- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy Lenovo T400-am, szeretném bővíteni a RAM-ot 4GB-ról 8GB-ra. 2 db slot van a laptopban abból egy jelenleg foglalat ami jelenleg egy 1db Nanya NT4GC64B8HB0NS-CG (4 GB) ram. Kérdésem hogy mindenképpen ugyan ilyen ram-ot kéne bele rakni vagy van más alternatíva ? -
válasz
strong333 #13346 üzenetére
HM77 chipset.
Ez a harmadik generációs Core i sorozatot viszi. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processorsA kézikönyve szerint ezekkel szerelték, ezek biztosan mennek benne:
https://www.acer-shop.sk/download/118-aspire-v3-571g.pdfHát ezek között van néhány második generációs is.
Nem tudom, h a második generáció összes processzorát vinné-e, vagy csak azokat a cpu-mikrokódokat rakták bele, amikkel szerelték is.
És azt se tudom, h a 45W-os processzorokat is vinné-e a géped, vagy csak a 35W-os TDP-jű processzorokkal megy.A négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör kell, illetve a négymagos processzorok nem 35, hanem 45W-os TDP-jűek ebből a generációból még, amikhez erőteljesebb hűtés is kell. Most vagy az van, h kétféle alaplappal, és hűtéssel szerelték a gépet, vagy egyfélével, és a tiéd is simán viszi a 45W-os négymagos processzorokat.
De szerintem elég bele egy i5-ös is, azoknak is magasabb már az órajelük.Nem tudom SSD van-e a gépedben, de az még ami megdobná a sebességet.
-
strong333
csendes tag
Sziasztok!Acer V3-571G típusú gépben szeretnék processzort cserélni!Milyet lehet beletenni?Jelenleg Intel Core I3 2370M 2.40Ghz Socket:988B rPGA Max TDP 35W köszi a választ!
-
Tim82
félisten
válasz
vargagy21 #13343 üzenetére
A notebook-ban, amelyiken gépelek most, egy régi, még Sandy Bridge Core i5-2520M proci van. Tudomásom szerint kb. a 7. generációig - procierőben - megeszik bármilyen azóta kijött U-s megjelölésű (tehát ULV - nagyon alacsony fogyasztás, nagyon alacsony órajel - procit, függetlenül attól, hogy az a proci 2 mag/4 szálas, vagy 4 magos, vagy 4 mag/8 szálas. (Konkrétabban: annak volt alkalmam utánanézni tesztek alapján, hogy procierőben a Thinkpad X220 notebook-omban lévő i5-2520M az ugyanezen Lenovo Thinkpad X szériában későbbiekben, mint utódmodellekként kiadott X240, X250 és X260 notikban lévő fellelhető U-s procivariánsok bármelyikénél erősebb.)
Én ezek alapján úgy gondolom, hogy a magok és szálak számától függetlenül, hétköznapi használatban bármelyik M-es (tehát nem extraalacsony fogyasztású és órajelű, hanem "normál" mobil) Core i5/i7 érezhetően jobb lesz az ugyanabban a generációban kiadott U-s prociktól (illetve inkább itt SoC-ot kellene írnom, mert az U-s procik forrasztva vannak az alaplapra) - sőt, valószínűleg az 1-2 generációval korábbi M-es procik is erősebbek nyers számítási teljesítményben a legújabb U-s prociknál.
Ami az újabb előnye, az a fogyasztás és az IGP, ami az utóbbi 2-3 generációban már támogat h265-öt, valamint 4K-t is, ha valakinek ezek a fontosak.
-
vargagy21
csendes újonc
Igen ebben igazad van, de én se embereket inzultálni jöttem ide vasárnap reggel.
De én megkaptam egyből.
Tegyük félre ki milyen stílusban írt.
Engem az érdekelne, hogy ki-hogy látja azt a dolgot, hogy egy alacsony alapórajelű processzor több mag több szállal esetleg jobb, mint egy magasabb alapórajelű processzor kevesebb maggal, kevesebb szállal és kisebb turbo tartománnyal?Nálam ez olyan, mint amikor egy 2.0T Skoda RS Octáviát felhúznak 400 lóerőre és akkor inkább egy V8-as 5.0 köbcentis autóban gondolkozik az ember, az időtállóság, megbízhatóság, stb...miatt.
Lehet egyszerű és buta gondolkodás, de a vélemények érdekelnek erről...
(Egyébként Te legalább normálisan, nem sértően válaszoltál, Köszönöm)
-
Tim82
félisten
válasz
vargagy21 #13341 üzenetére
Személyes tapasztalatokat szeretnék kérni itt, pl. feljebb már egy tag vett 8250U-s laptopot.
Ebből hogyan következik az, hogy akkor a 8250U generációjában lévő más CPU-król is első kézből, használatból szerzett tapasztalata van, tehát össze tudja vetni, hogy valóban melyik a jobb a 10-15, nagyjából egy szintre pozicionált, egy generációban lévő, ugyanúgy U-s (tehát ultraalacsony fogyasztású és órajelű) procivariánsból?
Az, hogy én nem regisztráltam másfél éve és nem szóltam még 15.000-szer valamihez, azért szerintem nem kell megkövezni, sőt nálam ez nem jelent semmit.
Ööö, pont arra céloztam, hogy betaláltad azt az embert, aki hozzászólás-szaporítás helyett segítőkész és hasznos tevékenységet folytat, ha akár csak ebben a topikban visszaolvasol. Abban amúgy tökéletesen egyetértünk, hogy önmagában a regisztráció óta eltelt idő és hozzászólás-szám semmit sem jelent.
És ha olvastad, számomra fontos kérdést fikázott előtte az illető, engedd már meg, hogy a szintjén válaszoljak neki.
Én biztosan nem írtam olyasmit, hogy megtiltanék bármit, de kérlek, engedd már meg
, hogy megjegyezzem, hogy az ő megjegyzése kifejezetten a kérdésedre vonatkozik - valóban kifejezhette volna kedvesebben, de valóban nem sikerült a kérdésed egészen összeszedettre -, te viszont személyeskedni kezdtél vele szemben. Félreértés ne essék, nem letámadni akarlak, megértem, hogy bántó volt, szerencsétlenül sült el az egész szituáció. Peace.
-
vargagy21
csendes újonc
Igen, köszönöm túl vagyok rajta. Személyes tapasztalatokat szeretnék kérni itt, pl. feljebb már egy tag vett 8250U-s laptopot. Az, hogy én nem regisztráltam másfél éve és nem szóltam még 15.000-szer valamihez, azért szerintem nem kell megkövezni, sőt nálam ez nem jelent semmit. És ha olvastad, számomra fontos kérdést fikázott előtte az illető, engedd már meg, hogy a szintjén válaszoljak neki. Köszönöm! Peace
-
vargagy21
csendes újonc
válasz
Thunderzolee #13338 üzenetére
Nyilván a semmit érő kérdésemnek nem Te vagy a célközönsége...aki se tudja, hogy 2 mag-4szál i5-i7 7.generációban kb. 10 azonos szintű laptop proci van. Szóval szerintem a nagyokos semmit érő válaszaidat tartogasd a gyakori kérdésekre
-
-
vargagy21
csendes újonc
i5, vagy i7 laptopról beszélünk...2 mag 4 szál. Szerintetek a magasabb órajelű a jobb, vagy a nagyon alacsony és turboval magasra felspirázott??? Köszi!
7. generációs és 8. generáció között vacilálok, de nem annyira szimpatikus az 1.6 GHz és turboval 3.4 (8250U) -
vargagy21
csendes újonc
válasz
Kurzuh #13317 üzenetére
Szia! Én is ilyen laptopot néztem és nekem van itthon 4GB DDR4 2133-as memóriám. Ha minden igaz, akkor holnap az Acer Shopban mindenre megkapom a választ, mert ezek engem is érdekelnek. M2-es SSD-nek kb. 4 féle foglalat típusa van, de azt is megkérdezem, bár én utálom az M2-t mert melegszik. Holnap írok...
-
zsolt19900
őstag
válasz
Thunderzolee #13334 üzenetére
köszönöm beneveztem a 9300 asra
-
válasz
zsolt19900 #13330 üzenetére
A kolléga által korábban linkelt listában ott szerepel a gyártástechnológia is az egyes processzorok mögött. A T7erzes sorozat korábbi, még 65nm-en készült. A T8ezresek, T9ezresek viszont már kisebb csíkszélességűek, 45nm-esek, ezekre inkább mondható, h kevésbé forrófejűek.
-
válasz
pokemon #13329 üzenetére
PM45 chipset. Socket P foglalat.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PViszi a P-betűvel kezdődő processzorokat is. (amit kinéztél például mehet bele)
-
Tim82
félisten
válasz
zsolt19900 #13330 üzenetére
A T7700, T7800 lesz melegedősebb egy T9300-nál, T9500-nál.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
beszélgettünk pár oldallal ezelőtt a lenovo t61be rakható procikról
jelenleg egy t7300as van benne, kollégánál itt aprón láttam t9300at ill. t7700at
érdemes lenne bele vásárolni a gépbe ezen procik valamelyikéből a 7300assal szemben? a 7700azért jött a képbe, mert visszaolvasva találtam utalást arra, hogy a 9xxx széria picit melegedősebb típus, mint a 7xxx széria
köszi a tanácsokat
-
pokemon
újonc
Sziasztok
Egy dell studo xps 1340 laptopom van intel core 2 Duo T6500 processzorral.
Az lenne a kérdésem, hogy ha ezt lecserélni egy
Intel® Core™2 Duo P8700, 2.53 GHz laptop processzorra akkor kompatibilis lesz-e vele?
Válaszokat előre is köszönöm. -
kromatika
veterán
Sziasztok.segítséget szeretnék kérni.Adott egy ThinkPad P50 noti amibe 2.5 ös méretű SSD.t szeretnék tenni.De ehhez kellen egy műanyag keret ill egy HDD specko kábel.Erőől lenne szó.LENOVO THINKPAD MOBILE WORKSTATION STORAGE KIT[link] Tudnátok segíteni hogy itthon hol tudnék olcsóbban ezt venni?Ill a hdd keret is érdekelne.Köszi előre is.
-
zsolt19900
őstag
szépen sorban válaszolok:
a gép darabokban van már, köszi köszi a segítséget, akkor 800as procikat fogok nézegetni
ezekhez is kell a bios frissítése? vagy attól függ?
-
schottgun
tag
válasz
zsolt19900 #13323 üzenetére
Heló,
Itt van róla infó:
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T61-and-prior-T-series/T61-CPU-swap-compatibilty-Merom-and-Penryn/ta-p/550533+ itt egy videó
T61 CPU Upgrade - YouTube
Videotalálatok erre: lenovo t61 CPU SUPPORT
▶ 54:58
https://www.youtube.com/watch?v=huoiGX1TqZE
2017. márc. 25. - Feltöltötte: Gavin Hurlbut
Upgrading my T61 CPU from a T7500 to a T9500. -
dugo_
veterán
válasz
Mivel 1066MHz FSB-s, ezért nem fog menni benne. Kéne tudni a chipsetet pontosan.
Általánosságban a T61 a max 800MHz FSB-s Socket P Core 2 Duo Merom és Penryn processzorokat fogadja. -
Directors
senior tag
válasz
Csinálj egy képet a CPU-Z progival, Motherboard fül alatt.
Így a többiek jobban tudnak segíteni. -
zsolt19900
őstag
sziasztok
lenne a kezeim ügyében egy lenovo t61es lapos és szeretnénk feljebbtornázni a procit benne, egy t9400as van épp eladó, egyeztettem is az eladóval de nem tudja 100%-ra mondani, hogy jó-e a gépbe a proci, legalábbis annyi, hogy bios frissítés tuti kellene hozzáesetleg tudtok nekem segíteni ebben? milyen adatokra lenne szükségetek a gépről? szériaszám vagy valamilyen modellszám alapján meg tudom nézni, hogy beletehető-e és menni is fog-e azzal a procival a gép
köszi
-
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Régi DELL laptopomban lecseréltem a C2D T6400 procit egy T7700-asra.
Most nézem csak, hogy a T7700-ban nincs SSE4.1, ami a másikban volt.
Windows 10 alatt használom netezésre és officera a laptopot.
Lehet-e valami hátrányom ennek az utasításkészletnek a hiányából, a fenti használatra nézve?
Válaszotok előre is köszönöm. -
bmakszim
senior tag
Szerintem holnap elmegyek ide és kipróbálom.
FTP szerverként és torrent futtatására szeretném használni itthon. Nem fontos az SSD, de ha van rá lehetőség, arra tenném az op rendszert, bár én is tartok tőle, hogy nem fog bootolni róla. -
dugo_
veterán
válasz
bmakszim #13318 üzenetére
Van lehetőséged kipróbálni?
Azt írja az adatlap, hogy kapható volt 32GB mSATA cache-sel. Szóval be van drótozva a kétféle interfész, viszont ebből nem derül ki sajnos,és további konkrétumot sem találtam rá, hogy bootolható-e az a foglalat.Amúgy eléggé kihalt szabvány, nem biztos, hogy van értelme beleinvesztálni.
-
Kurzuh
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy laptopot és szeretném bővíteni. A laptop egy Acer A515-51G-59BW típusú. Plusz 8 GB memóriát a meglévő 4 mellé és SSD-t szeretnék belerakni. Viszont a memória tulajdonságaival gondban vagyok, hogy pontosan milyen típus is. Annyit tudok, hogy DDR4. Feladatkezelő 2400 MHz-t ír, viszont több webshop 2133 MHz-t. Maga a gyártó honlapon nem találtam erre semmit. Aida64-ről is csatolok képet. Egyáltalán számít, hogy mekkora Hz kerül egymás mellé?
A másik kérdés viszont a plusz SSD. Alaplapon található egy M.2-es foglalat, amibe helyeznék egy 128 GB-os tárhelyet, viszont efelől se tudom, hogy pontosan milyen való bele, van-e ezeknél valami érdemi foglalat különbség, stb. Annyit tudok, hogy a "hosszúkásabb" féle való bele, nem a "szélesebbik"(mSata talán).
Válaszotok köszönöm!
-
-
frenk1
aktív tag
Sziasztok !Procit akarok cserélni asztali gépben. In tel core 2 dou e6400 a proci. A kérdésem az, hogy kell e biost frissítnei, vagy cserélni proci csere után, ha igen hogyan ? Vagy milyen beállításokat kell elvégezni a processzor csere után ? A proci amit cserélek intel core 2 dou e6600.
Windows 10 pro van a gépen . Vagy proci csere után rakjam újra a win 10 pro-t ?
Melyik az egyszerűbb ?VÁrom segítségeteket. Köszönöm!
-
frenk1
aktív tag
amd proci helyett lehet rakni intel core 2 dou procit ?
-
törölt tag
válasz
#53314048 #13296 üzenetére
Sziasztok!
A hőcső jó, öngyújtóval tesztelve. A venti gondolom jó mert a laptop el tudja indítani (de pl amikor bekapcsolom nem indul el, 15 perc böngészés közben sem, a proci kb 40-50 fokos), kézzel nézve nem melegszik túl mint korábban.
Elindítottam egy 4K-s filmet hogy a proci solgozzon és bekapcsolt a T420s-ben a venti. Kb 89 fokra kúszott fel 15 perc után, tovább nem kínoztam. (i5, 4 giga RAM)Ez normális viselkedés? Megnyugodhatok?
Most meg az a fura hogy nem kapcsol be a venti.Ha jól tudom bizonyos laptopok bootolás során mindig bekapcsolják a ventit. A lenovo t420s nem?
-
polo5
tag
Hello mindenkinek!
HP Elitebook 8540P a notebook !
Az akku ikonra kattintva azt írja ki , 0 akku 100 % töltve 1akku : nem található
Csak akkor azt az aljára lehet csatlakoztatni ?
Mert a dokkoló csatin kívül van egy másik csati is rajta .Érdeklődnék hogy ehhez lehet e rendelni, kapni olyan akkumulátort aminek a teljesítménye nagyobb a gyáriénál ?
Ilyet találtam a netenHP Ultra kapaciású utazó akkumulátor.
Hibátlan, 0% használt.
12 Cellás Li-ion
14.8V 6.45Ah 95Wh
Part: EJ092AA
Csak külön 90W-os centerpines töltővel tölthető. A laptop nem tudja önmagában tölteni.Ezt hogy kell érteni ?
Köszi
Polo5
-
-
Ferrarer
tag
Sziasztok
A Toshiba C850-1GD notebookomban lévő Celeron 1000m processzoromat kicseréltem egy i5-3320m-re, de sajnos a bekapcsolás után kb fél óra elteltével kikapcsol a notebook. Egyébként linux mint van a gépen.
Gondolom a hűtési rendszer már kevés lehet neki. Szerintetek tényleg ez lehet a baja és nem lehet megszüntetni a fél órás leállást?Előre is köszi!
Üdv
-
cAby
tag
válasz
Thunderzolee #13303 üzenetére
Windows 10 Task Manager írja ezt. Gyanús volt a 4, de bíztam benne, hogy így van.
De akkor marad a 2x8 GB.
Köszi a segítséget és a magyarázatot is!
-
Értem.
Igen, ilyenkor szoktam amúgy megkérdezni, h mire használod a gépet, a virtuális gépek futtatása az azért nem az a kategória, amit átlagemberek szoktak csinálni, és valóban, ilyenkor bizony elkél a több ram.
Nos, az elvileg azt jelenti, de laptopoknál más a felállás.
Gondoltam, h valami programmal olvastad ki ezt, ezért gondolod, h 4 slot van.A chipset ugye 4 memória-bankot tud kezelni. Tehát 4 foglalat van.
De csak kettő van "kivezetve" fizikailag a laptop alaplapján, a másik kettő az nincs "kiépítve". A chipset "tartalmazza", de fizikailag nincs jelen a második kettő memória-sín.
Laptopokba általában csak kettő szokott lenni.
És nem is lehet beleforrasztani, eleve a helye sincs meg, meg az üres, foglalat nélküli forrasztó-tüskék sincsenek meg, egyszerűen olyan, mintha nem is létezne az a két plusz foglalat.
De a különféle diagnosztikai programok valóban mind jelzik, h 4 slot van, amiből kettő van használatban. Sajnos ezek ilyenek, ez így működik a laptopoknál.Szóval ha bővíteni akarod, akkor kettő 8gigást kellene venned, a jelenlegieket meg eladni a gépből.
Amúgy ha tényleg meg vagy a géppel elégedve, én belevágnék a helyedben a ram cserének, meg talán az SSD-nek is (ha nem kell a nagy tárhely). Vagy az optikai egység helyére is tehetsz merevlemezt, és a jelenlegi helyére meg akkor mehet egy SSD. Rengeteget dobna a sebességen, az biztos.
Vagy akár egy 7200RPM-es merevlemez is.A processzor 32GB ramot kezel, úgyhogy mehet bele a 2×8giga, működnie kell.
Lecnél bele is lehet szerintem próbálni, ha mégse vinné, mert az Asus elsz×rt valamit, feleslegesen nem kell megvenni.
-
cAby
tag
válasz
Thunderzolee #13301 üzenetére
Igen, tudom, hogy a RAM nem gyorsít. Azért is írtam, hogy ezt ettől függetlenül bővíteném, mert vannak esetek, amikor kevésnek bizonyul. Pl. virtuális gép futtatása nem túl komfortos ennyi RAM-mal.
Innen szedtem a 4 slot-ot, akkor ez nem azt jelentené?
"slots used"Akkor kipróbálok egy SSD-t, köszi!
-
Hol van ebben 4 RAM slot?
https://www.youtube.com/watch?v=ab3GKROkiOYA ramot hiába bővíted, gyorsabb nem lesz a gép.
Amúgy sem hiszem, h túlléped a 8 gigát, elég az még manapság is mindenre.Az SSD-t azt belerakhatod, az felturbózza.
Az újabb i7-esek meg U-betűre végződnek, kevesebb a TDP keretjük (ennek konkrétan 15Watt), ezért nem csoda, ha nem olyan gyorsak, mint a te processzorod (45Watt). Ráadásul a tiéd 4mag/8szál, a 7500U meg 2 mag/4szál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest