Rock 2 FX 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest