- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulaco79
tag
válasz
matyi19 #10034 üzenetére
Azt mondta XPS tábornok, hogy északi híd hibás és javítható, kb. még az ár is stimmel.
Sztem laikusok (Te + Én) nem hiszen, hogy otthon megtudják javítani...
Jó kérdés, hogy melyik ér meg jobban: egy szervizes javítás némi garanciával 25-ért vagy egy használt alaplap cseréje házilag 20-ért.
Én lehet a szervizre szavaznék!
-
Dell XPS
veterán
válasz
matyi19 #9972 üzenetére
Arra gondoltam sulaco79 kolléga visszajelzése alapján, hogy hasonlóan mint az ACER 5742-nél, chipset vagy videokártya probléma van/lesz. Újraolvastam ezek tükrében a lehetőségeket (VGA kieseik, PCH chip marad), szerintem egy bevizsgálást érdemes volna megejteni, hátha javítható lenne az alaplap és nem kerülne irreális, szinte gazdaságtalan kategóriába. Természetesen lehet, hogy a vizsgálat vége mégis alaplap cserét javasol, de egy "ránézést" megérhet.
-
sulaco79
tag
válasz
matyi19 #9964 üzenetére
Hahó Matyi!
Ahogy XPS tábornok is mondta valószínűleg az alaplap a hibás, és a cseréje megoldhatja problémádat, de ezt tutira nehéz kijelenteni.
Egy kicsit utánanéztem és ezt találtam:
Ezek az alaplapok !!!használtan!!! is irgalmatlanul drágák, kb. 45-50 eFt szállítással ebay
Nem vagyok benne biztos, hogy megéri feltámasztani ekkora költség árán a Packardot
Persze ha kapsz hozzá olcsóbban alaplapot akkor megérheti.
-
sulaco79
tag
válasz
matyi19 #9943 üzenetére
Hellló!
Ez elég szarul hangzik
Pár kérdés:
1. Felpörög a vinyó-dvd? (tehát boot-ol a Windows, csak nem látod?) ha igen, köss rá egy külső monitort, hogy lásd mi folyik. (fn+F5)
2. Ha külső monitorral sem kapsz képet, akkor ezeket próbáld meg:- szedd ki az akksit, húzd ki a hálózati csatlakozót a gépből és 60 másodpercig tarts nyomva a bekapcsoló gombot, (ez reseteli a BIOS-t), majd rakd vissza az akkut és a hálcsatot, majd boot.
- ellenőrizd a RAM-okat, ha két stick van benne, variáld őket slotonként, vagy próbál bele egy ellenőrzötten jót.
3. Van-e dedikált videókaresz a gépedben?
Ha igen, próbáld meg a hajszárítós megoldást (nekem 3 esetből 2x működött) [link]
Ha ezek nem jönnek be, akkor a fődarabok cseréjével lehetne tesztelni, de akkor már sanszosabb, hogy az alaplap purcant ki...
Próbáld meg a fent leírtakat, ennél rosszabb már úgysem lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thinkpad W520 alkatrésznek
- Zbook/860/850/840/30 G10/G9/G8/G7/G6/G2/T14/14S/T590/T490/T580/T480/T570/T560/W541/Legion 5/X1yoga3
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest