-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz Pizsipazsa #6007 üzenetére
Mostani teszt.
Doom, Ultra beállítások, Vulkan API, VSync off, 100fps könnyedén megvan, volt, amikor sokkal feljebb is szaladt, gondolom, kevesebb volt a rajzolnivaló.
[kép]Amikor bekapcsolom a VSyncet, akkor 60fps-el, félgőzzel hozza az ultrát a játék.
Igaz, csak pár percet játszottam vele, és az elején gondolom még kevesebb a hentelés, de akkor is nagyon meggyőző.Én egyébként egy 7850-es kártyáról váltottam, szerintem legalább 3, de inkább 4x akkora teljesítményű.
-
vlevi
nagyúr
"Nálam van kép dvi-n"
Nálam is van, Windows alatt. De, amíg be van dugva a HDMI-be a TV, addíg bootoláskor csak arra ad ki képet. Amint bejön a Win, akkor a TV lekapcsol, és csak a monitoron van kép. Ennek így is kell lennie, mert alapvetően csak a monitoron használom a gépet, a TV csak úgy rá van dugva, nagyritkán használom.
"NVIDIA vezérlőpultban"
Windows alatt nincs gondom, csak win előtt, boot közben. -
vlevi
nagyúr
Biztos volt már róla szó, de nem találom, hogy miért a HDMI az elsődlegesebb, és nem a DVI?
HDMI kimenetet a TV-re dugtam, míg a monitort DVI-n keresztül.
Korábbi ATI kártyáimmal is úgy volt, hogy a windows szerint a "második" kijelző a monitor, és az első a HDMI-n a TV. Túlnyomórészt azért a DVI-n lévő monitort használom.Viszont itt most, az NVidiánál mégeggyel tovább vitték a dolgot, mert a Giga WF2 OC 1060-as egyáltalán nem ad képet a DVI kimenetre, egész addíg, amíg a windows be nem bootol, de akkor is csak azért, mert windowsban csak a monitorra kértem a képet, a TV-re nem.
Rá lehet venni ezt a valamit arra, hogy a DVI kimenet az magasabb prioritású, mint a HDMI? Számítógépről lévén szó, szerintem egy számítógépre kötött, kimondottan számítógépekhez kitalált (DVI) csatlakozónak elsődlegesebbnek kellene lennie, mint egy, főként TV-ken használ (HDMI) csatlakozónak.
Ha esetleg Displayport kábelt használnék a monitoron a DVI helyett, akkor az lenne az elsődlegesebb, vagy akkor is maradna a HDMI?
-
vlevi
nagyúr
válasz ricsi8800gt #5966 üzenetére
A 980-at, ha nem is gyalázza, de eléri, és néha pár fps-el meg is veri az 1060 is. Nagyon eltaláltak valamit a Pascallal
-
vlevi
nagyúr
"Hangja a 390-hez képest nincs"
Azt írják, light gaminghez passzívan is elég.
Nos, elővettem az F1 2012-t, FullHD, Ultra beállítás (és VSync ON, ez a light gaming).
Félóra játék után kemény 53°-ra melegedett a kártya, 40-50%-os kihasználtság mellett, és ez még nem is a G1, csak a "sima" WF OC.
[kép]Tudom, nem mai játék, és tényleg nem volt meghajtva ezzel a kártya, de, ha manapság ezt jelenti a light gaming (valamikor az aknakereső volt az ), akkor rendben vagyunk kártya ügyben.
Soxor írják a fórumokról, hogy a fórumokba csak nyávogni, meg a bajait elmesélni járnak az emberek, hát, én az Nvidia 1060-asra még rosszatt nem tudtam mondani.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Persze full HD elég. És az 50fps is. Kell a 6giga?"
Nnnna. Mások az igények. Én túlnyomórészt szimulátorral játszok, ahol az 50 fps (de még a 60 is kevés). Érezhetően másként reagál az irányítás, ha a pCars, vagy Assetto eléri a 100-120 fps értéket, és olyan kelletlenül lassan reagálónak érződik, ha nagyon leesik. És itt nem arról van szó, hogy ki lát be egy fps-el hamarabb a multiplayerben a fal mögé, és odalőjön, hanem ez a teljes versenytáv alatt minden kanyarnál, gyorsítás, fékezés, váltás, de még kormánymozdulat esetén is jelentkező különbség, és a végén összeadódik, hogy te bizony az 50 fps miatt mindenre csak egy nagyonaprónyit később tudtál reagálni, és a játék is csak ennyivel később rajzolta ki. -
vlevi
nagyúr
válasz szasanyi #5076 üzenetére
Pedig pont a napokban volt éppen ilyen kérdés itt a fórumban, igaz nem MSI kártyára, de biztosan lett volna, aki választolt volna. És már lehet, hogy csak képzelődöm, de mintha valahol láttam volna olyat, hogy az MSI-nél vannak olyan típusok, amik szándékosan nem kapcsolják le a ventit.
-
vlevi
nagyúr
válasz dewil666 #4981 üzenetére
Az a 3 ismeretlen eszköz az alaplapi inteles bizgerenytűk miatt lesz, szerintem.
BIOS-ban érdemes kikapcsolni az Intel Rapid Storage szolgáltatást. Ez egyféle gyorsítótárazott bootolási folyamat akarna lenni, de nemhinném, hogy oly jelentősen gyorsítana.
A másik lehet, hogy az Intel Smart Connect, szintén BIOSból kikapcsolható. Ez arra lenne való, hogy alvás közben felébredjen a gép, és esetleg egyes alkalmazások tudjanak valamit csinálni, ha akarnak. Szerintem felesleges szolgáltatás.
A harmadikra már nem emlékszem, mi volt, de nekem ezek voltak a windows telepítése után az ismeretlen eszközök az eszközkezelőben.
Az eszközön jobbegérre a részletek lapon biztosan lehet találni valami azonosítót, amire a neten rá lehet keresni. -
vlevi
nagyúr
válasz Jinxb1rd #4990 üzenetére
Az talán lehet attól is, hogy a 3GB-os verzióban kicsit kevesebb a Cuda mag.
[link]
GeForce GTX 1060 6 GB GeForce GTX 1060 3 GB GeForce GTX 960
GPU Architecture Pascal Pascal Maxwell
NVIDIA CUDA® Cores 1280 1152 1024
Frame Buffer 6 GB GDDR5 3 GB GDDR5 2 GB GDDR5
Memory Speed 8 Gbps 8 Gbps 7 Gbps
Boost Clock Relative 1.4x 1.4x 1x
Actual 1708 MHz 1708 MHz 1178 MHz[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz szasanyi #4974 üzenetére
"nem mennék vissza Win10-ről semelyik korábbi oprendszerre sem"
Én mondjuk azért annak örülnék, ha egy steames játékból visszamegyek a desktopra (nem kilépek, csak vissza a desktopra, mert pl. meg akarom nézni gpuz-vel a videókátyát), akkor bízhatnék benne, ha minden alkalommal feljönne a startmenü. Mert win10 alatt ezt jóeséllyel nem történik meg. Walami miatt ezt csak steames játékokkal vettem észre, de videókártyafüggetlen a dolog, mert a régi AMD 7850-el is csinálta. -
vlevi
nagyúr
válasz szasanyi #4972 üzenetére
Próbáltam. Linuxmintet néztem, az i5 4670-ben lévő IGP-hez olyan vacak driver (vagy nincs is drivere?) van benne, hogy hullámzott a kép, még desktopon is.
Win10 alatt wiszont,ha valaki nem játszik, irodai dolgokra, netezni, arra jó az IGP. Még azaknakeresőt is viszi 30fps-el -
vlevi
nagyúr
válasz Alister71 #4951 üzenetére
Nagyjából.
Kergettem vagy negyedóráig Furmarkkal, FullHD-ban. Felment 74-75-76 fokra, és ott megállt a melegedése.
TDP limitet mutatott csak a Furmark, de mást (pl. hőmérsékletet sosem). Ami érdekes volt, hogy, amikor elérte a TDP limitet, akkor nagyonrövididőre beesett a Furmark alatti fps szám. Persze ez sem meglepő, mert limitnél vissza kell venni. Nem tudom, hogy ez a TDP limit az 1060 miatt van, vagy, azért, mert a sima giga wf2 kártyán csak 1db 6pines táp van? A G1-esen már 8pines. -
vlevi
nagyúr
Nem mértem, hogy mennyivel gyorsabb a boot, de, hogy a giga 1060 lassabban ad képet, mint az amd sapphire 7850, az biztos.
Régebben láttam az alaplap boot képernőjét, utána a forgó win10-es karikákból párat. Most viszont, szerintem a boot idő saccperkábé csak minimálisan lett rövidebb, de képet már csak a windows bejelentkezőképernőjét látom.
Annyi, hogy UEFI boot be van kapcsolva, és a legacy BIOS support pedig kikapcsolva. -
vlevi
nagyúr
válasz radir01 #4848 üzenetére
"mert csak 3 gb-os és már most kevés "
A mostani játékaimmal még én sem bírtam megtölteni a 3gigát (6gigás kártyám van, de még nem szagolt bele a közelébe sem a 3 gigának), de én nem 2-3 évre, hanem mégtovábbra akartam kártyát venni (tudom, 1070 mégjobblettvóna), ezért, mint akinek a fogát húzzák, úgy visítottam, de kifizettem a 6gigás felárát.
(Ahhoz képest, hogy eredetileg az AMD 7850-nél kicsit jobbat akartam venni, mert a pCars jobban szereti a ződet a pirosnál, szépen apránként adtam össze az eziscsakpárezerreldrágább tételeket, így juttottam el a 660ti-től az 1060-ig, de itt már végleg megálltam )3 giga inkább azért érdekes, mert ugyan a 2-nél több, de mégse 4. Ha 2vagy4 közül kellene választani, szerintem már senki nem venne 2 gigás kártyát, de a 4 helyett a 8giga vram sokkal inkább tűnhet felesleges pazarlásnak.
-
vlevi
nagyúr
Igen, a mostani játékoknál a 6giga nem mutat túl sok különbséget a háromhoz képest. Benchmarkok ezt mutatják. Nekem sem sikerült még a mostani játékokkal túllőni a 3 giga VRAM felhasználáson (Project Cars, Assetto Corsa, Crysis3, a legújabb játékokkal nem próbáltam), de abban is van igazság, hogy azért lehet érdemes mégis 6gigásat venni, mert könnyen lehet, hogy nemsokára a 4giga VRAM lesz az alap.
A másik pedig, hogy, akinek 3gigás kártyája van, az nem is veszi észre, hogy maga a kártya is visszafogja magát egy kicsit, hogy véletlenül se legyen tele a memóriája. Láttam olyan tesztet is, ahol ugyanúgy volt bekonfigolva a két gép, és lehetett látni eltéréseket a 3vs6giga memóriás renderelésben. És akkor mehetünk tovább, mert, ha a 3gigás alapból kisebb részletességgel dolgozik, akkor meg persze, hogy az fps számban nincs akkora eltérés, hiszen az ultra beállításon sem ultrán dolgozik, azért, hogy elférjen.Aztán, hogy a valóságban hol az igazsság, azt nem tudom.
-
vlevi
nagyúr
válasz Jinxb1rd #4565 üzenetére
Ha egy Sapphire kártya cicereg, ott már bajok vannak!
Nekem is volt Sapphire 7850-esem, sosem ciergett. Most a sima Wf2 oc 6gb-s giga kartyam van, és szerencsére még annak sincs hangja.
Még azon gondolkodok, hogy a haz oldalan van egy szabad venti hely,és van itthon egy Arctic 12 centisem. Lehet, berakom, mert, ha jol latom, pont ráfujna a hűtőbordakra. -
vlevi
nagyúr
válasz #41133696 #4517 üzenetére
Ezeknek már 1db 8-as tápcsati kell. Illetve a WF2-es (nem G1) Gigának csak 6-os.
De a gyártó oldalán a specifika lapon pontosan fel van tüntetve, milyen tápkábelre van szüksége.Ami még érdekes lehet, az a tápkábel iránya, és a ház szélessége. Nekem az előző, AMD 7850 kártyán a tápkábel hátrafelé állt, így : [link]
Ezen a kártyán pedig oldalra, valahogy így : [link]
Ha nagyon keskeny a ház (erre azért kicsi az esély), akkor ebből lehet gond.u.i.: Beleolvasgattam a guru3d tesztjébe, és az mennyire valós adat, hogy az 1060 odaver a 980-nak???
[link][ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nem pont ilyen, de nagyon hasonló látványban volt részem, még régen Project Carsban, ha be volt kapcsolva a pálya szélén a fű részletesség. De az nagyon nemidevaló, mert amd kátyával csinálta, és csak az a játék, csak azzal a beállitassal. Aztán persze javították, és eltűnt a hiba.
Cicergésnek (amennyit sikerült gyorsan utánaolvasni), nem a játékhoz van köze, hanem egy bizonyos terehlési értéken a kártyán és pl a tápban lévő tekercsek összegerjednek. Sajnos ez nem egy egzakt, előre kiküszöbölhető dolog, van, nogy előjön.
Nekem nem G1-es Giga kártyám van, hanem WF OC, azt szerencsére még nem hallottam ciceregni.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz Alister71 #4347 üzenetére
7850 után váltottam 1060 6GB-ra.
Assetto Corsában feljebb vettem a beállításokat, (nem ultrára, ez igaz, de már így is nagyon jól néz ki).
fps limitet a játékban beállítottam 120-ra, és gyakorlás közben egyszer sem esett le 120 alá, fixen 120fps-t mutat, miközben a GPU-Z kb fele terhelést mutat. Azért ez jó
Project Cars jobban megizzasztja, de ott is megvan bőven a 100 fölötti fps, Nordschleife, zivatarban.
Nem csináltam pontos méréseket, de az látszik, hogy többszöröse a teljesítménye a 7850-nek. -
vlevi
nagyúr
"Nem vennék 970-est"
Költői volt a kérdés, persze, hogy nem.
Csak arra akartam utalni, hogy ma az 1060, 1070 kártyák a legújabbak. Hogy mi lesz az új 2 év múlva, és milyen áron lesz, amikor váltani akarsz, azt nem tudhatjuk.
Mint ahogy azt sem lehet 2 évre előre látni, hogy valóban váltasz-e a most megvett kártyáról? -
vlevi
nagyúr
Szerintem 2 év múlva már a következő generációs kártyákról fognak csordogálni a hírek.
Prohardveren 2014-ben tesztelték a 970,980 kartyakat, idén már itt az 1070,80.
Ezzel azt akarom mondani, hogy nem valószinű, hogy 2018 után 1070-re lesz érdemes váltani.
Ma vennél 970-est??? -
vlevi
nagyúr
Én is használom nagyon régóta, de már soxor leírtam, hogy szerintem nem hozza azt, amit allitana róla. Mármint a w10. Rengeteg embernek baja van wele, elég megnézni a w10 topicot. A w7-el a megkelenése utan közel sem volt ennyi nyűg. Én is sokáig wariáltam, hogy lecseréljem-e a hete 10-re, és csak az ingyenessége miatt frissitettem. Nekem még nem fordult meg a fejemben, de ismerek pár embert, akinél olyan dolgok történtek, ami miatt wisszaált hetesre.
-
vlevi
nagyúr
válasz szasanyi #4106 üzenetére
Átalakitoval hogy szokás? Nem gáz az, hogy a 6-osból 8 lyukút csinalnak? Vagy a maradék kettő mashonnan jönne?
De láttam olyat 8 pines tápátalakitot is, ahol a +2 vezeték csak föld (fekete)
Bocsi a láma kérdésért, nagyon nem vagyok képben. A korábbi kártyám 5770-es volt, hhoz még táp se kellett, a 7850-esnek elég volt a 6pin. -
vlevi
nagyúr
Ez nem ugyanaz, mint az AMD-nél a virtual super resolution? Ott ugy volt, hogy a kártya nagyobb felbontasban rendereli a grafikát, és leméretezi fullhd-ra. Ez tulajdonképp ua, mint a pCarsban a downsampling antialias. A játékokban kikapcsolhatod az élsimitás, mert a megjelenő képben már eleve benne van egy AA a leméretezés miatt.
Csaber : Sejtettem, hogy lesz ilyen válasz is. Vagy inkább tudom én is, hogy rambó sosem elég.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz arcsi84 #3542 üzenetére
Én is a pCars miatt adtam el az AMD Sapphire 7850-esemet. Tervben van egy giga 1060-as. Neked a 3, vagy a 6GB memóriás verzió van? Egy monitoron, Fullhd-ban játszva mennyire jön ki a 3 és a 6giga memória közti különbség? Mert a pénztárcát eléggé behorpasztja a 6gigás változat ára
u.i.: kicist gugliztam, rs kidobta ez a yt videót. [link] ha ezekben a játékokban 6-7 fps a különbség, fullhd és 2560 felbontásokban a 3-6giga között, akkor asszem nekem elég a fele memória is. Már persze, ha ez a benchmark valós. Már nem emlékszem sajnos, hogy a pCars-t milyen beállitasokkal jatszottam, de hirtelen nem emléxem, hogy nagyon betelt volna a 2giga VRAM, talán a 3 is elég lesz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest