- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Dell XPS #9708 üzenetére
Szegényt gyötörtem rendesen.
Volt, hogy félnapokat (vagy akár többet is
) ment egyfolytában ftp vagy torrent letöltés miatt. Mondjuk nem tudta felülmúlni a hajdani Fujitsu Siemens Amilo M1437G-met, ami üzemelt egyfolytában egy hetet is (ilyen többször is volt).
Az egyik tipikus jelensége az volt, amikor akkumulátorról üzemelt és bekapcsolás után néhány percig a processzor 100%-on ment. Így hirtelenjében nem emlékszem, hogy néztem-e a lemez kihasználtságot. A memória használat némileg volt csak magasabb az átlagosnál.
Egy újabb macerás dolog a Wi-Fi. Kissé nehézkesnek találtam a csatlakozását akár akkumulátorról, akár hálózatról üzemelt. Ez leginkább az egyetemen jött elő. Otthoni Wi-Fi routernél ezt nem nagyon tapasztaltam ki, ott azonnal csatlakozott. Amúgy ott minden gépem, még a laptopok is Ethernettel kapcsolódnak (jobban szeretem és megbízhatóbb is).
Ami még nagyon meg tudta fektetni, az a Firefox. Ha meg Flash is volt az oldal(ak)on, akkor aztán megint maximumon ment a processzor. Ilyen oldal például az Időkép. Néhány weblap megnyitása után már többszáz MB-ot evett a böngésző. Ilyenkor be kellett zárnom a Firefox-ot és újraindítanom.
Már máskor is gondolkodtam a bővítésén. Egyszer kicsit utánajártam, hogy Bluetooth-t lehetne-e beletenni, mivel a LED megvan neki. Végül találtam is egy oldalt, ahol bemutatták, hogy némi házi barkácsolással megoldható. Ezen felbuzdulva én is szétszedtem a gépet és még a Bluetooth bekötő kábelét is megtaláltam, de végül nem lett semmi a Bluetooth-ból, viszont kicsit kitakarítottam és ha jól emlékszem újra is pasztáztam. Bár akkor még csak valami névtelen hővezető pasztám rendelkeztem. Azóta beszereztem MX-2-t. Lehet újra szétszedem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Napelem
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest