- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16183 üzenetére
Ha továbbra is dobálja a netet, akkor meg kell nézni:
Gépház, Hálózat, középen fent: Tulajdonságok, és ami lényeges (példa adatokkal):
Protokoll: Wi-Fi 5 (802.11ac)
Hálózati sáv (csatorna): 5 GHz (60)
Összesített kapcsolatsebesség: 866/866 (Mbps)
És az itt megadott csatorna terheltségét lehet ellenőrizni, illetve a protokollt váltani, vagy átállni a 2.4 GHz sávra. -
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16181 üzenetére
Akkor én félreértettem. Én sávválasztás alatt azt értem, hogy 2.4 vagy 5 GHz, illetve azon belül a különféle protokollok: n, ac, ax... A csatornaválasztás pedig akkor jó, ha például egy bérházban a router nem tudja automatikusan kiválasztani a legcélszerűbb csatronát. Ilyenkor egy mobilos wifi analyzerrel szoktam megnézni, hogy melyik csatorna a legkevésbé terhelt. Akkor neked nincs is 5 GHz sávod?
-
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16179 üzenetére
"Ha nem jön be az előző módszer, akkor megpróbálom ezt is." Nem igazán ezt írtam.
Ha nem jön be a sebeség csökkentés a routeren, akkor a laptop oldalon is hiába fogod csökkenteni. Én azt írtam, ha bejön a sebesség csökkentés a routeren, akkor tedd vissza a routert max-ra, és a laptopon állítsd be ugyan azt a csökkentett protokollt. (Persze csak akkor, ha azt szeretnéd, hogy más eszközöket ne érintsen a kapcsolat korlátozása.) -
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16176 üzenetére
Igen, az egyik megoldás, hogy a routeren lekapcsolod az 5 GHz sávot, vagy a wireless mode opcióban lejjeb veszed a protokollt. Ha ez bejön, akkor sajna az összes eszköz (laptop, mobil) a csökkentett sebességgel fog kapcsolódni. Ha azt szeretnéd, hogy csak az adott laptop kapcsolódjon alacsonyabb protokollal, akkor csak a laptopon kell lejjebb venni a sebességet:
Start menü, jobb klikk, Eszközkezelő, Hálózati kártyák, Wi-Fi adapter, Speciális fül...
És ott keressél olyan tulajdonságot, ahol a kapcsolat frekvenciáját és a protokollt tudod automatáról konkrét értékre módosítani. -
teptep
senior tag
válasz
blendész #16144 üzenetére
Akkor rossz helyen keresgéltél, mert a Lenovonak van az egyik legjobb támogatási lapja: [psref.lenovo.com]. Ha beazonosítod a modellszámot, akkor mindent megtudsz róla. Első körben beírod a sorozat kódot [IdeaPad Pro 5 14IMH9] és klikkelsz a modelszámokra. Kapsz egy rahedleit, amit szépen elkezdesz szűrni régióra, procira, memóriára... és végül megkapd amit szeretnél: [83D2001SHV]
Tehát a 16GB memória forrasztott, nem bővíthető. Van benne 2 db M.2 2280 SSD slot. Az egyikben van egy 512GB 2242 SSD, a másik pedig üres. Szóval 125H proci, Arc grafi, 14" 100sRGB 120Hz kijelző, 1.46 kg alu burkolatban... szuper kis gép lesz, nyam nyam
Csak nem tudom miért fizettél érte olyan sokat? [árukereső] -
teptep
senior tag
válasz
racskobalazs #16132 üzenetére
Az Axagon házat például ITT tudod megvásárolni. Ebbe egy darab M.2 SATA SSD szerelhető. Műszaki leírása csak SATA felületű SSD támogatást említ. A korábban említett Raidra alkalmas két foglalatos ház leírása kifejezetten felhívja a figyelmet: "Not compatible with M.2 NVMe or AHCI PCI-Express SSDs"
-
teptep
senior tag
válasz
racskobalazs #16132 üzenetére
Nem éri meg! Csak akkor, ha van a fiókodban M.2 SATA SSD és el akarod használni.
Az alaplapi M.2 slotba 2 féle SSD-t szerelhetsz: M.2 SATA SSD-t, vagy a gyorsabb M.2 NVMe SSD-t.
Az alaplapi SATA slotba pedig közvetlenül 2.5" SATA SSD-t szerelhetsz.
Vagy pedig veszel bele egy házat, amibe 1 vagy 2 db M.2 SATA SSD-t szerelhetsz.
De ebbe a házba nem szerelheted a gyorsabb M.2 NVMe SSD-t!
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- PlayStation 5
- Formula-1
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo 45W usb C töltők eladóak tápkábellal
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- HP EliteBook 8540p bontott alkatrészek egyben
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest