-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthSun
nagyúr
válasz RetepNyaraB #22350 üzenetére
Hát...én mindíg kikapcsolom a cuccokat ha variálok a csatlakozásokkal. A crasht csak mástól tudom. Ami biztos hogy a már retro DSub- ot bátran lehet fesz alatt csatizni (ezt én is csináltam gond nélkül). DVI-HDMI-DP portokat nem próbáltam, csak a fentebb említett HDMI RIP- ről hallottam, de biztos ami biztos, utóbbiakat csak kikapcsoltan dugdozom.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
DarthSun
nagyúr
válasz Speed® #22348 üzenetére
Sőt, sajnos a pakliban benne van a hardveres hiba lehetősége is on-fly dugdozgatásnál. HDMI dugó újra/át- csatlakoztatást mindíg az eszközök áramtalanított állapotában szabad. Olvastam már hozzászólást hogy fesz alatti csatizásnál végleg elszállt a HDMI.
-
DarthSun
nagyúr
válasz maxika2004 #22309 üzenetére
Egyébként érdekes a 1060 ilyen szempontból, POST- kor csak egy megjelenítőre ad képet. A régebbi VGA- imon (GTX580, HD6850, GTX285...stb - sok gépem van időben visszafelé, retromániás vagyok) már a BIOS is megjelenik mindkét kijelzőn.
1060 esetében én is csak a sorrendre (kábelcserére) tudok tippelni. Mondjuk nálam mindegy, mert egymás mellett van a TV és a monitor, a Win betöltődése után pedig úgyis az ott beállított kijelző setup lép érvénybe (elsődleges, tükrözött vagy kiterjesztett, amelyiket utoljára belőttem).
-
DarthSun
nagyúr
válasz maxika2004 #22300 üzenetére
Fordítva próbáltad ? Tehát a monitort VGA DVI-->monitor DVI, a tévét pedig VGA HDMI-->TV HDMI- be. Nálam így van bekötve a 1060, működik a kétkijelzős mód. Fordítva, tehát ahogy Nálad van nem is próbáltam, nemtom hogy van-e jelentősége megcserélni, de egy próbát megér, hátha...
-
DarthSun
nagyúr
Köszönöm a válaszokat ! Pár ezer pénzzel volt drágább a 10 000- es mint a 8000- es, ezekszerint van értelme. Nem is annyira az elérhető sebesség miatt kérdeztem, csak féltem ha valami hamis/gyenge RAM, és terhelésre maxra dobja, esetleg gondot okozhat. Talán a VRM- et is ehhez méretezték , vagy biztonságosabb lenne a maxot 8000- re tenni ? A jelenlegi konfigom amúgyis CPU limites ehhez a kártyához.
szerk : instabilitást terhelésen sem tapasztaltam, lehet hogy csak paranoiás vagyok .
[ Szerkesztve ]
-
DarthSun
nagyúr
válasz akoska07 #22133 üzenetére
A RAM- al kapcsolatban kérdezném. Én az Inno GDDR5X- es verzióját vettem, üzemel is már június óta szépen. Tuningolni nem akarom. Csak kíváncsi vagyok hogy a rajta levő 10 000- es RAM- ok jelentenek-e érdemi többletet, vagy csak parasztvakítás.
-
DarthSun
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #22111 üzenetére
Jó az összefoglaló leírás, van pár variáció
-
DarthSun
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #22109 üzenetére
A laptopom is rá van dugva a tévére, HDMI-HDMI- vel. No a lapos csak 1366x768 kijelzőjű. Tükrözésnél természetesen csak ebben a felbontásban megy a 2 kijelző, kiterjesztésnél viszont megy aszinkronban, a lapos 720p- ben, a tévén pedig 1080p, gond nincs ebben az esetben sem. Lehet hogy hardverfüggő is az egész, ha mondjuk a tévém 4k lenne, akkor zavarok jelentkezhetnének .
-
DarthSun
nagyúr
Az utolsó hsz- okhoz - nálam a monitor DVI-DVI, a tévé HDMI-HDMI kábellel van csatizva, jól megy a tükrözés, kiterjesztés és a single is bármelyik kijelzőre, FHD mindkettő. A vásárláskor először 1660- as kártyát néztem ki, de azon csak HDMI és DP van. A cégnél tapasztalt DP+átalakítókkal való szívás miatt 1060- as mellett döntöttem, itt ugye van HDMI/DVI csati is.
Viszont a 1060- nál a bekapcsoláskor csak a monitoron jelenik meg a kép, Win boot után már mindkettőn. A régi HD6850- el ugyanilyen felállással mindkettőn van BIOS kép is. És amúgy minden Ati/AMD kártyával dual kép bekapcsoláskor, NVidiával meg csak a monitor. Nem nagy gond, de itt a kérdés hogy ez mindenkinél ilyen ?
-
DarthSun
nagyúr
válasz Redneck #22094 üzenetére
Ez volt a kérdés, megválaszoltad , valamint hogy akkor a VRM- nek is ok, 50 fok passzívig ? Bár valszeg ok, mivel terhelés nélkül a TDP is alacsony, kevés Amper megy át rajta. Azon csodálkoztam én is hogy filmezéssel csak néhány fokot emelkedik, a félretro GTX580 azért feljebb megy akkor is. Meg a HD6850 is, ami előtte volt a gépben, csakhogy legyen kép. A 1060- as Heaven- el is csak 57 fokig ment, az 580 meg 78 fok.
-
DarthSun
nagyúr
Sziasztok !
Visszaolvasva láttam a passzív-aktív üzemmód előnyeit-hátrányait.Még előtte beállítottam egy custom ventiprofilt, mely alapon 6%- on pörgeti a ventit, terhelésre pedig a belőtt grafikon alapján gyorsít :
A gyári ventiprofil - bekapcsoláskor felpörög pár mp- ig, majd leáll. Terheléskor pedig 45 fok környékén indul be ismét. A RAM- ok GDDR5X- ek rajta, esetleg ez plusz terhelés a VRM- nek, vagy evvel a memóriával szereltek fel vannak erre készítve ? Ezért is gondoltam az alap 6%- ot , bár az oldalventi is telibe kapja a VGA- t. Vagy visszábbvegyem a 10GHz relatív RAM- ok frekijét .
Túlnyomórészt lassan pörgetve a ventiket meddig bírják, vagy inkább tegyem vissza a gyári profilt .A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest