- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Plazma TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joco_77
senior tag
Nekem egy bajom van a 980Wf3oc vel.
Nem tudom miért de a webes videók(youtube pl) hacsak nem 60fps videót nézek "döcögnek" ilyen microstuttering vagy mi a bánat van(ha ez az).
És furcsállom de 660ti nél nem volt ilyen(gondolom a magas frame és a 60hz monitor?)
Nem tudom.
Tervezek egy 144hz es monitort venni a jövőben remélem azzal jobb lesz. -
Joco_77
senior tag
válasz
- = Zk = - #32623 üzenetére
Giga WF3 980 am van. Nálam egyáltalán nincs cicergés.
-
Joco_77
senior tag
Gondoltam énis dobok fel egy eredményt az új procival:
Xeon X5650 4ghz en, + 980WF3OC
A monitor 1680*1050 es ahhozképest totál maxon beállítva a valley.
-
Joco_77
senior tag
válasz
nagy.matyika #32235 üzenetére
Én azért számítok egy 20% körüli pluszra sok helyen. (márcsak amiatt is mert 3.6 on tud menni a 920 am ott pedig 4ghz simán menni fog).
Elválik.
Alapból 13% single core erőtöbblet van az X5650 ben ahogy néztem és ugye magasabb órajelen fog futni.
Bizakodom... -
Joco_77
senior tag
Na hallgattam rátok (félig) és kicserélem a 980 "alatt" a procit.
Na nem teljes 1. ről 5. generációs váltásról van szó de a 3.6ghzre húzott i7 920ast kicserélem egy Xeon X5650re(ez 4ghzen fog menni).
Nagyon olcsón jutok hozzá (22k) így nem lesz nagy bővítés de remélem lesz a teljesítményben különbség(már csak a 4mag vs 6mag miatt is az új játékokban).
Elválik... -
Joco_77
senior tag
válasz
Rasiel #32156 üzenetére
Amit másoltál az nagyon logikusan hangzik. Leginkább úgy tudnám leírni a jelenséget mint amit te másoltál.
Szerintem ez a 60hz lesz a probléma. Gondolom a 660ti még nem nyomta olyan frame-el a naftát ezért nem tűnt fel annyira vagy nem tudom.
Szóval meg kéne oldani, hogy 72hz en menjen a monitorom...hmm
szerk:Egyébként gondolom másnál is van ez, csak nem tűnik fel neki / nem érdekli.
Nem hinném, hogy ez egyedi probléma ami csak nálam van. -
Joco_77
senior tag
válasz
Joco_77 #32144 üzenetére
Nincs erre megoldása senkinek? Lehet egy windowsinstall lesz a vége, úgyis gondolkodom egy SSD-n.
Kicsit olyan mintha túl gyorsan akarná a vga a monitorra rakni a képet vagy nem is tudom...mindenesetre furcsa. Nem is mikroakadásnak nevezném hanem nem folyamatos nem smooth, vízszintes scrollozásnál. Biztos, hogy köze van a vsynchez, vagy a 24p hez.
Nem hinném, hogy a vga a hibás mert pl ha játszok semmi baja nincs, csak a filmekkel, youtubeal van problémám.Szóval furcsa. -
Joco_77
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #32145 üzenetére
Ezt hol tudom beállítani ? 60hz es a monitorom. (2209WA).
660ti nél ilyet nem kellett állítanom, könnyen lehet hogy én nem állítottam be ezt. -
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne az új 980al, hogy videónézés közben amikor vízszintesen lassan scrolloz a kép "mikroakadások" vannak. Olyan mintha valami vsync probléma lenne, vagy nem is tudom.
Amikor kivettem a 660ti -t felraktam az új nvidia drivert(bár igaz a régit előtte nem távolítottam el, de nem hiszem, hogy ez a probléma).
Más bajom nincs a kártyával csak ezek a mikroakadások és csak és kizárólag vízszintes lassú scrollozásnál látom, de ott elég zavaró.
Valami ötlet? -
Joco_77
senior tag
Szia Blu79!
Kíváncsiságképpen csináltam egy tesztet énis a saját gépen:
I7 920@3.6GHZ 12gb ram, Gigabyte 980wf3oc(alapon) 1680*1050:
A te eredményed: I7 4790k 4.6ghz, GTX 980 Matrix :
Természetesen nálam nincs Extreme HD preset helyette ultrában dobja be az 1680*1050et(ez a totál max amit be lehet állítani nálam).
Ez a teszt persze csak egy azaz 1 db teszt, de eszerint, bár jóval gyengébb a procim, de itt 1680*1050ben kb hozza a gép amit illik.
Legalábbis ezzel próbálom meggyőzni magam -
Joco_77
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #31942 üzenetére
Világos. De azért ugye ahol kevés lesz ottis jobb lesz a helyzet mint 660ti vel lett volna nem igaz?
-
Joco_77
senior tag
Hmm... Nekem csak 2 napja van meg a 980 de azt hittem a procim gyengus (i7 920@3.6ghz) és azért volt Valleyben 32 min fps. Ezekszerint ez "normális"
Mondjuk én nem tudom AA be volt e kapcsolva vagy nem, azt majd megnézem.
Viszont nekem a Score valami 4550 lett igaz 1680*1050 a felbontás... -
Joco_77
senior tag
Azt nem értem, hogy eszerint:
1178 / 1279 mhz a gpu órajele.
Cpu-Z viszont 1303mhz et mutat
Ez az 1303 mhz lenne az 1279mhz csak pontatlan a cpu-z ?
A kártya órajeléhez nem nyúltam, nem piszkáltam, csak felraktam az új drivert. -
Joco_77
senior tag
válasz
alfiboy #31905 üzenetére
Én a WF3OC ről tudok nyilatkozni (ugyanaz a Windforce3 hűtő van rajta).
Mindenhol azt olvastam , hogy hangosabb mint az MSI.
Tegnap bejött feleségem a nappaliba ahol játszottam és annyit mondott "Halkabb lett a gép.."Előtte Asus 660Ti Dc2OC volt benne és az se volt hangos.
-
Joco_77
senior tag
Majdnem minden különbséget.
Elvileg amikor én néztem teszteket a G1 több Wattot igényel loadon / full PEAK en járatva mint a WF3OC ha jól emlékszem volt valami 40-50W különbség, már nem tudom hol néztem.
Az emberek 99,9% a G1 et favorizálja én a WF3OC mellett döntöttem a kevesebb villanyszámla reményében(ugyanis az i7 920@3.6-3.8ghzen járatva sem éppen egy "green" processzor)
(Az a minimális OC órajelkülönbség szerintem a hétköznapokban kb semmit nem számít, de majd lesz aki ezt vitatja). -
Joco_77
senior tag
Semmi gond, sőt köszönöm a véleményed! Ha nem jutottam volna hozzá 118k ért nem 980at vettem volna. Nekem 145-150et nem ért volna, sőt nem is lett volna rá annyi pénzem amúgysem. Nagyban döntött ez az ár is. Mérettel kapcsolatban nem tudok neked mit mondani. Nekem a 22-24 col bőven elég netre/játékra, ha filmet akarok nézni úgyis a 42colos tvn fogom tenni. Gépezni nekem bőven elég, főleg ha azt nézem, hogy 14" ról indultam 100éve aztán jött a 15" már azis nagy különbség volt
Aztán 17"(az már egy jófajta viewsonic volt) na ott aztán volt méretnövekedés, és utána jött most a 22 col 3-4 éve..Na ez meg...Nehogymár ezis kevés legyen
De megértem aztis akinek fontos monitornál is a még nagyobb méret.
-
Joco_77
senior tag
válasz
Reggie0 #31875 üzenetére
Ezt nem tudom elkerülni, mert melóhelyen is 22 colos monitor van.
szerk: butaságot írtam, 24es van fullhd ben.
Ha már itt tartunk, az otthoni Dell monitor körbehu**ozza képminőségben ezt a 24es Samsung monitort.
1680 vs 1920 ide vagy oda. Persze IPS vs TN panel nem csodálkozom.
Na de ne offoljuk szét a topicot, bocsánat utólag is érte. -
Joco_77
senior tag
válasz
nagy.matyika #31872 üzenetére
Igen, ahogy írod. Ha használnék 27 colt(pláne 4k felbontással) utána énis kicsinek / kevésnek érezném a 22colt, ugyanis nagyon igaz a mondás, hogy "a jót könnyű megszokni".
Ezért aztán inkább közelébe se megyek ilyennek költséghatékonyság / házasságom biztonsága érdekében -
Joco_77
senior tag
Nagyon frankó monitorom van(az én igényeimnek)
Dell2209wa ez egy IPS csöves forgatható állványú (flipperezek rajta elfordítva).
Nem tervezem a monitort cserélni."Nekem valahogy a full hd az alap "
Ezt megint ahogy olvasom tőled olyan érzés mintha nagy különbség lenne 1680 és 1920 között.
Lehet bután gondolkodom de én minimálisnak érzem(a kép gyönyörű és éles ezen a monitoron ígyis).Csak azért mert a "gamerek 90% a fullhdban játszik" nem fogok monitort cserélni ha a mostaninak a képe - szerintem- meseszép.
A "trendi" dolgok követéséből kinőttem
Csak akartam egy kis naftát az új játékok alá (witcher3, gta5, bf4 stbstb).Persze megértem amit írtok, hogy már 144hz es monitoroknál tartunk meg 1440p meg ilyenek, nekem az 1680 bőven elég. Ezekszerint igénytelenebb vagyok ilyen szempontból
-
Joco_77
senior tag
Egyébként feltennék egy buta kérdést itt a topicban(előre is bocsi).
Miért akadtok meg az 1680*1050 en? Sokan vesznek 1080p re 980at(1920*1080).
Összesen 240 pixeloszlopnyi különbség van.
1764000 vs 2073600 pixelszám
~300000 képpontnyi különbség ami kb 15% nyi különbség nagyon durván számolva.Tehát a - buta- kérdésem: Miért indokolt 1080p re a 980 ha 1680*1050re már nem?
"Majdnem" ugyanaz a felbontás. Tényleg nincs nagy különbség ha belegondoltok.
-
Joco_77
senior tag
Igen. Ahhoz is kell a vas sajnos. Nagyon "olcsón" jutottam hozzá egyébként, nem volt 120k.
Sőt ha úgy jönnek össze a túlórák meg sikerül 1-2 kacatot eladni akkor lehet beújítok egy 4790k ra(6700k -t néztem de vannak még problémák vele ahogy olvastam a másik fórumban).
Ez persze csak feltételes mód. HA sikerül annyit túlórázni, HA eladom a cuccaim...sok a HA.
Meglátjuk.Egyébként olvastam soksok helyen, hogy 1440p és felette már inkább 980ti az ajánlott, ezért úgy voltam vele, hogy 1680*1050p re a 980 időtálló megoldás lehet.
Elkövetkező évek majd megmutatják jó ötlet volt e. -
Joco_77
senior tag
Szia Blu79!
Azért felesleges bedobnom, mert 920@3.6ghz van alatta. Nem lennének olyan eredmények mint akik az új i7 esekkel tolják.
Valley 660ti vel volt 3300 körül 980 al 4550 pont.
Ennyit teszteltem tegnap. Járattam egy darabig.
Aztán gondoltam megnézem a witcher3 at és a gta5 öt felhúzva a grafikát.
Nos mindkét játék megelőzött...Elindítottam őket és a beállított (low-)mid helyett minden very highra volt rakva alapból úgy hogy hozzá se értemNagyon szépen megy mindkét játék fullon(1680*1050).
Ami rögtön lejött, hogy sokkal "jobb" vsync nélkül a látvány(DELL 2209WA monitor) mint 660ti vel volt.
Nem látok csíkozódást amikor jobbra-valra scrolloz/ugrik a képernyő.
Ezen is javítottak a srácok.
Persze ha "mikrougrás" nélkül akarok képet 1-2 játéknál akkor vsync on. Érzékeny a szemem rá sajnosPedig párom nem is látja ezeket.
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
Na tegnap beszereltem a kártyát (gigabyte 980wf3oc)megy szépen hálistennek semmi gond.
Heaven/Valley alatt 65C ot láttam maximum(23-24fokos szoba) az jónak számít? (HAF 932 ház) -
Joco_77
senior tag
Srácok mindjárt itt a gtx 980 am. Melyik progit ajánlanátok tesztelni (660ti vel szemben) esetleg linkkel?
Talán valamelyik 3dmark?Köszi szépen
Hirtelen elindítottam ezt a letöltést: [link]
-
Joco_77
senior tag
Hmm furcsa, itt előnyként emlegetik a "Quiet operation" -t
Lehet a 980windforce3 már halkabb mint a 970g1 hűtése? Hmm...
-
Joco_77
senior tag
Elkezdtem visszaolvasgatni, ha már jön a Giga 980 wf3oc és látom, hogy sokaknak van problémájuk a 970g1 hangjával, hogy hangos.
Gondolom a 980wf3oc se lesz halkabb hiszen ugyanúgy 3 ventis hűtés.
Lehet jobban utána kellett volna olvasnom mielőtt választok :/
Haf 932 óriási házban lesz de ugye minden oldala nyitott , gondolom jó hangos lesz. -
Joco_77
senior tag
Na igen, más is mondta, hogy kicsit sok 1680*1050re a 980 elég lenne a 970. De egyrészt tényleg jó áron sikerült másrészt ha "kicsit erős" 1680hoz a proci viszont "kicsit gyenge" akkor ugyanott vagyok kb mint egy új procival lettem volna 970el.
(vagy majdnem)
Szóval jó ez így
-
Joco_77
senior tag
válasz
gainwardgs #31694 üzenetére
Ha a proci miatt bukok 15-20%ot a teljesítményből viszont megspórolok 60-80k Huf-t a bővítésnél az még nekem mindig bőven megéri
szerk: 660ti hez képest gondolom még ígyis érzékelhető lesz a különbség.
-
Joco_77
senior tag
Köszönöm szépen mindenki válaszát
Akkor mostmár csak villanyszámlával győzzem majd.
Hogy finoman fogalmazzak, nem csináltam most "rezsicsökkentést" ezzel a vga cserével -
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
Úgy alakult,hogy a sok túlóra miatt sikerült olcsón beszerezni egy Gigabyte Windforce3 gtx 980 OC -t.
Még nem jött meg és aggódom elmondom miért.
Ahogy nézegettem a totál max 290W amit tud egy ilyen kártya leszívni full terhelés, játék mellett.
Bár 600W os tápot ajánlanak a vgahoz és nekem egy Enermax Modu 82+ 625W os táp van de a CPU is még az első generációs I7 920 tuningolva 3.6ghz re(erre 260W ot ír full terhelésnél teljes rendszerre(Prime95)Namost ha ezt összeadom ez önmagában 550W igény és nekem ráadásul van a gépben 3db Western Digital vinyó is+ 6db 2gb os ddr3 1600mhz ram(mind a 6 slot foglalt).
Szerintetek elég lesz az említett tápegység? Játékra használom leginkább a gépemet.A másik kérdésem, hogy jó típust választottam szerintetek a VGA ból? szempont volt, hogy 2 dvi port legyen rajta.
-
Joco_77
senior tag
válasz
gaben88 #31350 üzenetére
Nagy különbségek vannak 980 és 980 között fogyasztásban. Tele van a net reviewkkal véleményekkel, most hadd ne keressem. Amúgy ezen nem fogunk összeveszni. Egyébként Evga párti vagyok, tehát ha azonos lenne a fogyasztás is azt vennék ha nincs vele probléma. ezért kérdeztem a véleményeket.
Csak vennem kell majd még 1 Hdmi - hdmi kábelt mert most a tvvel a videókártya dvi-hdmi kábellel van összekötve(és a monitoromhoz is dvi kábel kell). -
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
ezt a 980as kártyát néztem ki:
[link]Tudom hogy a gigabyte g1 a legajánlottabb de ennek a fogyasztása jobb és mivel az i7 920@3.6 os procim nem éppen egy energiatakarékos darab ezért 980ból szerettem volna valami jobb fogyasztásút jó hűtéssel.
660ti ről váltanék. Vélemények a kártyáról ?
Tudom, hogy a 920@3.6 nem fogja 100% ban kihajtani de még 1-2 generációig úgy döntöttem nem cserélek alaplap / procit a 660ti hez képest ígyis jelentős lesz a javulás. -
Joco_77
senior tag
válasz
mlinus #24811 üzenetére
Szerintem sem rossz proci, csak őszinténszólva f*sok kicsit, 5 éves cucc, és bár frankón szellőző óriási házban van tele ventilátorral(HAF932), de ki tudja meddig húzza a lap(gondolom a cpu nem fog betojni nem jellemző az intelekre, max még a ram adhatja fel).
Mondjuk max ilyen 40et kapnék cpu, ram, alaplapra együtt úgyhogy ezért nem erőltetném a cserét. Viszont egy vga bővítés jó lenne és a 980ra gondoltam.
Nem tudom várható e még áresés a közeljövőben (nem sürgős a csere). -
Joco_77
senior tag
Gondolkozom vga bővítésen a közeljövőben (660ti -> 980).
Azt nem tudom, hogy szerintetek mindenképpen kellene cpu / alaplap / ramot is bővítenem? (most i7 920@3.6ghz van 6gb ddr3 1600mhz egy asus p6t deluxe lapban).
1680*1050 ben játszok.Egyébként várható áresés a 980as videókártyáknál, most, hogy jön a 980ti? Ha igen mikortól ?
Köszi
-
Joco_77
senior tag
válasz
Assdak #21760 üzenetére
Engem amúgy mindig a minimum fps érdekelt minden kártyánál. Ezeknél a grafikonoknál soha nem érdekelt, hogy 50 vagy 80 fps (jó persze ha mondjuk nem quake ről van szó, vagy valami erősen multi fpsről), hanem inkább a minimum.
És néztem, hogy ahol a 660ti 23-25fpst produkált minimumként az én felbontásomon full ultrán ott a 970 is "csak" 33-35 fpst.
Tudom én hogy nem mindegy hogy 23 vagy 33, de nem érzem annyival erősebbnek a kártyát, hogy megérjen 70ezret ráfizetnem. Fene tudja..aztán lehet nem jól gondolkozom. Mondjuk én erősen megválogatom a játékokat is amivel játszok, úgyhogy emiatt is elleszek még egy ideig a 660ti vel ha úgy döntök. -
Joco_77
senior tag
válasz
Assdak #21753 üzenetére
Semmilyen játéknál nem éreztem eddig, hogy kevés lenne a 660ti dc2oc. pl GTA5 normál textúrával és minden highon is csodaszépen megy. BF4, Pinball Fx2, Mortal X mindmind gyönyörűen fut 1680*1050ben majdnem max részletességen.
Lehet nincs 60fps valamelyikben nem figyeltem, de 40-50 tutira.
Az árcsökkenésről annyit, hogy régen énis így gondolkoztam. "Most még ennyiért el tudom adni"Jelenleg a 660ti 40ért megy hardveraprón (62 ért vettem) Jövőre is 32-35 öt fog érni tutni. Bukni még 5-6 ezret és egy legalább 20-30% al gyorsabb kártyát venni nekem megéri várni...
Persze Witcher3 nem tudom hogy fog muzsikálni vele, gondolom pár dolgot levéve mennie kell majd, elválik.
Nekem most nem bizsereg semmim, hogy fú most vgat kell cserélnem...Majd ha meg leszek győződve, hogy igen, most van itt az ideje. -
Joco_77
senior tag
Akkor tehát az ütemterv az, hogy 980ti jön szeptember körül ugye? Utána a következő széria Nvidia kártya mikorra várható?
Mert én most a 660ti vel elvagyok, nem biztos, hogy veszek 970 et lehet várok mégegy generációt.
Az i7-920@3.6ghz es procimmal és 6gb rammal elvagyok, nem szándékozom alaplap / proci / memóriát cserélni még jódarabig, inkább várok egy következő vga ra.
Aztán lehet beadom a derekam és veszek egy 970et, meglátjuk.
Át kell gondolni még ezt. -
Joco_77
senior tag
gtx 980 nál nincs ilyen memória probléma amúgy?
-
Joco_77
senior tag
Értem, nekem ez pont elég ahhoz, hogy már le is mondjak a kártyáról. Gtx 980 nál hibátlan a memória? Akkor azt érdemes megvárni amikor olcsóbb lesz(majd amikor bejön a 980ti gondolom)
Végülis 660ti vel elleszek max normál textúrákkal játszom a gta 5öt pl. Mesésen megy amúgy.
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok!
gtx970 vásárlásán gondolkodom ebben kérném a segítségeteket.
2 dvi -s kéne, hogy legyen, és "cicergésmentes".
Számomra Evga, és Asus volt eddig amivel nem volt bajom, ezekből van most aminél mindkét feltétel teljesül? Ja és ne alaphűtéses legyen.Köszi a jótanácsot előre is.
szerk: Persze előtte el kell még adnom az Asus 660Ti DC2OC -t, vagy beszámíttatni azt nem tudom hol lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch
- Tudományos Pandémia Klub
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Plazma TV topic
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest