Hirdetés
-
PROHARDVER!
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
malacka87
őstag
Ezek az iponos ajánlatok melyik kártyákra érvényesek? Low hashrate generácó vagy a sima is? 3060ti vagy 3070 kéne. Ezt a kettőt jelöltem be. 1070-et meg beadom a zaciba
-
pckownz
őstag
En spec multhonapban majdnem beleugrottam egy 3070-be, de rajottem, hogy azert vettem hasznaltam 2070S-t, mert nem tetszett, hogy msrp-hez kepest milyen magas aron jelentek meg itthon, szal kb felpofoztam magam.
Jelenleg ugy gondolom, hogy 300k 3070 se eri meg a felarat a meglevohoz kepest, ezert 3080 kornyekevel szemezek (mondjuk 400k-ert zsiros lenne, haha, szep almokat)
-
Geresics
addikt
válasz
Puffocska #5991 üzenetére
A nyár végét még érdemes megfejelni a szeptemberrel is. Nekem az a tapasztalatom, hogy szeptemberben kel el a legkevesebb számtech cucc kiskerben. 10 éve 3 évig volt boltom, és a szeptember volt minden évben a legalja. Hogy most is így van-e nem tudom, de nem hinném, hogy akkorát változott a világ (bár az ingyen tankönyv talán segített valamit a kereskedelemnek ebben a hónapban).
-
MPowerPH
félisten
De van Suprim X 1499EUR -ert.
-
_Gugu_
tag
Csak pusztán kíváncsiságból: ki mennyiért tartaná reálisnak a 3060 3070 3080 árát? Nem eladni akarom csak kiváncsi lennék másnál mi a "lélektani határ" Nekem 3070 re fáj a fogam de majd 300K alatt elgondolkozom rajta (oké leht sose lessz videókártyám, de ennyit egyszerűen nem vagyok hajalandó adni érte)
-
Ma engem hívott az ipon: 3080ti Rog Strix 809k. Mondanám, h sokat gondolkoztam rajta...
-
amstorm
aktív tag
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/283487/secondary-market-gpu-pricing-in-downtrend-better-times-to-be-a-gamer-may-be-ahead
-
omfgk
veterán
3080 Phantom - 610k
A legolcsóbb aprón 600k.Illetve van 3070 450k-ért
-
Danex
addikt
Majd ha 250e körül kerülnek fel a kártyák majd akkor lehet beszélni erről, most még kB mindenki olyan áron rakja fel amiért rosszabb esetben is beszerezte, de már kiszedett vele egy kis pénzt, vagy még most gyorsan magas profittal akar kiszallni egy gamer , hátha élmény még az 5700 360e-ert.
-
omfgk
veterán
Az ETH 2.0 jön jövő év végén.
A PoS ennek csak egy része.
---
Még ott nem tartunk ,hogy a bányászok adnák el tucatjával a kártyáikat. Mondjuk azért vannak fent bányászgépek is egyben.De azt a pontot elértük ,hogy már nem igazán van új belépő és nem bővítik a rigeket. Mert ilyen árakon már nem térülne meg.
A HA. a német beszerzésekkel van tele. Meg azokkal akik 1-1 kártyát adnának el.
Tehát aki mondjuk tavaly ősszel az alzáról megvette a 3070-est 250-ért az lehet ,hogy megpróbálja még az emelt áron eladni.
-
omfgk
veterán
A bányászok már nem veszik meg méregdrágán a kártyákat.
4300-as árfolyamról ugye bezuhant az ETH. Utána gondolom mindenki azt hitte ,hogy pikk-pakk visszapattant az ETH, de egyelőre nem úgy tűnik. 2300-2800 között stabilizálódott.
Jön a PoS. Tehát jön az Ethereum bányászat vége. Lehet ,hogy már decemberben jön, lehet ,hogy csak jövő év elején. Annál tovább már nem nagyon tudják halasztani.
Ja és a gas fee is a béka segge alatt van. És ott is marad mert jön az EIP 1559.
Másfél hónapja még hozott egy 3070-es 60 ezret havonta.
Most meg kb a felét.Nem volt visszatartva a gyártás és nem szűnt meg a globális chip hiány.
Csak a kereslet tűnt el.
-
kzkz
őstag
válasz
sajti_pajti #5971 üzenetére
Most ez a kártya "dömping" hogy jött? Beindult a gyártás? Mert most szinte mindenből lehet venni, ilyen vagy olyan áron. Az aprón meg annyi kártya van, mint a szemét...
AMD fronton is vannak most kártyák.
Nekem nagyon furcsa ez, mintha eddig direkt visszatartották volna, mert azt nehéz elképzelni, hogy az AMD és az NVIDIA is pont ugyanazon a héten tudta elárasztani a piacot...
-
sajti_pajti
tag
MSI árak (Alternate-nél) látványos esésbe kezdtek:
Pl.
3080 Suprim X -300 (1499)
3070 Suprim X -200 (1049)
3070 Gaming X Trio 999
Hellyel-közzel még venni is lehetett (volna) belőlük... -
Kami11
őstag
válasz
jozs6200ax #5967 üzenetére
-
Kami11
őstag
Az alzán is van drop: [link]
Igaz még nem az igazi, de alakul. -
DeathAdder
veterán
iponon még mindig vannak non LHR droppok, előbb egy strix 3080 690e-ért
-
Igen, mert az összes bot eddig eloszlott 3-4-5 termékre, most meg mindenki ftw3-at akar
abból valahogy nem volt percekig (másodpercekig se) készlet
-
sajti_pajti
tag
Mindeközben - most, hogy már annyira nem is érdekes a dolog - antibot kampány van Alternate-en, túl sok lekérés jutalma IP-ban, előtte meg még captcha is (ember-e-vagy-e?)
-
Puffocska
tag
Azért jelentős eltérés a 3070ti kártyák árai között, már ha a Gainward ára nem elírás.
Másrészt szerintem ők is látják már, hogy bánya mentes kártyák 3070-es kártyák ára 350-es szinten is túl magas. Nem véletlenül hívogatnak telefonon, gondolom a kutya nem vásárolja. Fog ez még lejjebb is menni. -
-
amstorm
aktív tag
Casekingen minden kártya szinten olcsósodott.
-
kapy
csendes tag
Gyanítom, hogy az ipon csak a saját pár százalék hasznát teszi rá és a nagyker miatt van ekkora különbség.
Egyáltalán nem diszkrimináció, hanem ez jófejség tőlük, hogy tényleg gondolnak arra, aki gaming célból venné, az nagyjából normális áron megkaphassa. (Ezt költségelni se lehet, csak saját névre mehet a számla)
-
kapy
csendes tag
Hívott az ipon:
307k Gainwward Phoenix 3070Ti
444k Rog Strix 3070Ti
380k MSI Ventus 3070TiAlakulnak az árak, de mondtam nekik, hogy sajna egy suprim 3070-re pályázom és skalperkodni pedig nem akarok ezeken.
-
amstorm
aktív tag
-
echterion
nagyúr
Hehe, NBB-re rá fog rohadni ennyiért a 3070ti (reggel is ott volt már, 1129-ért se kell senkinek, pedig átékra jobb, mint a sima). Már tele is szórták 1 csillagos értékelésekkel.
-
sittes79
addikt
Hogye lehet eladni egy 3 ventis msi 3060at? Okos driverrel 50et tud. 39 fokon
-
amstorm
aktív tag
INNO3D GeForce RTX 3070 iChill X4 LHR, 8192 MB GDDR6 (caseking.de) LHR-es 3070 valakinek? 1070 eur
-
kzkz
őstag
válasz
sajti_pajti #5939 üzenetére
Igen, a Gigabyte ügyesen elrejtette, az Aorus 3080 Master-ből van 1.0, 2.0, 3.0 és az összehasonlítás funkcióban nem látszik, hogy LHR-es a 3.0, és a specification résznél se, csak a Key Features-nél van mini betűkkel.
-
sajti_pajti
tag
Ránéztem a napokban ASUS illetve Gigabyte honlapjára:
Csak szólok, hogy az ő hivatalos kártyaneveik nem tartalmazzák azt, hogy LHR.
ASUS-nál viszont a V2 az ha jól láttam mindig LHR-es.
Gigabyte-nál ellenben (csak az Aorus-ig nézve) oda kell figyelni: van ahol a v3, máshol meg a v2 az LHR verzió. -
Viszont van 888k-ért 3080Ti [link]
-
amstorm
aktív tag
amikor linkeltem még ment, csak nekem nincs rá szükségem
-
amstorm
aktív tag
[link] 3060 zotac 263k (Mo.ról)
-
amstorm
aktív tag
válasz
kevike576 #5929 üzenetére
Gigabyte Aorus GeForce RTX 3080 Master 10G (rev. 2.0),… (caseking.de) ez is itt áll már 1 napja legalább ~1755 eur ért szval nem csodálkozom
-
kevike576
senior tag
ez már majdnem 1 hete itt díszeleg, na 1 hónappal ezelőtt pár óra alatt eltünt mint fing a szélben !
-
csaba951
veterán
Valószínűleg nem teljesen saját akaratból teszik. Korábban sorban kapták a GVH-tól a bírságokat. Akár volt rajtuk sapka, akár nem. Valószínűleg rontották valamelyik nemzethi (sicc!) webshop forgalmát. Tanultak belőle, januártól már nem (annyira) akarnak eladni Magyarországon. Idén nem is kaptak bírságot.
-
omfgk
veterán
Alza.cz és Alza.sk felületen volt egyébként ilyen is.
https://www.alza.cz/inno3d-geforce-rtx-3070-ti-x3-oc-d6541152.htm
620 euró illetve 15800 cseh korona. Tehát 220k.
Hát ez se került fel hozzánk az a lényeg.Na azért ezek is elmennek ám a p*csába...
https://www.alza.sk/gainward-geforce-rtx-3080-ti-phoenix-12-gb-d6527886.htm
1250 euróért 3080Ti is volt náluk.Itt látszik oldalt.
https://www.alza.sk/graficke-karty-nvidia-geforce-rtx-3080-ti/18889647.htmAhogy látom az osztrákokhoz is jutott 1-2 db.
Ez amúgy mi a fene? Látják felülről ,hogy a magyarok az Alzában valahol még a honlapra feldobás előtt szétnepperkedik a készleteket így inkább nem küldenek ide semmit február óta?
Mert a többi felületen azért csurrant-cseppent pár darab kártya még márciusban-májusban is...
-
omfgk
veterán
Ha esetleg az AMD magára talál mondjuk év végéig akkor ki lehet adni ellenük egy 3080 Super-t 20GB rammal. Hiszen nehogy má az AMD-n több ram legyen
Akkor csak a memória fogja jelenteni a plusz költséget. 1000 dolcsi MSRP. Had örüljön a nép. Hiszen annyira vártuk a 3080 Ti-t.
Volt valamikor szó róla ,hogy 10GB GDDR6X talán 100-120 dolcsi. +300 dollárért rá is teszik a PCB-re.
#5922 laychi : Sajnos nem látunk bele az Evga féle rendszerbe. Így nem tudjuk sajnos ,hogy miként is megy az osztás.
Azt tudjuk ,hogy az EU-s sor kurva lassan halad. 1 percet haladt a sima 3060-as. szerk : Vagyis 52 másodpercet. Most csekkoltam. Az amcsiknál több mint 1 napot. WTF
Most a 3080Ti-nél egy kártya fél órát. Az amcsiknál 2 féle másfél-másfél órát. Náluk rögtön volt 3070Ti is. -
omfgk
veterán
Ha most nyom csak valaki a step up-ra, garantálom ,hogy mire megkapja (ha megkapja) az már LHR lesz.
De páran a sima 3080 kapcsán azt vizionálták már ,hogy szép lassan EOL lesz. Mutatóba csurran cseppen egy ideig, de ugye az Nvidia sajnos nem hülye. Lehet elteszik a lapkákat egy későbbi 3080 Super-hez.
Hiszen a hírek szerint a következő generáció az 2022 Q4 lesz. Abba simán belefér még egy Super félgeneráció.
A 2080 Super is kb 6-7%-al volt csak gyorsabb a sima 2080-asnál.
-
laychi
veterán
Sokaknak nem is ez lenne a baja, hanem ha majd a 3080ból az LHR-t kapnák.
pl, ha én stepupolom a 3070-et, ami ma jött, akkor olcsóbban lenne, mint a 3080,amit vettem, és ellennék ezzel addig.
Ami engem aggaszt, hogy a mostani szépen megy. 1500-as ram OC bejátszik.
Aztán ki tudja milyen lenne az új, mit lehetne kihozni belőle.#5921omfgk
Na aztán azt a Supert hova ékelnék be?
3080 és 3080Ti közé?
Aztán visza 320 bitre 20giga rammal vagy mi?
A ram mennyisége miatt meg a Ti fölé kerülne az ára,attól függetlenül, hogy esetleg lassabb valamivel? -
omfgk
veterán
Na de mennyire hosszú az a step up sor?
Gondolom aki tud a step up-ról és mondjuk van egy 3060/3060Ti/3070 kártyája az már rég rá is nyomott.
Főleg most ,hogy látszódik mennyivel jobb deal a sima 3080 a 3080Ti helyett.És ugye mostantól az Nvidia bizony a 3080Ti-t fogja nyomni. Nem fog eladni olyan lapkát 3080-ként ami egyébként jó lenne 3080Ti-nek is.
Pont úgy mint a 3070Ti vs 3070/3060Ti. 3060Ti is azért tűnt el mert amit csak lehet, eladnak 3070-ként.
-
laychi
veterán
válasz
MPowerPH #5916 üzenetére
Ha drágábban vetted, mint EVGA oldalon lévő MSRP ár, akkor semmi, max a postaköltség.
Én Így tudom, de várom az EVGA válaszát.
Szóval majd valamikor kaphatsz egy 3080-at pl 1175 euro+postáért.
Csak lehet addigra már csak LHR-es jut.
Neked az meg nem jó
Egyik kolléga is ezt írta még: [link] -
laychi
veterán
[Vegyétek,vigyétek]
Aztán Step Up! -
omfgk
veterán
válasz
MPowerPH #5911 üzenetére
Inkább a jelenlegi profitability miatt várnak ki. 1500ft-ot hoz naponta egy 3080-as.
Ami így ,hogy egy kicsit visszaestek az árak is még 600e körül mozog.
Miközben a PoS meg jön legkésőbb jövő év elején. Nem tudják tovább halogatni.
Ha maradt volna a 4300-as árfolyam akkor más lenne a helyzet. 2400-as árfolyam az elég karcsú 7,5-ös diff mellett. -
MPowerPH
félisten
válasz
kissdani #5910 üzenetére
Szerintem meg kivarnak... A Ti megjelenesevel doglott le a piac, es csokkentek az arak. Szerintem arra varnak, hogy az LHR -t feltorjek, es akkor inkabb a Ti -t veszik.
Ez mondjuk nem hiszem, hogy bekovetkezik. Mar az elozo, amator lock -ot sem sikerult 100% -osan feltorni. Ezt nem fogjak megoldani.Ha pedig meglendul a kripto, akkor egybol felertekelodnek a regi, nem LHR -es verziok. Addigra meg mar nem lesz unlockos elado NV oldalon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
echterion #5908 üzenetére
Van mar fent Casekingen 3080 FTW3 Ultra is. Az sem nagyon fogy. Azt hiszem telitett lett a piac.
Utolso madarkak, nem hiszem hogy sokaig vehetunk meg LHR mentes verziot. -
laychi
veterán
-
MPowerPH
félisten
RTX 3080 Suprim X € 1.699, -
Az a kemeny, hogy ez meg mindig megvan. Regen ez elkepzelhetetlen lett volna. -
sajti_pajti
tag
Az első (legalább is általam látott) fecske:
ASUS 3060 DUAL OC V2 LHR
14 ojróval még olcsóbb is (Alternate, 605 vs 619) a réginél.Szerk:
Szóval, ki tudja meddig lesz még régifajta 70-es Strix, ha valakinek kell, és meg tudja oldani a hazaszállítását, keressen (19:15-ig, utána mára kikapcs.), folyamatosan van a kosaraimban belőlük (lásd: #5896). -
MZsoltee
veterán
válasz
Dare2Live #5899 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy a fogyasztás növekedése a 3070Ti esetében brutálisan magas a teljesítményhez növekedéséhez képest. Valamint az AMD sajnos kevésbé plug and play. Kicsit többet kell mókolni vele, bár az oldal célközönségének ez kevésbé szokott gondot okozni.
-
aradebil2
senior tag
válasz
MPowerPH #5900 üzenetére
AMD shopból hogy kell EU-ban vásárolni? Nekem az EU shop is csak USA-t engedi szállítási országnak megadni. Ezen a linken próbálkoztam párszor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest