Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz Bjørgersson #38764 üzenetére

Volt 1070 Armorom. Azon is csak 3 hőcső volt. Igen, kvázi kevés, ha hagyod deafult beállítások szerint kimaxolni a kártyát (de ilyen esetben a 4 hőcső is kevés, ebben 99%-ban biztos vagyok), mert a Precision Boost addig hajtja a kártyádat, amíg csak tudja a limitációkat figyelembe véve (power, thermal, voltage).

Korábban a topicban számoltuk és kerestünk a neten forrást is, hogy terhelésnél nagyjából 30-40W között fogyaszt csak a VRAM a TDP keretből, úgyhogy én azt mondanám, hogy 3 hőcső is elég lehet már kb. 100 wattra. Persze a hűtés minőségétől is függ. (Egy korábban birtokomban lévő Lenovo workstation gépben 2 hőcsöves hűtés van gyárilag egy 130W xeonon, ami tényleg fogyaszt annyit terhelésen és ugyan magas hőmésékleten, de bírta a tempót.) A 4 már azért kellhet, hogy magasabb legyen a boost órajel vagy halkabb legyen ugyan azon a hőmérsékleten. Én a 1070 Armorral elégedett voltam. 1820MHz-en ment játékok alatt unervolttal, egyedi freki. görbével közel hangtalanul, mondhatni virtuális csendben.
    Ránézésre a Radeon és Geforce Gaming X hűtésének felfogatási pontjai még akár ugyan azok is lehetnek. Nem néztem utána, de rettenetesen hasonló. Még a NYÁK-juk is nagyon hasonlóra lett tervezve. Érdemes lehet utána nézni.

#38767 rup1u5: Armor hűtés nem jó rá? Mert simán elképzelhető.

[ Szerkesztve ]

Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák