Új hozzászólás Aktív témák
-
HEBI
senior tag
ODCM = On-Demand Clock Modulation
Az RMClock progihoz semmi köze, ha megy rendesen az ODCM akkor nem kell szoftveresen ''bajlódni'' az órajel állítgatásával. Ha jól sejtem akkor az ODCM x órajel alatt meg tudja változtatni a CPU sebességét a terhelés függvényében. Az ODCM csak megfelelő támogatás mellett működik, mind hardver (BIOS) oldalról, mind pedig szoftver (oprendszer). ODCM megoldása van az Intelnek és az AMDnek is lásd Pentium-M és az integrált memórivezérlővel rendelkező mobil-Athlon magos CPUk. (a memória vezérlőnek semmi köze hozzá, csak így egyszerűbb megfogalmazni)
A korábbi mobil-athlonokban, mobil-p4-ekben nem volt ilyen megoldás ezért kellett ilyen szoftverekhez folyamodni, mint az RMclock util, 4gear, stb. Ez a szoftver gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint ODCM csak szoftveresen a szorzó állítgatásával.
A centrino technológia tudtommal képes az ODCM-re, ezért teljesen felesleges ilyen szoftvereket használni, kivétel ha dirket alacsonyabb órajelen akarja valaki használni a CPU-t energia spórolás címszó alatt.
Kérem, hogy javítsátok vagy egészítsétek ki ezt a témát!
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
A mobil sempron nem támogatj az ODCM-et.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
HEBI
senior tag
A linkért a köv. talin jössz nekem egy sörrel!!! A google simán felhoz sokszázhelyet ahonnét letölthető...
Bővebben: link -
HEBI
senior tag
Szerintem meg kell említeni az ATI tool nevű segédprogit is, mint notebook szoftver, mert ez az egyik azon kevés programok közül, amivel notebook tunningot lehet végrehajtani ATI VGA esetén és HDD accustic management dolgatit is könnyedén lehet belőle állítgatni (Samsungra és Hitachira tesztelve).
-
HEBI
senior tag
válasz
AMD Power #20 üzenetére
A sebessége (azonos órajelen, lásd aktuális proci teszt) és aksi élettartama is nyugodtan összemérhető a centrinoval.
Az egyetlen komoly probléma az a bizonyos döccenés volt a játékok közben amikor frekit váltott, ezt a pentium-m esetében nem tapasztaltam. Ezt persze lehet, hogy csak az adott gép produkálta és azóta már abban is javíthatták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest