-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
válasz ericdrawen74 #10896 üzenetére
Ez a bios hol található? Rákerestem de semmi relevánsat nem találtam.
-
barna13simon
újonc
MI a véleményetek erről a vidikariról?Megérné a márkáért többet fizetni? http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gainward/geforce-gtx-1070-8gb-gddr5-256bit-pci-e-426018336-3750-p343763868/
-
ericdrawen74
senior tag
válasz LLKobe #10895 üzenetére
Erre gondolsz: GTX_1070_GAMING_X_8G_602-V330-06S_vbios
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ha jól tudom az MSI kiadott egy új BIOS-t a 1070 Gaming kártyákhoz, amivel a max gyári órajelekkel megy a VGA. Ezt én most marhára nem találom, én vagyok a béna?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ericdrawen74
senior tag
válasz Ferko75HUN #10893 üzenetére
Majd a whql-ben benne lesz az is...
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz ericdrawen74 #10892 üzenetére
Nekem is jól muzsikált éjjel játék közben, de akartam használni a shadow playt és nincs experience sehol sem.
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
ericdrawen74
senior tag
válasz ScomComputer #10848 üzenetére
Tényleg nagyon jó lett a 369.09 driver !
-
Venyera7
senior tag
válasz Darth_Revan #10887 üzenetére
Elég dúrva mennyi helyet lehetne megtakarítani HBM-mel.
-
válasz Darth_Revan #10887 üzenetére
Nem szivesen kotozném az olembe
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
FuRiONight
őstag
válasz Landon #10851 üzenetére
Régebben nekem is volt hasonló problémám és nagyon egyszerű volt a megoldás: mindig manuálisan alliasd be a monitoron, hogy min keresztul csatlakozik a géphez, tehát ha dp akkor állítsd be a monitort is arra. Rengeteg szívtam ezzel mire rájöttem, remelem neked is eleg lesz "csak" ennyi! Majd számolj be!
[ Szerkesztve ]
-
Tomassy00
senior tag
Az már kender mag lesz
-
Dare2Live
félisten
válasz Darth_Revan #10883 üzenetére
akkor az új mag is lesz, máskülönben, hogy jön ki a 2048...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Darth_Revan
veterán
-
FuRiONight
őstag
válasz Fr3eWar #10881 üzenetére
Igen mert 60C mar sokallom.
Most a ventiprofillal probalgatom mi lenne a legjobb, persze ugy készülök, h meg húzom a kartyat egy minimálisan.Ezzel kapcsolatban: Fire Strike alatt GPU Volt változik (1.03xx es 1.05 kozott) be lehet e vagy ajánlatos e fixre állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz FuRiONight #10880 üzenetére
Az átlag nem ref ventimegállítós kártya gyári ventiprofilja 60 fokig nem kapcsolja be a ventit. Gondolom akkor egyedi profilt használsz.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
-
Fr3eWar
őstag
válasz sixpak #10872 üzenetére
Teljesen korrekt IDLE hőmérséklet, tesztekben is minden kártya ekörül van.
A ház néma csendes, corsa 350D, csak elöl van két venti ami 400rpm, ha elmelkedik a hőfok a házban akkor kapcsol be a két felső is, illetve persze emeli a fordulatot a többi is.Csak infóként, hogy mik az normális alap hőmérsékletek
-
Locutus
veterán
válasz }{3@Đ$}{0ot #10865 üzenetére
Nekem az utolsó WHQL... 368.81 - semmi baj nincs vele.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
scorpion1
csendes tag
hello mindenkinek,
Gtx 1070 et szeretnék venni, az Asus Rog Strixet néztem ki, van a sima és az OC verzió, van lényegi különbség az órajelen kivul? mert ha nincs nem adnék ki felesleges kp-t az OC verzióért. Akinek van ilyen kártyája az tudna mondani hőmérséklet infókat idle , load és oc alatt
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
addikt
W10 alatt most a 369.09 elég stabil, amit az Anniversary Update felrak frissítésként.
-
nyulnyulu
senior tag
A 81 es végződésű nekem nagyon nem volt jó,egy pár hsz al ezelőtt linkelt egyett vki,én azt raktam fel.és teljesen jó,experience t nem raktam fel.
privátra illik válaszolni
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
1070 alá melyik driver tanácsoljátok?
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
nyulnyulu
senior tag
Itt még nem volt berakva a vga, és amiatt belülre csak 1 ventit rakott föl
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz nyulnyulu #10856 üzenetére
Nah akkor kezdheted mert nekem a haz elejebe van egy radi ami sajnos befele tolja a meleget es hatul meg a vga radi van ami igy mar tulmelegszik. Forro levego jo ki hatul is es bennt sincs hideg. Ill. Felulre sajnos nem fer el a csovek miatt a 20-as. Ezert is dontottem ugy hogy egyszeruen barmennyire is szimpatikus volt ez a haz, szamomra mar nem idealis.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
nyulnyulu
senior tag
válasz Landon #10855 üzenetére
ha a haf bx evóban bennragad a levegő akkor kinyalom bárki seggét fényes nappal az oktogonnál!Ennél szellősebb házat elképzelni se tudok,előröl a 2 12 es egyenesen nyomja rá az alaplapra és a vga ra a hideg friss levegőt,hátul sziv,és a felső 20 as is sziv kifelé
-
Landon
őstag
válasz ScomComputer #10853 üzenetére
Egy db. Es ez az hogy olvasom hogy aki tobb monitorral hasznalja ott meg tobb gond van de egynel mi lehet a gond?!
Egyebkent vettem tegnap egy Corsair Graphite 780T-t. Holnap atszerelem az egesz gepet mert ez a hag xb evo mar nem egeszeges neki. Van egy olyan gyanum is, hogy a pumpa se fekvohelyzetre lett tervezve mert amikor a hazat atforditottam "normal" allo helyzetbe akkor mintha jobb fokok lettek volna de mindegy is mert amugy is meg volt rekedve a meleg levego bent. Na a 780T-be nem lesz remelhetoleg... Holnap kiderul.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
nyulnyulu
senior tag
-
nyulnyulu
senior tag
-
Landon
őstag
Nekem is van sajnos egy bosszanto problemam ami nagyon sokakat erint, tele van vele a GF forum de meg se tudnak vele mit kezdeni. Van valami kompatibilitasi problema egyes alaplap, VGA es display port hasznalata eseten amikor cold boot-nal egyszeruen nincs jel DP-n keresztul. Windows bejon minden ok csak jel nincs. Ha kicserelem ott helyben HDMI-re van jel. A kovetkezoket peobaltam:
- masik DP kabel
- monitor aramtalanitasaEz a problema CSAK cold boot-nal jelentkezik tehat restartnal pl. nem. HDMI-nel meg abszolut nincs ez a gond. Mit lehetne ezzel kezdeni? Egyertelmuen nem VGA vagy monitor hiba de megorulok tole... Folyamatosan ujra kell inditani a gepet. Ugyan ez a hiba volt 980Ti-nek is nekem de ott a kabel csere megoldotta.
Senki nem futott bele ebbe aki DP-n keresztul csatlakozik?
-
Gregpowi
tag
válasz BladePocok #10839 üzenetére
Nálam is volt ilyen, bár az Miner vírus volt
99% load, üresjáratban
-
Fisherhun
tag
válasz nyulnyulu #10847 üzenetére
Hali!
Nálam is volt ez a 99% üres járatban.
A probléma szerintem a realtek progival jelentkezik.(/feladatkezelő/pörgeti a procit is rendesen)
Szerintem az új windows frissítés betett neki.
Én törlöm is a francba mert van külön hangkarim ami elég fullos szóval felesleges az alaplapi cucc.
Ha van neked is külön hangkari akkor azt javaslom töröld le a progit mert nálam a frissítés se oldotta meg. -
ScomComputer
veterán
válasz nyulnyulu #10847 üzenetére
Szerintem valami driver bug lesz ez...próbálgatni kell régebbi verzióval,de előtte ddu...
Nekem ez van fenn, a win10 update-el jött dobott is a teljesítményen...
[ Szerkesztve ]
-
nyulnyulu
senior tag
leszedtem az experience t de ugyan ugy 99% on pörget,szóval nekem nem oldotta meg
-
sixpak
nagyúr
A hulladék GF Experience...nálam legalább is így volt.
Uninstall után megjavult, visszaálltak az alap órajelek.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
nyulnyulu
senior tag
ugyan ezzel küszködök kb 2 napja,nem birok rájönni mi a fasz pörgeti 99% on a vgat
-
Locutus
veterán
válasz Whit3Rav3n #10784 üzenetére
Aha, csak míg foundersből már nem egy 2164Mhz-es is van, buhera nélkül, addig pl Übergaming X-el meg +100mV-on sincs meg a usernek a 2050 se... Szal kb mintha semmit se csinálna. Kivételek vannak, de zömmel csak az FTW-k lépik meg a 2100-2150-et customok közül.
A legviccesebb az MSI AERO 2138-al Szóval ennyit a drága custom cuccokról...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
LLKobe
veterán
Üdv!
MSI kártyáknál (1070 Gaming) mennyire gyakori a cicergés? Beszereztem egyet, de már viszonylag alacsony fps-nél is hallani. Nem vészes, de hallom. Most szereztem be, de gondolkodok hogy becserélem egy EVGA SC-re...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ROLI22
csendes tag
1080-nál van értelme a feszt piszkálni az AB-ben?
-
BladePocok
tag
Játékot követően nem áll vissza az órajel "alap állásba",ugyanúgy egy böngésző mellett is 1900 Mhz-en pörög. Délután még jó volt,szépen leesett 240 Mhz köré,ötlet hogy mi lehet az oka? (G1 Gaming 1070,minden alap,semmihez sem lett nyúlva)
[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Ferko75HUN #10834 üzenetére
Windows Update megvolt a legújabbra?
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Fr3eWar
őstag
válasz Ferko75HUN #10834 üzenetére
DDU-val tisztítottál?
-
Ferko75HUN
senior tag
Ahh ffodi, szia és köszi!
Ez igaz, nem vettem észre, de vmi gebasz még van, mert most mindegyik driverre prüszköl, hogy nem kompatibilis az illesztőprogram a Windows ezen verziójával.
Eredeti win 10 64--em van, akkor mi nem jó neki.C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
ffodi
veterán
válasz Ferko75HUN #10832 üzenetére
A 369.05 csak az új TitanX-hez jó, az nem csoda, ha nem működött.
Próbáld meg felrakni a 368.81-et.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Ferko75HUN
senior tag
Találkozott itt már vki olyan anomáliával, hogy nem található a rendszerben kompatibilis gpu?
A 369.05-öt akartam felrakni, de már nem futott le a telepítő a fent írt hiba miatt.
Vissza raktam a 368.39-et, de már az sem jó.
Sem a benchmarkok /your device not compaible/ , sem a játékok nem indulnak.[ Szerkesztve ]
C3-Ironsight: HNT Ferko75HUN hnt.enjin.com
-
Fr3eWar
őstag
válasz Fr3eWar #10830 üzenetére
Távolról látszik, hogy ez széles PCB-n van.
A listából amit előtte linkeltem, csak a Giga volt ami referencia szélességű (de nem ref hosszúságú) nyákra épített.Palit/Gainward 1070 egyedi nyák:
Palit/Gainward 1080 egyedi nyák:
Itt is ugyanarra a nyákra épül az 1070 mint az 1080 mint minden gyártónál, csak az 1080-ra értelem szerűen néhány alkatrésszel több kerül.
Ugyan ez a helyzet a referencia nyákos termékeknél, egy nyákra épül az 1070 és 1080, csak az 1080-on pár FET-el, kondival több van.
1070 refnyák
1080 refnyák
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz rottenbull #10829 üzenetére
Akkor még nem néztél utána hogy néz ki a referencia nyák.
-
FuRiONight
őstag
válasz ScomComputer #10826 üzenetére
Egy nagyon korrekt, megbizhato es segítőkész kollégától! Többit privátban!
-
Solesz84
aktív tag
válasz Dare2Live #10815 üzenetére
En is egy Palit Super Jetstreamet hajtok egy honapja kb es nagyon megvok vele elegedve! 😊👍 Huvos, csendes, nincs cicerges es alapbol lattam mar h 2000-re is boostolt mar! 👍 Ezelott Asus R9 290 DCU II hutessel, de eg es fold a kulonbseg!Ugyh batran ajanlom ezt a Palitot!😊
MSI X870 Tomahawk Wifi, Ryzen 9800X3D , NZXT Kraken X72, Kingston Fury Beast 64GB DDR5 6000Mhz Cl30, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
ScomComputer
veterán
válasz FuRiONight #10823 üzenetére
Hol vetted, illetve hol cserélték ki?
-
core i7
addikt
válasz BladePocok #10821 üzenetére
Na meg a Vulkan valamint HD audio van még
-
FuRiONight
őstag
Újból itt!
Jelentem megkaptam az új kártyámat, eredetileg evga FTW (WTF ) ami ugye nálam nem jól szabályozta ventiket terhelés alatt!
Ma megjött az új kártyám, MSI 1080 Gaming X!
Kiválóan mukodik, hangja alig van, alap boost 2000mhz miközben egyedi profilra belőle 64C firestrike extreme alatt (3x futott egymás utan).Megérte a cserét, bár tény es való h külcsínre az evga szebb.
[ Szerkesztve ]
-
nullpoint
őstag
válasz BladePocok #10821 üzenetére
A fő driver meg a physix (játékoknak kellhet) amit telepíteni szoktam, a többi nem lényeges. Persze ha 3d moncsid van meg gameplayt veszel fel akkor kellhet a többi is.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
BladePocok
tag
A driver szekcióból mik azok amik kellenek? Mármint olyanok,hogy PhysX ,NVIDIA Geforce Experience,3D vision stb. ezekre gondolom. Mennyire szükségeltetik a minden napos használat során?
[ Szerkesztve ]
-
djxp01
senior tag
Hát köszi a felvilágosítást mindenkitől. Még annyi kérdésem lenne hogy anno volt egy Gigabyte Windforce 670-em, és a Sabertooth Z87-ben DX errozott a leggyorsabb pci-e sebességen (biosban volt egy beállítás gen2 vagy 3 opció, nem emlékszem), de azt tudom, hogy a Giga kártyákkal nem volt kibékülve a lap. Szóval a lényege a kérdésnek az, hogy semmilyen hasonló inkompatibilitási problémával nem kell már számolnom ezekkel kártyákkal?
(A probléma nem csak nálam fordult elő)
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
Fr3eWar
őstag
válasz djxp01 #10816 üzenetére
Én Gainwardot használok, az is Palit, a Palit tulajdona a GW, ugyanazt a nyákot és hűtést használja Jetstream=SuperJet=Phoenix/GS/GLH, csak más a színe. Halk hűvös, cicergésmentes. Szerintem minőségre egyforma alkatrészeket használnak, ha megnézel egy képet a nyákról, meg egy Asus vagy MSI vagy Giga nyákot, nem látsz nagy különbséget, csak minimális, más fajta FET-ek eselteg, ami vagy jobb vagy nem.
Tuning terén úgy gondolom kijelenthető, hogy nincs különbség a kártyák között!
Nem hogy adott gyártó kártyái között, de gyártók között sem releváns a tuningpotenciál különbség. Minden kártya megy 2050-2150 Mhz között valahol.Gigabyte G1 nyák
Palit/Gainward nyák
Msi Gaming
Asus Strix
Ezek természetesen mint az egyedi nyákos termékek nem a refnyákra épülők.
-
salvation
aktív tag
válasz djxp01 #10812 üzenetére
Halk és hűvös nem tudom ASUS milyen de ez tényleg gyári ventiprofillal játékon pl DOOM-ban max hőfok 67-68 fok venti rpm 36-40% ami max 900-1000 rpm tehát jó mondjuk nem csoda 3 slot hűtésű kártya tehát nagy de nagyon jól teljesít nálam alap boost 1747 nálam ami gyárit irnak de max boost 1936-ig felmegy tehát majdnem 200 mhz és hozzá sem nyúltam --tuningot nem próbáltam
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
djxp01
senior tag
Üdv!
Esetleg tudja valaki, hogy az ASUS Strix 1070-nél is jelen van a coil whine, magasabb terhelés, illetve FPS mellett? (pár külföldi tesztnél azt írták, hogy végre sikerült kiküszöbölni ezt az idegesítő zajt)
Ha igen, esetleg a Gigabyte 1070-en kívül van olyan VGA, ahol nincs ez a jelenség?
Köszi
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
s912
aktív tag
válasz FuRiONight #10806 üzenetére
Léghűtéssel, 60%-os ventivel megy a kártyám 56 fokon. Kinek a pap, kinek a "víz" És akkor még az akasa házhűtőket be sem kapcsoltam..
-
Amilo02
aktív tag
válasz Ferko75HUN #10801 üzenetére
Küldök pü-ben képet a házról.
-
YAKEN
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Adott egy Giga gaming 1070-es, ami a 290x-et váltotta. Kövi hónapban veszek egy hdmi-s monitort, jelenleg egy vga csatis monitorom van. Egy ideje egy vga-hdmi átalakítót használok, mert a 290x-en sem volt már a jó öreg dvi csak az újabb, éppen mint az 1070 esetében is. A probléma az, hogy az 1070el 1280x720-at ismer fel a gép és ha nvidia vezérlőpultban egyedi felbontást csinálok (1920x1080), akkor a kép ocsmány. Ez a módszer a radeon esetében működött, hogy ott is csináltam egy egyedi felbontást a driveren belül , rendes, tiszta képet kaptam. Hogy lehetne ezt a problémát kiküszöbölni, hogy kövi hónapig ne ezt a "gyönyörű" felbontást használjam? -
Amilo02
aktív tag
válasz FuRiONight #10802 üzenetére
Igen, szerintem is nagyon jó kártya. Az MSI kb. 30-40k val olcsóbb...
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Call of Duty: Black Ops 6
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szólánc.
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...