- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
deny330
senior tag
válasz
tibaimp #5329 üzenetére
A felpörgéseket ma nem tapasztaltam érdekes mód, pedig tudtommal semmi frissítést nem telepítettem semmire, egyedül az Aorus programot raktam fel.
Kipróbáltam gyári ventilátor beállítással, azt hittem jobban felfog melegedni, de 66 fok fölé nem ment egyszer sem.Coil Whine jelenség nálam sincs, vagy legalábbis még nem hallottam. Ez amúgy azonnal kijön, ha hajlamos rá a vga, vagy időközben is előjöhet?
-
deny330
senior tag
Üdv urak!
Beléptem én is a klubba egy Gigabyte RTX 2070 Super Gaming 3X OC verzióval, egy MSI GTX 1060 Gaming X-et váltott le. Nem tudom mennyire szokás tapasztalatokat megosztani, írok azért pár sort, hátha valakinek a jövőbeli vásárláshoz hasznos lehet;
2K felbontásra váltottam még idén, így szükségesnek éreztem a régi kártyám leváltását. Ami elsőnek szembe tűnt, hogy minden játékban közel dupla annyi fps-em van magasabb (hogy úgy ne mondjam maximális/közel max) beállítások mellett.
Ami viszont feltűnt a régihez képest, hogy mivel elég nyúlánk a kártya, ezért a vége picit "lóg". Gondolom kellene valami alátámasztás neki, vagy nem feltétlen szükséges?
A másik a hűtés. Az MSI nekem régóta megvolt, mindig is halk és hűvös volt, alacsony ventilátor fordulatszám mellett sem ment fel 63 fok fölé terhelés alatt - Corsair Carbide 200R gépház, 3db gyári ventilátor a házban. A Gigabyte lényegesen hangosabb, egyértelműen hallani terhelés alatt a hangját, hisz közel 60%-on kell járatnom a ventilátorokat, hogy 60-65 fokon tartsák a GPU-t terhelés alatt. MSI Afterburnerben csináltam egyedi profilt ennek szabályozására, mert gyárilag hol fel-fel pörgött 60%-ra a ventilátor, majd vissza leállt 30%-ra, ami elég idegesítő volt (Resident Evil 2 Remake közben egyszer meg is ijedtem, minek hatására majdnem eldobtam az egeret). Futtattam Heaven Benchmarkot, nem volt gond a hőfokkal amúgy, az olvasottak alapján azt hittem rosszabbak lesznek az értékek, úgy néz ki jó ötlet volt a sima Windforce helyett a Gaming verzió.
Kérdésem, hogy esetleg érdemes alulfeszelni a kártyát, vagy bármifélét bohóckodni Afterburnerben? Sosem próbáltam a régi kártyákon őszintén szólva, de most érdekel, hátha van valami haszna hűtés tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest