Hirdetés
-
PROHARDVER!
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Gainward-Palit 3090 drop mindfactory-n, 2500€-ért.
-
echterion
nagyúr
válasz
kissdani #4787 üzenetére
Mindfactory.com
Itt nézelődj, innen még nincsenek kitiltva a csomagtovábbítók és szokott elérhető készlet is időnként lenni. Nem sok, de szokott, amit a linken látsz, azokat kapásból meg tudod venni. Persze ide is német cím kell, illetve egy reg egy kártya szabály van, de ezt lehet, ki lehet játszani, nekem nem sikerült még. -
laychi
veterán
válasz
Vektast #4781 üzenetére
3 db rtx 3080-at és egy 3070-et vettem alternate-től
1 kártyám lett visszadobva, arra hivatkozva, hogy a gyártó sem tudja megmondani, hogy mikor lesz elérhető a kártya.
Legutóbbi a 3070 volt, amit múlthéten sikerült ütnöm kérésre, ma ért a tulajdonosához Mo-ra.
Szóvel lehet egy reg-gel többet venni.
MM-ből is volt, hogy 3 egyforma kártyát rendeltem 1-2 percen belül, annyi volt, hogy külön kellett fizetni, mert a rendszer egyszerre egyet engedett a kosárba rakni.
Mindfactory pl már azt is engedi, hogy 2 kártyát vásároljon az ember egyidejűleg.
Ennyit arról, hogy limitált valami... -
kissdani
senior tag
Amikor regelnék az Alternate oldalon nem enged magyarországot kiválasztani. Gondolom megkerülhető valaki tudna nekem segíteni első külföldi kártya beszerzésébe szeretném vágni a fejszémet.
Saját célra. Köszönöm.
-
Vektast
aktív tag
válasz
sajti_pajti #4782 üzenetére
Alternate-ről beszélek, és nem napon belül, hanem összesen 1 kártya, 1 reg. Vagy én tudtam egész eddig rosszul?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Vektast #4781 üzenetére
Honnan? Csak mert en a heten Caseking -en rendesen betudtam vasarolni. Kartyak melle vettem meg 1kg gap padot is.
Elozo heten detto, EVGA -bol.
Slternate -en nincs ilyen. Mindfactory -n volt, hogy egy bizonyos idokozonkent csak egyszer tudtad megvenni az adott tipusu kartyat. Da csak a tipusra volt korlatozas, szerian belul nem.
-
Vektast
aktív tag
Ettől függetlenül friss regisztrációval 1. kártyarendelésnek még átmehet a dolog, ezt nem próbáltam.
Eddig is 1kártya, 1 reg volt a módszer, csak mostmár a csomagtovábbítást is meg lőtték, nem? Áhh megnézem magam, redeltem egy 3060at mailboxde-re. Aztán meglátom mi az igazság
-
MPowerPH
félisten
Engem nem sztornoztak, bar mar tojok az Alternate -re. Legtobbszor nincs nekik a kartya megveheto statuszban, hiaba jelzi zolden, nem berakhato a kosarba.
Ha sikerul is venni, alt. 1-2 het, mire kuldik. Most is van naluk 3 kartya, ami leigazolt, es kerdesemre azt valaszoltak, hogy amint jon keszletre, kuldik. -
Aucor
senior tag
válasz
sajti_pajti #4773 üzenetére
Tudom, de nem ír ki semmit. Csak az általam beírt jelszót mutatja meg (változik csillagokról betükre), ha nincs beírva semmi, akkor nem is mutatja meg. Véletlenül nincs elmentve a jelszavad böngészöben? Lehet az tölti ki neked.
-
QbHead
aktív tag
válasz
sajti_pajti #4766 üzenetére
Remélem nem vagy szakmabeli
Igazi fotelharcos, gondolom a hétvégén a virológia okj-t is elvégezted igaz? -
Aucor
senior tag
válasz
Nekem nem mutatja a szem szimbólumra kattintva, csak akkor, ha elötte beírom oda. Valamit rosszul csinálok?
-
nexwo
Topikgazda
válasz
"Hash"hajtó kéne nekik
-
Danex
addikt
válasz
-
sajti_pajti
tag
FIGYELEM!
Még csak véletlenül se adj meg Alternate-en olyan jelszót, amit a regisztrált email címeddel együtt bárhol máshol használsz.
A jelszavakat ugyanis Alternate szöveges formában tárolja, amit megfelelő jogosultsággal ki lehet olvasni az adatbázisból.
Erről magad is meggyőződhetsz:
- Válaszd a jelszó módosítást és ott a régi jelszavad mellett a "szem" szimbólumra kattintva meg fogja azt mutatni.
(A jelszavak tárolásának bevett rendje már évtizedek óta az, hogy egy olyan függvénnyel kódoljuk, majd tároljuk le őket, ami egy "dekódolhatatlan" változatot hoz létre. Ezek után a jelszó ellenőrzés is úgy történik, hogy a beírt karaktersort a kódoló függvénnyel átalakítjuk, majd ezt hasonlítjuk össze a letárolt verzióval.) -
BeZol
őstag
Az, ami masina 3GH/s-t tud 2556W-ból 30ezer dolcsi, tehát 9misi (gondolom + VÁM + ÁFA).
Ugyanez 30db RTX 3080-assal oldható meg, ami 230W * 30 = 6900W + a sallangok.
A 30db RTX 3080-as ára per pillanat hardveraprózva 750+ezer Ft/db --> 22,5m Ft + sallangok.
A helyigényekről most még ne is beszéljünk.
HA véget ér az ETH-bányászat, akkor a fenti ASIC 0Ft-ot fog érni, viszont kb. fele-annyiból megvásárolható és fele annyi áramot is eszik.
HA véget ér az ETH-bányászat, akkor a fenti 30db 3080-as visszacsorog 350ezer Ft-os darabárra, viszont mivel használt kártyák, na meg esélyesen dömping lesz használt kártyákból, ezért én 200-250ezres sávot tippelnék még mielőtt jönne a next gen. Ha az kijön, akkor 140-180ezres sáv lesz belőle.
Tehát 225ezerrel és 160ezerrel számolva 6,75misiért ill. 4,8misiért lehet majd eladni a most 22,5m Ft-ért vásárolható 3080-asokat.Tehát a spéci ASIC-al bő 9misi bukó, a 30db 3080-assal pedig bő 15misi bukta.
Szerintem máris kecsegtető a 3GH/s-es masina
-
Zoty4
őstag
azért ezt nem sokan válalják be szerintem,
egyrészt nem nagyon tudják továbbértékesíteni. Azt hiszem ezzel csak ETH-t lehet kapirgálni
Egybe ki kell csengetni érte 6-8 millát, nem lehet havonta upgradelni +1+1 kártyákkal.
Ezt otthon nem tudod használni, mert ezek úgy süvítenek, hogy nem maradsz meg vele egy helyiségbe.
Olyan hőt termel hogy egy lakás fűtését maximálisan elvégzi, na de nyáron, amikor egy 3,5kw klíma éphogy kihűti a lakást, akkor ezzel a hőterhelést megduplázod......
Azért ez havi 70k áramot eszik, kihiivják rád a rendőrséget mert azt hiszik füvet termesztesz -
Zoty4
őstag
válasz
sajti_pajti #4754 üzenetére
megkérdezhetem hogy sikerült elcsipni 3070-es kártyát?
-
Vektast
aktív tag
Van 2db AORUS GeForce RTX 3070 AORUS MASTER 8G Alternaten a kosaramban €1114. 16:20kor kirakom mert nem kell.
-
Danex
addikt
Nem igazán, ezekből általában nem tudnak akkora mennyiséget gyártani, hogy az itt megoldja holnapra a problémát. Max kicsit gyorsabban nő a difficulty, azaz stagnáló árfolyam mellett napi 0.5%-os csökkenés helyett lehet maximum 0.6-0.7%-al csökken a bevétele a bányászoknak.
De ezeket a gépeket nem igazán lehet otthon használni és használatuk után értékük 0. emiatt a videokártyában utazni a legtöbb embernek jobban megéri.
Jelenleg kb 4.5$-t termel egy 6800/rtx 3070 egy nap, ezzel még októberben is 60-80$ körüli bevétellel lehet számolni, ami még mindig messze nem szar "ingyen". Rigeknél pedig valamivel jobb a hatásfok mint az 1 kártyával bányászóknak. -
warcat
veterán
Tudod mikor lesz ez elérhető bárkinek a gyártón kívül?
Amikor az eladásából több pénz jön be, mint ha ők maguk üzemeltetnék.
Ez csak annyi, hogy egy jó nagy adag extra számítási kapacitás tart Eth bányászat felé, nagy meglepetés , újdonság nincs: nőni fog a nehézség, amit árfolyam kompenzálhat.
A legnagyobb tőkével rendelkező bányászfarmok talán tudnak venni, de ugyanúgy vásárolni fogják a kártyákat közben, a kisebb halaknak meg marad a grafikus kártyák vásárlása továbbra is ha részt kívánnak venni a dologban.
Jelenleg szinte eltűntek a kártyák EU-ban, ezt bizony nem lehet a bányászok nyakába varrni, valamiféle értékelhető leszállított darabszám kellene. -
sajti_pajti
tag
válasz
echterion #4749 üzenetére
Én próbáltam tőlük venni péntek délután 3060-as evgát, ki is fizettem, de egy szó nélkül lepattintottak (hétfőn jött meg a refund, de emailt egy szálat se írtak, azóta se).
Aznap max két "bűnöm" lehetett:
A) LogoiX
B) Lefoglaltam a 3060-as előtt egy 3070-est, elmentem dolgomra, majd sztornóztam azt a rendelést.
Én ennyit tudok. -
Jack@l
veterán
feny az alagut vegen?
https://www.techspot.com/news/89443-bitmain-antminer-e9-offers-ethereum-mining-performance-32.html -
Vektast
aktív tag
Összegezve:
Mindfactory: Néha még akadnak jó dealek, de botozás ki van zárva mert captcha-t kér fél óra után.
Caseking: Qurva drága Minden.
Alternate: bannolva lettek a csomagküldő szolgáltatások, szóval felejtős.HA árak, sztem közeledni fognak a magyar kisker árak felé.
-
echterion
nagyúr
-
Zoty4
őstag
alternaten van értelme egyáltalán nézni még kártyát?
még márciusban sikerült vennem kártyát, azóta ha zöld hanem , nincsmindfactoryn van giga 3070 1300€ért, de az már túl drága
1100ig érdekelne csak, ez leredukálja alternatere a lehetőségeket, ahol meg hetek óta nem tudok venni -
-
BeZol
őstag
válasz
Powerer #4740 üzenetére
Péntek 11 körül óta leadott rendelésekkel ez van
, előtte pár perccel még átment pár rendelés, aztán ezek szerint megunták az alternate-esek.
De a mailboxosok sem 100-asok, már 2. csomag amit átvesznek és visszaküldenek 2 héten belül, holott minden ugyan úgy lett rendelve... Úgyh ami jön kártya, most egy darabig megtartom, mert el fognak szállni hardveraprós árak így -
speppi
csendes tag
Most láttam, hogy kifejezetten botok-nak árulnak fotókat videókártákrol .
/3070 RTX grafikus kártya (fotó) Olvassa el a leírást/ 580euro -
Vektast
aktív tag
válasz
South Velen #4734 üzenetére
Én az 1300 euros Inno3d rtx 3080 Ichill x4-re várok mostmár lassan egy hónapja, hogy kifizettem de semmi infó nincs róla. Alter-es :/
Közben lassan elérjük 3060-aknál is 800 euros átlag árat.
-
South Velen
addikt
válasz
ScomComputer #4731 üzenetére
580k-ért is sok, tehát lényegében mindegy is.
-
Dare2Live
félisten
CKn zotac trinity 3080 1814eur (+magyar fa+szállítás kb 2000eur) [link]Nem volt fenn 5percig.
-
ScomComputer
veterán
Már tárgytalan...frissítették...naná,hogy a drágábbra...
-
ScomComputer
veterán
Milyen vicces a PCX ma....ha a kosárba teszed már drágább a EVGA 3070...
[link]
-
Szerpentin
csendes tag
1800 (magyar áfával) körül volt Gigabyte 3080 is, az se tartott sokáig
-
kzkz
őstag
válasz
Szerpentin #4727 üzenetére
MEg is vette valaki...
-
Szerpentin
csendes tag
Asus Rog strix 3080 fehér, caseking, magyar áfával 2012 eur
[link]ééés eltűnt, de egyszer már visszadobták
-
Dare2Live
félisten
Nem jelent sokat de
2018ban januárban kezdett beomlani az árfolyam és május végén kezdtek normalizálódni az árak.Jelenleg ETH havonta megy új és új csúcsra.
-
warcat
veterán
Szerintem tetőzött az ár (azzal a kitétellel,hogy nem lesz egy nagyobb eth kiugrás) azonban nincs értékelhető készlet, csak pár darabosak érkeznek, ami azért elkopik.
-
BeZol
őstag
válasz
Ferdzsoo #4718 üzenetére
Mert most még kivárnak hátha lesz olcsóbb vétel, aztán már az olcsóbbak is ennyibe kerülnek majd, és akkor máris jobb vétel lett volna ez, mint kivárni.
Csak a szokásos árnövekedés, hogy 1-2 hét alatt heti 50-100 Euro-val nőttek az árak.
2 hét múlva szépen beépül hardveraprós árakba is.
Kérdés csupán az, h mikor jön a fordulat.1-2 hete még az 1299 Euros 3070-esek fityegtek 3-4 órán keresztül (bár nem kattintottam rá h tényleg kosárba lehetett volna-e rakni!), na ezek most 1399
1-2 hét múlva lehet 1499 lesz...
Persze ehhez kell, hogy felmenjen a kriptovaluták árfolyama is.Ahhoz képest nézve, h pl. egy napelemes befektetés 10 év körül térül meg, a videókártyák meg attól függően mennyire siettél átváltogatni azt amit termelgettél, akár 3-4 hónapon belül 0-án lehettél, mert mikor én is csak tapogatóztam a témában decemberben, akkor is 8-10 hónap megtérülésekről szólt a fáma, na de ahhoz képest a kártyák árai duplázódtak, régi áron lehetne +1 kártyád..., emellett pedig még termelgethettél is, az pedig ha decemberi árfolyamoknál volt 8-10 hónap megtérülés (ergo ingyen volt a kártyád), gondolom mostanra jóval magasabb árfolyam mellett már benne van +1-2 kártya ára is (új/régi áron), szóval x befektetéssel már 3-4szeres összeg lehetett belőle annak aki türelmes volt
Tehát az idő eddig a bányászokat igazolta, kérdés meddig tartható a dolog.
Alkalmazkodni kell. Szerintem most bazi nagy luxus PC-játékosnak lenni
, aki mégis bevállalja, az pedig jobb ha a nem-kockulós idejében csákányoztat a kártyájával, ezzel is elviselhetőbb árszintre "csökkentve" a tényleges bekerülési költségét.
Én pl. most a konfigom többi részét fejlesztem, mert elvileg pl. a memória-árak is feljebb fognak szökni, aztán majd ha véget ért az egész örület, akkor fogok újra játszani (mondjuk per pillanat csak a Burning Crusade-es WoW mozgatna csak meg, de az gyenge gpu-val is elfityeg majd mikor kijön), addig önfejlesztem tovább a programozói tudásomat.
-
BeZol
őstag
Vagy mert mivel 1 kártya per kuncsaft, mostanra aki megtehette gamerként h megvegye, már megvette magának a kártyáját, a bányászok meg nem tudnak venni de vennének, ezért a gamerből is bányász lesz/lett és vagy scalper, így meg a gamernek újra kéne vennie a kártykát, de már nem tud. Valami ilyesmi zajlik le kb.
-
kzkz
őstag
Úgy látom, hogy a 3070 1400EUR felett, és a 3090 3000EUR felett már nemigen kell senkinek. A Caseking-en már egy hete fent vannak.
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
Nem munka, hanem hobbi. Mindkét yt csatornám (ld. aláírásom) szigorúan hobbi célú. Volt már fizetős felkérésem, de nem engedem, hogy megmondják miről mit mondhatok...
Szóval még csak az ÁFA sem jön vissza sajna. Ezért volna jó olyan weblapot találni, mint a DJI, ahol megadom egy cég adatait, és akkor nettót kell csak fizetni a gyártónak... -
nexwo
Topikgazda
válasz
Dare2Live #4707 üzenetére
Lehet, hogy pezsgőt bontanak, de hajlamos mindenki megfeledkezni arról, hogy emögött emberi erőforrás van, mérnökök tervezték meg azt, amit most gyártanak. Azokat az embereket nem rúgták ki és munkát kell nekik adni. Az más kérdés, hogy gamer piac már inkább a ledek piaca és nem a videokártyáké 👀 Az nem kérdés, hogy az nvidia fog fejleszteni, és a cég szempontjából egy nagy vásárló csoport hullott az ölükbe.
-
warcat
veterán
-
Geresics
addikt
Nekem is a videóvágáshoz kellene a VGA, nem a játékhoz...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest