-
PROHARDVER!
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
Srácok! Mi az,hogy már nincs control panel. Az új driverek nem telepítik fel. Hogy tudom előhozni az istenverte nvidia vezérlőpultot?
-
Prosector
addikt
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A legujabb videodrivert tettem fel, olyan mintha fakóbb lenne a kép. Lehetséges ilyen hogy más színt vagy képet ad egy eltérő videó illesztő szoftver?
-
-szabi-
addikt
válasz
Jack Oneill #1033 üzenetére
A driver eltávolítása mellett a beállításait megtartja.
Így a frissebb driver telepítése után nem kell újra beállítani.
Driver rátelepítése a korábbira módszertől tartok. -
-szabi-
addikt
válasz
Jack Oneill #1029 üzenetére
A tiszta telepítés esetén törli az előző driverben végrehajtott beállításokat?
Mert akkor mindent újra kell állítani, csöbörből vödörbe.
(#1031) csiby222
Persze most letiltottam a netet arra az időre.
Értem én, hogy van magyarázat a monitor kikapcsolására, de csinálhatná értelmesebben is.
Mind a monitor mind a TV küld információt a kártyának, hogy ki vagy bekapcsolt állapotban van.
Erre nagy bölcsen lekapcsolja az egyetlen működő kijelzőről a jelet.
Ekkor jön az irodalmi kérdés: "Mire gondolt a programozó, mikor ezt ilyenre csinálta?"
Azért köszönöm a tanácsokat és értékelem a türelmeteket annál is inkább mert engem reggel átjárt a türelmetlenség. -
csiby222
aktív tag
válasz
-szabi- #1028 üzenetére
Jó tanács driver telepítés előtt kapcsold le vagy húzd ki a netet.
Azért kapcsolja ki a monitorokat, mert multimonitornak érzékeli a driver és valószínűleg a kártyádon az elsődleges port a HDMI ami amúgy kicsit fura de a windows már csak ilyen. Nekem két display port közül a másodikat érzékeli elsődlegesnek és mikor DDU-val leszedem a drivert utána mindig a szélsőre ugrik a kép ez van akkor is ha csökkentet módba indítom a Win-t.
Átméretezni szerintem a felbontás váltás miatt méretezi át mikor törlődik a driver változhat a felbontás.
És azért gyorsabb a win update, mert az a géppel együtt indul és nem várja meg míg Te elindítod a telepítőt DDU-ban van rá beállítás csak be kell pipálni, hogy ezt kikapcsolja a win update-ben vagy mint fentebb írtam kihúzod vagy tiltod a netet újraindítás előtt. -
Jack Oneill
veterán
válasz
-szabi- #1028 üzenetére
Ezt nem szabad csinalni. Regen en is beleestem ebbe a hibaba, hogy elobb a regit leszedtem, aztan neztem, hogy a windows gyorsan felpakolt egy regebbi drivert.
Mindig a tiszta telepítést valaszd es nem lesz gond. A tiszta telepítés eltavolitja a regi drivert, majd felrakja az ujat. -
-szabi-
addikt
Hi
Gondoltam feltelepítem az új 442.50-es drivert.
Előtte le akartam szedni a régebbit, ami csak gép újraindítás után volt lehetséges. Csodás.
Eltávolítás alatt fogta és lekapcsolta a monitort és átdobta a képet a TV-re. De miért?
Bekapcsoltam a TV-t, mert az a képernyőváltáskor nem zavarta, hogy egyébként nem használtam.
Befejeztem a telepítést erre mi fogad?
A windows update hamarabb letöltötte és feltette a DCH-s drivert, mint ahogy a letöltött geforce telepítő végigfutott.
Zseniális. Megfizethetetlen érzés, hogy egy pár perces folyamatból, hogy lesz fél-egy órás sz@rakodás.
Miért kell újraindítás uninstall esetén?
Miért kapcsolja ki a monitort?
Miért méretezi át az ablakokat?
Miért gyorsabb a win update, mint a geforce telepítő?Azért az látszik, hogy nem a driver programozó a legélesebb kés a cégnél.
Akkor, most DDU és offline telepítés, mert 2020-ban csak így lehet nvidia drivert frissíteni.
üdv -
core i7
addikt
442.50 Uj driver
-
Jack Oneill
veterán
Meg tudná valaki mondani, mi az a szórványos textúra? Control panelben van egy beallitas, optimalizálás számítási teljesítményre es abban van ez a leírás.
-
csiby222
aktív tag
válasz
Jack Oneill #1018 üzenetére
Csak találgatás de ez a funkció nem pont ugyan azt csinálja mintha Riva Tuner-ben bekapcsolnám a frame limitert? És úgy mond kisimítja a frame-k közti időt? Itt egy videó mire gondolok: [link]
Ha tévedtem akkor bocs. -
BullKoxa
őstag
válasz
Jack Oneill #1021 üzenetére
Nem tudok nyilatkozni , mert 2 éve 165Hz -s moncsival tolom. Szerencsére már nem tudom milyen a 60Hz. Azt tudom mikor először indítottam játékot akkor nem hittem el hogy ilyen folyamatos a játék ! ( volt pár hónap gép nélkül , mikor ment az Kék gép itthonról meg a piros kártya, és lassan tettem össze a piros gépet, zöld kártyával és a 165Hz-s moncsit a G-Sync-l .
-
BullKoxa
őstag
válasz
Jack Oneill #1018 üzenetére
Nekem nincsen semmi bajom a gyári latency-vel. Lehet a G-Sync miatt, vagy nemtudom ki lehet az oka.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Ra's al Ghul #1017 üzenetére
Érdemes ezt a low latency módot bekapcsolni?
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz
Ra's al Ghul #1015 üzenetére
Kicsit jobban utána olvastam és az alábbit találtam:
Low Latency Mode On - Max Pre-rendered Frames 1-nek felel meg míg az Ultra - 0-nak.
Ultra - DX9/DX11 esetében működik csak, DX12/Vulkan esetében az alkalmazás dönti el mikor kéri be a képkockát. -
válasz
Ra's al Ghul #1015 üzenetére
Ez engem is erdekelne
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Az mennyire igaz, hogy a driverben a Low Latency Mode-ot csak DX11 és az régebbi API-k támogatják, DX12 és Vulkan nem?
Jól értem, olyan játékban ami DX12 API-t használ ott felesleges bekapcsolni?
-
csiby222
aktív tag
Hotfix driver [442.37]
This Hotfix driver resolves the following issues:
[Zombie Army: Dead War 4][Vulkan]: Game may display flicker when in game HDR is enabled [Red Dead Redemption 2][Vulkan]: Random crash during gameplay on Pascal and older GPUs [Battleye][Low-Latency Mode]: Launching Battleye with NVIDIA Low Latency Mode set to Ultra may cause DWM to reset
Twitch Studio shows corruption when Image Sharpening is enabled globally from the NVIDIA Control Panel
Sonic & All-Stars Racing Transformed crashes when playing in a water level -
Puma K
nagyúr
válasz
rumkola #1008 üzenetére
Attól még hogy alapból be van kapcsolva... nem biztos, hogy valóban előny is származik belőle... mint a mellékelt ábra is mutatja... De régebben ilyen opció nem is volt mégis minden ment flottul...
Mint írtam... tőlem tapasztaltabb fórumtárs írta az ő beállításait... kötekedés-témán való rugózás helyett lehet használni vagy nem használni... mindenki azt csinál amit akar... kérdeztek-válaszoltam...
-
Dtomka
veterán
Sajna BF V -nél nálam a profil visszaáll alapra, Forza 4-nél nem.Ezt már korábban is jeleztem, azóta globálisan használtam a max teljesítményt. De tegnapelőtt kipróbáltam és sajna a hiba még mindig fennáll.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Jack Oneill #1006 üzenetére
Igen, ajánlott kikapcsolni a shader cache-t.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Jack Oneill #1004 üzenetére
Tőlem 1 és 2 kártyás rendszerek terén tapasztaltabb fórumtag írta és mellékelt képeket a beállításairól. Én csak azt másoltam le.
Az hogy jobban fut a játék az nem képzelgés lehet hanem valóság.
-
Jack Oneill
veterán
Köszi
Maximálisat nem próbáltam, optimális kontra adaptiv volt, ahol nálam pár FPS értékkel az adaptiv nyert.
Kérdés:
1. Látom, hogy control panelből állítod az anizotróp szűrést. Ez miben más, mint ha én a játékon belül kapcsolom be?
2. Az árnyékoló gyorsítótár, gondolom ez a shader cache, miért kapcsolod ki? Ennek nem be kellene lennie?
3. Összefűzött optimalizálás többmagos CPU miatt nem előnyösebb be?
4. Nem látok nálad olyat, hogy optimalizálás számítási teljesítményre. -
Puma K
nagyúr
válasz
Jack Oneill #996 üzenetére
Ezeket használom pl a GTA V-Online esetén:
(#1001) Jack Oneill
:
Nagy eséllyel a kártya jobban bemelegszik a Maximális teljesítmény előnyben részesítése opció esetén és emiatt visszadobál pár lépcsőt a GPU és emiatt tapasztalhatsz FPS csökkenést.
-
Jack Oneill
veterán
Nálam globálisan adaptív, élesítés be és alacsony késleltetés mód be.
Betegesen megfigyeltem több játékban, ugyanazon ponton, ugyanarra nézve, stb. Ha be van kapcsolva az adaptiv, akkor 55 FPS volt, ha optimális, akkor 52 (Black ops4) Benchmarkban is átlag ennyivel volt magasabb érték (amelyik játék tartalmaz ilyet). Szóval számomra ez marad. Már csak arra kell rájönnöm, hogy a számítás optimalizálása számít-e valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest