- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz Bjørgersson #38764 üzenetére
Volt 1070 Armorom. Azon is csak 3 hőcső volt. Igen, kvázi kevés, ha hagyod deafult beállítások szerint kimaxolni a kártyát (de ilyen esetben a 4 hőcső is kevés, ebben 99%-ban biztos vagyok), mert a Precision Boost addig hajtja a kártyádat, amíg csak tudja a limitációkat figyelembe véve (power, thermal, voltage).
Korábban a topicban számoltuk és kerestünk a neten forrást is, hogy terhelésnél nagyjából 30-40W között fogyaszt csak a VRAM a TDP keretből, úgyhogy én azt mondanám, hogy 3 hőcső is elég lehet már kb. 100 wattra. Persze a hűtés minőségétől is függ. (Egy korábban birtokomban lévő Lenovo workstation gépben 2 hőcsöves hűtés van gyárilag egy 130W xeonon, ami tényleg fogyaszt annyit terhelésen és ugyan magas hőmésékleten, de bírta a tempót.) A 4 már azért kellhet, hogy magasabb legyen a boost órajel vagy halkabb legyen ugyan azon a hőmérsékleten. Én a 1070 Armorral elégedett voltam. 1820MHz-en ment játékok alatt unervolttal, egyedi freki. görbével közel hangtalanul, mondhatni virtuális csendben.
Ránézésre a Radeon és Geforce Gaming X hűtésének felfogatási pontjai még akár ugyan azok is lehetnek. Nem néztem utána, de rettenetesen hasonló. Még a NYÁK-juk is nagyon hasonlóra lett tervezve. Érdemes lehet utána nézni.#38767 rup1u5: Armor hűtés nem jó rá? Mert simán elképzelhető.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Tea
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja