- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
-
válasz
trialboj #12307 üzenetére
Áhhhh, értem.
Hát igen, én is a merevlemezre tippeltem, egy egy tányéros, 7200RPM-es csodát szokott tenni. Úgy ahogy mondod, a boot az nem túl gyors, de utána érezhetően gyorsabban működnek a műveletek.
Sajnos még mindig az 5400-est szerelik szinte minden gépbe, pedig nagyon visszafogja a legnagyobb processzorokat is.
-
válasz
trialboj #12303 üzenetére
Ha ugyanaz a felszereltsége, mint amit linkeltél, akkor azért furcsa, h nagyon lassúnak tartod.
Az i5-4200U annyira nem egy rossz processzor, ott valami más gond lehet inkább. Illetve hát az 5400RPM-es merevlemez eléggé visszafogja, ez tény.
Nem indul túl sok minden a géppel együtt el a háttérben?
CCleanerrel esetleg átnézhetnéd az automatikusan induló programokat, böngésző-bővítményeket. -
válasz
A gépbe csak akkor érdemes a 4 gigát bővíteni ha olyan programokat használsz ami nagyon memóriaigényes.
A ssd az jó ötlet de csak a lemezmüveleteket fogja gyorsítani maga a gép teljesítménye nem fog változni.
Sajnos van egy pár ismerősöm akinek ilyen gépe van és szidja mint a bokrot. -
dugo_
veterán
válasz
Biztos, hogy SATA 3-as, de egyébként 2-essel is hasítana az SSD. Szóval azt mindenképp érdemes rakni bele, ha megfekszik a gép, akkor viheted tovább.
RAM-ból 4 gigának elégnek kéne lennie alapfelhasználásra, IGP miatt esetleg érdemes a dual channelre törekedni, ha azt a grafikát használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest