- Milyen videókártyát?
- Videószerkesztés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értem.
Igen, ilyenkor szoktam amúgy megkérdezni, h mire használod a gépet, a virtuális gépek futtatása az azért nem az a kategória, amit átlagemberek szoktak csinálni, és valóban, ilyenkor bizony elkél a több ram.
Nos, az elvileg azt jelenti, de laptopoknál más a felállás.
Gondoltam, h valami programmal olvastad ki ezt, ezért gondolod, h 4 slot van.A chipset ugye 4 memória-bankot tud kezelni. Tehát 4 foglalat van.
De csak kettő van "kivezetve" fizikailag a laptop alaplapján, a másik kettő az nincs "kiépítve". A chipset "tartalmazza", de fizikailag nincs jelen a második kettő memória-sín.
Laptopokba általában csak kettő szokott lenni.
És nem is lehet beleforrasztani, eleve a helye sincs meg, meg az üres, foglalat nélküli forrasztó-tüskék sincsenek meg, egyszerűen olyan, mintha nem is létezne az a két plusz foglalat.
De a különféle diagnosztikai programok valóban mind jelzik, h 4 slot van, amiből kettő van használatban. Sajnos ezek ilyenek, ez így működik a laptopoknál.Szóval ha bővíteni akarod, akkor kettő 8gigást kellene venned, a jelenlegieket meg eladni a gépből.
Amúgy ha tényleg meg vagy a géppel elégedve, én belevágnék a helyedben a ram cserének, meg talán az SSD-nek is (ha nem kell a nagy tárhely). Vagy az optikai egység helyére is tehetsz merevlemezt, és a jelenlegi helyére meg akkor mehet egy SSD. Rengeteget dobna a sebességen, az biztos.
Vagy akár egy 7200RPM-es merevlemez is.A processzor 32GB ramot kezel, úgyhogy mehet bele a 2×8giga, működnie kell.
Lecnél bele is lehet szerintem próbálni, ha mégse vinné, mert az Asus elsz×rt valamit, feleslegesen nem kell megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest