- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Nem lehet probléma, én már több notiban is cseréltem i5-32XX -re. Megfelelő heatsink esetében (gáztartalom eltérhet..) max. 84 - 89 fokot lehet mérni teljes terhelésen (AIDA stressz -teszt). 93 foknál kezd throttlingolni, így nem okoz gondot az erősebb processzor.
Ha a laptop hűtése nem lenne megfelelő a komponens csere után (kevés..), akkor visszaveszi a processzor órajelét (throttling: 2.6GHz -» 800MHz), így azonnal látható és érezhető jelenség.
-
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Ezek a 3. gen. Core i mobil processzorok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_microarchitecture#Mobile_processorsHa 35W-os TDP-t nem léped túl, akkor vinni fogja a hűtés.
De szerintem a Sandy Bridget is viszi a géped, mivel a B960-is Sandy alapú (egy generációval korábbi).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformÚgyis a pénz lesz az akadálya annak, h lecseréld a processzort szerintem.
Mivel nem nagyon láttam még értelmes áron I5-ös Ivy cpu-t. Sandyt már esetleg.Én i3-nál nagyobbat nem vennék bele, a videokártya amúgy is gyenge láncszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby rádiós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest