Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adi mester

aktív tag

válasz Dell XPS #5773 üzenetére

Sziasztok.

Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. :R
    Másodszor én is jobban szemügyre vettem a gépet, miután ismerősöm elment.

BIOS resetig nem jutottam el, rájöttem hogy ezen a problémán nem tud segíteni. Ezután bekapcsoltam a notebookot és külső monitorral és még ismerősöm előtt vettem fel a felbontást 640*480-ról 800*600-ra. Semmi gond nem volt akkor vele, ezért kérdeztem utána a topikban.
    Ismerős miután lelépett, tovább emeltem a felbontást és a kijelző elkezdett csíkozódni is.
    Ezután a memóriákra kezdtem el gyanakodni, hát ha az egyik rossz lenne benne, így kivettem az egyiket és láss csodát...két bekapcsolás erejéig adott képet a technika, de a rendszer nem bootolt be, a gép újraindult, a memóriákat lehúztam ahibás alkatrészek listájáról.
    A VGA hűtőjét levettem, a VGA chip körül az alaplapra 2 memóriachip van integrálva. Szerintem nem a VGA magjával lesz a gond, hanem az egyik memória chip adta meg magát, így reball nélkül tényleg nem tudom megoldani a helyzetet.

...és ha már itt tartunk. fkenny, mennyiért tudnád nekem megnézni / megjavítani a laptopot? Milyen esélyekkel indul a noti azok alapján, amit leírtam? Referenciáid vannak? Az eddig megjavított notik meddig bírták a strapát? Illetve ezekre választ már PÜ-ben kérnék :R

Szerk.: A válaszokig / köv. segítségig nem nagyon fogok a notihoz nyúlni, ha a VGA chip levált, akkor nem hiszem, hogy jót tesz neki, ha egyfolytában gyilkolom :DDD

• adi mester

aktív tag

válasz Dell XPS #5771 üzenetére

Bocsi, kicsit összevontam két mondatot :DDD

Szóval a külső monitoromat rádugtam a gépre és úgy van kép. Bebootol a Windows 7, tudom állítani a felbontást, működik.
    A külső moncsit lehúzva, a noti képernyőjét átállítva kijelzőre, csak szürkén világít a kijelző. Időnként csíkos lesz a kép, valamikor csak fehér / szürke csíkok vannak, máskor színes is.

Inverterre vagy VGA-ra tippelnék, de nem vagyok benne biztos.
    BIOS reset folyamatban, bár kizárt, hogy ez lenne a baja.

• adi mester

aktív tag

Sziasztok.
    Egy kis segítséget szeretnék kérni, notival kapcsolatban.

Adott egy Asus F3T notebook. Bekapcsolás után a kijelző nem ad képet, szürkén világít, de csipog, hallom amikor a rendszer betölt, csak kép nincs. Azaz van kép, mert a kijelző szürkén világít. Külső monitorra rádugva van kép, minden működik, csak kép nincs.

Segítséget itt, vagy PÜ-ben kérek, köszönet érte :R
    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák