Új hozzászólás Aktív témák
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
actival63 #672 üzenetére
Hali!
Konkrétan ilyen lapom van (szükségmegoldás). Amit el tudok mondani róla, az a következő:
Sajnos nem olcsóbb, mit egy mATX + dualCeleron kombó, 32 ezerbe fájt, és még ramot iskellett venni hozzá, ami szintén nem volt olcsó, 13 ezer forint, de vigasztalom magam azzal, hogy legalább már DDR3-ast eszik.
Előnyök:
-marha kicsi, miniITX-es (a legtöbb házba belemegy, mert az ATX furatokkal kompatibilis.
-iszonyat jól fel van szerelve kimenetekkel, és ez most nem vicc. DVI, D-SUB, HDMI (!), négy USB2 integrálva (+4 darab kivezethető!), két venticsatlakozó, 5.1-es hang, a 16X PCI-E már csak hab a tortán
-nagyon okosan van kialakítva, és betáplálásból csak a minimumot igényli. Nem kell hozzá P4 aljat sem a tápról! Csak egy régi, bontott ATX 1.0-ás táp, és mehet a móka.
-a kondik szilárdelektrolitosak, tehát némi tartósság i van a cuccban.
-a ventije ugyan kicsi, de egyáltalán nem zajos, és még szabályozható is! (a saját ASRockOC nevű proggi tényleg működik)
-Az egész cucc amúgy harmatgyenge az asztali PC-kkel szemben, ám a BIOS-a kiváló! Jó biossal találkoztam már, de ilyennel az integráltak közül még sohasem. Nagy alaplapoknál ugyan alap, de ilyen finomságok is megtalálhatóak benne, mint a tuning, és feszültségopciók (VCore, Vmem, VNorthBridge), az FSB egy MHz-ként állítható, és működik is (elég egy timedemo-t indítani Quake 3-ban, mindjárt látszik is.)
-A grafikusmag-sokkal, de sokkal jobb a hókamóka Intel megoldásoktól, és kapaszkodjatok meg, még tuningolható is! (Az eddigiekből úgy tűnik, mintha orálisan elégíteném ki az ASROCK-ot, holott van még slusszpoén. A GPU BIOS-ból tuningolható, méghozzá aszinkron módon - CUDA magok vs. shader frekvencia!!! A gyári 450MHz-t egészen 600-ig feltornázhatjuk, a shadereket 1350-ig - a 600 erőlködés nélkül megy is, a GPU-Z-ben leellenőriztem, és a játékokban is meglátszott.)
-a régebbi játékokat erős kompromisszumokkal, de elviszi, méghozzá játszható FPS-ekkel. Itt konkrétan a CoD2-re gondolok, ami tuninggal még füstben sem megy 40 frame alá másodpercenként. (a beállítások: 800X600, anizo, minden textúra extra, no AA, soften shadows world only, DX7)
-Raktam alá egy GF7600 GT-t is, hogy megnézzem, mit tud. Hát így még többet. A régebbi játékoknál (szintén COD2, Most Wanted) már a szűrőkkel is babrálhatunk, 4XAA-val is lehet tolni 1280X720-ban is, és most nem kamuzok!!!
-Szinte semmit nem melegszik még erős tuning alatt sem. DUAL-Prime-val meghajtva sem ment 60 fok felé, pedig olyan terhelést a moha életben nem kap majd.
Szóval majd elpukkant tőle a brém, de azért jöjjenek a negatívumok is, bár túl sok nincsen, ezek:-A lap alig hallhatóan, de sípol. Engem spec. nagyon idegesít. Mondjuk most nyitott házban van, és a fülemtől 50 centire, de azért mégis...
-A DVI elég szerencsétlen, mert a D-SUB-DVI átalakító nem megy rá, ugyanis az alaplapra integrált aljzatból hiányzik négy darab érintkező-fogadó hüvely. (Wikipédia, az ottani ábrán C1-C2-C3-C4-nek jelölve, [link]). Gondolom ez a négy hüvely az átalakító miatt van, a natív DVI-os monitorok csatlakozóján nincsen.
-az 1080p-s filmeket (egyelőre, mondom én) nem viszi. A 720-al természetesen röhögve megbirkózik.Hát ennyi az evangélium, amit mondani tudok róla. Nem fényezem túl, mert a régi konfigomhoz képest a fasorban sincs a teljesítménye (C2D 7200, GeForce 8800GT), de kategóriájában messze a legjobb megoldás. A többiek (Asus, Zotac) DDR2-ővel mennek, ami manapság már kifutó memóriatípus, és ehhez képest ultrabrutál drágák, igaz, szerintem ez sem olcsó (az ASUS 40-től felfelé, WiFi-vel 53k magasságában, Zotac dettó - 129 font a WiFis verzió).
Amikor pedig azt hinnéd, hogy kifogytam a dicsérő szavakból, álljontt végszóra még egy jó feature: két, E-SATA, melyek a gép kikapcsolt állapotában IS (nem áramtalanított, vigyázat, csak kikapcsolt) is töltik az USB-s cuccokat (mobiltelefon, mp3-lejátszó)!!!
-Azt hiszem, elég jó vásár ez a lap, punktum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest