Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
magicnumber #5382 üzenetére
Küldtem privit
TL58-am van ha érdekel
-
válasz
magicnumber #5382 üzenetére
Itt keress hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.phpEsetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpEzeken kívül e-bayen biztosan hirdetnek, ott egész olcsón lehet kifogni jó cuccokat.
És ez egy fórum, ne privátban kérd a segítséget.
-
válasz
magicnumber #5336 üzenetére
Hát igen, ez a 4 magos procik nagy dilemmája.
Akkor lennének nagyságrendekkel erősebbek a kétmagos társaiknál, ha ugyanolyan órajelen tudnának járni, mint a kétmagos társaik.Sajnos azonban ezzel AMD-ék még jócskán el vannak maradva.
Itt van egy lista, amivel össze tudod hasonlítani a procikat különféle tesztprogramokkal:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html -
válasz
magicnumber #5334 üzenetére
Értem.
Azt gondoltam "zeneszerkesztés" címszó alatt valami kis mp3 vágást értesz, amolyan csengőhang rövidségűre nyirbálást..Bocsi
ritka, ha valaki ennyire komolyan csinálja.
Ezek az alkalmazások kihasználják a több magos processzorokat?
Úgy értem ha ennyi mindent egyszerre futtatsz akkor jól jöhet a 4 mag, lévén kétszer annyi szálat fog tudni futtatni, mint 2 mag esetén.
Hát akkor mehet bele a 4 magos, de inkább olyat keress, amiben 1MB az L2 tár magonként, nem csak 512KB.Végülis a VGA zeneszerkesztés közben nem fogja melegíteni a gépet, a proci hőjét meg el fogja tudni vezetni a hűtőkör.
Azt gondoltam, h a játékok jól futnak rajt, az a VGA elég jó darab.
-
válasz
magicnumber #5332 üzenetére
Ejha.. arra nem elég a mostani proci?
Szoktad nézni feladatkezelővel, h mennyire terhelődik, és állandóan 100% közelében jár? Nem inkább a ram kevés, vagy a merevlemez lassú? -
válasz
magicnumber #5328 üzenetére
Érdekes, a TK81-es modell az Acer oldalán más felszereltségű. A gyárilag HD6650-es VGA-val szerelt modellekben eredetileg N970-es proci van.
Neked valamiért egy gyengébb procis változat jutott.
Talán Magyarországra/Kelet-Európába készült ilyen felszereltségű is, h olcsóbban el lehessen adni.Tehát elvileg a hűtést úgy tervezték, h elvigye a 35W-os kategóriát is.
De nem vagyok biztos benne, h a 4 magos procikkal jobban jársz, bár egyre több az olyan játék, ami használj a a 4 magot, ez tény.
Esetleg olyat is választhatsz (talán olcsóbban is megúsznád), amiben nem 512Kb az L2 tár, hanem 1MB (magonként).
Ahogy elnéztem, a Turion II P5százas procik szintén 25W-os TDP osztályba tartoznak, de azokban már 1MB az L2 (magonként).De nyugodtan belerakhatod a négymagost is, max többet megy majd a hűtés.
-
válasz
magicnumber #5326 üzenetére
Phenom II N640-es belemegy.
A foglalat pontos neve: S1G4.
Ezek a procik mennek bele:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors
Az S1G4-es foglalatra figyelj, (S1G3, S1G2, S1G1 nem jó hozzá.[/OFF)]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged