- Házimozi haladó szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
Végre össze lett rakva a gép, csak az a kérdés, hogy milyen drivert tegyek fel. Vissza fogja venni a kari az órajeleket 2D-ben? Mert ami a gyári Zotac telepítölemezen volt, azzal nem...
-
Sanyi19
őstag
Na az a helyzet,hogy a kártya nem érkezett meg vszinü később kapom meg vmit elronthattak a postán vszinü visszamegy a feladónak és ujra feladja ...., de ebbe a gépbe már nem is fog,hanem kicserélem az egész cuccost egy újabb, energiatakarékosabb, gyorsabb gépre...
Ebbe fog menni majd a kártya:
Gigabyte G41MFT-US2H
2GB DDR3 1333Mhz
Intel Celeron E3300 Dual Core 2x2,5 (+ kis overclock-ot is tervezek)
250GB Sata Seagate 7200RPMamint összedobom ezt a gépet még belearokm a gt220-at és letesztelem , azt utána el szándékozom adni!
És aztán jönnek a gt240-es tesztek!
Nézegessed majd a fórumot, írok amint lesz vmi eredmény.... -
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #47 üzenetére
nincs, meg gáz van a postával... írok amint meglesz, de vszinü teljes platformváltás lesz...
-
Devin92devin
tag
Megvan már a kártya?
kíváncsi vagyok hogy teszteknél mennyivel jobb az 1 Gb - s verziónál vagyis hogy jobb e
-
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #43 üzenetére
mediumon, a bechmark végeredménye.. (átlag). De amugy elég nagy a szórás, van amikor 27 van amikor meg 31 az átlag... highon 21-22, úgy már nem csipázza
1440x900 ban...
megirom hnap a másikkal ,hogy mennyit gyorsult... (vagy hnap utána...)
A Mafia 2 az nekem átlag 26 fps... 1440x900 low.... majd azt is megnézem 240 -el. -
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #35 üzenetére
sikerült stabilizálni mégis 2,5 -ön...
GTA4 -nél elég sokat jelent az a + 200 Mhz is
Mediumon 1440x900 -ban 30 fps a bench !hétfőn jön sztem a kártyám! majd megírom azzal mennyivel gyorsabb.
Neked am mennyit ad ki a bechmark? -
Sanyi19
őstag
válasz
elfelejtette #36 üzenetére
az 5550-től gyorsabb, majd írj ha megvan !
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Most tervezek egy gépet kollégámnak, és GT240 512-es karit veszek bele AMD X3 440 3GHz-es proci, és 4GB DDR3 ram mellé. 16k-ért inkább erre esett a választásom, mint egy 5550-es Radeonra...
Remélem beváltja a reményeket.
Üdv. -
Sanyi19
őstag
válasz
Dark KillerX #31 üzenetére
miylen proci melett? mert neekm 3800+ x2 van 4800+ ként járatva kb...
-
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #30 üzenetére
hát én tuti ,h nem fogom fel tudni húzni maxra....
meg 1440x900 ban szoktam játszani.mjuk nekem régi gépem van úgyhogy érdekes lesz összehasonlitani!
most tuningoltam a procimat 2,5 ghz-re igy már közelebb vagyok hozzád!
-
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #27 üzenetére
egy Far Cry 2-re amúgy még kíváncsi lennék, mert nekem az akad high-ba már, jó lenne ha a gt240-el már nem akadna! 1440x900, minden medium, ugy játszható nekem.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #27 üzenetére
Én itt PH! -n 17 ért! bishopx2 kollégától!
ez az 512-es DDR5 ös verzió és gigabyte, remélem hétfőn megérkezik!
3 év gari, új! -
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #25 üzenetére
most probáltam a gt220-al, mediumon aránylag jól fut! ugyh akkor azon simán fog highon!
még mdiig nem jött meg a gt240-em , lassú a posta :S
-
Sanyi19
őstag
válasz
Dark KillerX #15 üzenetére
8800GS -t még nem is láttam
ahogy nézem .kb télleg egy szinten vannak, csak annak kell tápcsati ennek nem, meg ott 192 bites a memória interfész itt meg 128, a ddr5-össel lehet inkább partiba rakni!
csinálok majd vele tesztet, csak hozná már a postás!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
am nem is olyan gyenge a kis ddr2-es gt220 sem, most toltam fel a medal of honor 2010-et 1440x900 lowon igaz de hasít!(Mediumon még nem próbáltam) rem gt240-el megy majd high-ba
és am a gépem is régi,szóval ezt a játékot jól megcsinálták! tudnak optimalizálni nem ugy mint más gyártók!
-
Sanyi19
őstag
Mennyiért vetted, ha szabad tudni?
-
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #20 üzenetére
nézd csak itt vannak értelemes 3dmark-ok:[link]
(Vantage is jó, megy egy pü...)főleg egy 06-os tesztre lennék kíváncsi!
amúgy gyári cd -n kivül van vmi az xfx csomagban?
a képeket linkbe kérnénk
van alul egy gomb amikor írod a hozzászólást,
hogy link kiad egy helyet oda illeszt be a címet!
úgy jobb -
Devin92devin
tag
válasz
Devin92devin #19 üzenetére
Performance test:
http://kepfeltoltes.hu/101021/Teszt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/101021/Teszt2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/101021/Teszt3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Devin92devin
tag
Szia, teszteket sajna nem tok föltenni mert letöltöttem egy 3d markot ami jó win 7 hez is de sajna próbaverzió és nemsokmindent lehet vele csinálni:S Esetleg nem tudod honnan tölthetnék értelmes 3d markot?
Egyébként nem melegszik alapból 41 fokos terhelve ha játtszok 3 órát kb akkor is csak 55 fok körül mozog nagyon jó a hűtés rajta. -
lizRRR
őstag
válasz
Dark KillerX #15 üzenetére
Na ya. De azzal az a baj , h nagyon füt, gazán bár megfelelő hütés esetén.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Devin92devin #13 üzenetére
-
Sanyi19
őstag
válasz
Devin92devin #13 üzenetére
az enyém még nem érkezett meg!
3dmark eredményeket szívesen meghallgatnék, esetleg gta iv, mafia 2 bechmark ot tudsz modnani? mennyire melegszik am a cumo?
-
Devin92devin
tag
Sziasztok írok én is
1 hete vettem (xfx geeforce 240 gt) ' gigás ddr3 as kártyámat és nagyon elégedett vagyok vele minden mostani játék megy vele full grafikán. Konfigom: Dual Core E2200 húzva 2849 mhz-ig, 4 giga Kingmax 800 as ram Dualban, Eddig nem találtam olyan játékot ami 1024X768 ba ne menne fullon
-
Sanyi19
őstag
Pár napon belül egy GT240 DDR5 boldog tulajdonosa leszek!
Majd írok teszteredményeket! mellette fogom hagyni a gt220-at fizikára kíváncsi vagyok mit produkálnak úgy ketten! -
Sanyi19
őstag
A DDR3 -as memória sebessége az : 1600mhz, igy az adatátviteli sebesség : 25.4 GB/sec
A DDR5 -ösnél pedig 3400 Mhz igy az adatátviteli sebessége több mint 2x es a ddr3 -asnak.Magas felbontásnál,részletességnél és ahol kell a memória sávszéll ot nagyon jó a ddr5.
A ddr3 előnye az ára,addr5 előnye a sebessége !
Ha teheted inkább a ddr5 öst vedd, előző kommentekben van teszt róla gyorsabb télleg
Vagy fizikára akarnád? akkor sztem elég a ddr3 is ! -
Sanyi19
őstag
Én DDR2 es 8600GT-t cseréltem le erre, tesztekben nem sokkal gyorsabb de pl Metro 2033 nagyon érezhetően jobban fut rajta
Itt van tesz ebben összehasonlítják 9800GT -vel is, meg még sok más kártyával:
de nem igazán gyorsabb tőle biztos a több stream proci és a 256 bit miatt, csak 1-2 dologba... inkább lassabb...+ egy ASUS -os tesz
(Köszi am)
-
Sanyi19
őstag
Az a 40nm2 az 40 nm akart lenni ... hogy javíthatom? 1. témám
Ha valaki erre jár írja már meg, köszi -
Sanyi19
őstag
Üdv mindenkinek!
Kb. egy éve vannak piacon az NVIDIA alsó kategóriás DX10.1 -es 40nm es kártyái.
Névlegesn a Geforce GT210 és a GT220 páros.A Geforce GT210(GT218) egy kis teljesítményű
,energiabarát, főleg irodai és HT-PC -k be szánt vga.A kártyára DDR2/DDR3 memóriák kerültek, amik 800 illetve 1600 mhz-en ketyegnek. A GPU 590Mhz -en üzemel.16 SP-t(1400Mhz) tartalmaz, így már ebből is látszik, hogy nem játékra lett kitalálva. Ugyanakkor a fogyasztása a kis teljesítményből és modern gyártástechnológiából adódóan kiemelkedően jó, filmezéshez, internetezéshez tökéletes választás.Ezzel egy időben kiadták a Geforce GT220(GT216) -at ami már kicsit komolyabb teljesítményre képes mindezt szintén energiatakarékos és megfizethető áron nyújtja, szintén DX10.1 és SM4.1 valamint DirectCompute 4.1-es, támogatja a a CUDA és PHYSX technológiát.Utóbbi nagyon fontos ennél a kártyánál mert elterjedésében sokat segített, ugyanis sokan vásároltak iylen kártyát (meg jelenleg is) társkártyának egy nagyobb ATi mellé. Önmagában kevés Physx -re de társkártyaként tökéletes a kis fogyasztása miatt.
A GT220-ból is csináltak DDR2 illetve DDR3 as verziókat.A DDR2 es 800/1000 Mhz en megy,
míg a DDR3 -asok 1600/1800 Mhz en.
Ezek a kártyák már elfuttatják a legtöbb játékot röcc mentesen , igaz a felbontást és a részletességet vissza kell venni.
Nekem személy szerint egy NVIDIA Geforce GT220 1GB DDR2 van, vaterán vettem, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, az új játékok is szépen futnak vele(igaz nem maxon)
pl.: Metro2033 (1024x768 Med,) StarCraft2, Mafia2, Prototype,Wheelman,FlatOut UC.
A Grafikus processzor 625 Mhz -en üzemel míg a 48db SP 1360 Mhz -en.
Ennyit érdemes tudni a GT220 ról.Essen egy pár mondat a nagyobbik testvérről a GT240 -es ről(GT215) ami már egy komolyabb hardware, játékra és minden egyéb felhasználásra nagyon jó kártya, kis fogyasztással és alacsony árral büszkélkedhet, vmint ebből már DDR3/DDR5 verziók vannak forgalomban.Helyet kapott benne 96 DB SP ami 1340 Mhz -en megy.A GPU kicsit alacsonyabb órajelen üzemel mint az két kistestvérénél : 550 Mhz.
A legtöbb játékot elviszi magas részletesség mellett,élvezhető felbontásban.Mind 3 kártyának jó energiagazdálkodása van: 2d ben visszaveszik az órajelüket így a fogyasztásuk netezéskor vmint egyéb tevékenykedéskor kb. 9 W.
Ha valakinek ilyen kártyája van Physx -re vagy általános használatra és van vmi tapasztalata van,esetleg teszt eredménye, elégedett/elégedetlensége vagy bármi más... itt megoszthatja velünk.Lehet kérdezni,írni mindenkinek.
A hibákat kérem jelezzétek mert biztos van pár
Nem találtam még iylen topicot azért nyitottam, ha már van akkor írjátok meg és lehet zárniÍrok majd teszteredményeket, sajátot is amint lesz időm rá.
Kezdetnek itt van pár teszt akinek felkeltette az érdeklődését vmelyik kártya:
GT210 és GT220 teszt:
GT240 teszt:
Nemsokára saját teszt eredményekkel szolgálhatok, de jelenleg annyit tudok mondani ,hogy az én oldschool 2006 -os alaplapomba(ASUS A8N-E) egy 3800+ AMD X2 (4600+ ként hajtva 2,4 Ghz -en) 2GB DDR400 Dual Channel memória társaságában, Windows 7 Ultimate alatt 258 as driverrel 3D Mark 06 -ban 5300 Pontot ért el a ddr2 es gt220 as, vmint 05 ben majd 10 000, felrakom később a képeket csak lassan menni kell suliba
,jó kis mysql óra jön
Na további szép napot!
Sziasztok![ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest