Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ktibi1989

    csendes tag

    ASUS k50in

    Néhány napja a képernyő elkezdett villogni, teljesen szürkén vagy csíkosan, ez egyre gyakoribb lett, kikapcsoltam a win7-ben az aerot, ekkor elmúlt egy időre.
    Ma bekapcsoltam, teljes sötétség, a képernyő mozgatására(félig lecsuk, kinyit) csíkozódott, majdnem teljesen fehér lett, újraindítás után ismét fekete.
    Mivel egyetemen knoppixon dolgozunk épp kéznél volt egy liveCD, beraktam, gondoltam, hátha azzal a driverrel működik, a windowsos driverrel lehet valami(ahogy az már régebben előfordult, más tünetekkel). Knoppix bebootolt de ismét végig fekete a képernyő. Gondoltam még egy esély a winnek szervíz előtt, újraindítom minden ok, kivéve egy két villanás. Leszedtem a videókártya drivert, most úgy látszik minden rendeben(azon kívül, hogy nincs fent driver).

    Korábban is volt már, pl. amikor ubuntut raktam fel, bootoláskor megjelent egy nagy piros sáv. Windows ubuntu utáni betöltésekor nem töltött be a videókártya driver, felbontás legkisebb stb. Újraindításra helyreállt. Ezért töröltem az ubuntut.

    Most nincs dualboot, csak a liveCD és a windows7, a videókártya nVidia G102m, driver-frissítéssel próbálkoztam korábban.
    Félek visszarakni drivert, nehogy tönkremenjen a videókártya, ha egyáltalán még jó.

    Egy darabig még kibírom így minimum felbontáson, mert dolgozok rajta. Szervízbe majd kb. egy hónap múlva tudom elvinni leghamarabb. Addig gondoltam, hátha van valakinek valami megoldása, tapasztalata.
    És bocs, hogy kicsit tl;dr lett. :)

Új hozzászólás Aktív témák