- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok,
Dual bios kapcsoló mire szolgál pontosan ,melyik irányba érdemes kapcsolni?Találtgyerek
Jelenleg már annyira sem hallom ciripelni mint az elején ,lehet össze spanolnak szép lassan a táppal. -
törölt tag
válasz
Találtgyerek #342 üzenetére
Ez függhet a tápodtól is. Nálam eddig egyik se ciripelt (sokféle 3060, 3060 Ti, és 3070-es kártya járt már nálam).
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #342 üzenetére
Igen ,
Van rá esély ,hogy rosszabbat kapjak mert valóban csak gyengén ciripel ,nem az a vészes kategória...Régen volt energiám ilyenek miatt fel-le cserélgetni de mostanra már elfogytam ,vlhol ez az egész még a GTX 770 / R9 380 környékén indult meg jobban ,régebben is voltak ciripelő alkatrészek elvétve de nem ennyire mostanság.
Tápegységem tutira nem ciripel mert használom már egy éve legalább és több kártyát is látott + van itthon még 2db RX 570-es is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #340 üzenetére
Várok vele még pár napot ,mert lehet megy cserére vagy vlmi másra...
Van egy halk (nem hangos és nem zavaró) ciripelés terhelés alatt ami tudjuk lottó szerencse melyik csinálja ,vagy melyik nem.
Annyi a szerencséje ennek a tuf példánynak ,hogy ha fent van a gépgáz oldallap akkor semmit sem hallani még ha oda nyomom a fülem a géphez is.
Viszont finnyás vagyok az ilyen dolgokra sajnos ,tápegységet is addig cserélgettem míg sokadjára találtam egy teljesen tücsök menteset (nem volt könnyű sajnos a mostani tömeggyártást figyelembe véve) amit természetesen már több ciripelés mentes vga-val használtam ,így ki tudom zárni a tápegységemet ha új vga kerül mellé tutira.Ez van sajnos ,mindenhez kell egy kis szerencse ,ahogy nincs egyforma chip sem.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #336 üzenetére
Halk és hűvös ,eddig minden rendben vele ,ritka eset ha 50fok fölé kúszik terhelés alatt.
Teljesítménye vlhol a volt 2070 super gs-em alatt helyezkedik ,ddr6 meg nem egy nagy csapás megszokott ddr5-ös vga k után - talán annyi ,hogy hamarabb töltődnek be egy picit a játékok (de lehet placebo).Szerk.
Annyi még ,hogy számomra az Radeon-nak mindig szebb képe van/volt ,ennek az Asus-nak sincs sokkal rosszabb ha beállítom RGB/Full-ra….
Megszokás -
nrg_52
addikt
válasz
Találtgyerek #336 üzenetére
Bar nem engem kerdeztel, en tavaly nyaron vettem meg a tufot, maximalisan elegedett vagyok vele. Hangjat alig hallom, 0.950v-on megy 2000mhz-en, nem melegszik, jol hut. Teljesitmenyevel is elegedett vagyok (FHD 60Hz). Sztem ki fog szolgalni meg jo darabig, foleg, ha ilyen arak maradnak.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ScomComputer #328 üzenetére
Siker ,köszi!
✌🏽
-
trek81
senior tag
válasz
Pasztát remélem visszakented szépen leszedted a fóliáról.. Az gyári jó
-
nrg_52
addikt
válasz
Ki gondolna, hogy a vedofolia nem jo hokozlo...
-
qukesz
senior tag
válasz
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Asus 3060 tuf fémhátlapján van egy fólia szerűség ,azt le kell szedni?
ITT egy kép róla ,probáltam leszedni de nem jött könnyen ,kaparni meg nem akarom lehet nem is olyan fólia… -
qukesz
senior tag
Lehet láma kérdés lesz de teszek egy próbát.
Kártya világításhoz melyik program jó a 3060 STRIX-hez? -
Találtgyerek
veterán
válasz
TechN7ne #322 üzenetére
VRM-ben közép-felső kategória az MSI Gaming X a tesztek alapján. Nekem MSI-hez nem volt szerencsém. Pár embernek van itt a fórumon, lehetséges érdemes megvárni az ő véleményüket.
Ha nem OC rekordokat akarsz felállítani, akkor nem kell a 3060-ra 8-pinnél több.
Az is bőven elég, hogy kiszolgálja a 3060-at normálisan beállítva a gyári értékeknél kicsivel jobb teljesítménnyel. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #320 üzenetére
Értem ,ezt nem tudtam…
Köszönöm a tanácsot ,Esetleg azt még nem tudni ,hogy a 2 ventis Gaming X-re miért kell 14 pin a 8 helyett ,esetleg jobban bírják az iramot?
Vrm szempontjából mennyire vannak ezek kellően felszerelve? -
Találtgyerek
veterán
válasz
TechN7ne #318 üzenetére
Ezt te honnan vetted?
Volt a kezedben mind a két típusból kártya?
Nekem 3070-3060-3060Ti-3080-ból volt TUF-om.
3070-3060-3080-ból Strix-em. Egyik TUF sem volt jobb, mint a Strix. Nem azt mondom, hogy fényévekkel jobb a Strix, de jobb. A 3080 TUF volt a legnagyobb csalódás, bár lehet abból egy gyengébb típust fogtam ki, de a hűtésétől sem voltam elájulva.
Két kommentel lejjebb láttam ,hogy a "Tuf-on a hátlap is fém a strix műanyagosabb."
Ez nettó badarság. Fém hátlap van a Strixen is. Semmivel sem "fémesebb" a TUF hátlapja. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
ScomComputer #317 üzenetére
Na igen ,azok aztán nem MSI méltó módon készültek (Ventus széria) ,nem szerettem őket.
De ez csak egy Gaming X széria…. ,vagy itt is fordultak már a dolgok mint az Asus-nál ahol jobb lett a Tuf mint a Strix?Szerk.
-
TechN7ne
nagyúr
Igen láttam azt is ,viszont a visszajelzések alapján kivételes módon úgy tudom ,hogy a mostani tuf szériák jobban sikerültek mint a strix (általában ez fordítva szokott lenni).
Tuf-on a hátlap is fém a strix műanyagosabb.ha 3 ventis a strix kártyád ,persze hogy nincs hangja.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
ScomComputer #307 üzenetére
-
FaTHI
őstag
válasz
TechN7ne #306 üzenetére
Sok tényezőn múlik, de lassan megálnak az árak, szerintem már nem igen fognak esni az árak mx. pár 10-ezer ft ot eshet még a karik ára, egy Rtx 3060 3- ventis olyan 180-200K lesz az alatt szerintem nem igen esik be. Az ilyen 1-2 ventisek lesznek olyan 150 körül, de lehet rosszul gondolom.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Tapasztalom ,hogy kezdenek csökkenni a vga árak.
Szerintetek meddig megy még lejjebb ,jelenleg egy 3 ventis "nagyobb" 3060 kártyát már lehet fogni 240k környékén ,érdemes még várni vagy most kell csapni a lecsóba? -
ScomComputer
veterán
válasz
Találtgyerek #302 üzenetére
"Ha a határon van, akkor elindul-megáll"... igen ilyen,figyelni kell a beállításokra..volt olyan vga,már nem is tudom msi vagy giga.hogy belőttem és csak nézem game alatt 78 fok a gpu, hol jól szabályozta,hol nem jól...én ezért nem javasoltam...de ki kell próbálni..hátha..
-
Találtgyerek
veterán
válasz
ScomComputer #301 üzenetére
Nekem csak Strix volt, de ott ment.
Jó lesz neki is szerintem, csak arra kell figyelni, hogy 30% környékén indulnak csak el a ventik. Közben figyelni kell, hogy hány %-on forognak normálisan.
Ha a határon van, akkor elindul-megáll. Az nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest