- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Léghűtés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dell XPS #5773 üzenetére
Sziasztok.
Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Másodszor én is jobban szemügyre vettem a gépet, miután ismerősöm elment.BIOS resetig nem jutottam el, rájöttem hogy ezen a problémán nem tud segíteni. Ezután bekapcsoltam a notebookot és külső monitorral és még ismerősöm előtt vettem fel a felbontást 640*480-ról 800*600-ra. Semmi gond nem volt akkor vele, ezért kérdeztem utána a topikban.
Ismerős miután lelépett, tovább emeltem a felbontást és a kijelző elkezdett csíkozódni is.
Ezután a memóriákra kezdtem el gyanakodni, hát ha az egyik rossz lenne benne, így kivettem az egyiket és láss csodát...két bekapcsolás erejéig adott képet a technika, de a rendszer nem bootolt be, a gép újraindult, a memóriákat lehúztam ahibás alkatrészek listájáról.
A VGA hűtőjét levettem, a VGA chip körül az alaplapra 2 memóriachip van integrálva. Szerintem nem a VGA magjával lesz a gond, hanem az egyik memória chip adta meg magát, így reball nélkül tényleg nem tudom megoldani a helyzetet....és ha már itt tartunk. fkenny, mennyiért tudnád nekem megnézni / megjavítani a laptopot? Milyen esélyekkel indul a noti azok alapján, amit leírtam? Referenciáid vannak? Az eddig megjavított notik meddig bírták a strapát? Illetve ezekre választ már PÜ-ben kérnék
Szerk.: A válaszokig / köv. segítségig nem nagyon fogok a notihoz nyúlni, ha a VGA chip levált, akkor nem hiszem, hogy jót tesz neki, ha egyfolytában gyilkolom
-
válasz
Dell XPS #5771 üzenetére
Bocsi, kicsit összevontam két mondatot
Szóval a külső monitoromat rádugtam a gépre és úgy van kép. Bebootol a Windows 7, tudom állítani a felbontást, működik.
A külső moncsit lehúzva, a noti képernyőjét átállítva kijelzőre, csak szürkén világít a kijelző. Időnként csíkos lesz a kép, valamikor csak fehér / szürke csíkok vannak, máskor színes is.Inverterre vagy VGA-ra tippelnék, de nem vagyok benne biztos.
BIOS reset folyamatban, bár kizárt, hogy ez lenne a baja. -
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, notival kapcsolatban.Adott egy Asus F3T notebook. Bekapcsolás után a kijelző nem ad képet, szürkén világít, de csipog, hallom amikor a rendszer betölt, csak kép nincs. Azaz van kép, mert a kijelző szürkén világít. Külső monitorra rádugva van kép, minden működik, csak kép nincs.
Segítséget itt, vagy PÜ-ben kérek, köszönet érte
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Formula-1
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Gurulunk, WAZE?!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest