- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Ez egy izmos 3080 -as eredmeny. Mondjuk ebbol nekem az jon le, hogy jobban jartal az FE Ti -al. Annyi, hogy a hutese hangosabb, es maga a kartya melegebb, mint egy spec 3080 -asnak.
Szerintem tartsad meg.
zebra_hun: Tolok akkor egy Fire Strike -ot.(de a sima az inkabb AMD -s teszt, a Port Royal inkabb NV -s, vagy ugye Ex -et kell tolni) Vantage -ot nem, ahhoz Win 7 kell, es malmozik a VGA.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
GAbre
veterán
-
AsakuraDave
őstag
-
törölt tag
-
Laraxior
titán
GPU-Z-ben ha megnézed a texture meg a pixel fillrate is fele a normális értéknek.
Ez így nem hogy nem 3080Ti, de még 3080-nak is kevés, ugyanis félgőzön se megy csórikám.
PCI-E 4.0-ban még csak-csak elég a 4x slot, némi lassulással, de nálad 3.0 megy, és az is csak 4x... ami egy mostani SSDnek pont elég.Nincs a VGA-n két megjelenítő, és mondjuk azon ad képet ami éppen ki van kapcsolva? Én szívtam párszor ezzel, hogy nincs kép... holott volt, csak nem ott ahol kellett volna lennie.
Biosban kikapcsoltad az igp-t?
Elég ritkán szoktak alaplapok gyárilag döglöttek lenni.
X58-nál találkoztam olyannal, hogy az egyik 16x slot, csak a felét tudta, de az már 10+ éves alaplap.[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
1. Azt az alaplapot akkor garanciába vissza
2. A sok M2 SSD miatt vannak lehetőségek, lehet alapból a 4.0 is ki van kapcsolva.De tökmindegy, mert az alsó slotod csak 4x, nincsen végigvezetékelve.
2x PCIe x16 slots
Support x16/ x4
PCI_E1 (from CPU)
Supports up to PCIe 4.0 for 11th Gen Intel® CPU
Supports up to PCIe 3.0 for 10th Gen Intel® CPU
PCI_E3 (from Z590 chipset)
Supports up to PCIe 3.0
2x PCIe 3.0 x1 slots (from Z590 chipset)Honnan sikerült egy 11700K-hoz egy ilyen hulladék alaplapot kukázni? Tizenikszedik VGA-d, ne spórolj az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
-
laychi
veterán
GPU-z-ben
Egyrészt láthatod a Board powerdrawnál, hogy mennyi volt a max fogyasztás, másrészt ha a Perf.Cap Reason zöld,akkor ott TDP limit volt.
GPU-z advanced fülnél a legördülő menüben kiválasztod az NVIDIA BIOS-t, ott láthatod az alap és a kitolt powerlimit értékeket.(default, maximum)
Ha pl 400W a max kitolt powerlimitnél, akkor próbáld úgy belőni, hogy 390W legyen a plafon Boardpowerdraw-nál.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
F e Z o
veterán
Tegnap már leírtam, hogy terhelés alatt GPU-Z BUS Interface....
#27474RockHaRD : Terhelés alatt mennyi fogyasztást ír a GPU-Z? Gondolom 350W környékén, s a procid sem kap be 200W-ot szerintem, s még akkor is csak 550W-nál vag fogyasztás tekintetében.
#27476MPowerPH : A radija van 8-10 fokos helyen, a szobában 19 fok van, azt írta.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
laychi
veterán
Ha az alsó slotban van,akkor lehetséges, hogy nem x16 módban megy, csak x8 vagy x4, azt is nézd meg.(ez függ a lapodtól)
Egyébként meg ha TDP limitbe futsz, akkor el kezdi dobálni az órajelet.
UV-val úgy célszerű beállítani, hogy powerlimit alatt légy egy hajszállal és stabilan tartsa az órajelet, ne dobáljon el esetenként 50-100 MHz-eket..Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
keIdor
titán
Oks, be kell előtte állítanom az opciókban ugyanazt ami nálad van, vagy az egy standard benchmark beállítás?
Csak az a furcsa, hogy nálam jobban vágott GPU-val és kettővel kevesebb modullal (3080, elvileg mind kevesebbet fogyaszt mint a Ti) 0.9V-on is belenyalt a 400W-ba.
De ez azért lesz szerintem, mert a benchmark csirkébb a játéknál. Azaz a játék lehet jobban fog terhelni, mint a benchmark, nem tudom. A sivatagos map a legdurvább benne.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Valami nem stimmel vagy nem tudom, de nekem 0.9V-on is volt 400W fogyasztás Metro EE alatt, pedig ez egy 3080.
Kár, hogy letöröltem már rég a játékot, nem is tudtam a benchmarkjáról.
Bár ugye FE elvileg binned GPU, lehet ennyit számít, passz.77GB, lekapom gyors, sose futtattam, kíváncsi vagyok mennyivel lightosabb a játéknál.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Csak majd nézz egy Metro Exodus EE-t, de tapasztalataim alapján a Crysis Remastered is gyilkos, ezek egyikével is nézz rá, hogy hol stabil.
Mert olyan fogyasztás van ezek alatt, hogy vagy kidob asztalra a játék vagy nem boostol ki. Nálam is ez volt.SP meg az ilyen pár éves benchmarkok simán lemennek, RT meg DLSS heavy programokban lehet kell ám még fesz neki.
szerk.: Ja látom nézted, Metro vagy Crysis alatt nyugodtan mehet a 0.9V 1930MHz környéke, nekem akörül stabil. Másban 1980MHz is megy, csak ilyen 2-3 éves programok nem terhelnek annyira…Nálam a 0.9V is 90-100% TDP csak, de inkább a 90-hez van közelebb, mehetsz feljebb bőven. Nekem is van 0.85V profilom, de ott tényleg malmozik a kártya.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
MPowerPH
félisten
Chaveznek van 450W limitje, neked 100W -al kevesebb. Es az ove vizezett.
Egy GPU-Z kepet rakhatnal, hogy lassuk, hol tart a fogyasztas. Mert ha konstans 400W korul van, akkor itt mar sokat nem fogsz tudni mozgolodni.
zebra_hun: GPU power max. 399W. Mar most power limites, es ez csak egy SP teszt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zebra_hun
veterán
Én egész mást nézek. A cpu vcore 1.37 a max érték, mekkora frekin járatod azt a procit. 22 órás futás alatt bármi lehetett, de ha a procid nem fűti a házad, már nyersz pár C-t. Én nem centizgetném az alsó határt, ennyi erővel lehetett volna egy sima 3080. Nem azt mondom, hogy 1.1V-on kell járatni, de 0.8-nál már igencsak veszítesz teljesítményből.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Innen indulj. Szepen huzkodd le az osszeset minimumra. Ez a kiindulasi alap, mentsed el oldalt profilba, mert ezt innen csak szimplan betoltod, es ugy OC -zod, ahogy akarod.
Kivalasztod a feszultseget, amin jaratni akarod a GPU -t, majd felhozod magasra, nem szamit a frekvencia. Az en esetemben 0.85V. Azert kell felhuzni magasra, mert eloszor nem ugrik ra az orajelre.
Igy fog nagyjabol kinezni. Ilyenkor ujra megfogod a kis pontot, es innentol behuzod arra a frekvenciara, amire szeretned. Kezd 1900MHz -vel. Ott fog maradni.
Van meg egy temperature curve is, azt en soha nem hasznaltam(viva water cooling), de ott csak siman megemeled annyira az orajelet/homersekletet, ameddig engedni szeretned a kartya hofokat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
Felesleges 3080TI benchmarkokat beszúrni.
Alapon egy 3080 Suprim (nem Ti) hoz ennyi pontot mint a tied szintén alapon.
OC szintén kb.Boost görbét állíts. Mert így elfogy a nafta.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
MPowerPH
félisten
Huzogassad a csuszkat, 0,8V -on, max. 0,85V -on, amig elbirja a frekvenciat. Ezt teljesen random, minden kartya mashogy viselkedik. 0,8V -on tudnia kellene az 1900MHz -t, biztosan, mindenhol.(3080 -ak tudjak, 3090 -ek egy resze is tudja) Ebbol indulj ki.
Don't Tread On Me
-
keIdor
titán
Nem csodálom, hogy ki van akadva, hetente jönnek mennek a hardverek, az is macera, hogy jön a vevő, vagy te mész el találkozni vele.
Leírom a forgatókönyvet: el fogod adni az FE-t, mert sokallod a hőfokot, meg powerlimites, még a héten, de legkésőbb a jövőhéten. Gondolj bele, hogy mi lesz, ha még az RT és Tensor magok is mennek, most az, hogy a 10 éves CS: GO alatt menny az nem releváns. Onnan tudom, hogy már most gondolkozol ezen.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
veterán
A tanácsaitok és érvek ellenérvek után végül a 3080 Ti mellett döntöttem.
Remélem nem bánom meg, hogy az erősebb kártyára tettem a voksom és nem a customra. Bár az FE elég jól sikerült elvileg, szóval idővel eldől.[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
warcat
veterán
Megnézheted te is [link]
Annyi a lényeg, hogy ami nem 3090 FTW3 Ultra, arra felesleges feliratkozni/stepupolni stb.Pár darab lehet készül mutatóba de nyilván a legdrágább SKU-t gyártják.
Tehát 1.619,99€ + a helyi ország áfája ahova berendeled meg kb 30 € szállítás.
Németország esetén 1960€-ra tippelem a végét ami jelenlegi árakat nézve nem rossz.De sima feliratkozás helyett érdemesebb lehet Step-Up úttal próbálkozni, ha találsz egy normálisabb boltot, aminek a számláját elfogadják.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
keIdor
titán
Van két profil, 0.9V @ 1950MHz és egy 0.95V @ 2030Mhz, de előbbit használom, mert elég. TDP limit kitolva, de ilyen 90-102% között látom mindig, szóval nem vagyok így power limites.
Ventiprofil: 80 foknál lenne 100% fanspeed, de 65 fok alatt marad így. Meg 2D-ben is járatom, azaz állandóan mennek a ventik asztalon is.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
értem, hát nálam is van egy VGA egy RTX3090
egy baja van csak, hogy nem eladó, de amúgy minden rendben vele, főleg ilyen hűvös reggeleken, még az is jó hogy jobban fűt mint a gázkazán[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Zorel
senior tag
Véleményem szerintem Suprim X-el jobban jártál volna. Strix és TUF-ból is járt nálam több darab. TUF még van is. A hűtése mindegyiknek kiváló jól is mentek, de az összes durván coil whine-os. Nálam ez nagyon zavaró tényező és ennél a szériánál az asus kártyákra nagyon jellemző.
-
-
veterán
-
-
warcat
veterán
Mielőtt kérdeznéd: csak Németországba szállítanak, de Paypallal simán meg lehet úgy venni, hogy regisztráció nélküli vásárlásnál a Paypal fizetési ablakban átállítod a szállítási címet a csomagtovábbítóéra.Ha helyben vagy akkor meg semmi gond hétfőn feladják másnap viszi a DHL.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
echterion
nagyúr
Nem, mert a 3080-nal pikk-pakk ki tudtad kaparni a difit és úgy már az jobban megérte. Most már az LHR idjében ez átfordul szépen alssan.
#24221 Shkiz0: Találtam németben nem rev2-es Giga kártyát 1270-ért, kíváncsiságból berendeltem, hátha jó lesz (pad cserét bekalkuláltam). 1205 lett volna, ha nem bénázok és számlázási címnek is németet adok meg.
Akad még csoda, de erősen csökkennek a lehetőségek. Itthoni nagykerekben akadnak még non-LHR példányok?[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
BARGH, kifutottam az időből...
Egy, mondjuk úgy, streamer SLI-nek azért tudnék örülni
Fő kártya lerendereli a játékot, ahogy kell, küldi monitorra, stb
Másodlagos kártya meg szépen kiszopkodja a frame buffert, konvertálja, rárak akármit, ésatöbbi, majd menti és streameli az eredményt igény szerint. Ehhez gondolom azért egy ócóbb kártya is elég lenne, csak ne a processzor csinálja ezeket.
Csak onnan jutott eszembe, hogy jó lenne 4K-ban játszani és rögzíteni + fullhd-ban streamelni, de ilyen felállásban két obs-studio megöli a gépet, a stream output átméretező opciója meg kritikán aluli, illetve ilyenkor a streamlabs mehet a kukába, mert elront(hat)ja a felvételt...Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
laychi
veterán
Én csak azt írtam, hogy az elmúlt időszakban másról se szólt a történet.
Kinek mennyi a memory junction hőmérséklete, stb...
AMD topikban is van szó bányáról, de ott a gaming is téma.
Benchmarkok, stb.
Persze van akiknek a benchmark se kedvez(márkafüggetlenül amd/nvidia), mert akkor e-penis, meg mi a f*sznak tuningolni, vegyél akkor erősebbet, stb....
Nem vagyunk egyformák, de ezért nem kell egymás torkának esni:Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
voodoo98
addikt
-
laychi
veterán
Hagyjad már... az utolsó párszáz hsz-ben benchmark eredményeket vagy egyebet nem látni.
Már teljesen beleolvad a topikokba a bánya téma.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
layman
kezdő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest