Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necc

addikt

válasz zoltanz #4262 üzenetére

Belépőszintű? Hol van az X3100 / X4500 attól hajaj :D . Egy HD3450 -et neveznék én belépőszintűnek, az intel szutykai még a hardveres videó dekódolásban is elvéreznek annyira nem tudnak semmit, vissza kellett váltanom szoftveres dekódolásra, hogy szerencsétlen VGA képes legyen a filmet legalább megjeleníteni rendesen a külső TV-n, ha már arra képtelen, hogy besegítsen a hardveres dekódolásba, és akkor még hol beszéltem én játékokról :U .
    Természetesen a képnézegetés a külső TV-n eléggé jól megy az Intelnek is, volt ám öröm a családi fotónézegetéskor a szép nagy külső LCDTV-n :))

Bár most szubjektív amit mondok, de szerintem a játékokat abszolút nem AMD/NV-re optimalizálják. Ha nyomon követed az architektúrákat VGA ügyben (csak alapszinten, nem kell beleásnod magad) akkor szemmel látható, hogy a legújabb AMD 4xxx széria egyszerűen mindent tarol, holott semmit se optimalizálnak rá, egyedül az nVidia az, aki milliókat pumpál a játékiparba, de szinte sosem jön be neki tartósan (DiRT -> GRID; tipikus példa).
    Az optimalizáltságot egyedül a driverekben kell keresni. AMD/NV kártyák egyértelműen játékra vannak, akár belépőszinten akár csúcskategóriában, ezért erre vannak optimalizálva.
    Az Intel viszont állóképek megjelenítésére van kihegyezve, meg a kurzortoligálás megjelenítésére, ezért nem optimalizálják a drivert 3D-re leszámítva az aero felületet.

Már eléggé gondolkodok egy kis miniteszten, hogy mégis konkrétan mire jó ma az intel videokártyája, amikor egyesek olyan fantasztikus beszólásokat művelnek itt a fórumban, hogy "az intel graphic media accelator x3100-az integrált kártya elég jó nekem is a Notebook-omba az van 2 Gb rammal Vistával és a need for speed undercover teljes grafikán röhögve elmegy rajta!" :))

Új hozzászólás Aktív témák