- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
adibook
tag
Szerintetek egy Anetec 900-as hazban ha elol van 2x12cm-es venti ami befele fuj,a hatulkan egy 12-es ami kifele fuj es a tetejen egy 25 cm-es ami kifele sziv akkor ami a videokarinak van 12 cm-es az befele kene fujjon vagy kifele szivni?
-
Osiris
őstag
válasz
Tuco Ramirez #8995 üzenetére
x-fi hangkari van az utolsó slotban, talán egy 6cm-es venti férne oda, vagy kívülről egy 8-as esetleg. Majd megnézem.
-
Osiris
őstag
válasz
Tuco Ramirez #8992 üzenetére
A ház jól szellőzik, mert nincs rajta az oldala + leszedtem a pci slotok mögötti takarólemezeket.. lehet, hogy még egy ventilátor is kéne hogy kihúzza a kopoltyúkon kiáramló meleget...
-
Osiris
őstag
RivaTunerben hol lehet bekapcsolni, hogy osd-n game közben követhető legyen mennyi vramot használ a game?
-
Osiris
őstag
GALAXY 8800GTX-től, gyári hűtéssel full terhelésnél a 84°C-os hőmérséklet az normális?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Anthony28 #8988 üzenetére
Egyik hsz-eddel ütöd a másikat. Egyikbe azt írod, hogy elérhetetlen a GT, de 17 db 8800GT hírdetés van most itt a PH-n, és ne mond, hogy a PH nem számít (Hiszen tök mindegy, hogy bazár vagy bolt), akkor nem úgy tűnik, hogy annyira elérhetetlen már.
Ráadásul ismét leírom: nem az a lényeg, hogy jó-e xy kari, hanem mindkettő jó, de a legjobb ár/érték aránya akkor is a GT-nek ven. De még mindíg nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy lentebb a kedves GTS tulaj állítása szerint jobban járt a GTS-el, mint egy GT-vel, mert az egy gagyi hűtős hipp-hopp összegányolt videókártya. Ez meg ugye nem igaz, ebben egyet értünk, ugye?
A te helyedben én sem ugrálnék a GTX-emmel. Minek? Megy rajta minden, nem? Akkor mindek? De ha most kellene döntened, te inkább G80GTS-t vennél, mint GT? Na neeee...
Mod.: 80-85K-ért már volt G92GTS zsír új, 3 év garral. Ennyiért hol kapok zsír új 3 év garos GTX-et? Egyébként én kiskerből vettem az enyémet 79999HUF-ért. Nem voltam benfentes, nem ismertem senkit, csak felhívtaam a boltot, mondták van, elmentem, megvettem.
-
Anthony28
őstag
válasz
Csiborbogár #8986 üzenetére
És? A bazár az miért nem tartozik ide? Újat adnak, garisat, van készlet. Akkor? Tök mindegy hogy bazár vagy bolt...
-
Anthony28
őstag
válasz
TazLeacher #8983 üzenetére
A gond az hogy nem lehet bemenni a bóótba hogy kérek egy GT-t.Mert nincs.
Persze akinek van az oké, hogy nem érti miért vesz valaki G80 640mb GTS-t....csak számomra a GT nem akkora durranás, ahogy az emberek egymást eltiporva, hozzá akarnak jutni 1-1 példányhoz.Undorító!
Akkor lenne korrekt, ha mindenki hozzájuthatna akinek kellene és akkor valószínű egy 640mb GTS helyett mindenki inkább a GT-t venné....de mint tudjuk a GT a mai napig fantomkártya! -
TazLeacher
nagyúr
válasz
adibook #8978 üzenetére
Szerintem ez a 8800GT egy olyan "dobjunk be valamit mielőtt egy igazán nagyot dobnánk" kártya lett. Gagyi hűtéssel, csökkentett memsávszéllel és kevesebb rammal.
Ez a mondat itt hangzott el, és Attix82 erre reagált. Olvasgatom a topicot én is, de nem járok ide sz@rozni. Ugyanakkor egy kicsit érdekes, amikor benézek ide és azt látom, hogy valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy jobb vétel egy G80-as GTS drágábban, mint egy G92-es GT. Vagy itt mehet a fikázás? Ráadásul ha még igaza sincs...azon érdemes vitatkozni, hogy GTX vagy G92GTS, de abban, hogy G80GTS vagy GT? Ebben nem. A GT úgy elkalapálja, ahogy azt kell, és újonnan még ezekben a helyzetekben is olscóbb. (Ha a hűtőt hozzászámoljuk akkor monjuk egál) Akkor miért is olyan jó?
Nekem volt G80GTS-em és GT-m is, úgyhogy tapasztalatnak nem vagyok híján. Ettől nem sz@r. Csak el kell fogadni, hogy a GT jobb és olcsóbb. Aki ezek után a drágábbat és gyengébbet veszi, az....
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
KillHates #8981 üzenetére
Hát igen... 1280-ban is monitoroztam már ki RivaTuner-rel párszor 512MB-nél nagyobb VRAM használatot. A legdurvább eddig a Quake 4 volt, Ultra részletességen "mindössze" 700MB-ot igényelt.
Jelenleg általánosságban elég, de a jövő játékainál már necces lehet az 512MB VRAM.
-
mrzolee86
tag
válasz
Attix82 #8977 üzenetére
Ezt igy megértem, az új GTS-el nekem sincs semmi bajom, de most szerencsém volt és nagyon jó árun tudtam elcsrélni a régi 640 es GTS-emet egy 1 hónapos GTX-re, más emberekkel is priviztem és ők még többet akattak kérni 1 új GTS-ért mint amennyit most adtam 1 GTX-ért szóval ezzel jól jártam.
-
adibook
tag
válasz
Attix82 #8975 üzenetére
Tudod eleg sok embernel plexi oldala van a haznak es ha mar ilyen mennyisegu penzt ad ki az ember akkor igen is nezzen ki valahogy,a GT-k meg igen is szarul es gyengecskenek nez ki....barmennyire is jo a teljesitmenyuk.(90 fok
)
Ezzel az erovel miert vesz az ember pl. WV polo-t ha egy Skoda Fabia lenyegesen olcsobb es UGYANAZ a motor van bennuk....
Bar ez az en meglatasom es lehet erte utalni de szerintem NAGYON vicces hogy miota kijott a GT az osszes tulaj ugymond "idejott" a G80-as forumba es az eddig csak ahitott GTX-ekel parbajozik ami mindig is jobb kartya volt es lesz is mint a GT csak most mar megtehetik egy 7500LE kartya utan.... -
Attix82
addikt
válasz
mrzolee86 #8976 üzenetére
Nyugott lehetsz, nem maradtunk le semmirol sem
.....csak ugye itt a penzrol van szo, ami termeszetesen nem tartozik ram...mindeki anyit kolt gepre amennyit akar...csak hat erted GTX nem olcso es......ha mar nem GT mert rosszul nez ki, az uj GTS mar jobban, es annyi vagy gyorsabb mint a GTX.
Nah huzok a tipocbol
Nem azt modntam hogy szarok mert kurva jo VGAk a rego GTStol a GTXig, csak ha van olcsobban es teljesitmeny azonos miert ne.
-
mrzolee86
tag
én ma szereztem meg a GTX-emet
le tudtam cserélni a régi GTS-emet rá
most nagyon örülök neki.
A GT-ről nekem ugynaz a véleméyem mint neked, én is szerezhettem volna GT-t de szerintem nagyon ronda és inkább beújítottam 1 GTX-re
Most duplán boldog vagyok: megvan a GTX+ ebben az évben nem kell többet dolgoznom majd csak jan. 2 átólxD
-
Attix82
addikt
válasz
KillHates #8972 üzenetére
Ultra az meg nagyobb penzkidobas 150 e ft? es nyersz +3 fpst...g92 arra volt jo az Nvnek, hogy olcsobban allitsa ossze a karit es picivel megemelje a teljesitmenyuket.
Csak gondold at: 3x XFX 8800 GTX ultra Crysis nem megy megfeleloen fullon....minek belepumpalni a lovet akkor? optimalizalatnal jatek, a masik meg kizartnak tartom hogy jovore megfog jelenni egy ekkora teljesitmenyu VGA kari.
Lehet mas miatt lassu a Crysis vagyis a VGAba mast kell novelni hogy normalisan fussun...de a G80-g92-sorozatba az a valami keves.
Persze lehet hulyeseg amit irtam, csak ezt gondolom.A msik szrevetelem: sok ember mar nem is a jatekot nezi hanem hogy ne ki es 21,698 fps, aztan tuningol es lesz belole 23,856 fps es orul neki
-
válasz
Attix82 #8971 üzenetére
Azért, hogy butaság nem mondanám; mert nekem ugyan nem laggol a gép ha megy az everest, sőt ha bármit csinál a háttérben az sem izgatja. A multkor sikerült kétszer elindítani a Crysis-t egymás alatt, de az sem fogta meg, csak qrva lassan töltött
Meg azért egy kisvoltmoddal, és egy C2Q-al megvan az a 20000!
Ami viszont az anyagiakat illeti, igazad van butaság. (vettem volna egy Ultrát!! GRRRrrrr....)
-
válasz
Csiborbogár #8961 üzenetére
Loggoltattam everest-el, mert én is erre gyanakodtam, de olyan 60%-volt az átlag, és néha felugrott 75%-ra
Állítólag az alaplapom miatt van... -
rup1u5
nagyúr
tudom mire reagáltál
és azt is tudom hogy amire reagáltál az is egy reagálás volt egy másik hsz-re. amiben arról folyt a kesergés, hogy két gtx-nél nem volt lassulás crysisban mig két g92-es gts-nél igen.
erre mondom én azt hogy a későbbi, kiforrottabb drivereknél várható javulás az uj kártyák sli teljesítményében is.ph szájbarágó
-
D@ni88
addikt
válasz
Csiborbogár #8961 üzenetére
ezzel csak annyi gondom van h akkor a 2GTXet kihajtja?
-
vazzz
őstag
Hát akkor mondanék én is egy kis véleményt a g80 és g92-ről.
Ugyebár pár napig birtokomban volt egy eVGA 8800gtx... beleszerettem egy pillanat alatt, minden tutin futott rajta. És valóban igaz, hogy jó érzés volt annak a tudatában lenni, hogy van egy gtx-em
A vga-t eladtam, közben megérkezett a másfél hónapja megrendelt 8800gt-m. Ezzel kapcsolatban az volt az első benyomásom, mikor megláttam, hogy ez egy vicc. Kb a 7600gt jutott eszembe róla, és az, hogy ezt el fogom adni.
Beraktam a gépbe, mikor elindítottam, post screen fogadott, mint a 7600gt-nél... ez még jobban megerősített abban a hitemben, hogy ezzel mellényúltam. Driver telepítés, stb... nosza egy 3dmark... hihetetlen pontszám, gtx szint. Másik mark, szintén gtx szint. Crysis, kicsivel gtx szint felett(átlagban). cod4, timeshift, gtx szint. Igazából most nem tudom, hogy örüljek, vagy sírjak... végülis megjött a várva-várt gt-m, de nem tudok neki örülni... valahogy nem az igazi... ránézésre nagyon hitvány, nem látszik rajta az erő, de közben meg nagyon jól teljesít...(Van egy 2900pro 512mb 512bit vga-m gariban, na arról látszik, hogy bivaly vga... és az is, csak ati nem képes igazán jó drivereket írni rá, így hiába erős... mégis szeretem)
Szóval kicsit bánom is, meg nem is, hogy eladtam a gtx-et... ha újrakezdhetném......nem biztos, hogy eladnám
-
válasz
Attix82 #8941 üzenetére
Akkor azt hiszem, hogy itt az ideje, hogy belepisáljak a gépembe.
Nekem két G92GTSOC-m van SLI-ben, 6850@3600 és bizony beszaggat 1680-ban HIGH-on! Főleg a játék vége felé!!! De beszaggat egy csomó G92-es fórumosnak is.
Beraktam két GTX-et és érdekes, hogy ott meg sem riccent semmi. Kicseréltetem az alaplapomat a step-up-ban az eVGA-nál (NAGY KÖSZÖNET OCSESZ-NEK) és ha abban sem működnek rendesen a G92-esek, akkor kivágom őket a pics@ba, és veszek két Ultra eVGA-t b@ssz@meg! Azokat majd step-up-oltatom G100-ra, ha lesz rá lehetőség!
-
válasz
Tuco Ramirez #8934 üzenetére
Állítóleg ezek lesznek tavasszal. A Fudzilla-n a G100-as mondják tavaszra, de én mást hallottam. A G100 őszre lesz polcokon...
-
fanti
addikt
válasz
TazLeacher #8943 üzenetére
Igazán ne sajnálj! Pont most szereltem össze havernak gépet, és 8800GT ment bele (6 hetet vártunk rá). Mivel nekem adta a pénzt és én vettem meg a gépezetét, ezért símán elsüthettem volna neki a GTS-emet, ugyanis neki fogalma sincs arról hogy mit vesz és hogy mi az hogy GT vagy GTS vagy GTX.
Tehát ismétlem, kicserélhettem volna az én karimat a GT-re, mégsem tettem.Biztos én vagyok a hülye, de én hiszek abban a 320bites sávszélben és a 640MB memóban.
És ami a legfontosabb számomra:a Crysis 1280X1024-ben High-ban szépen megy. És nekem ez elég. Mindezt hangtalanúl teszi a kareszom.
-
ocsesz
aktív tag
De legalább mi Nvidiások ne egymást szapuljuk!!!
Örüljünk annak hogy jobbak vagyunk mint a rivális cég!!! -
D@ni88
addikt
én sem GX2-t akarok, habár olcsón hozzájutnék, hanem az 1magos csúcsra gondoltam én itt
a G90re vagy G100 nem tom melyik néven jön ki. de februárt emlegettek
-
-
TazLeacher
nagyúr
Ez olyan róka meg a szőlő esete. (Aki nem ismeri itt elolvashatja.) Sajnállak. Nem azért mert 640-est vettél. Nagyon jó kari, nekem is volt, nagyon szerettem. Hanem pont a "savanyú szőlő esete miatt". Másokat győzködsz, vagy magadat. Az meg, hogy nem bántad meg, nem azt jelenti, hogy jól döntöttél. Akinek megvan a karija (ha nem akar rá költeni) tartsa meg, örüljön neki, hiszen nagyon jó kártyák. Aki visztont újat vesz, az miért is vesz ugyan annyiért kb. 20-25%-al gyengébb karit?
A GTX-es problémára: nem találkoztam még ilyennel, de amennyire tájékozottságom enged következtetni meghalt a kari...
-
shader-x
tag
hi! ennek a 169.25 nek van értelme (gtx em van) van benne valami érdemre valo javiitás?
-
Attix82
addikt
Jah es a
Crysis: 1680x1050 Hight minden
COD4 1680x1050 full 4x simitas 16 x AF
Wow: 1680x1050 full 8x simitas 16 x AF
UT3 1680x1050 full 4x Simitas 16x AFAlul a konfigom: minden alapon megy semmi sincs huzva.
-
Attix82
addikt
Hello. Mirol beszeltek? hiaba a savszel ha a GPU kifarad
...ezert is csokkentettek 256 bitre, es a GPU ja meg erosebb mint a regi GTSke....a sima GTrol beszelek.
Igy az araba is sokkal jobb, ha megnezitek a bolt iarakat egy sima GT sokkal olcsobb. En az EVGAmat 52 e Ft + afaert vettem boltna. Crysis Hight bealltiasokon megy es semmi problema vele.
....
Lattam G92es topikba BFGt vett 49 e Ft +AFaert ...hat nem is tudom mennyi is boltba egy regi GTS?. (mennyi volt a legalso ara).
Barmilyen testeket megnezitek: elso: GTX masodik: uj GTS harmadik: GT utana jon az osszes tobbi.
Hutese: Rev 2,0 as GT nagyobb lapatok, es 1650es fordulaton megy azaz semmi hangja....terhelve 75-80 fok max es ekkor rakja a ventit 31 %ra..hangja meg mindig nincs.
...NV GPU 100 alatt semi problema de a kuszobje 120 fok..
Ha nekem is GTSem lett volna: en nem voltatottam volna a mostaniakra, de mivel X1900GTm volt azt eladtam 20 e Ft , ezt vettem az emlitett arert igy jobban kjottem es kozel GTX teljesitmeny. Elhihetitek : ha valami GTn akad ,az GTX es GTS en is akad.
A bukott penz is sokkal kevesebb lesz mint ha vettem volna GTSt vagy GTXet....ezt is figyelembe kell venni Mennyit fog erni 1 ev mulva a karid? ki bukik tobbet?
Fere ne ertsetek: regi GTS 640MB nagyon jo kari, csak nem kel lleszolni a GTt mert nagyon jol sikerult es olcso ! Ez kell a nepnek !
-
cyber86
őstag
Hali. Valaki tud valamit mondani, hogy mi lehet a gond a karimmal? 1 pár napja vistán mikor kiléptem a játékból bejött 1 sárga felkiáltójel, hogy valamilyen illesztőprogit nem tud betölteni a vid karihoz. Utána elkezdett fagyokatni néha a game és tegnap meg mikor bekapcsoltam a gépet zöld csíkok jelentek meg a képernyőn még biosban is :S Utána betettem ide 1 8800 GT hogy az mit csinál azzal semmi gond nem volt utána beraktam a GTX emet 1 másik gépbe ott ugyan ezt csinálta ja és mikor bejön a win akkor rundll32 betöltési hibát ír ki bármelyik gépbe :S
-
-
fanti
addikt
Én most pár hete vagyok tulaja egy MSI 8800GTS 640MB OC karinak, 8800GT lett volna a cél, de mivel az csak "papíron" létezett, ezért vettem a GTS-t.
Nem is bántam meg!
Szerintem ez a 8800GT egy olyan "dobjunk be valamit mielőtt egy igazán nagyot dobnánk" kártya lett. Gagyi hűtéssel, csökkentett memsávszéllel és kevesebb rammal.Én mai fejjel már nem adnám a GTS-em oda egy GT-ért az tuti!
Tudom, hogy lassabb az én karim, de akkor is......
-
Anthony28
őstag
válasz
Tuco Ramirez #8932 üzenetére
Hát a dupla GPU-s kártya nekem se fog kelleni.Sok lesz azzal a szívás az tuti, mire lesz normális driver.Bár amikor a 7950GX2 volt a top, SLI nem nagyon volt még vagy csak nagyon kezdetleges szinten.A szívások nagy része ebből adódott hogy a játékok nem ismerték fel csak 1 kártyának.Ez szvsz már nem lesz gond...
Bár ki tudja.
-
G90-esek jönnek és G100-asok. A G92-esek MOST vannak. A G92-ből talán lesz GX illetve GX2 verzió, de adódtak problémák a 8800GT hőtermelésével, ezért úgy néz ki az nVIDIA ejtette ezt a projektet.
A G90-esek 55 nm-es G80-asok lesznek: 320 és 384 bit-es G92-ők !!! A legnagyobban lesz 160 StreamProcessor (a G80-ban is van, de nincsen aktiválva, a nagy hőtermelés miatt)
A G100-asok meg teljesen már arhitekturára épülnek, de erről már nagyon sokat olvasnia a Neten! És valószinü, hogy NEM EZEK lesznek a tavaszi befutók, jövő őszre igérik őket.
Ennyi infót sikerült kikönyörögnöm az eVGA fórumán... -
pilu01
senior tag
válasz
Anthony28 #8925 üzenetére
Jólvan már na!
Már írtam is hogy nem ebbe a topikba kelett volna írnom!
Igazándiból ez a topik volt elmentve mert Gts 320-as tulaj voltam eddig, erről váltottam kis ráfordítással gt-re!
Az igazságot megvalva lehet hogy ezt a kis ráfordítást sem érte meg mert sajna nem sokkal jobb a kari mindössze a kép minőség javult kissé illetve pár képkocka a nyereség még!Mégegyszer bocs de nem volt szándékom offolni, mint ahogy írtam is max összehasonlítás szempontjábol lehet érdekes a két teszt, ennyi!
További minden jót a G80 tulajoknak! UFF
-
válasz
Anthony28 #8925 üzenetére
A szívemből szóltál! Nekem sem szimpi a G92 valahogy. Jobb, meg gyorsabb, meg modernebb, megaf@szomtudja milyen fícsöröket tud még, de ettől még nem az igazi!
Egy jó kis Ultra párra vágyom!
Ami a kocsikat illeti tök jó hasonlat, nekem is W140-em van. Imádom! Pedig mindig szar rajta valami -
Anthony28
őstag
Jó lenne ha itt nem kezdődne a "kinek a fasza nagyobb" játék.
Mindenki tudja hogy a GT jó kártya...ez nem kétséges.Viszont ez a G80 topic...
Előbb vennék egy GTS 640-es kártyát mint egy G92 GT-t.A GTX / Ultra-ról nem is beszélve.Miért? Mert a GT olyan semmilyen...a G80-at meg lehet szeretni.
De ha kételkedsz tedd mellé a kártyádat egy GTX/Ultra mellé kb olyan mintha az S600 összehasonlítanád a Honda S2000-el...lehet fürge az S2000 és gyors de az S600 státusz,megjelenés,elegancia,respect...
-
pilu01
senior tag
On Lehet hogy ezt nem ebbe a topikba kellet volna Off
-
Szatesz
őstag
HNm hat nem hinnem hogy jobban megy
.....A procim 3.76 on ment csak a tied 3.9 en...És te xp alatt nyomtad én meg vista alatt...Xp alatt nekem 14760 pont volt...És jatekok alatt a videokarik kozt azert jocskan van kulonbseg.........pl gts jobbat hoz 3dmarkban de jatekok alatt kap min. 10% ot
-
pilu01
senior tag
válasz
Szatesz #8913 üzenetére
Jól megy !
Kicsivel jobban megy a gs gt-m! ;))
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/14299__3905max.jpg
A két proc ugyanaz, bár az enyém kicsit pörgösebb talán, itt van egy kis plussz pont!
Remek összehasonlítási alap lehet ez a két kép, az éppen vga vásárlás előtt állók számára!
Mindenki levonhatja a konzekvenciát!
-
baleee89
aktív tag
válasz
Anthony28 #8916 üzenetére
hi!
ugy vettél evag kártyát hoyg nem ismered a step up progit arról szola dolog hoyg veszel tölük bármit 60 napon belül upgredelhetsz másikra náluk és a régi cucot vezsámolják természetesen csak márkán belül!pontos részleteket hogy menyiért veszik visza azt énse tudom! -
Szatesz
őstag
Nézzetek csak sima szobahomersekleten milyen jol megy az ultram gyari hutovel.....UGYE?
-
Laraxior
titán
Visszatértem Én is..megjött a ram is
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Formula-1
- Last Epoch
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bundle topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest