-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kashim
őstag
válasz tome.jr #8266 üzenetére
Mindenféle állítgatás nélkül gyári beállításokkal 1850 körülre boostolt. Nem nagyon volt még időm piszkálni, de a powerlimitet feltolva 2050-en még stabilnak tűnt, de program válogatja mivel ugrik fel idáig. Majd hétvégén próbálkozok vele finomabban.
Hőmérséklet alapból, közepes házventi fordulattal ami nekem a halk üzemmód, 33-35 fok körül vegetál.
Proci alaplap szintén ilyen 33-34 fokos olyankor.
Aztán játékkal olyan 72 fok körül áll meg csendes módban. (ezt egy kb. fél óra doomozás során mértem 1911MHz-es majdnem fixnek mondható órajelen folyamatos terhelés alatt)
Ha feltolom maxra a házventiket igazából max. 2-3 fokot nyerek, viszont úgy néz ki ettől feljebb sem megy. A grafikon elég szép egyenest vett fel az utolsó 15 percre.Hozzáteszem panel nappali első emelet, szóval nem a legfagyosabb állapotok uralkodnak default, de nincs most perpillanat hőmérőm, hogy deltát számoljak. A megvétel előtti teszteket nézegetve olyan átlagosnak mondanám, sőt a zárt házamhoz képest nem is rossz érték szerintem.