Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Kiszivárgott egy lista a várható Lunar Lake modellekről

    ph Eszerint az Intel Core Ultra 200V sorozata kilenc modellből, köztük egy Core Ultra 9-es példányból állna.

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz niof #37051 üzenetére

    Konkrétan egy felhasználó milyen előnyt tud ebből felmutatni, hogy ő látja hogy nem 95 fokos a hotspot hanem 110? ha jól értelmezem a kártya érzékenyebben szabályozza magát .
    Lehet nem jól látok valamit, de attól nem fog rátenni egy Inno3D egy fullos hűtést a kártyára . Szerintem ezek nagyon kiélezett túlhajtott GPu-knál problémásak de amíg egy Ampere( 3090 ) egy Gigabyte alap hűtéssel szemben egy fullos épített vízzel 1820 MHz helyett 1910 körül megy( +5%) addig ennek nem sok értelmét látom.Fontosabb lenne a gyártástechnológiai ugrás ez az Ampere legnagyobb hátránya,de még így is bizonyos lécsőkban hatékonyabb mint az RDNA 2.( 3060 Ti vs 6700 XT)
    Ha értelmes hűtés van rajt és gyárilag a tervező mérnökök tisztában vannak a valós hőtérképpel akkor az alap órajel értékek, a BIOS adatok, és a Gátak megszabása után a többi az AIB partnereken múlik. Fogyasztásban is azt látom hogy egy 3. generációs TSMC 7 nm gyártás ( 6900XT ) és egy elsőgenerációs 8 nm Samsung Ampere 3090 között 15 % fogyasztáskülönbség van ( 307 vs 359 W) a csúcson lejjebb meg ennyi sem.

    Nem azt mondom ezzel, hogy ez nem jó dolog, csak nem biztos, hogy ez lenne a zöldek jelenlegi elsődleges fegyvere, hanem az kellene hogy ennyi pénzért a legmodernebb gyártásra tervezzenek aztán majd lehet finomítani.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák