Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
proof88 #15609 üzenetére
Ahogy írták is már, nézd meg van-e rés.
Ha nincs, elég a paszta, ha van, akkor gap padot kell venned hozzá.
De szerintem gyárilag is azért volt a gap pad, mert volt rés.
Az aprón van aki hirdet gap padot, keres meg, és vegyél tőle. Nem drága.
És derítsd ki ki volt az az idióta, aki kiszedte a gap padot, és pasztával próbálta meg pótolni. Üvöltsd bele a fülébe, miközben a hajánál fogva csapkodod a fejét egy asztalhoz, h ha nem ért valamihez, akkor NE nyúljon hozzá. -
-
válasz
proof88 #15568 üzenetére
Akkor meg főleg nem árt egy erősebb processzor.
P9ezresek közül inkább valami, a nagyobb L2 tár miatt.
Egyjátékos üzemmódhoz nem is annyira kell nagy cache, de minél több a játékos, annál többet kell számolnia a procinak is. Órajelet nem lehet nagyon növelni, magok száma max 2, csak az FSB a szűk keresztmetszet, illetve az L2 tár mérete marad, ami növelhető.Meg a 8giga ram is elkel.
Ezek filléres tételek egy ilyen géphez, megéri kimaxolni azt a laptopot. -
válasz
proof88 #15566 üzenetére
Erre senki sem fog biztos válasz adni.
Bele kellene próbálni.Beszéld meg az eladóval, h odaviszed a laptopot, beleteszitek, ha megy benne, kifizeted, hanem, akkor nem veszed meg.
De én 2×4gigát vennék már inkább hozzá, ha már egyszer kezeli a DDR3-at, és bővíteni szeretnéd. 8giga rammal jobb használni még idleben is mint 4gigával.
És a processzort is átcserélném a GM45-ös chipset által kezelt legnagyobb procik egyikére. Ezek mennek bele: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
A lista vége felé a P-betűvel kezdődőket javaslom, P8600 például, ezeknek a hőtermelése/fogyasztása is alacsonyabb, mint a jelenleg benne levő.
Ebayen, Hardveraprón ~2ezer Ft körül szokott lenni.Ha még SSD-t is raksz alá, meg egész gyors kis gép is lesz belőle.
-
válasz
proof88 #11700 üzenetére
Ezekben nincs optikai meghajtó.
Ezért tud ilyen "trendi" vékony lenni.Vagyis most jobban rákerestem, van amibe lehet rakni lemezt is.
De elég vékonynak tűnik a meghajtó, nem tudom milyen fajta optibay keret fér a helyére.A másik notebookos topicban nem kérdezted?
Lehet ott jobban tudnák, vagy a Lenovos topicban esetleg.Amúgy megvetted már?
Ésszel válassz belőle.
Processzor ezekben szörnyű gyenge. (Tabletekhez készült generáció.)
Egy jó tanács:
Mielőtt megveszed, nézd meg pontosan mi a benne levő processzor száma, és keress rá Googleval mit tud (hány magos, stb). Csak olyan verziót vegyél meg, amiben 4 magos processzor van.
Celeronnal egyáltalán nem is vennék, az ezekből szörnyű lassú, még a 4 magosok is. Esetleg Pentiummal. -
válasz
proof88 #3987 üzenetére
Persze, pasztázd le ahogy kell, a hőátadó párnákat is tedd vissza, és rakd össze. Nem tudom a ventit hogy lehet zsírozni, én WD40-el szoktam befújni az ilyesmit, de egy idő után (1-2év) szerintem cserélni kell az efféle ventiket, mert ahogy Te is észrevetted, egyre hangosabban fognak járni.
-
kem
addikt
válasz
proof88 #2615 üzenetére
Sima Zalman paszta tökéletes. Azt kapsz ha veszel mondjuk egy north bridge hűtőt. Gyártó függő, de én fél-1 évnél tovább nem hagynék rajta gyári pasztát... Ha kitakarítod és normális hőmérsékleteket produkál akkor még ráér.
Igen általában ott van a legtöbb por ahol kifele megy a levegő a házból és a bordák lamellái közt, amik ugye a hőt próbálnák leadni. Én is meg szoktam mutatni amikor hoznak egy halott laptopot, hogy tessék ez az 1*5*50mm-es "vattapamacs" ami macskaszőr, haj, pokróc, meg egyéb finomságok keveréke, ez ölte meg az alaplapodat. Pasztázással azon is segíthetsz, hogy jobban leadja a hőt->kevésbé melegszik föl a mag->nem hajtja mindig magas fordulatszámon a processzorhűtő ventilátort a gép.
-
kem
addikt
válasz
proof88 #2613 üzenetére
Szia!
Nem olyan vészes, én ingyen szoktam csinálni haveroknak, eddig sose volt gondom belőle, pedig én is csak hobbiból csinálom. A hűtőborda kiszerelése és portalanítása nagyon egyszerű, komolyabb pucolás viszont már annyira nem. Érdemes levenni a hátlapról a takarólemezt ahol a proci van(általában a legnagyobb "idom" szellőző redőkkel), akkor meg tudod nézni, hogyan lehet kiszedni a hűtőt. Érdemes a procit\magokat is újrapasztázni.
Először nézd meg everestel, és hallgasd meg a coolert,h megy-e egyáltalán. Ha állandóan fullon pörög akkor lehet túlmelegedés vagy kiszáradt\sz@r paszta.
Manual ehhez nem nagyon kell, pár csavar a takarólemez, 4-5 csavar meg a procihűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- HP Alkatrészek eladók!
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged