- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Nem lehet probléma, én már több notiban is cseréltem i5-32XX -re. Megfelelő heatsink esetében (gáztartalom eltérhet..) max. 84 - 89 fokot lehet mérni teljes terhelésen (AIDA stressz -teszt). 93 foknál kezd throttlingolni, így nem okoz gondot az erősebb processzor.
Ha a laptop hűtése nem lenne megfelelő a komponens csere után (kevés..), akkor visszaveszi a processzor órajelét (throttling: 2.6GHz -» 800MHz), így azonnal látható és érezhető jelenség.
-
válasz
slajos2 #10550 üzenetére
Ezek a 3. gen. Core i mobil processzorok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_microarchitecture#Mobile_processorsHa 35W-os TDP-t nem léped túl, akkor vinni fogja a hűtés.
De szerintem a Sandy Bridget is viszi a géped, mivel a B960-is Sandy alapú (egy generációval korábbi).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformÚgyis a pénz lesz az akadálya annak, h lecseréld a processzort szerintem.
Mivel nem nagyon láttam még értelmes áron I5-ös Ivy cpu-t. Sandyt már esetleg.Én i3-nál nagyobbat nem vennék bele, a videokártya amúgy is gyenge láncszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Formula-1
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest